Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    iris_iris
    09. Studeni 2020. 13:27

Dada31

iris_iris ja sam operirana u Vinogradskoj , i stvarno se doktor trudio da sve obavi kako treba , izvrstan doktor, i prvi i drugi put kod njega, i da ne daj Bože opet moram išla bih tamo (da sam u hr). Ta razlika u pristupu prema meni u Petrovoj i u S. Milosrdnice mi je bila neusporediva. S tim da mi se nakon 2016. više nije nijednom endić vratio. A zadnjih godinu dana nemam problema ni sa cistama…
    Naravno svaka od nas je individua za sebe , i svaka se nada najboljem ishodu , Pepsi je uspjelo pa mi je nekako dala tračak nade da nije sve tako sivo i crno kako sam mislila.

Pa i ja mislim da nije sve tako crno i da se može, uz malo sreće! Nadam se da će biti sve super, baš ću pratiti :)) Kako se zvao dr u Vinogradskoj jel se sjećaš? 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

09. Studeni 2020. 13:28

Bozma i Nikitta i iskusnije cure da li je koja uzimala pergoveris i koja je fora s njim? Citala sam da ga rijetko daju?

iris_iris
    09. Studeni 2020. 13:29

NadimakMTB

iris_iris, na svu sreću, nemam osobnog iskustva sa endo. Moja bliska prijateljica je operirala endometriozu kod dr Lešina, nakon toga je imala nekoliko uspješnih MPO postupaka (ima troje djece), pa čak i jednu prirodnu trudnoću (koja, na žalost, nije dobro završila, ali nije vezano za endo). Naravno, nema svatko takvu sreću, ali htjela sam napisati i dobar primjer.

_Dolly_, nema glupih pitanja, bez brige.
    Injekcija se svi bojimo, na kraju je to najzabavniji dio i čak ti i fali kad završi. Prvi put ćeš biti smotana, nakon toga ćeš biti iskusnjara i bit će ti smiješno da si se toga ikad bojala. Mene svako vađenje krvi boli, ovo me nije bolilo.

angribird, mislila sam na postupak prije oplodnje - i napisala sam, kad isključiš strah da neće upaliti & slično.
    Mene je postupka bilo jako strah, zamišljala sam ga puno gorim nego što stvarno jest. Naravno da je emotivno teško ako ne upali i da je svaki put sve teže, ali sam proces pikanja je stvarno OK. Moje zamišljanje je bilo bliže kemoterapiji nego ovome što stvarno jest.
    A da bi se svatko od nas radije 3 puta poseksao nego išao u MPO, to nije ni upitno.

Anitram1982, wooohoooo!! Sad samo odmor i briga o sebi, više nisi sama, sad vas je trojeminilu, bitno da će muž donijeti McD. Do onda, odmor. Ovdje ćemo navijati za testiće, znaš nas.Nina985, wooohoooo! Uživaj u McD! Bit će puno lijepih debelih beta za 2 tjedna

Tome se i ja nadam, samo me malo plaši ta moja smanjena rezerva i što kad ideš na operaciju ne znaš ustvari što će unutra naći i što će ti ostati poslije. Ali vidjet ćemo! Hvala na pozitivi 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris
    09. Studeni 2020. 13:30

Sretno curkama s friškim mrvama 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    09. Studeni 2020. 13:35

iris_iris

Pa i ja mislim da nije sve tako crno i da se može, uz malo sreće! Nadam se da će biti sve super, baš ću pratiti :)) Kako se zvao dr u Vinogradskoj jel se sjećaš?

Da da dr. Ante Vuković ,ne znam radi li još uvijek gore pošto je otvorio svoju polikliniku , ali IZVRSTAN i ljubazan doktor. Još ja kao cura od 22 godine sva uplašena borim se sa tim slonom endometriomom u sebi, grozno mi je bilo.

endometrioza

Samara
    09. Studeni 2020. 13:36

Jako puno lijepih vijesti, sretno cure i da se mrvice cvrsto uhvate za svoje mamice 🙏

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

ericaa
    09. Studeni 2020. 13:38

iris_iris

Dada31gdje si ti ono operirana? Ja sam sve to isto čitala, ali kad je prvi postupak prošao tako dobro, mislila sam da možda endo ipak neće zezati. Ali eto. No, to nije pravilo, vidiš da svaka od nas drugačije odreagira, baš je nedavno uspjelo jednoj endo-sestri, Pepsi, ako se ne varam.

I meni su tako rekli, da su sve očistili i da nije bilo ˝strašno˝. Tad nismo ni pokušavali jer smo tek prohodali...
    Doslovno, rekla bih da nema pravila... nekom uspije iz prve, druge, bude sve u redu, netko se muči, nekom stimulacija ne uspije... Jednostavno, sve je individualno, kao i taj povratak endo i štetu koju je napravila. Znam 2 slučaja sa endo gdje je jednoj iz prvog stimuliranog uspjelo i rodila zdrave blizance, druga isto iz prve, curicu. Kao i kod neplodnosti kojoj ne znaju uzrok, netko uspije odmah, netko se muči.
    Možda terapija nije pogođena? Ili je bio samo loš ciklus...

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

_Dolly_
    09. Studeni 2020. 13:41

Dada31 joj znam za tog doktora, mislim da je on radio sa dr. Eljugom isto u S.M. Čak mislim da sam jednom išla kod njega jer je Eljuga bio hitno u sali , davno je to bilo. Idem proguglati i njegovu polikliniku, nisam ni znala za nju. 👍😁

Ja:36 On:35
    B-V. V.
    Endometrioza - pokušavanje 3 god. On OK
    01/2020 AIH neuspjesan
    12/2020 - start - desila se korona, 2mj pauze⛔
    Amh: 27pmol / cista endo 1.5cm
    Pergoveris/Orgalutran/Pregnyl
    2🍦(3D)+2🍦(5D)
    2/2021. - ET 1(5D) embrija (4.2)- (jos 4 🍦)
    Beta - 15.02, 11dnt - 57,5
    Beta - 19.02. 15dnt - 618,30
    Beta - 22.02. 18dnt - 1513,2
    5,1mm, imamo 💛
    Nifty u redu, imamo curku 💗💗

• *.Women_name.*
    09. Studeni 2020. 13:42

MTB jel odbrojavas do ultrazvuka? Još tjedan dana 😍😍 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

ericaa
    09. Studeni 2020. 13:42

Cure koje su bile na transferima SRETNO SVIMA!!!! 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.