Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    09. Studeni 2020. 14:22

Bozma,Raštika ja sam isto kod Vrcic Pervan i nedavno sam pitala za prijateljicu, rekla je da nema mjesta ..mozda ako se bas zamoli bi primila, ne znam...ali meni je ona super, nemam problema s njom sa uputnicama ni s icim.

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

iris_iris
    09. Studeni 2020. 14:22

ericaa

iris_iris

Dada31gdje si ti ono operirana? Ja sam sve to isto čitala, ali kad je prvi postupak prošao tako dobro, mislila sam da možda endo ipak neće zezati. Ali eto. No, to nije pravilo, vidiš da svaka od nas drugačije odreagira, baš je nedavno uspjelo jednoj endo-sestri, Pepsi, ako se ne varam.

I meni su tako rekli, da su sve očistili i da nije bilo ˝strašno˝. Tad nismo ni pokušavali jer smo tek prohodali…
    Doslovno, rekla bih da nema pravila… nekom uspije iz prve, druge, bude sve u redu, netko se muči, nekom stimulacija ne uspije… Jednostavno, sve je individualno, kao i taj povratak endo i štetu koju je napravila. Znam 2 slučaja sa endo gdje je jednoj iz prvog stimuliranog uspjelo i rodila zdrave blizance, druga isto iz prve, curicu. Kao i kod neplodnosti kojoj ne znaju uzrok, netko uspije odmah, netko se muči.
    Možda terapija nije pogođena? Ili je bio samo loš ciklus…

Pa ja sam spomenula da sam baš ovdje čitala da su neke cure s Gonalima imale baš lošu reakciju, rekli su mi da to nema veze (u prijevodu da se hvatam za slamke). Iako nisam skroz odustala od te teorije, samo me sve to malo natjeralo da se ozbiljno primim i endometrioze, a ne da se fokusiram samo na MPO. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    09. Studeni 2020. 14:24

Ericaa ima li kod tebe kakvih novosti kada u kojem dijelu mjeseca bi trebala krenuti? Vidim samo da ti piše 12 mj... Jesi imala zadnje konzultacije? Šta kažu jel ideš na bockanje ili? 😊 

endometrioza

iris_iris
    09. Studeni 2020. 14:26

LUCIJA007

Moja prijateljica kojoj je iz PRVE uspjelo je 3 puta operirala endometriozu.. 1 put prije nekih 10 godina a ove 2 su bile preklani i lani 3 mjeseca prije svog prvog i dobitnog postupka… Ima nizi AMH i njoj su cak predlozili da prvo ide u postupak pa ako ne uspije onda tek ponovno operacija, no ona nije htjela jer kad je prestala piti kontracepcijske pilule imala je takve bolove kaze da joj doslo da, se baci s balkona.. 🙄.. Nikakve tablete, nista joj nije pomagalo.. Otisla je ponovno na operaciju (u Petrovoj) i nakon 3 mjeseca je isla u postupak.. Dobila mislim 5 stanica sa stimulacijom 350 iu💆‍♀️.. Oplodile se 2 i rodila je.. Kaze ni u najludjem snu se nije nadala uspjehu iz prve… Sad kad dolazi M nista ju ne boli, ne zna kaze do kad ce tako biti isla je na ultrazvuk sve za, sad izgleda ok no kaze kad i ako se opet sve vrati tj bolovi prelazi na kontracepcijske pilule jer jedino one joj endometriozu drze pod kontrolom…
    Eto jos jednog pozitivnog primjera za vas curke s endometriozom🙃…

hvala ti ❤️❤️

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    09. Studeni 2020. 14:26

iris_iris

ericaa

iris_iris

Dada31gdje si ti ono operirana? Ja sam sve to isto čitala, ali kad je prvi postupak prošao tako dobro, mislila sam da možda endo ipak neće zezati. Ali eto. No, to nije pravilo, vidiš da svaka od nas drugačije odreagira, baš je nedavno uspjelo jednoj endo-sestri, Pepsi, ako se ne varam.

I meni su tako rekli, da su sve očistili i da nije bilo ˝strašno˝. Tad nismo ni pokušavali jer smo tek prohodali…
    Doslovno, rekla bih da nema pravila… nekom uspije iz prve, druge, bude sve u redu, netko se muči, nekom stimulacija ne uspije… Jednostavno, sve je individualno, kao i taj povratak endo i štetu koju je napravila. Znam 2 slučaja sa endo gdje je jednoj iz prvog stimuliranog uspjelo i rodila zdrave blizance, druga isto iz prve, curicu. Kao i kod neplodnosti kojoj ne znaju uzrok, netko uspije odmah, netko se muči.
    Možda terapija nije pogođena? Ili je bio samo loš ciklus…

Pa ja sam spomenula da sam baš ovdje čitala da su neke cure s Gonalima imale baš lošu reakciju, rekli su mi da to nema veze (u prijevodu da se hvatam za slamke). Iako nisam skroz odustala od te teorije, samo me sve to malo natjeralo da se ozbiljno primim i endometrioze, a ne da se fokusiram samo na MPO.

Ako nisi nikako išla provjeravati stanje svoje endo, ja ti savjetujem da ideš što prije. Neznam kada si zadnju put provjeravala koliki ti je endić ali to govance zna baš brzo rasti 😣😣😣

endometrioza

iris_iris
    09. Studeni 2020. 14:28

Dada31 misliš laparoskopski? Nisam nikad, tek mi dijagnosticirana prošle godine kad mi se pojavio endometriom na jajniku na običnom pregledu. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sanjich, woooohoooo, bit će beba 
    Daj si vremena da se oprostiš od ostalih i da ih prežališ. Ja sam sebi objasnila da su moje tri bebe odustale da bi ova jedna u meni bila uspješnija.

*.Women_name.*, dobro me čitaš. Nije sedam dana, nego osam 
    Živim dan po dan, pregovaram sa sobom da mi nije potrebna još jedna beta (za sad je ne namjeravam vaditi), da je sigurno sve OK kad ne krvarim, da je moja beba dobro i da se veselo razvija... Nastavljam pozitivno i vjerujem u dobar ishod. 

Belaaa, sad samo polako, daj si vremena za tugovanje. 

💔💔💔

Lana3

angribird

vuky

angribird

vuky

NadimakMTBMeni je terapiju dao prof Vrčić iz Petrove, moja gin mi vise ne zeli ni uzv napraviti jer ionako idem k njemu, samo mi je dala bris i rekla da ce mi on to pogledati!

Raštika ja sam 3x bila u Cito na ivf/icsi i ako zelis da ti netko ista detaljnije pogleda, nisam dobila dojam da tamo to tako rade! Jednom su mi hormone gledali, prije uopce odluke za mpo i nikad drugo nista u toku postupka od nalaza hormona nisu trazili! Mozda profesor Poljak vise pažnje posveti tim detaljima, no ko sto rekoh, mislim da ako imas ilakvih problema, bolje mozda negdje drugo ici ( to je moj vlastiti dojam, a opet evo isla sam 3x, bas iz moje brzopletosti i jer sam mislila da cu puno lakse ostati trudna + jeftiniji su od drugih i najblizi su nam, no eto ) Takoder se slazem ako bi inseminaciju, zasto ne probati u bolnici? :/

Ja sam uspoređivala cijene jer upravo gledam gdje bi isla, odgovara mi i split i zagreb. I stavila sam na papir par klinika iz zg, podobnik, betaplus i cito iz splita. Cito je debelo najskuplji u hrvatskoj. Nisu razlike u stotinama kn vec u tisućama. Ne kužim zasto?

Kako misliš najskuplji? Meni su ivf/icsi postupci bili cca 10000kn…. a sve drugdje sto sam gledala je puno skuplje bilo…. i plus mi i dalje pa bi i smjestaj i put placali…. :/

A skuplji je, stavljala sam na papir. Icsi je kod njih 11000 bez obzira na br stanica, 1 ili 10. Kod podobnika je npr za manji br stanica,do 4, skoro duplo manja cijena, oko 6000 cini mi se. Naravno, pricamo o cijeni bez lijekova.

Ma lijekove racunaj te sigurno 5 do 7.000 kn

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

09. Studeni 2020. 14:31

Lana3

angribird

vuky

angribird

vuky

NadimakMTBMeni je terapiju dao prof Vrčić iz Petrove, moja gin mi vise ne zeli ni uzv napraviti jer ionako idem k njemu, samo mi je dala bris i rekla da ce mi on to pogledati!

Raštika ja sam 3x bila u Cito na ivf/icsi i ako zelis da ti netko ista detaljnije pogleda, nisam dobila dojam da tamo to tako rade! Jednom su mi hormone gledali, prije uopce odluke za mpo i nikad drugo nista u toku postupka od nalaza hormona nisu trazili! Mozda profesor Poljak vise pažnje posveti tim detaljima, no ko sto rekoh, mislim da ako imas ilakvih problema, bolje mozda negdje drugo ici ( to je moj vlastiti dojam, a opet evo isla sam 3x, bas iz moje brzopletosti i jer sam mislila da cu puno lakse ostati trudna + jeftiniji su od drugih i najblizi su nam, no eto ) Takoder se slazem ako bi inseminaciju, zasto ne probati u bolnici? :/

Ja sam uspoređivala cijene jer upravo gledam gdje bi isla, odgovara mi i split i zagreb. I stavila sam na papir par klinika iz zg, podobnik, betaplus i cito iz splita. Cito je debelo najskuplji u hrvatskoj. Nisu razlike u stotinama kn vec u tisućama. Ne kužim zasto?

Kako misliš najskuplji? Meni su ivf/icsi postupci bili cca 10000kn…. a sve drugdje sto sam gledala je puno skuplje bilo…. i plus mi i dalje pa bi i smjestaj i put placali…. :/

A skuplji je, stavljala sam na papir. Icsi je kod njih 11000 bez obzira na br stanica, 1 ili 10. Kod podobnika je npr za manji br stanica,do 4, skoro duplo manja cijena, oko 6000 cini mi se. Naravno, pricamo o cijeni bez lijekova.

Ma lijekove racunaj te sigurno 5 do 7.000 kn

Zavisi sta i kako, ja sam ih u slo platila oko 500e, bila sam na blažoj stim. Mislim da se i kod nas tako kreće takva stimulacija jer sam računala. 

ericaa
    09. Studeni 2020. 14:33

Dada31

Ericaa ima li kod tebe kakvih novosti kada u kojem dijelu mjeseca bi trebala krenuti? Vidim samo da ti piše 12 mj… Jesi imala zadnje konzultacije? Šta kažu jel ideš na bockanje ili? 😊

Meni su sad konzultacije 20.11. sa najnovijim hormonima. Trebala bi dobiti negdje od 22. do 25.11 pa ako profesorica kaže da su nalazi ok i ne treba ništa više, onda valjda krećem odmah u tom ciklusu, što bi zaista voljela... bio je dogovoren prirodni IVF ali koliko sam shvatila, mogu naknadno ako im se čini da će nešto biti uspješnije. Endo je iste veličine i na tom lijevom jajniku i tamo joj je super jer se ne miče hahahahahah 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.