Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    09. Studeni 2020. 14:35

iris_iris

Dada31misliš laparoskopski? Nisam nikad, tek mi dijagnosticirana prošle godine kad mi se pojavio endometriom na jajniku na običnom pregledu.

Da da LPSC, ali u principu oni ga ne diraju ako je ispod 4 cm, ali pošto zna baš brzo rasti, razlika se može vidjeti od ciklusa do ciklusa. Možda se malo povećao i sad baš smeta. Ako odlučiš ići na LPSC ja ti savjetujem da si nađeš stvarno dobrog specijalista koji će se zauzeti za tebe kao da si mu sestra a ne pacijentica, ako me razumiješ 😊 da se trudi da to obavi bez nekih daljnjih posljedica, čitaj si recenzije, imaš i tu cura koje imaju ok iskustva sa doktorima i endo. Navodno sve ovisi o stupnju bolesti ali opet bolje provjeriti prije nego kasnije. ❤️ 

endometrioza

09. Studeni 2020. 14:39

Bozma

Nikitta, ima li kakvih novosti vezano za Beč, s obzirom da se zbog korone sve mijenja preko noći?
    Raštika, pitala sam prijateljicu, ona je u Vrčić-Pervan i misli da prima pacijente. Ona njoj ne da nešto neće da, već joj sama nudi uputnice. Ide za koji dan kod nje pa će je pitat ima li mjesta i usput pogledat tko još u domu zdravlja prima.

Ja sam muku mucila ove godine di se upisat kod ginekologa.. Da nitko koga zelin nema mista. Onda sam isla u hzzo i oni su mi rekli da apsolutno niti jedan gin. U splitu nije pun.. Nego oni te pokusaju odbit od upisa jer ima nekih koji imaju dosta manje pacijenata... Tako da sam ja pokucala na vrata mog prvog izbora i objasnila zasto zelim kod nje bas i da  znam da nije puna... I primila me.. 

Miss znam da bi bila sretna, sretna sam i ja.. Samo mi je zao tolkog pumpanja hormona, mogucnosti hipera i odgode transfera.. Mogli smo u startu ic na manji j bolji broj.. Al dobro.. Imam 2 pokusaja.. Ak prvi ne upali drugi put cu 2 vratit.. 😊

MTB bas mi je tesko da kad pomislim na njih 8.. Sta ja znam ne zelim osam djece ali sam i svjesna kolko mi je stresno bilo ovo prolazit s bockanjem i uzv i svime... Smatram da mi je et puno laksi.. Ja bi isla u prirodni ne znam sta ve sugerirat.. Vidit cemo..

Cak se mislim odmorit koji mjesec prije nego odem do dr XY.. Ne znam jel to zvuci ludo..? 

09. Studeni 2020. 14:41

Dada31

Sanjich možda mi je promaklo, vi idete na 🐧? Zbog? Po čemu se to određuje dali se ide na ET ili FET?

Dada po savjetu doktora i mogucnosti hiperstimulacije je predlozio freeze all.. 

Tuma
    09. Studeni 2020. 14:42

Dolly ja sam u isla u polikliniku Eljuga   kod dr Belan Zuklic na 2 uzva i sutra imam tamo uzv i nifty.  Dr je super, draga, strpljiva, sve objasni, pokaze... meni je bilo lijepo. Iako je i moj soc ginekolog odlican, ali je bio u samoizolaciji, pa mi je bilo previse cekati za uzv.
    Bela ❤❤ saljem podrsku❤
    Sanjich pa to je super. 3 smrzlica, jos je u fetu veca uspjesnost, tijelo odmorno.... odlicno😊
    Anitram odlicno😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• vickivale
    09. Studeni 2020. 14:49

Cure bok,
    Samo da vam se javim...pratim stalno ali ne stignem pisati... Danas je bio transfer 2 blastice u Petrovoj

Čestitke na lijepim betama, dobrorastucim stanicama, a cekalicama puno strpljenja! 

Dvojajcane blizanke 🍒

• minilu
    09. Studeni 2020. 14:54

🦋Anitram1982🦋

Nina985

Bok cure,
    Evo da se i ja javim. FET odrađen upravo, a sad idem po porciju krumpirića u Mekić😁

Wuhuuuuu i tebi sretno. Znaci ima nas za sad 3 jel ako sam dobro skontala? 👍👍👍👍👍🤞🤞😘😘

Cure sretno nam ❤️

👩 35 g AMH 6 🧔 38 g -oligoaathenozoospermia
    2014-prirodna trudnoca bez problema
    1.IVF 3/2019 KBC Split Dr. Sunj ( pergoveris,cetrotide i brevactid 5000) 8 folikula,5 js. -trudnoca koja je zavrsila u 9 tj 😔
    2. IVF 1/20 KBC Split dr.Mrsic ( bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) 5 folikula 3 js - neuspjesno
    3. IVF 10/20 (bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) -neuspjesan!

_Dolly_
    09. Studeni 2020. 14:58

Cure koje se bockaju, i također koje su obavile transfer, i koje su to prošle... Dajte mi savjet što se posla tiče. Ne radim cijelu smjenu teško, na pola sam radnog vremena zbog korone i svega i strah me otkaza ako idem na bolovanje i što ako postupak od prve ne uspije? Nitko nezna za postupak, a pogotovo poslodavac, inače bi odavno pisao papire za "La pa-pa". Zna se desiti da moram dignuti nešto teže, cca 15-20kg, ali ja si to mogu olakšati ako rastavim težinu na npr 3 kom od 5-7kg, također ima i jako puno prašine jer se tu također pravi namještaj i betonske legure i dosta se brusi ali realno u pogonu provedem 2 puta tjedno po sat vremena i imam masku .
    Može li koji pametan savjet?  :) 🤕🤕

Ja:36 On:35
    B-V. V.
    Endometrioza - pokušavanje 3 god. On OK
    01/2020 AIH neuspjesan
    12/2020 - start - desila se korona, 2mj pauze⛔
    Amh: 27pmol / cista endo 1.5cm
    Pergoveris/Orgalutran/Pregnyl
    2🍦(3D)+2🍦(5D)
    2/2021. - ET 1(5D) embrija (4.2)- (jos 4 🍦)
    Beta - 15.02, 11dnt - 57,5
    Beta - 19.02. 15dnt - 618,30
    Beta - 22.02. 18dnt - 1513,2
    5,1mm, imamo 💛
    Nifty u redu, imamo curku 💗💗

• *.Women_name.*
    09. Studeni 2020. 15:00

NadimakMTB

Sanjich, woooohoooo, bit će beba
    Daj si vremena da se oprostiš od ostalih i da ih prežališ. Ja sam sebi objasnila da su moje tri bebe odustale da bi ova jedna u meni bila uspješnija.

*.Women_name.*, dobro me čitaš. Nije sedam dana, nego osam
    Živim dan po dan, pregovaram sa sobom da mi nije potrebna još jedna beta (za sad je ne namjeravam vaditi), da je sigurno sve OK kad ne krvarim, da je moja beba dobro i da se veselo razvija… Nastavljam pozitivno i vjerujem u dobar ishod.Belaaa, sad samo polako, daj si vremena za tugovanje.

Da, dani su sad baš dugacki. I ja mislim da ti nije potrebna još jedna, brzo će sad taj ultrazvuk pa njega pricekaj. A normalno je valjda se bojimo, ja sam bila mirna do jučer, sad me već počelo hvatat opet da jedva čekam vidjet bebicu  i 30.11 mi se čini kao vječnost. Ali doći će i to sve 🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• minilu
    09. Studeni 2020. 15:09

Miss1502 samo 2 su se oplodila pa nemam 🐧

Belaa saljem ti samo pozitivne vibre i zagrljaje, isplaci i istuguj da mozes mirna naprijed 🥰
    Rastika slazem se s Belaa doktor u Omisu Nero je odlican ali ima previse zena i ceka se dugo za pregled.

👩 35 g AMH 6 🧔 38 g -oligoaathenozoospermia
    2014-prirodna trudnoca bez problema
    1.IVF 3/2019 KBC Split Dr. Sunj ( pergoveris,cetrotide i brevactid 5000) 8 folikula,5 js. -trudnoca koja je zavrsila u 9 tj 😔
    2. IVF 1/20 KBC Split dr.Mrsic ( bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) 5 folikula 3 js - neuspjesno
    3. IVF 10/20 (bemfola 225, 75, pergoveris, cetrotide, brevactid 5000) -neuspjesan!

MaloTele
    09. Studeni 2020. 15:23

MTB nisam sigurna za covid kakav ce bit jer sam nedavno saznala da je od sefice sin pozitivan pa se zapravo nadam negativnom testu i da nisam nis pokupila iako nemam nikakve simptome i pazila sam se najvise kolko sam mogla zbog posla i svega, a pomoci nema, kakav god da je sad je u Bozjim rukama pa cemo vidjet, a sto se tice broja folikula mislim da tu nema nekog pravila, uvijek treba jedan i uvjerena sam da se moj pobjednički tu nalazi, tako da da su mi rekli imate ih samo dva ja bi bila sretna, pogotovo sad kad su se malo ulijenili na samom pocetku  kako si ti, jel gotova samoizolacija napokon?
    Leptirica90, na sv.duhu sam, ti si vec na transferu, odlicno,drzim fige da odlicno prođe,ovo ti je prvi postupak ili..?
    Miss1502 iz zg sam,ali ako je uvjet za ostat trudna preselit se k tebi da se i dalje pratimo ja sam voljna i to, ionako ljetujem dolje, muz mi je iz kastela a rekla sam da mi treba hitno pa su mi rekli da nazovem večeras,da ce mozda bit gotov,iako nekako sumnjam u to, ali dobro,vidjet cemo..
    Ruska1986, womenname hvala vam ,kaze mm da je to znak da ce bit dečko kojeg mora odma naucit mijenjat gume 
    Marinela87 odlicno, iako mene nije strah aspiracije, pitali su me danas ocu da me uspavaju skroz, napola ili nista, rekla sam napola jer me strah da se necu probuditi ako bude skroz  kad je tebi transfer, oprosti ako si već napisala,očito sam preskočila :s

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.