Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Studeni 2020. 11:16

Marinela87

NadimakMTB

Marinela87, dobro nam došla, i još prije nam otišlja - trudna.
    Po svemu što sam ja čitala, kad ti vrate 2 zametka, njihov uspjeh međusobno uopće ne ovisi. Svaki od njih ima svoj unutarnji kapacitet da se primi i to je to. Ne može jedan ometati drugoga, niti mu pomoći. Jednostavno, stave dva nadajući se da će se barem jedan primiti. Nekad se prime oba, nekad jedan, nekad drugi, nekad niti jedan. To je jedno od čuda prirode u koje medicina još nije prodrijela.
    Što se tiče ocjena, to su ocjene "vanjske" kvalitete jajašaca. Istraživanjem su došli do toga da ako jajašca izgledaju ovako ili onako, onda imaju veću ili manju šansu da se prime. Ali opet, naša medicina i dalje ne zna unutarnji mehanizam naših jajnih stanica. I nekad se savršene blastice ne prime. A nekad se "nekvalitetne" dvodnevne prime.
    Skraćeno, imaš svoje bebe nazad, u buši. Mazi ih, pričaj im, i vjeruj u najbolje - time im pomažeš.
    Za TSH pij terapiju, moja se spustila unutar 7 dana, i vjerujem da je i to pomoglo da se moja bebica bolje zakači.
    Kad trebaš vaditi betu?

manemoj, baš se veselim radi tebe.
    Znam koliko sam ja bila tužna kad su moji odustali prije finisha. Ali prebolila sam to i krenula dalje, sa ovim malim herojem u meni.
    A ti svom malom heroju možeš pričati kako će imati brace i seke, i veeeeliku obitelj koja ga čeka.

Hvala ti! Da, to za uspjeh zametka i meni ima smisla, ali kad su dr u isti glas rekle 'neće bit blizanci, jedan je malo slabiji, njega šaljemo da pomogne drugom', ja gledam kakve to logike ima i kako vi možete bit tako uvjerene da npr bas on neće uspjet. Da, puno je tu jos nepoznanica, zato mi je ta njihova uvjerenost bila čudna. Ali, imas pravo, poanta je da su tu i da je to super jer je ovo najdalji stadij do kojeg sam ikad (znajući) dosla na ovom putu 🥰
    A daj da te pitam, jel se tebi tokom stimulacije kad povisio tsh?

Postoje 2 teroije, i doktori se razlikuju u misljenju.. zato sam ja čitajući priklonila se teoriji da je bolje da nista taj jedan ne ometa.. a neki se priklone drugoj teoriji... al u konacnici tko zna sta je zapravo...

BAJOMA
    07. Studeni 2020. 11:16

Belaaa

Cure drage evo cucam te dvi tablete po ure moram ih drzati u ustima tako me strah da samo sve prodje uredu😪🙏

🙏🏻🙏🏻🙏🏻♥️

BAJOMA
    07. Studeni 2020. 11:25

Piky🙏🏻🙏🏻🙏🏻♥️

• Piky
    07. Studeni 2020. 12:14

Mene su ostavili u bolnici do daljnjeg, užas, daju mi neke antibiotike u braunilu.
    Ajme grčevi me satraše. Počela sam mao krvariti ali malo. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

ericaa
    07. Studeni 2020. 12:31

Manemoj,marinela,minilu super rezultati,bas mi je drago!!! 🤞🤞🙏🙏❣🥳

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

07. Studeni 2020. 12:32

Piky

Mene su ostavili u bolnici do daljnjeg, užas, daju mi neke antibiotike u braunilu.

Joj joj.. Ma i bolje da su te ostavili u bolnici...
    Sretno🙏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Studeni 2020. 12:33

Piky

Žao mi je da te boli, ali vjerujem da je bolje da su te ostavili u bolnici.
    Mogu li ti dati nešto za bolove?

💔💔💔

07. Studeni 2020. 12:43

Piky

Piky bravo super izdrzavas sve.. Bit ce sve okej napokon jos malo i gotovo ❤️ onda u pobjede skupa s nama

07. Studeni 2020. 12:43

manemoj

NadimakMTB

Marinela87, dobro nam došla, i još prije nam otišlja - trudna.
    Po svemu što sam ja čitala, kad ti vrate 2 zametka, njihov uspjeh međusobno uopće ne ovisi. Svaki od njih ima svoj unutarnji kapacitet da se primi i to je to. Ne može jedan ometati drugoga, niti mu pomoći. Jednostavno, stave dva nadajući se da će se barem jedan primiti. Nekad se prime oba, nekad jedan, nekad drugi, nekad niti jedan. To je jedno od čuda prirode u koje medicina još nije prodrijela.
    Što se tiče ocjena, to su ocjene "vanjske" kvalitete jajašaca. Istraživanjem su došli do toga da ako jajašca izgledaju ovako ili onako, onda imaju veću ili manju šansu da se prime. Ali opet, naša medicina i dalje ne zna unutarnji mehanizam naših jajnih stanica. I nekad se savršene blastice ne prime. A nekad se "nekvalitetne" dvodnevne prime.
    Skraćeno, imaš svoje bebe nazad, u buši. Mazi ih, pričaj im, i vjeruj u najbolje - time im pomažeš.
    Za TSH pij terapiju, moja se spustila unutar 7 dana, i vjerujem da je i to pomoglo da se moja bebica bolje zakači.
    Kad trebaš vaditi betu?

manemoj, baš se veselim radi tebe.
    Znam koliko sam ja bila tužna kad su moji odustali prije finisha. Ali prebolila sam to i krenula dalje, sa ovim malim herojem u meni.
    A ti svom malom heroju možeš pričati kako će imati brace i seke, i veeeeliku obitelj koja ga čeka.

Ovaj forum je najdivnije mjesto. Ja znam da se ti a i ostale cure stvarno iskreno veselite radi mene kao i ja radi svih vas ❤️❤️❤️
    Skupa placemo, veselimo se, bodrimo, savjetujemo.
    Jedno divno mjesto sa divnim ljudima 🥰
    Ovo je baš support koji ženama koje ovo prolaze treba 🥰

❤️❤️❤️

Samara
    07. Studeni 2020. 13:08

Trudnice koje ste tu negdje ko ja (ja sam danas 9+4) dal vam se vidi trbuh? Ajme ja ga vise ne mogu sakriti vec se jako vidi. Izgledam ko da sam u 4 mjesecu trudnoce 😂 dobro jako sam napuhana i jako puno papam jer sam stalno gladna al ono trbuh je vec sad velik. Prevelik za razdoblje u kojem jesam.. Mislim da ce me dr bacit na djetu haha

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.