Draga, oni svakodnevno vide svakakve bolesti i deformacije, porađaju žene, rade sa spolnim bolestima, operiraju… tvoji hemeroidi su im ništa. Ovo je jedna od onih stvari koja je veći problem nama i našem egu, nego doktorima.
Dovoljno je da si održavana i čista, i to je to.
Ponavljam, ljudi se srame što su siromašni ili što imaju neka stanja ili bolesti. A s druge strane, druge ljude nije sram biti kriminalci ili gaziti ljude po ulicama.
Samo zamisli što bi rekla nekome koga jako voliš - prijateljici ili vlastitom djetetu, da ti se požali oko ovako nečega. Da li bi se zgrozila što imaju hemeroide? Ili bi ih utješila i kako?
Tu si svakako u pravu, hvala ti samo se bojim danas sutra poroda da bi mi još biše buknuli ,sve mi je ovisno iz dana u dan . I naravno da se nebi zgražala i pomogla bih savjetima i svim mogućim. Nije tol sramota ,pa tko zna šta imaš dolje osim partnera jel ...moj je jako pažljiv što se toga tiče, sjećam se jednom kada smo putovali iz HR 19 sati je vozio jer je mene boljelo i nisam m ogla sjediti , divan je ,ali me nagovara na operaciju ako se to pogorša, ...
Za ginekologe vjerujem da se svašta nagledaju , sjećam se da je moj prošli socijalni napisao na vrata "molim žene da vode računa o higijeni, operite intimno područje prije pregleda" , možda ne točno tim riječima ali..... tako da znam da im moji cvijetići još i prijaju oku čega sve vide hahahah jao muko moja !
endometrioza
i moj MM želi dio porodiljnog hahahahhaha
sa hemoroidima, na svu sreću, nemam osobnog iskustva ali znam koliko su zeznuti… imam i ja u obitelji nekoga s tim problemima pa eto, znam otprilike što može prevenirati.. pojedina hrana, obično se veže uz alkohol, pomidore, crveni umaci, potencira hemoroide. Znam da postoje kreme u ljekarni i da je bitno piti dosta tekućine i jesti lanene sjemenke i vlakna koje omekšavaju stolicu…nedavno sam čula od osobe koja imala godinama problema da ljuta papričica svaki dan, tj. malo te papričice da jako pomaže.
Nije tako jednostavno. Imam člana obitelji koji je prvi put hemeroide operirao kao dijete, cijeli život se uzorno hrani, ne pije, … I svejedno su tu. Malo se smire, pa buknu. Jednostavno, genetika.
Naravno, neki imaju sreće i blaži su slučajevi pa onda ovakve stvari pomažu.
da, da, znam. Ja sam rekla što sam čula da nekima pomogne, moji isto muku muče s tim i nema trajnog rješenja...genetika je ipak genetika...
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Dada31 ja ponekad imam problema, ali samo s unutarnjim hemicem... i to sam isla kod proktologa zbog krvi u stolici (citaj javila sam se doktorici i rekla: ja imam rak debelog crijeva😅). Ali on mi je rekao da je to kod mene zbog neredovite i tvrde stolice i da jedem puno jabuka zbog peptina i jedem mahunarke. Al sam u par navrata koristila neke tablete (ne kogu se sjetit imena) za 200tinjak kn, mislim da se 2 mj piju i one su mi pomogle. Sad ne znam je li ista stvar s unutarnjim i vanjskim....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
More2309...Mislim na tebe💓🙏
Ja, se nadam da ti uzivas u trudnoci i da je sve u redu...jer se odmah sjetim sebe kad nisam htjela ulaziti ovdje i obrisala profil da ne unosim negativu na divne vijesti... Na tjedan dana🙃
Curke pomozite😂😂😂😂
Ovako,dajem si par danal gonal s oleapen i odlicno mi ide a danas sam si prvi put dala cetrotide i jedva sam skuzila malo mi kapnulo i zvala sestru kaze ma nema veze a malo me pecka od inekcije ipak je malo jača😂 nije znaci strasno😃😂
Curke pomozite😂😂😂😂
Ovako,dajem si par danal gonal s oleapen i odlicno mi ide a danas sam si prvi put dala cetrotide i jedva sam skuzila malo mi kapnulo i zvala sestru kaze ma nema veze a malo me pecka od inekcije ipak je malo jača😂 nije znaci strasno😃😂
Nista strasno, prva je najteza. sutra ces vec bit expert..meni uvijek od cetrotida malo nabrekne koza i pocrveni oko mjesta uboda,ali brzo splasne ..valjda je jaca inekcija ali sve je to ok!
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Curke pomozite😂😂😂😂
Mislim da nije strasno ako te pecka malo.. Meni je tako znalo bit od orgalutrana.. Ne svaki put, ali nekad me znalo zapec...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Draga, oni svakodnevno vide svakakve bolesti i deformacije, porađaju žene, rade sa spolnim bolestima, operiraju… tvoji hemeroidi su im ništa. Ovo je jedna od onih stvari koja je veći problem nama i našem egu, nego doktorima.
Dovoljno je da si održavana i čista, i to je to.
Ponavljam, ljudi se srame što su siromašni ili što imaju neka stanja ili bolesti. A s druge strane, druge ljude nije sram biti kriminalci ili gaziti ljude po ulicama.
Samo zamisli što bi rekla nekome koga jako voliš - prijateljici ili vlastitom djetetu, da ti se požali oko ovako nečega. Da li bi se zgrozila što imaju hemeroide? Ili bi ih utješila i kako?
Tu si svakako u pravu, hvala tisamo se bojim danas sutra poroda da bi mi još biše buknuli ,sve mi je ovisno iz dana u dan . I naravno da se nebi zgražala i pomogla bih savjetima i svim mogućim. Nije tol sramota ,pa tko zna šta imaš dolje osim partnera jel …moj je jako pažljiv što se toga tiče, sjećam se jednom kada smo putovali iz HR 19 sati je vozio jer je mene boljelo i nisam m ogla sjediti , divan je ,ali me nagovara na operaciju ako se to pogorša, …
Za ginekologe vjerujem da se svašta nagledaju , sjećam se da je moj prošli socijalni napisao na vrata "molim žene da vode računa o higijeni, operite intimno područje prije pregleda" , možda ne točno tim riječima ali….. tako da znam da im moji cvijetići još i prijaju oku čega sve vide hahahahjao muko moja !
Da, postoji opcija da će ti buknuti tokom trudnoće zato ćeš cijelo vrijeme morati biti oprezna, možda i uzimati neke preparate za stolicu (s kojima opet ne treba pretjerati). Ali to je problem s kojim ćeš se nositi nakon plusića, odmah ćeš ići kod specijalista i od početka to držati pod kontrolom.
Po mom iskustvu, ako si težak slučaj, operacija pomaže privremeno, nakon toga se opet vrate. Na žalost.
Baš sam pitala ovog mog člana obitelji da mi pošalje što je najviše pomoglo - jer ta osoba je potrošila novaca i novaca na sve te kreme, lijekove, čudesa koja kakti pomažu. Javim ti kad dobijem odgovor.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji