Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nirvana2024
    06. Studeni 2020. 12:42

manemoj

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Pepsi, čestitam, beta je A liga
    Taman sam se htjela raspisati o poslu, kad vidim da je Razumna već počela.
    Ja srećom nisam morala ništa govoriti jer sam mogla sve odraditi bez da me itko pita, u mojoj firmi radi se od kuće i bitno da posao ide, nitko ne pita ama baš ništa.
    Ono što je meni problem je da bih ja otišla što prije na bolovanje/komplikacije/you name it, samo da se maknem. S obzirom da je posao jako specifičan, trebat će naći nekoga za zamjenu što prije pa ne znam kako da to izvedem, odnosno ja bih trebala reći krajem godine da počnu tražiti zamjenu. Ja nisam nikome mislila govoriti do 12 tt, ali uopće ne želim da mi beba bude u stresu kojeg ja živim na ovom poslu već 5 godina i koji je sigurno utjecao i na zatrudnjivanje.
    Posao je takav da čak i ako uzmem bolovanje, morat ću se javljati na telefon i rješavati posao neko vrijeme, a bez zamjene je to i 100x gore.

Ja sam nedavno dobila jako veliku povišicu plaće i mjesečni bonus bez kojeg ću ostati, ali nema veze, plaća mi ostaje, sva sreća, samo uopće ne znam kako se računa odlazak na čuvanje, odnosno, ako mi se povećala plaća 1.9., koji se prosjek uzima za porodiljni, pune 3 ili punih 6 plaća prije odlaska na čuvanje/porodiljni? To mi je sve science fiction trenutno, a volim biti spremna i upućena da se ne zeznem.

Ako ti je posao stresan obavezno se maknuti.
    Ja sam jučer morala riješiti neki problem i odmah sam osjetila da me trbuh boli pa sam si morala mantrati u glavi da se odmaknem od toga.
    Kod mene je situacija da imam odličnu ekipu pa kad im kažem znam da će me sigurno rasteretiti i psihički mi olakšati..
    Ovo za prosjeke ti ne znam, mislim da je 6 mjeseci ali radje nek kaže netko tko zna provjereno

Da, i mene počne probadati u prsima čim je nešto gadno na poslu, a to je na tjednoj bazi, plus sad u postupku osjećam bolove tu gdje baš ne bi trebalo, čim me malo istresiraju. 
    Ja se informiram jer ne želim da me zakinu (moja firma ima stvarno para i sve je u tome kako se postaviš i odigraš), a inače sam pro Lidl, baš si mislim je li prerano da opljačkam policu s hlačama za trudnice u pon ili je ipak prerano? 

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Ruska1986
    06. Studeni 2020. 12:44

manemoj

Ruska1986

manemoj

Oolive

Što se testiranja tiče očito svaka klinika ima drugačiju politiku. Ja sam morala napraviti test prije podizanja terapije, pa kazu opet prije prvog uzva i opet prije aspiracije, znači tri puta ću se testirati 🤷🏻‍♀️, malo su ludo ali tako je kako je.
    Na poslu su mi išli na ruku i puštali me bez uzimanja go. Inače, znam da nemamo pravo na bo prije aspiracije i baš mi je jučer rekla sestra od gin da sada daju bo čim prije, došla nova odluka, pa eto da znate. Ja ću od pon na bo a trebam dobiti tek oko četvrtka.

Ja sam za folikulometrije dobivala bolovanja. Poslala soc ginekologici mail da idemo u proceduru i mogu li za to dobivati bolovanja i rekla da naravno.

Tako bi i trebalo biti, ali nazalost ne zeli svaki soc.gin. dat bolovanje! Bezveze…

Ali stvarno bezveze.. mislim nemojte me krivo shvatiti, nije da inače živim u nekom svom oblacicu ali baš me frustrira ta neravnopravnost.
    Sve žene koje prolaze kroz ovo bi trebale imati isti ljudski tretman i ne pricamo tu sad o privatnicima nego svaka bolnica svoju politiku a neke osnovne stvari bi svi trebali raditi isto. Onak već smo na rubu živaca i onda da ti 5 dana nitko ne kaže jesu se oplodile ili ne, kad ne daj bože nešto krene po krivu žene se tretira grozno i nema baš ljudskosti. Užas mi je to. A najgore što se nitko time ne bavi, nitko u predizbornim obećanjima ne priča o zdravstvu.. uopće ne djeluje da ide na bolje. Fuj mi je to

Ma u pravu si, u potpunosti! Na kraju krajeva, trebas sve to i uskladit sa poslom, ne zive svi deset minuta od bolnice di su u postupku.. Ma nepravda 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Studeni 2020. 12:45

Chloe18, ma nisam u službenoj samoizolaciji, samo smo muž i ja odlučili biti u izolaciji do ponedjeljka za svaki slučaj. Njemu je službeno završilo sad u utorak.

lucija007, da, trebala bi biti naša odluka. Na žalost, ne tretiraju sve bolnice svoje pacijente kao ljudska bića sa pravom na izbor. 

Razumna, kao prvo, želiš li ti uopće raditi za tog čovjeka?
    Kao drugo, imaš mailove, možeš mu pozvati inspekciju, tužiti ga, ... Odradi jedan razgovor s njim oči u oči neka zna na što si spremna.

💔💔💔

06. Studeni 2020. 12:46

Pametnom dovoljno 🤐  ne ulazim u nicija primanja niti izbore.. Ali ovakvu izjavu jednostavno nisam mogla zaobici.. I to tko koliko ima love je skroz nebitno. Evo ja npr necu se uopce izjasniti imam li minimalac ili milion 😁 ali znam da je izjava omalovazavajuca i podjeca me na skandal lidlići koji je bio...zatvaram temu o tome da ne nastane skandal na ovom pozitivnom i prekrasnom mjestu 😘😘😘❤️

manemoj

NadimakMTB

Sanjich🤞🤰

Razumna

Ja sam sa prijave na 9500kn pala na minimalac + putni troškovi do 5500kn ( to je neki sefov delanac koji je on smislio) .
    Ako odem na komplikacije slijedi me samo minimalac…
    Osjećam se kao zadnja budala jer sam toliko svog slobodnog vremena uložila u posao… A opet ako ostanem trudna briga me za sve ( ok nisam misila dijete oblaciti u Lidlu i c&A, ali ok, bitno da od njega napravim dobrog čovjeka) .
    U šoku sam pa pišem nepovezano

Oprostite na iskrenosti ali ovo mi je uzasno sta ste napisali za lidl i c&a….

Žena je sad malo pod šokom pa možda nije ni svjesna što piše. Plus, neki ljudi imaju predrasude prema određenim dućanima.
    Ali kao što rekoh, ja namjeravam kupovati u Lidlu i C&A odjeću i za bebu i trudničku za sebe. Ne pada mi na pamet trošiti pare na odjeću kojoj je svrha trajati samo par tjedana/mjeseci. A očito imam novaca.

Ma sve to stoji i ja se slažem.. mislim da je ovdje više bilo ako želi nekad priuštiti nešto skuplje da može..
    Ja u lidlu npr nisam nikad nikad kupovala odjeću ali to je većinom jer dok ja dodjem ništa ne ostane.. ali zato tematski tjedni 🤤🤤🤤

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986

manemoj

Pepsi, čestitam, beta je A liga
    Taman sam se htjela raspisati o poslu, kad vidim da je Razumna već počela.
    Ja srećom nisam morala ništa govoriti jer sam mogla sve odraditi bez da me itko pita, u mojoj firmi radi se od kuće i bitno da posao ide, nitko ne pita ama baš ništa.
    Ono što je meni problem je da bih ja otišla što prije na bolovanje/komplikacije/you name it, samo da se maknem. S obzirom da je posao jako specifičan, trebat će naći nekoga za zamjenu što prije pa ne znam kako da to izvedem, odnosno ja bih trebala reći krajem godine da počnu tražiti zamjenu. Ja nisam nikome mislila govoriti do 12 tt, ali uopće ne želim da mi beba bude u stresu kojeg ja živim na ovom poslu već 5 godina i koji je sigurno utjecao i na zatrudnjivanje.
    Posao je takav da čak i ako uzmem bolovanje, morat ću se javljati na telefon i rješavati posao neko vrijeme, a bez zamjene je to i 100x gore.

Ja sam nedavno dobila jako veliku povišicu plaće i mjesečni bonus bez kojeg ću ostati, ali nema veze, plaća mi ostaje, sva sreća, samo uopće ne znam kako se računa odlazak na čuvanje, odnosno, ako mi se povećala plaća 1.9., koji se prosjek uzima za porodiljni, pune 3 ili punih 6 plaća prije odlaska na čuvanje/porodiljni? To mi je sve science fiction trenutno, a volim biti spremna i upućena da se ne zeznem.

Ako ti je posao stresan obavezno se maknuti.
    Ja sam jučer morala riješiti neki problem i odmah sam osjetila da me trbuh boli pa sam si morala mantrati u glavi da se odmaknem od toga.
    Kod mene je situacija da imam odličnu ekipu pa kad im kažem znam da će me sigurno rasteretiti i psihički mi olakšati..
    Ovo za prosjeke ti ne znam, mislim da je 6 mjeseci ali radje nek kaže netko tko zna provjereno

Da, i mene počne probadati u prsima čim je nešto gadno na poslu, a to je na tjednoj bazi, plus sad u postupku osjećam bolove tu gdje baš ne bi trebalo, čim me malo istresiraju.
    Ja se informiram jer ne želim da me zakinu (moja firma ima stvarno para i sve je u tome kako se postaviš i odigraš), a inače sam pro Lidl, baš si mislim je li prerano da opljačkam policu s hlačama za trudnice u pon ili je ipak prerano?

Nije prerano i bit ces presretna ako ista ulovis uopce! 🙆‍♀️🙆‍♀️ ja stvarno rijetko kad uspijem...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

06. Studeni 2020. 12:48

Razumna

Drage zenice, što vam poslodavci kažu na MPO?
    Ja sam na žalost sa svojima bila iskrena i obilo mi se o glavu ( za vrijeme korone su svima srezali plaće na pola, i sad sam doznala da su svima osim meni podigli plaće a meni nisu jer znaju da ne mogu mjenjati posao dok pokušavam MPO).
    U soku sam 😔

Evo ja sam se bas jucer posvadila sa seficom u vezi toga jer je pocela s.. i govoriti mi svasta. A ja kao dobar radnik sam uzela bolovanje vec jucer. Iako bi ga imala tek od ponedjeljka pa nek misli sta oce 🤭

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Studeni 2020. 12:51

WNGG, baš sam bacila pogled na Lidl. Ima samo one traperice za trudnice, ne vidim ništa osim toga.  A one mi nisu baš nešto. Na žalost, vidjela sam i one Božićne delicije 
    Mislim da ću se ja opskrbiti tajicama i tunikama u C&A. 

💔💔💔

🍀🐞MISS🐞🍀
    06. Studeni 2020. 12:53

Jel netko zna zasto se ne rade 4dnevni transferi nego samo 2,3 ili 5.dan?? 
    Ja sad kontam ako mi aspiracija bude utorak da ce mi vracat svakako trodnevne jer 5.dan spada nedjelja? To je bas glupo!

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Razumna
    06. Studeni 2020. 12:55

Molim vas da se ne uzrujavate zbog mog posta jer nije u lošoj namjeri pisan, nego sam u šoku.
    Ja se na ovaj posao ne mislim vraćati jer radim po 10 sati dnevno a kad dobijem dijete želim mu se posvetiti i radit ću ako budem mogla naći posao na pola radnog vremena ili uopće neću raditi,  ali šokirana sam da nakon 10 godina dobijem ovo 🤯

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.