Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    04. Studeni 2020. 14:18

Bozma zadnjih nekoliko godina na dodatke odlazi cca kao pola nečije plaće,tako da se slažem sa tobom.O jako velikim ciframa se tu općenito radi i to je recimo jedna od stvari koju bih napravila drugačije da idem ponovno u sve to tj da mogu vratiti vrijeme,ali šta je tu je.Idemo dalje

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

04. Studeni 2020. 14:19

NadimakMTB

Meni je prijateljica bila na kiretaži u Splitu. Došla joj je neka medicinska sestra i tiho savjetovala da prestane biti hrabra i držati se jakom i neka napravi scenu. Prijateljica je inače od ovih koje stisnu zube i trpe. Pitala je zašto, rekla joj je da histeričnima daju anesteziju, a ako se drži da će joj raditi na živo. Neka napravi scenu i neka kaže da ne podnosi bol i da će se ritati.
    I tako je moja mirna, staložena prijateljica kojoj je oduvijek najbitnije bilo da nitko ne vidi da joj nešto smeta ili da joj je teško, napravila scenu kao zadnja ludara, dali joj sve moguće droge i prošla je super.
    I dan danas je do neba zahvalna toj medicinskoj sestri.
    Btw, par mjeseci kasnije ostala je trudna sa svojom curicom koja sad ima nekoliko godina.

Ja sam radila kiretažu u splitu i imam samo riječi hvale. Zaspala sam i probudila se. Nikakve fizičke boli, ništa! To je bilo sada u 7. mj. Znam da je nekada davno bilo strasno, ali sto se tiče Splita u ovom trenutku nista loše ne mogu reći, od sestara do doktora do anesteziologice koja me vicevima pokušala opustiti. I tako je bilo svim curama taj dan koje su prošle isto, nitko nije dozivio neki nepotrebni stres.
     Piky nemoj se bojati, nadam se da ides u opcu anesteziju, ako jesi, vise boli otici u zubara nego to jer to uopce ne boli. Najgore je ustvari sada to cekanje, izvadi krv, daj covid test, anesteziolog bla bla... Sve sam to prošla, vjeruj mi oporavit ces se, ja sam teska mimoza i evo dobro sam!

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Studeni 2020. 14:28

angribird

NadimakMTB

Meni je prijateljica bila na kiretaži u Splitu. Došla joj je neka medicinska sestra i tiho savjetovala da prestane biti hrabra i držati se jakom i neka napravi scenu. Prijateljica je inače od ovih koje stisnu zube i trpe. Pitala je zašto, rekla joj je da histeričnima daju anesteziju, a ako se drži da će joj raditi na živo. Neka napravi scenu i neka kaže da ne podnosi bol i da će se ritati.
    I tako je moja mirna, staložena prijateljica kojoj je oduvijek najbitnije bilo da nitko ne vidi da joj nešto smeta ili da joj je teško, napravila scenu kao zadnja ludara, dali joj sve moguće droge i prošla je super.
    I dan danas je do neba zahvalna toj medicinskoj sestri.
    Btw, par mjeseci kasnije ostala je trudna sa svojom curicom koja sad ima nekoliko godina.

Ja sam radila kiretažu u splitu i imam samo riječi hvale. Zaspala sam i probudila se. Nikakve fizičke boli, ništa! To je bilo sada u 7. mj. Znam da je nekada davno bilo strasno, ali sto se tiče Splita u ovom trenutku nista loše ne mogu reći, od sestara do doktora do anesteziologice koja me vicevima pokušala opustiti. I tako je bilo svim curama taj dan koje su prošle isto, nitko nije dozivio neki nepotrebni stres.
    Piky nemoj se bojati, nadam se da ides u opcu anesteziju, ako jesi, vise boli otici u zubara nego to jer to uopce ne boli. Najgore je ustvari sada to cekanje, izvadi krv, daj covid test, anesteziolog bla bla… Sve sam to prošla, vjeruj mi oporavit ces se, ja sam teska mimoza i evo dobro sam!

Baš mi je drago da je sad tako.
    Očito je i onda postojala volja da bude bolje za žene, inače je ova sestra ne bih tako savjetovala. Očito se od onda puno toga promijenilo i ova humana struja je prevladala. 

💔💔💔

Ruska1986
    04. Studeni 2020. 14:33

Piky

Bozma

Lucyinthesky

MTB da,točno to što kažeš.
    Kad smo krenuli,mislim si ajde,velike su to u konačnici cifre,ali ono nadaš se da će uspjet,pa tako nekoliko puta,pa onda na kraju se toga bome puno skupi.

Skupi se i kad si preko HZZO, e vitamini, dodaci ovi, oni, a kamoli privatno. Ovako sam ja to sebi nekako sračunala, a i ja sam išla najprije privatno, iz istog razloga kao MTB, jer su me privatno odmah primili, a u bolnici kod koga sam se god išla upisat čekali bi da mi se hormoni unormale. I onda sam u 2.mjesec vidjela svoju poreznu karticu i shvatila da ja nisam čitavu prošlu godinu ni približno zaradila koliko smo potrošili u postupke. Dala otkaz i sad sjedim u čekaoni u KBC i čekam bez nervoze, otegne se nekad ciklus i sve se odvuče na 20 dana umjesto predviđenih 10, ali nije me briga jer mi se nigdje ne žuri. Ali da radim, nema šanse da bi mogla to, možda jednom godišnje, ali 3 puta godišnje postupak u bolnici ne znam kako bi kombinirala sa poslom. Je da i dalje trošim više na dodatke nego za hranu, odrekla sam se puno toga jer nemam više svoju plaću, ali čak je i lakše nego sam očekivala.
    Piky, žao mi je zbog svega toga što prolaziš, kako su cure već napisale, idi privatno, sve ćemo pomoć, koliko tko može. bit ćeš bar malo (koliko je moguće u toj situaciji) mirnija. Sad kad znaš i tko će ti bit još ti uz sve ostalo dodatni stres stvara. Nitko to ne bi smio prolazit

Ma ne… Hvala vam puno… Valjda će biti sve dobro. Hvala kao da jeste.. Nebi mogla to nikako prihvatiti. Valjda će biti ok.

Ako ti je stvarno toliko grozno, pa daj da ti pomognemo! Da to odradis sto humanije... Pa niko nece dat i ostat kruha gladan, a svatko ce dat prema svojim mogucnostima... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

manemoj
    04. Studeni 2020. 14:38

Ruska1986

Piky

Bozma

Lucyinthesky

MTB da,točno to što kažeš.
    Kad smo krenuli,mislim si ajde,velike su to u konačnici cifre,ali ono nadaš se da će uspjet,pa tako nekoliko puta,pa onda na kraju se toga bome puno skupi.

Skupi se i kad si preko HZZO, e vitamini, dodaci ovi, oni, a kamoli privatno. Ovako sam ja to sebi nekako sračunala, a i ja sam išla najprije privatno, iz istog razloga kao MTB, jer su me privatno odmah primili, a u bolnici kod koga sam se god išla upisat čekali bi da mi se hormoni unormale. I onda sam u 2.mjesec vidjela svoju poreznu karticu i shvatila da ja nisam čitavu prošlu godinu ni približno zaradila koliko smo potrošili u postupke. Dala otkaz i sad sjedim u čekaoni u KBC i čekam bez nervoze, otegne se nekad ciklus i sve se odvuče na 20 dana umjesto predviđenih 10, ali nije me briga jer mi se nigdje ne žuri. Ali da radim, nema šanse da bi mogla to, možda jednom godišnje, ali 3 puta godišnje postupak u bolnici ne znam kako bi kombinirala sa poslom. Je da i dalje trošim više na dodatke nego za hranu, odrekla sam se puno toga jer nemam više svoju plaću, ali čak je i lakše nego sam očekivala.
    Piky, žao mi je zbog svega toga što prolaziš, kako su cure već napisale, idi privatno, sve ćemo pomoć, koliko tko može. bit ćeš bar malo (koliko je moguće u toj situaciji) mirnija. Sad kad znaš i tko će ti bit još ti uz sve ostalo dodatni stres stvara. Nitko to ne bi smio prolazit

Ma ne… Hvala vam puno… Valjda će biti sve dobro. Hvala kao da jeste.. Nebi mogla to nikako prihvatiti. Valjda će biti ok.

Ako ti je stvarno toliko grozno, pa daj da ti pomognemo! Da to odradis sto humanije… Pa niko nece dat i ostat kruha gladan, a svatko ce dat prema svojim mogucnostima…

Slažem se, tu smo jedna za drugu.. ne samo kad treba slaviti nego uvijek 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• LucyLou
    04. Studeni 2020. 14:42

MTB, ma ne znam sto reci za te nase zametke - tu nemamo mogucnost genetskog testiranja, tako da zapravo ni ne znamo je li do embrija ili do endometrija...
    Lucyinthesky, nisu nas uputili na nikakve dodatne pretrage - za sada su svi misljenja da je samo stvar vremena ali iskreno, ne da mi se ici samo iz postupka u postupak pa sada istrazujem sto mozemo dodatno odraditi na svoju ruku. Spremam se na razgovor kod svoje soc.ginekologice pa cu vidjeti i s njom syo veli.
    Sto se tice ugovora i postupaka za sljedecu godinu, meni je receno da ne rade predbiljezbe jer jos ne znaju da li ce imati ugovor ili ne. Tako da sada pratimo hoce li gdje objaviti potpisivanje novog ugovora s HZZO. 
    Sada mi pada na pamet - ako slucajno ti ili AuroraB iz bilo kojeg razloga (prirodne trudnoce🤞🏻) odlucite odustati od postupka u 12.mjesecu, javite mi - mozda postoji mogucnost ulijetavanja u zadnji tren?! 
    A sto se tice placanja, isle smo istom logikom...ono, sve je manje vise ok, sta sad, idemo, samo ovaj put, jednom, pregrmit cemo, kad ono...😳
    Piky, mila, zao mi je sto uz sve ostalo, prolazis jos i ovo. Poslusaj nasu MTB sve ostale, dogovori si privatno, a mi cemo skupiti novce i pomoci ti koliko god mozemo, znas i sama da smo sve tu, tik uz tebe 😘

Btw cure, bila malo prije u Mulleru i kako jos nisam dobila mengu, dosla u napast kupiti test, pazite sad, nakon negativne bete. Rekoh ono, mozda ipak, cudom cuda jesam! 🤦🏼‍♀️😂Yup, mislim da ja pobjedjujem i definitvno nosim titulu uber ludjakunje! 👸🏼

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

Lucyinthesky
    04. Studeni 2020. 14:52

LucyLou ti na odgovoru,slažem se s tobom da definitivno treba malo istražiti i vidjet da li se može još koja pretraga napraviti do idućeg postupka.Ja sam zapisana za postupak sad u 11 mj,ali unaprijed paničarim jer kakve sam sreće,ne bi se čudila da mi se nešto zakomplicira Prirodna trudnoća,hm...šta je to
    Ako se dogodi nešto,budem pitala,naravno!

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

04. Studeni 2020. 14:54

LucyLou

MTB, ma ne znam sto reci za te nase zametke - tu nemamo mogucnost genetskog testiranja, tako da zapravo ni ne znamo je li do embrija ili do endometrija…
    Lucyinthesky, nisu nas uputili na nikakve dodatne pretrage - za sada su svi misljenja da je samo stvar vremena ali iskreno, ne da mi se ici samo iz postupka u postupak pa sada istrazujem sto mozemo dodatno odraditi na svoju ruku. Spremam se na razgovor kod svoje soc.ginekologice pa cu vidjeti i s njom syo veli.
    Sto se tice ugovora i postupaka za sljedecu godinu, meni je receno da ne rade predbiljezbe jer jos ne znaju da li ce imati ugovor ili ne. Tako da sada pratimo hoce li gdje objaviti potpisivanje novog ugovora s HZZO.
    Sada mi pada na pamet - ako slucajno ti iliAuroraBiz bilo kojeg razloga (prirodne trudnoce🤞🏻) odlucite odustati od postupka u 12.mjesecu, javite mi - mozda postoji mogucnost ulijetavanja u zadnji tren?!
    A sto se tice placanja, isle smo istom logikom…ono, sve je manje vise ok, sta sad, idemo, samo ovaj put, jednom, pregrmit cemo, kad ono…😳
    Piky, mila, zao mi je sto uz sve ostalo, prolazis jos i ovo. Poslusaj nasu MTBsve ostale, dogovori si privatno, a mi cemo skupiti novce i pomoci ti koliko god mozemo, znas i sama da smo sve tu, tik uz tebe😘

Btw cure, bila malo prije u Mulleru i kako jos nisam dobila mengu, dosla u napast kupiti test, pazite sad,nakon negativne bete. Rekoh ono, mozda ipak, cudom cuda jesam!🤦🏼‍♀️😂Yup, mislim da ja pobjedjujem i definitvno nosim titulu uber ludjakunje!👸🏼

😂😂😂😂
    Ja, se pak MORAM pohvaliti da sam isla u muller(mami po neke stvari a bas ih hoce iz mullera 🙄) i NISAM kupila test🙃😂
    Nisam htjela ni proci pokraj dobro mi znane police, zaobilazila sam ju u sirokom krugu😂🙊

04. Studeni 2020. 14:57

Piky

Cure moje ja se divim nama, koja je to snaga i živci.. Pa dođe mi da se ubijem…
    Što sve prolazimo i borimo se i na kraju opet naopako.. Ajme meni nemam snage za ništa. Kako neki ljudi nađu dalje smisao za život.
    A kad vidiš tko ima djecu majko moja i još ih ne želi.

Proci ce te... Nakon prvog oguglas😂🙄
    Ja mora da, sam po ludila no ne pada mi na pamet smatrati da moj zivot nema smisla bez djece niti da, sam ja manje vauna.. 
    Svi smo mi ovdje na ovom svijetu  sa svrhom i sve ce biti bas onako kako mora biti i kad mora biti..
    Razumijem da si sad zivcana i jadna i upravo ZATO sam isla privatno na kiretazu.. 
    Ako zelis cure su vec pisale.. Napisi broj racuna i ZOVI PODOBNIKA! 

04. Studeni 2020. 14:59

LucyLou

MTB, ma ne znam sto reci za te nase zametke - tu nemamo mogucnost genetskog testiranja, tako da zapravo ni ne znamo je li do embrija ili do endometrija…
    Sada mi pada na pamet - ako slucajno ti iliAuroraBiz bilo kojeg razloga (prirodne trudnoce🤞🏻) odlucite odustati od postupka u 12.mjesecu, javite mi - mozda postoji mogucnost ulijetavanja u zadnji tren?!
    A sto se tice placanja, isle smo istom logikom…ono, sve je manje vise ok, sta sad, idemo, samo ovaj put, jednom, pregrmit cemo, kad ono…😳
    Piky, mila, zao mi je sto uz sve ostalo, prolazis jos i ovo. Poslusaj nasu MTBsve ostale, dogovori si privatno, a mi cemo skupiti novce i pomoci ti koliko god mozemo, znas i sama da smo sve tu, tik uz tebe😘

Btw cure, bila malo prije u Mulleru i kako jos nisam dobila mengu, dosla u napast kupiti test, pazite sad,nakon negativne bete. Rekoh ono, mozda ipak, cudom cuda jesam!🤦🏼‍♀️😂Yup, mislim da ja pobjedjujem i definitvno nosim titulu uber ludjakunje!👸🏼

Mislim da ne nosis tu titulu 😊😊 ja sam jednom piskila iza M jer sam se nadala da nije to bila pravaM.. Haha tako daaaa 🙈🙈🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.