Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Veljača 2021. 18:22

Iako, moram priznati da su za sad ženske ginekologice pažljivije. Osim ako nije neophodno, one obično sjede kraj mene dok mi tandrkaju između nogu, i gledaju na ekran. Naravno, kad se radi nešto za što moraju biti između nogu (aspiracija, transfer, brisevi), onda odu i tamo.
    SVI muški se sjednu fino ispred moje čupavice, i oduševljeno trkeljaju sa mojim klitorisom dok prčkaju po meni. Mislim, znam ja da je ona divna, ali my eyes are up here!!! 

💔💔💔

manemoj
    04. Veljača 2021. 18:26

MTB

Iako, moram priznati da su za sad ženske ginekologice pažljivije. Osim ako nije neophodno, one obično sjede kraj mene dok mi tandrkaju između nogu, i gledaju na ekran. Naravno, kad se radi nešto za što moraju biti između nogu (aspiracija, transfer, brisevi), onda odu i tamo.
    SVI muški se sjednu fino ispred moje čupavice, i oduševljeno trkeljaju sa mojim klitorisom dok prčkaju po meni. Mislim, znam ja da je ona divna, ali my eyes are up here!!!

Moj sjedne pored mene, sad ne znam jel bi mi trebalo biti drago ili bi trebala biti uvrijeđena 🤷😂

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Veljača 2021. 18:29

manemoj

MTB

Moj sjedne pored mene, sad ne znam jel bi mi trebalo biti drago ili bi trebala biti uvrijeđena 🤷😂

Pa ono... kakve si inače recenzije dobivala? 

💔💔💔

Matkiša 😎

E, mužev šef (zajedno su uredu) pozitivan na Covid. Mene već 3 dana grlo boli, nos curio 2 dana. Mm isto tako...
    Znači, ranit ću se ako nakon sve ove muke ja dobijem Covid i izvisim opet 3 mjeseca 😵

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Leia3.0

Dragi sestre, 
    nisam danas stigla ništa pratiti, čitat ću kasnije, samo da vam se javim. 
    Ostavili su me cijeli dan u dnevnoj bolnici jer se stanje s ohss-om pogoršalo. Primala sam infuzije cijelo vrijeme i nakon što su me ispregledali sto puta i dobila tih hrpu infuzija  sam puštena kući,  i ići ću redovito u dnevnu bolnicu na promatranje, pretrage i infuzije. Uputa je strogo mirovanje i puno tekućine, pratiti mokrenje. Ako počnem imati bilo kakvo stezanje u prsima ili ne izmokrim sve što popijem, odmah na hitnu. 
    E sad beta. Jutros je bila 305. Nakon što sam to čula me priča s ohss-om više nije nimalo zanimala, samo sam tonula sve dublje i dublje radi nepravilno poduplane bete. Međutim, tri puta me doktor uvjeravao da je ovo sve uredno i da dok ne prođe još neko vrijeme i ne detektiramo na uzv ionako nećemo znati kakva je trudnoća. On je za razliku od mene zadovoljan kako beta raste i ne dozvoljava mjesto pesimizmu, štoviše, kaže da je to sve u granicama normale i da puno nepravilniji rast bete bude normalna trudnoća. Kod mene je taj 80% rast konstantan. Naravno, ohss će se pogoršavati što će beta više rasti, tako da sam sad u situaciji gdje se nadam da meni bude što lošije, kako bi beba bila što bolje. Nezgodna i glupa situacija. 
    Pročitala sam od onda nekoliko znanstvenih članaka iz kojih proizlazi da je beta kod ohss-a tijekom rane trudnoće manja i da sporije raste, točnije da zaostaje nekih 18 % u odnosu na trudnoće kod kojih nema ohss-a, da ju praktički ohss zamaskira odnosno da uslijed ohss-a nema toliko slobodne bhcg-a u serumu u odnosu na trudnoće bez ohss-a. To bi bio negdje moj postotak zaostajanja. 
    Premda sam i dalje zabrinuta, odlučila sam se nadati da je spori rast uzrokovan ohss-om i da je moja bebica dobro. Ako ne budem u međuvremenu za hitnu hospitalizaciju u ponedjeljak su nove pretrage a time i nova beta. Sad idemo dan po dan, kontrolu po kontrolu. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Lucyinthesky
    04. Veljača 2021. 18:33

ANKSIMORON

MTB

ANKSIMORON

MTB

Vi se sad uzrujavate oko gluposti i međusobno svađate, umjesto da se uzrujavate radi stvarne tragedije:
    Meni nalazi iz Vinogradske još nisu stigli a prošlo je TRI TJEDNA!!!

Kako ja ovu zenu volim 🤣🤣🤣 ti si show… 🤭🤭🤭🤭🤭

Nego, nismo još o tvom mužu pričali. Je li crnokos?

🤣🤣🤣🤣🤣 niie… ono zgodan, visok, smedji…smeker pravi 🤣🤣🤣 ja ljepsa i dalje… i tak…

Još najbolje da je on ljepši 😎🤪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Hope0306
    04. Veljača 2021. 18:34

Drage sve,

Malo upadam jer trebam pomoć, vec neko vrijeme vam se zelim obratiti no nikako da to ucinim jer nemam dovoljnu količinu informacija koja mi je potrebna da bi pitala sto me zanima. Naime, muzu je dijagnoza azoospermia, ima mikrodelecije na y kromosomu što znači genetska neplodnost (ispričavam se ako negdje pogrijesim no sve mi je to još relativno frisko i novo te ne znam puno o svemu).
    S obzirom na dijagnozu učinjena mu je TESE na Rebru putem koje su našli spermatoide u razvoju te su nam rekli da je jako mala šansa za potpomognutu oplodnju.
    Zanima me da li je netko bio u takvoj situaciji te koji je ishod bio na kraju?
    Hvala

🧚‍♀️27
    AMH 30.5
    Anti TPO 61.4
    🦸‍♂️28
    Azoospermia, mikrodelecija y kromosoma azfc, spermatidni stop
    1/21 TESE 3 spermatida
    4/21 postupak (Gonal F 150j, Cetrotide)
    10.5. aspiracija - 16 oocita
    Tijekom odmrzavanja materijala mm pronađen spermij koji nije prezivio ciscenje tako da nije došlo do transfera
    8/21 - odmrzavanje preostalog materijala ❌ nije pronađeno ništa

manemoj
    04. Veljača 2021. 18:37

MTB

manemoj

MTB

Pa ono… kakve si inače recenzije dobivala?

Hahahahah pa ne znam šta da ti kažem.. čekam da se lucyinthesky javi da vidim jel to mene ili do doktora 😂😂😂😂

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Lucyinthesky
    04. Veljača 2021. 18:39

MTB

BAJO1, meni su crni isto divni. Moj je tamnosmeđi, kad zažmirim je crn, kad zatvorim oči je tko god poželim da bude.SBjelis, baš sam se sjetila, meni je Gić zadnji put brojao antralce 4DC, rekao je da ne želi da me bude previše sram i da mi bude neugodno taj prvi put pa da dođem pred kraj menstruacije.

Divan li je 🤦‍♀️Mene je prečačkao drugi dan i još sam mu rekla da ću mu vjerojatno zakrvarit to sve tamo jer jbg... priroda, a kaže on, pa šta vi mislite da ja nisam radio na porodima, krv je ok, relax 😂😂😂

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Veljača 2021. 18:40

Mattan, kad se moraš testirati? Meni se MM zarazio dan poslije aspiracije, ja vjerojatno isto tu negdje, koji dan poslije (oko transfera). Nije smetalo implantaciji, da li je uzrok za krajnji rezultat nikad nećemo znati, ali sumnjam.

Leia2.0. moramo vjerovati tvom tijelu da će naći onu divnu granicu gdje ćeš ti biti koliko toliko OK, a tvoja beba super. Navijamo svi za tebe. 

Hope0306, dobro nam došla, i brzo nam otišla, trudna. Ja ti na žalost ne mogu pomoći, ali imamo ovdje nekoliko stručnjakinja na tu temu pa će ti se javiti.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.