Drage sve,
Malo upadam jer trebam pomoć, vec neko vrijeme vam se zelim obratiti no nikako da to ucinim jer nemam dovoljnu količinu informacija koja mi je potrebna da bi pitala sto me zanima. Naime, muzu je dijagnoza azoospermia, ima mikrodelecije na y kromosomu što znači genetska neplodnost (ispričavam se ako negdje pogrijesim no sve mi je to još relativno frisko i novo te ne znam puno o svemu).
S obzirom na dijagnozu učinjena mu je TESE na Rebru putem koje su našli spermatoide u razvoju te su nam rekli da je jako mala šansa za potpomognutu oplodnju.
Zanima me da li je netko bio u takvoj situaciji te koji je ishod bio na kraju?
Hvala
Da li to znači da mu nisu našli apsolutno niti jedan spermij? Nisam upoznata sa vašim problemom, ali bilo je cura na forumu koju su uspjele ostati trudne iako su imali samo par spermija.
Leia ja bih vjerovala doktoru, a istražila si i sama što bi mogao biti uzrok takvom duplanju bete. Na žalost, nekad se ti postupci i razdoblja iza njih zakompliciraju i teško je predvidjeti što će biti. Pozitivno razmišljaj i drž' se, ne preostaje ništa drugo nego čekati. Znam kako se osjećaš
Mattan da li kod vas uopće traže test na koronu prije FET-a?
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
SBJelis, kako to da su odlučili zamrznuti dvodnevne? Tako si ti tražila ili im je takva praksa? Jesi dobila info kakvi su zametci? Mene baš muči što nikad nisam probala FET, a nikako doći do smrzlića 😖
MTB, u istoj sam klinici kao ti sada. I daaa, već si mi dala jasne instrukcije da ne smijem niti pogledati tvog doktora Gića 😂😂😂
Drago mi je da se držiš uputa. Možda je dobro da dodaš gdje ideš u potpis da se lakše prepoznamo.
A inače, u mom prošlom postupku u Beti su odbili smrznuti savršeni trodnevni jer im to nije praksa i navalili su čekati do četvrtog/petog dana (pristali su smrznuti četvrti jer je peti bio nedjelja). Ima sam jedan savršeni i 2 jako obećavajuća, sva su propala četvrti dan.
Dakle, ili su naučili lekciju na meni ili SBjelis ima nešto što ja nemam
💔💔💔
Leia2.0, ja se slažem sa tvojim dr, vidiš da je to uobičajeno kod vas adrenalinskih OHSS lavica. Samo polako, dan po dan.
Mattan, vidim, spremna si na sve.
💔💔💔
Sbjelis ak si nosila kakvu kuvertu, priznaj tako da i MatičniBrojOsiguranika odnese
ShangaiBaby se nije javljala?
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Sbjelisak si nosila kakvu kuvertu, priznaj tako da i MatičniBrojOsiguranikaodneseShangaiBabyse nije javljala?
Kasno je, sad sam u drugoj klinici. Ovdje će mi doktor i biolog pristati smrznuti ranije na lijepu... boju očiju
Nije se javljala. Doduše, njoj je beta tek 17.2.
Any_35 nam se još danas treba prijaviti.
💔💔💔
Drage sve,
Malo upadam jer trebam pomoć, vec neko vrijeme vam se zelim obratiti no nikako da to ucinim jer nemam dovoljnu količinu informacija koja mi je potrebna da bi pitala sto me zanima. Naime, muzu je dijagnoza azoospermia, ima mikrodelecije na y kromosomu što znači genetska neplodnost (ispričavam se ako negdje pogrijesim no sve mi je to još relativno frisko i novo te ne znam puno o svemu).
S obzirom na dijagnozu učinjena mu je TESE na Rebru putem koje su našli spermatoide u razvoju te su nam rekli da je jako mala šansa za potpomognutu oplodnju.
Zanima me da li je netko bio u takvoj situaciji te koji je ishod bio na kraju?
Hvala
Da li to znači da mu nisu našli apsolutno niti jedan spermij? Nisam upoznata sa vašim problemom, ali bilo je cura na forumu koju su uspjele ostati trudne iako su imali samo par spermija.
Leiaja bih vjerovala doktoru, a istražila si i sama što bi mogao biti uzrok takvom duplanju bete. Na žalost, nekad se ti postupci i razdoblja iza njih zakompliciraju i teško je predvidjeti što će biti. Pozitivno razmišljaj i drž' se, ne preostaje ništa drugo nego čekati. Znam kako se osjećašMattanda li kod vas uopće traže test na koronu prije FET-a?
Nažalost da, nije nađen niti jedan spermij nego par spermatoida koji su u razvoju te su iz tog razloga šanse vrlo male za postupak 🤷♀️ u utorak idem na pregled u Petrovu gdje će mi doktor reći ima li smisla uopće pokušavati ići u postupak
🧚♀️27
AMH 30.5
Anti TPO 61.4
🦸♂️28
Azoospermia, mikrodelecija y kromosoma azfc, spermatidni stop
1/21 TESE 3 spermatida
4/21 postupak (Gonal F 150j, Cetrotide)
10.5. aspiracija - 16 oocita
Tijekom odmrzavanja materijala mm pronađen spermij koji nije prezivio ciscenje tako da nije došlo do transfera
8/21 - odmrzavanje preostalog materijala ❌ nije pronađeno ništa
SBJelis, otkrij nam tajnu, primijeniti ću i ja istu taktiku, bilo milom ili silom :)
MTB, ajde pogledaj mi potpis, već sad kao referat izgleda, di ću još i klinike ubacivati.😁 Ali ajde, budem još samo ovu zadnju!
Leia2.0 žao mi je što prolaziš kroz ohss ... po tome što si napisala da ohss može zamaskirati stvarnu razinu hcga u krvi, onda ima smisla da je beta nešto niža (iako je duplanje bete sa 80% sasvim ok). Ako ti je to i liječnik potvrdio ja bih mu vjerovala. Osluškuj svoje tijelo i prati simptome. Mi navijamo
Hope0306 dobrodošla ❤️ žao mi je što i vi imate tu glupu dijagnozu. To što su sa TESE postupkom našli nešto i zamrznuli to je već super znak 👍. Uglavnom su spermiji nađeni sa TESE postupkom (direktno iz testisa) slabiji od spermija pronađenih u ejakulatu pa je time i šansa za oplodnju nešto manja. Ali za potpomognutu je puno bitnija kvaliteta tvojih jajnih stanica i općenito tvoje zdravstveno stanje. Ti si mlada i AMH ti je dobar bilo bi super da ti napraviš što više pretraga (FSH, LH, D vitamnin, feritin, GUK, inzulin, TSH, ...) tako da znaš koje suplemente trebaš uzimati da sebe dovedeš u top formu za potpomognutu Spermiji koje sad imate su takvi kakvi jesu i njih ne možete popraviti, ali ti sad možeš dovesti svoje tijelo u najbolju formu i time povećati šansu za trudnoću.
Ima nas tu koje se sad borimo sa azoo Čupica, anchy123, Meto, TirelessIvy, Sofi, a Leptirica nam je trudna , a Nadalica ima divne blizance
, a TESE postupkom su im našli samo 9 spermića
. Ostani tu s nama i bit će malo lakše
Čupica ide u postupak potpomognute u 5om mjesecu u Petrovoj i njima su rekli da su spermiji koji su pronađeni slabiji (ako se ne varam?), oni su isto TESE radili na Rebru.
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 🔄
sunnysparkle7@gmail.com
SBJelis,otkrij nam tajnu, primijeniti ću i ja istu taktiku, bilo milom ili silom :)
MTB, ajde pogledaj mi potpis, već sad kao referat izgleda, di ću još i klinike ubacivati.😁 Ali ajde, budem još samo ovu zadnju!
Ok, OK. I bez brige, Gić je posebno slab na nas starije, ako si kod njega, oplodit će te bez po muke.
💔💔💔
Hvala svima na toploj dobrodoslici i na riječima koje puno znace 🥰
Javim svakako što je bilo u utorak u Petrovoj 🤗
🧚♀️27
AMH 30.5
Anti TPO 61.4
🦸♂️28
Azoospermia, mikrodelecija y kromosoma azfc, spermatidni stop
1/21 TESE 3 spermatida
4/21 postupak (Gonal F 150j, Cetrotide)
10.5. aspiracija - 16 oocita
Tijekom odmrzavanja materijala mm pronađen spermij koji nije prezivio ciscenje tako da nije došlo do transfera
8/21 - odmrzavanje preostalog materijala ❌ nije pronađeno ništa
Sortiraj odgovore
Najstariji