Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ❤️J_0209_b😺
    28. Siječanj 2021. 10:47

MTB

J_b

Hello..obavila ultrazvuk.. Rekao mi dr. B. da mi je sluznica lijepa. Što god to njemu značilo 😂
    Da su folikule još male, i dobila sam još penkala..i ultrazvuk u nedjelju

Eto, super. Lijepe vijesti.
    Nisi napisala u potpis u kojoj si klinici…

Bojim se da ne bude stalo.. 
    Koliko sam toga navela.. 
    Mi naše plivače držimo i postupak obavljamo u Vinogradskoj.. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

❤️J_0209_b😺
    28. Siječanj 2021. 10:55

E. Da.. I iznenadila sam se kaj imam ultrazvuk u nedjelju, očekivala sam da preko vikenda ne rade i da ce me stavit u pon. 

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 10:55

Brzi su, već su došli nalazi mamografije. Čini mi se sve OK po nalazu, ali ne sviđa mi se što su preporučili ponovo mamo za godinu dana, a ne za dvije (kao što su inicijalno najavili). 

💔💔💔

Lucyinthesky
    28. Siječanj 2021. 11:00

Bozma 🍀🐞

U ginekologa sam cekam red, zbog onih svojih cudesa sto mi se dogadjaju i netko zove za recept za D vital, a ja se mislim ovo je netko s foruma 😂

Oprosti nisam uspjela uloviti, kakva čudesa, jesi dobro?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Tuma
    28. Siječanj 2021. 11:11

MTB uuu brzi su... ma glavno da je sve oke s nalazima, a pitaj ih zašto već za 1, a ne 2 god. 😊 Napravila sam popise hrane DA i NE (po uzoru na tebe 😊) moram kupit ekstrakt crvene riže, malo više bijelog mesa (koje obožavam) i integralno brašno. Izbacit przeno i pohano i mlijeko i mliječne proizvode😭😭 ugl, sad imam popis da i ne pa ću po tome kupiti sve što mi fali u kuhinji i krenuti polako s prehranom 💪
    MaloTele hahahaha neee, sjemenke ujutro ubacim u blender sa voćem i špinatom pa doručkujem neki ful zdravi doručak. E onda oko 13-14 h treba malo prigristi dok gledam Kardashians (shame on me🙈) pa se u to vrijeme jede cokolino. A przeno i pohano... To je mm kriv, on se grozno hrani i kad god ja nešto zdravo napravim, on to malo proba i krene nes przit, pohat ili naruči pizzu/cevape 😅 i onda ja jadna ne odolim i jedem i ovo zdravo kaj sam napravila i to njegovo 😅
    J_b sretno!!
    Miss ne zanaras ti nas, ali moguće da ti bude malo lakše ako se probaš okupirat filmovima, serijama i knjigama 😊 al javi nam se obavezno nakon uzv ili kad god osjeti potrebu🥰
    Sunny istina, ovo je lakše 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Leia3.0
    28. Siječanj 2021. 11:11

MTB

Brzi su, već su došli nalazi mamografije. Čini mi se sve OK po nalazu, ali ne sviđa mi se što su preporučili ponovo mamo za godinu dana, a ne za dvije (kao što su inicijalno najavili).

pitaj ih zašto tako brzo, premda meni zvoni da bi i trebalo ići jednom godišnje na preglede... 

Možda je i zbog MPO....i svih hormona kojima se kljukamo... 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Teja1408
    28. Siječanj 2021. 11:16

Tuma

MTB uuu brzi su… ma glavno da je sve oke s nalazima, a pitaj ih zašto već za 1, a ne 2 god. 😊 Napravila sam popise hrane DA i NE (po uzoru na tebe 😊) moram kupit ekstrakt crvene riže, malo više bijelog mesa (koje obožavam) i integralno brašno. Izbacit przeno i pohano i mlijeko i mliječne proizvode😭😭 ugl, sad imam popis da i ne pa ću po tome kupiti sve što mi fali u kuhinji i krenuti polako s prehranom 💪
    MaloTele hahahaha neee, sjemenke ujutro ubacim u blender sa voćem i špinatom pa doručkujem neki ful zdravi doručak. E onda oko 13-14 h treba malo prigristi dok gledam Kardashians (shame on me🙈) pa se u to vrijeme jede cokolino. A przeno i pohano… To je mm kriv, on se grozno hrani i kad god ja nešto zdravo napravim, on to malo proba i krene nes przit, pohat ili naruči pizzu/cevape 😅 i onda ja jadna ne odolim i jedem i ovo zdravo kaj sam napravila i to njegovo 😅
    J_b sretno!!
    Miss ne zanaras ti nas, ali moguće da ti bude malo lakše ako se probaš okupirat filmovima, serijama i knjigama 😊 al javi nam se obavezno nakon uzv ili kad god osjeti potrebu🥰
    Sunny istina, ovo je lakše 😊

Tuma daj prvo malo izguglaj. Jer meni zvoni da se to trudnicama ne preporuca. Taj ekstrakt crvene rize. 🤔
    Ja isto imam povisen kolesterol i znam da kad sam to guglala da zbog toga nisam htjela uzimat jer sam jos uvijek bila u fazi da je svaki sljed. mj taj kad cu ja ostat trudna. 

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 11:17

MTB for your eyes only:
    Uzroci ženski neplodnosti mogu se podijeliti u tri skupine: smanjena ili nepredvidiva ovulacija
    (zbog hormonalnih poremećaja, policističnih jajnika ili dobi), nemogućnost dolaska jajnih 
    stanica ili spermija do maternice (neprohodni jajovodi, antitijela na spermije) ili smanjena
    mogućnost implantacije zametka (deformacije maternice, endometrioza ili imunološki 
    problemi) [1]. Također, neplodnost može imati i više uzroka istovremeno. Uzrok neprohodnih
    jajovoda mogu biti infekcije (primjerice klamidijom), izvanmaternične trudnoće, endometrioza i 
    drugi. Prevelike količine testosterona u žene smeta ovulaciji te uzrokuje simdrom policističnih 
    jajnika (PCOS). Kod PCOS se zbog navedenog hormonalnog poremećaja stvara puno folikula, 
    ali su jajne stanice često nezrele. Kod endometrioze stanice zida maternice rastu i van 
    maternice – u jajovodima, na jajnicima i drugim mjestima trbušne šupljine. Zbog toga mogu 
    izazvati ožiljke i upale u maternici što otežava implantaciju zametka. Za parove koji pristupaju 
    pomognutoj oplodnji postoje dijagnostički protokoli kojima se utvrđuje uzrok neplodnosti te se 
    tek nakon toga pristupa postupcima IVF-a. Uzroci neplodnosti 2007. godine u Italiji [16] parova 
    koji su pristupili IVF-u: 
     muški čimbenik 34,3%
     problemi s jajovodima 13,2%
     problemi s ovulacijom 5,2% (PCOS i ciste na jajnicima)...

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    28. Siječanj 2021. 11:21

...
    endometrioza 6,0%
     smanjena rezerva jajnika 5,2%
     višestruki spontani pobačaji 0,6%
     višestruki ženski faktor 6,6%
     i ženski i muški faktor 16,3%
     neobjašnjena neplodnost 12,2%

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Siječanj 2021. 11:23

Leia2.0, piše - Zbog strukture dojki, molim učiniti kontrolnu MMG za godinu dana. 

Tuma, slažem se sa Teja1408. Ja pijem ekstrakt crvene riže jer nisam trudna, neću piti kad krenem u stimulaciju. A kad ostanem trudna, neću ni disati - za svaki slučaj. 

SBjelis, jesam li ja lijepo rekla da su oni mućak, a mi kraljice??? 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.