Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌼TiKi🌼
    27. Siječanj 2021. 20:15

Tuma mene je u prosloj trucnoci tako svrbio trbuh i leđa uzasno... Nekad nisam mogla spavati. Vadila jetrene i bili normalni. Vjerujem da je samo zbog sirenja koze i kod tebe. Samo se dobro mazi par puta na dan. 😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

sbjelisi
    27. Siječanj 2021. 20:20

Ela prepostavljam da mu je endometrij vec ok, a on to ceka. Ne hvatate ovulaciju,  nego endometrij... 

oharascarlett14@gmail.com

MaloTele
    27. Siječanj 2021. 20:21

Tuma i ona se bila zabrinula u prvoj trudnoći, zato i je bila u bolnici 2mj, jbg, nije ti svejedno kad vidis da su ti enzimi tolko bas povećani, ali realno nisu joj nis tam radili osim vadili krv jednom tjedno,znaci da se nesto i pogoršalo ne bi oni to ni skuzili do tog iduceg mjerenja, plus kaj je vise bila gladna nego sita tamo za 2 mjeseca,znas kakva je bolnicka hrana i zato je u drugoj trudnoci rekla da nece ostat u bolnici, e sad dal' je tu bilo i srece malo pa se nije nis desilo to ne znam,al znam da joj nikakve dodatne pretrage nisu radili ta 2mj u bolnici osim kaj su je isprepadali s mogućnostima kaj se sve moze desit bebi,al to je isto kao rijetko da se desi.. nemoj brinuti dok ne dobijes nalaze,a ako i budu poviseni, nije ni to strasno, samo se pripremi na razne govore sta se moze desit, njunsu tolko isprepadali da je mislila da nece ni rodit, da Ce beba umrijet od tih enzima a na kraju nista,ne mora bit da je svakome tako ali eto sve 3 trudnoce su prosle i sad imam 2 hahara od necaka i tromjesečnu tetinu mezimicu 🥰 i svoje blizanceke naravno 🤞😃😂 ali da,krene od tabana i dlanova i to je bas cjelodnevni svrab a ne povremeni tu i tamo.. ajme kolko mogu mljet 🤦izbaciti Ce me s foruma 😅

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Tigrica
    27. Siječanj 2021. 20:27

ela1989

Tigrica

ela1989

Sad me zanima zašto meni nisu dali štopericu a FET mi je zakazan za 03.02 ?
    Da li mora ići štoperica ili šta ?
    U prvom IVF pokušaju sam si piknula štopericu ali ovaj put je nisu ni pomenuli 🧐🧐🧐 zbunjena sam 🤔🤔🤔

Za fet ti ne treba stoperica…
    Znaju ju davat ako ima kakvih priraslica nesto da na jajnicima da ode , ako su janici ok onda ne daju. E to je sad još od dr. do dr. ili klinike.

Hvala ti na odgovoru ☺️❤️
    Baš si mislim da su zaboravili ali opet kontam nije to baš zezancija da zaborave .
    Danas kada sam bila na UZ doktor je rekao TO JE TO vidimo se u srijedu na transferu 😍

Nema na čemu, sretno! 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

Ruska1986
    27. Siječanj 2021. 20:28

Tuma

Ruska1986

Tuma

Ruska1986

Tuma

MaloTele

Tumasamo da se ubacim sto se tice kolestaze, moja Seka je rodila 3djece i u sve 3 trudnoce imala kolestazu, navodno je kolestaza nasljedna, naknadno smo saznali da je vj i mama imala samo sto to nitko nije testirao prije 30god 🤦😂 ugl svrbilo ju je cijelo tijelo,od glave do pete,od 0 do 24, nocima nije spavala zbog toga, jetreni enzimi su joj bili turbo poviseni, npr normalno je do 30,njoj je bio preko 1000jedan, s tim da su joj sva 4 koja je vadila bili turbo poviseni, napisem jos njeno iskustvo do kraja oko 8, imam necake na cuvanju do tad pa ne stignem sad vise 😅

Uf, koma, ja osjećam cijelo vrijeme pomalo svrab, ali nije ništa neizdrzivo i mogu spavati normalno. Sad već preko mjesec dana to traje. Ajde hvala ti, napiši kad ćeš moći njeno iskustvo. Strah me malo toga jer sam svašta pročitala (naravno dr. Google). Piše da može biti opasno za bebe i da se bebe mogu otrovati i da treba raniji porod. I da, vidjela sam da je nasljedno i da se u svakoj trudnoći ponavlja….

Mislim sa to mozes malo i sa prehranom sredit. Probaj si izguglat malo..

Koliko sam čitala ako je kolestaza treba se pazit na prehranu ali rijetko samo to pomogne… Ajd vidjet ćemo sutra, ja nekako mislim da je to više svrab od suhe kože koja se rasteze. Bar se nadam.

Ne znam sa cim se mazes, ali ja sa Biobazom, bas za trudnice i mame. Koza bude fino elasticna! Mozda da probas… I bude svrab od rastezanja pa se dobro natrackaj.

Imam biobaza kremu i baby ulje. Iako biobaza kremu sam tek sad kupila, do sad sam koristila običnu hidratantnu kremu za tijelo i baby ulje nakon tuširanja, a bademovo ulje prije spavanja. Od sutra se baš počinjem s Biobazom mazat, možda i to pomogne 😊

I kod svraba, probaj izbjegavat kupanje bas vrucom vodom, neka bude onako topla. Ja sam svojevremeno imala nekih problema sa svrabom po cijelom tijelu pa sam morala promijenit prehranu(doslovno bi mi izbili nekakvi plikovi nakon hrane) i ne tusirat se vrucom vodom(sta inace obozavam).  Samo se ti mazi i bice to ok 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Tuma
    27. Siječanj 2021. 20:29

Tiki hvala, umirila si me sad 😊
    Malo tele a naravno da sam proguglala već sve loše kaj se može desiti 😓 ma rekla sam ti, sad pa dok rodis se nećeš prestati brinuti jel sve oke. I još stalno iščekivati neke nalaze, guglat i nalazit sve što može poći po zlu.. Mislim da ću do 3.6.bit skroz sijeda 😅 sam ti melji, volim čuti sve informacije 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    27. Siječanj 2021. 20:30

Ruska1986

Tuma

Ruska1986

Tuma

Ruska1986

Tuma

MaloTele

Tumasamo da se ubacim sto se tice kolestaze, moja Seka je rodila 3djece i u sve 3 trudnoce imala kolestazu, navodno je kolestaza nasljedna, naknadno smo saznali da je vj i mama imala samo sto to nitko nije testirao prije 30god 🤦😂 ugl svrbilo ju je cijelo tijelo,od glave do pete,od 0 do 24, nocima nije spavala zbog toga, jetreni enzimi su joj bili turbo poviseni, npr normalno je do 30,njoj je bio preko 1000jedan, s tim da su joj sva 4 koja je vadila bili turbo poviseni, napisem jos njeno iskustvo do kraja oko 8, imam necake na cuvanju do tad pa ne stignem sad vise 😅

Uf, koma, ja osjećam cijelo vrijeme pomalo svrab, ali nije ništa neizdrzivo i mogu spavati normalno. Sad već preko mjesec dana to traje. Ajde hvala ti, napiši kad ćeš moći njeno iskustvo. Strah me malo toga jer sam svašta pročitala (naravno dr. Google). Piše da može biti opasno za bebe i da se bebe mogu otrovati i da treba raniji porod. I da, vidjela sam da je nasljedno i da se u svakoj trudnoći ponavlja….

Mislim sa to mozes malo i sa prehranom sredit. Probaj si izguglat malo..

Koliko sam čitala ako je kolestaza treba se pazit na prehranu ali rijetko samo to pomogne… Ajd vidjet ćemo sutra, ja nekako mislim da je to više svrab od suhe kože koja se rasteze. Bar se nadam.

Ne znam sa cim se mazes, ali ja sa Biobazom, bas za trudnice i mame. Koza bude fino elasticna! Mozda da probas… I bude svrab od rastezanja pa se dobro natrackaj.

Imam biobaza kremu i baby ulje. Iako biobaza kremu sam tek sad kupila, do sad sam koristila običnu hidratantnu kremu za tijelo i baby ulje nakon tuširanja, a bademovo ulje prije spavanja. Od sutra se baš počinjem s Biobazom mazat, možda i to pomogne 😊

I kod svraba, probaj izbjegavat kupanje bas vrucom vodom, neka bude onako topla. Ja sam svojevremeno imala nekih problema sa svrabom po cijelom tijelu pa sam morala promijenit prehranu(doslovno bi mi izbili nekakvi plikovi nakon hrane) i ne tusirat se vrucom vodom(sta inace obozavam). Samo se ti mazi i bice to ok 😊

❤️

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    27. Siječanj 2021. 20:30

ela1989

Sad me zanima zašto meni nisu dali štopericu a FET mi je zakazan za 03.02 ?
    Da li mora ići štoperica ili šta ?
    U prvom IVF pokušaju sam si piknula štopericu ali ovaj put je nisu ni pomenuli 🧐🧐🧐 zbunjena sam 🤔🤔🤔

Moglo je i bez nje, rekla je da može poboljšati implantaciju zbog razine hcg-a. Ja sam mislila da će biti bez, da ganjam crte... Ali smo doktorica i ja drugu strategiju smislile 😂 tko zna možda je i ona sama išla na mpo pa me podržava u mojim ludostima 😂
    Vjerojatno zbog endometrioze i endometrioma kojeg imam već neko vrijeme. 

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    27. Siječanj 2021. 20:34

TirelessIvy

Dada pa ne mogu da verujem, mozda se i sretnemo. Moje konsultacije i UZ su isto 03.02. Moram samo da pronađem onaj papiric na kome su mi napisali u koliko satia kada je tebi transfer, u koliko sati?

🎉🥰❤️ Javi u koliko sati. Ja još neznam vrijeme. Zvat će me u utorak kad odmrznu blasticu, da vide kako imaju termin. No, transferi se obično rade do podne, tako da vjerujem da će biti u jutarnjim satima. Npr zadnji mi je bio u pola 10...
    Baš super ako bi se srele 😊😊😊

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    27. Siječanj 2021. 20:37

Cure moje ja se upravo piknula sa Brevactidom... Znači normalno nije boljelo... Ali pa to nikako da iscuri. Kad sam smućkala koktel i počela uvlačiti iglom, nikako da usisam svu tekućinu. Izvukla sam ju do kraja... 1ml. Kada sam počela ubrizgavati, to traje i traje 🙈🙈🙈🙈 no evo gotovo, sutra pišam test da vidim kak se vidi crta od štoperice 😁😁😁😁😁

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.