Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ❤️J_0209_b😺
    27. Siječanj 2021. 19:13

Nikitta

MTB tako je, Elonva je dobra za low responderice, a i kroz više godina ovdje smo imali dosta cura s uspjehom baš na Elonvi. Bila bi moj prvi izbor. Pergoveris i Puregon bih probala jer je Pergoveris dobar za žene iznad 35, a Puregon da pokrijem sve lijekove koje sam upratila u zadnjih 7 godina da su dobri rezultati za moju priču. Po mojoj osobnoj evidenciji, najviše je stimulacija, a time i neuspjeha na Bemfoli i Gonalima ovdje, ali velim, to je moja subjektivna procjena, meni su se Gonali “zamjerili”, jer mi 4x nisu dali trudnoću, iako sam uvijek imala lijepe embrije 3 dan, naravno da nikad nijedan nije dogurao do blastice. Rekovelle mi nikad nije dolazio u obzir, osim što je skup, doktor Alebić je rekao da je isto sranje drugo pakovanje, a i nema puno feedbacka od cura po forumima. Eto, to ti je to. Što se tiče štoperice, vjerujem da je Ovitrelle bolja, jer je prirodan hcg, koliko pamtim. Vidim da ti imaš u planu Puregon 300, što je čisti FSH. Evo ovdje tablica sastava nekih najčešće korištenih lijekova:https://ibb.co/pbFPnFs

Sad kad sam pročitala da su ti se zamjerili gonali, malo mi je raspoloženje u silaznoj putanji..
    Znam da je svaka žena drugačija, al ono.. 
    Ne očekujem da uspije od prve makar se nadam.. Iskreno sad ne znam kaj očekivat.. 🤔

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Siječanj 2021. 19:18

Tigrica, brevactide igra ulogu i štoperice i boostera kasnije.

Nikitta, hvala, i hvala na slikici. Pretpostavljam da meni daju FSH jer imam inverziju. Onda po ovome samo Gonal i Puregon i jesu opcije za mene, eventualno Pergoveris.
    Nije mi baš jasna razlika između urinarnih i rekombinantnih gonadotropina?

Dada, vidjela sam ja tvoj plan, ali ja baš i nemam tvoju situaciju pa nam vjerojatno stimulacije ni ne trebaju biti jednake. Slikica spremljena 

J_b, bez brige, ja sam sa Gonalima ostala trudna. Dalje za miss ab nije kriva stimulacija. Stvarno ovisi od žene do žene, svaka od nas drugačije reagira na stimulaciju. Zato eksperimentiramo (i raspitujemo se ovdje).

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    27. Siječanj 2021. 19:20

J_b

Sad kad sam pročitala da su ti se zamjerili gonali, malo mi je raspoloženje u silaznoj putanji..
    Ne očekujem da uspije od prve makar se nadam.. Iskreno sad ne znam kaj očekivat.. 🤔

J_b
    Ja se na tvom mjestu nebih živcirala oko toga, iz razloga što je upravo to što si napisala, svaka žena je individua.... Npr nekima Pergoveris nije dao nikakve posebne rezultate, a meni je napravio čudo kojim nisam završila s nikakvim posljedicama (hiper ili nešto) a aspirirano 23 kom.
    Na prvoj folikulometriji sam imala po 5 kom sa svake strane a na drugoj se već vidjelo na jednom preko 10 a na drugom di imam cistu 5 kom. 
    Ne brini... Ja držim palčeve za minimum 10 😘🥰
    Zbam da imam visok amh pa da je i do toga, ali ne brini, znam da će se potruditi da ih imaš što više 😊😊😊

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    27. Siječanj 2021. 19:22

MTB

Tigrica, brevactide igra ulogu i štoperice i boostera kasnije.

Nikitta, hvala, i hvala na slikici. Pretpostavljam da meni daju FSH jer imam inverziju. Onda po ovome samo Gonal i Puregon i jesu opcije za mene, eventualno Pergoveris.
    Nije mi baš jasna razlika između urinarnih i rekombinantnih gonadotropina?

Dada, vidjela sam ja tvoj plan, ali ja baš i nemam tvoju situaciju pa nam vjerojatno stimulacije ni ne trebaju biti jednake. Slikica spremljenaJ_b, bez brige, ja sam sa Gonalima ostala trudna. Dalje za miss ab nije kriva stimulacija. Stvarno ovisi od žene do žene, svaka od nas drugačije reagira na stimulaciju. Zato eksperimentiramo (i raspitujemo se ovdje).

Znam da ne može biti jednaka, ali može dati možda dobre rezultate ❤️ ja ti ih želim što više... Folikula mislim 😁 čisto da ako dobiješ nešto od toga, da se ne brineš jel valja ili ne 😂 

endometrioza

MaloTele
    27. Siječanj 2021. 19:22

Tuma evo me,sorry, ugl znaci probat cu ukratko 😆 prva trudnoca, cca 25.tj, sve ju pocelo svrbit,dlanovi i stopala najviše, pogotovo po noci,nije mogla spavat ni nis, pa je krenulo i cijelo tijelo, tjeme,izmedju prstiju na rukama,nogama, trbuh leda prepone,nema sta nije,vadila enzime,preko 1000, dobila tablete neke,ursofalk mislim da se zovu, to joj je malo malo malo pomoglo, bila u bolnici di je svaki dan pila te tablete i jednom tjedno su joj vadili krv, to je bilo cca 2mj i onda je rodila,enzimi se odma vratili u normalu, i nista ju vise nije svrbilo, tad su joj rekli da je to nasljedno i da tu nema pomoći,pokusat sa sto laganijom prehranom, tim tabletama i sto vise tekucime da se organizam cisti, i da moze ocekivat u svakoj trudnoci tu kolestazu, druga trudnoca isto kolestaza, htjeli su je hospitalizirat ali ona nije htjela jer imala je doma malo dijete,plus prvi put je bila skoro 2.mj a nis joj nije pomoglo,tabl je mogla pit i od doma, tako da je i drugu i treću trudnicu provela doma sto se tice toga, ali je imala kolestazu i u te druge 2 trudnoce, pila te tabl,sve ju svrbilo i jednom tjedno isla na vadenje enzima, uvijek su bili poviseni i cim je rodila bi se povukli

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

❤️J_0209_b😺
    27. Siječanj 2021. 19:27

🌺Dada🌺

J_b

J_b
    Ja se na tvom mjestu nebih živcirala oko toga, iz razloga što je upravo to što si napisala, svaka žena je individua…. Npr nekima Pergoveris nije dao nikakve posebne rezultate, a meni je napravio čudo kojim nisam završila s nikakvim posljedicama (hiper ili nešto) a aspirirano 23 kom.
    Na prvoj folikulometriji sam imala po 5 kom sa svake strane a na drugoj se već vidjelo na jednom preko 10 a na drugom di imam cistu 5 kom.
    Ne brini… Ja držim palčeve za minimum 10 😘🥰
    Zbam da imam visok amh pa da je i do toga, ali ne brini, znam da će se potruditi da ih imaš što više 😊😊😊

Hvala MTB i 🌺Dada🌺 na riječima utjehe..
    Sutra imam prvi ultrazvuk (inače sam po prirodi nestrpljiva, a sad sam na n.tu potenciju) i bas me zanima hoce li i koliko će js nać..
    😍

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

MaloTele
    27. Siječanj 2021. 19:28

U prvoj je svasta probala,cak je i sirutku pila jer joj je netko rekao da i to pomaze,ali nista, e Inda napomenem svo 3 se rodilo savršeno,Apgar 10/10 bez obzira na sve, prvi put je prirodno dobila trudove,drugi put su ju narucili na inducirani porod zbog tog, a treci je isla na carski zbog mioma i enzima 🤦😃 ugl po svemu sta su njoj rekli,pomoci nema, nemos to promijenit prehranom nit icim drugim,pit puno tekucine i pratiti stanje, porod obicno ide 2-3 tj ranije,ona se nije puno zabrinjavala jer je opcenito flegma, a i realno zena se 3put podeksala kad je htjela dijete i tri put ostala prirodno odma trudna, nije ko mi da sve gledamo istrazujemo i brinemo se oko svega, e plus jos sve to imala je i gestacijski dijabetes, nez jel to ikako povezano ali to je isto imala i sve 3 trudnoce pa je mozda i pogodovalo tim enzimima,nez zapravo korelaciju oko toga

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Siječanj 2021. 19:29

Dada, hvala 
    Ja vjerujem da su svi ti hormoni kojima nas šopaju bazično OK (inače se ne bi prodavali), ali da je veoma specifično od žene do žene koji je za koju dobar. Npr, meni očito treba neki koji je FSH ili barem pojačano FSH jer imam inverziju. Žena koja nema inverzije treba drugačiju stimulaciju.
    Dalje, jedno ide za low reponderice, drugo ide za one starije od 35, treće za PCOS, itd itd. Dobro je da i mi ovdje naučimo što je načelno za koga, da budemo više educirane (one koje to žele).

💔💔💔

MaloTele
    27. Siječanj 2021. 19:30

MaloTele

U prvoj je svasta probala,cak je i sirutku pila jer joj je netko rekao da i to pomaze,ali nista, e Inda napomenem svo 3 se rodilo savršeno,Apgar 10/10 bez obzira na sve, prvi put je prirodno dobila trudove,drugi put su ju narucili na inducirani porod zbog tog, a treci je isla na carski zbog mioma i enzima 🤦😃 ugl po svemu sta su njoj rekli,pomoci nema, nemos to promijenit prehranom nit icim drugim,pit puno tekucine i pratiti stanje, porod obicno ide 2-3 tj ranije,ona se nije puno zabrinjavala jer je opcenito flegma, a i realno zena se 3put podeksala kad je htjela dijete i tri put ostala prirodno odma trudna, nije ko mi da sve gledamo istrazujemo i brinemo se oko svega, e plus jos sve to imala je i gestacijski dijabetes, nez jel to ikako povezano ali to je isto imala i sve 3 trudnoce pa je mozda i pogodovalo tim enzimima,nez zapravo korelaciju oko toga

Nisam mogla krace 🤦😆😆😂 ako te jos nekaj zanima pitaj 😃po njoj to nije strasno osim kaj sve svrbi ali nije nista kaj se ne da izdrzati, bumo vidli,vj i mene ceka 😂 eto nez dal' sam pomogla ali to je njeno iskustvo i sve kaj znam o tom 😉

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Siječanj 2021. 19:30

J_b

🌺Dada🌺

J_b

J_b
    Ja se na tvom mjestu nebih živcirala oko toga, iz razloga što je upravo to što si napisala, svaka žena je individua…. Npr nekima Pergoveris nije dao nikakve posebne rezultate, a meni je napravio čudo kojim nisam završila s nikakvim posljedicama (hiper ili nešto) a aspirirano 23 kom.
    Ne brini… Ja držim palčeve za minimum 10 😘🥰

Hvala MTBi 🌺Dada🌺 na riječima utjehe..
    Sutra imam prvi ultrazvuk (inače sam po prirodi nestrpljiva, a sad sam na n.tu potenciju) i bas me zanima hoce li i koliko će js nać..
    😍

Samo se nemoj hvatati za tu informaciju koju dobiješ sutra, to ti se kroz postupak mijenja. Dan po dan, ovaj proces je dušu dao za vježbanje strpljenja.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.