Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    24. Siječanj 2021. 22:01

Inače, znate da sam ovih dana prošla kroz sve moguće preglede. Ono što mi je najviše smetalo jest što je većina doktora/sestara imalo potrebu blagonaklono mi poželjeti da uhvatim taj ZADNJI vlak. Nije mi jasno čemu to naglašavanje ZADNJEG vlaka.
    A posebno me se dojmila jedna stvar - pita mene sestra zašto ja radim sve te pretrage. Rekoh, imala spontani, idem na MPO, baba sam. I krene ona veoma nježno - ma šta baba, još ste mladi. Znam ja jednu od preko 45 koja pokušava, imala 3 neuspješna postupka i dalje se bori. I ja se raznježim i opustim.
    I odjednom topla ljudska priča se pretvara u horor.
    Sestri se odjednom mijenja izraz lica i boja glasa i komentira "Gradila je karijeru, a onda se sjetila da bi bila majka. Eh, ne može tako, ona bi i ovce i novce. Šta će joj sad sve kad neće uspjeti, hehe. Tako je to kad se hvata ZADNJI vlak"
    Da se pretvorila u vampira ne bi me više iznenadila. Samo sam se smrznula, dovršila svoje i pobjegla. Došla sam k sebi tek nakon nekih pola sata. Mrzim što ne znam reagirati u ovakvim situacijama. 

💔💔💔

sbjelisi
    24. Siječanj 2021. 22:17

MTB nemoj govoriti da si baba, molim te. Ja sebe ne smatram babom, a istih smo godina. Da, nismo u reprodukcijskom peaku, ali to je sve. Baba nema vise mengu, a koliko vidim ti ces je jos dugo imati. 
    Ne sudim ljude koji imaju dijecu s 20, niti one s 40, ne pitam. Sigurno imaju dobre razloge. Svatko gradi svoj zivot.. Ono sto sam sigurna jest da su ljudi sa 40 sogurno svjesni svega sto dijete u toj dobi donosi. 
    P.s. dobro si reagirala. Samo vozi svoje! 

oharascarlett14@gmail.com

manemoj
    24. Siječanj 2021. 22:19

Nikitta

MTB upravo tako. Pokušavam prihvatiti bolest, a prihvatiti bolest (do kraja) jest proglasiti poraz, što meni, kao prirodnom borcu, teško ide. Valjda je to moja životna lekcija. Dapače da imam druge blagoslove u životu, no kad si u stanju boli, to zamagli vid. Sutra je novi dan, i bit ću ona stara, jer to je moja duša, ona se nikad ne da satrati. Kako god bilo, sretnice smo s našim muževima, meni je to melem, neopisivi. 🙃😘
    Manemoj neeee, pije se 1 ampula tjedno! Polako, brate, ćeš da izgoriš, nije to solarij 😂😘

Ma znaš da smo pričali da je moj vitamin D na 40 pa je kao dnevna doza od 6 tisuća ok. Čak mi je i doktorica izreagirala sa, da da to ima smisla kad sam rekla dva puta tjedno 🤷

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    24. Siječanj 2021. 22:26

Nikitta, SBjelis, hvala vam.

Nikitta, znam da je do nje, baš je bila zla i otrovna. Šok mi je bila ta transformacija, od sestre pune potpore do te čiste zlobe. I nisam se snašla. Inače, u takvim situacijama ja kasnije sama sa sobom vježbam što bih ubuduće napravila. Primijetila sam da je to vještina kao i svaka druga - što je više vježbam, bolja sam u tome. Od "pomaka u fazi" od nekoliko dana (gdje sam smrznuta danima prije nego mogu reagirati) došla sam do toga da u nekim situacijama čak reagiram odmah. Meni je to veliki uspjeh. 
    Evo, trebalo mi je nekoliko dana da to napišem i ovdje jer sam i dalje procesuirala tu ružnu scenu. Drago mi je da jesam.

SBjelis, to mi je obrambeni mehanizam. Kažem im prva da sam baba kako oni mene ne bi mogli povrijediti kad oni to kažu. Da, znam da nije zdravo, i da je samodestruktivno. Hvala na primjedbi, radit ću na tome da to maknem. 

💔💔💔

sbjelisi
    24. Siječanj 2021. 22:48

MTB stvarno se vidi da je to obrana, ima je u skoro svakom postu, ali nema potrebe za time! Ako sada ispucas babu, stas vikati sa 70?! 😃😃😋😘
    Znas li da jednom kada te zaprime u bolnicu i rodis na papirima ce ti pusati "stara rodilja"?
    Jednako kao i onoh sa 28 godina! Sve sa 26+ su "stare rodilje" 😉 Zo... Otpusti, nema kategoriije "stara stara rodilja" 😁😁 Sve smo u istoj grupi!! 
    Vezano za zloceste ljude.. Najveca im je kazna ne dozivjeti ih. Kao djeca.. Kad su zlocesta, a prodajes im paznju, jos su gora. Ako ne obracas paznju, s vremenom se ugase. Jos je bolje ako je prekines u pola i pitas neke tebi bitne stavri i tako das do znanja da je nebitna ;) Stagod radila, samo vozi svoje, nedaj nikome ikada da te smete s puta! To je kao u igrici, imas sto prepreka da stignes do svoga cilja. Ona je samo jedna od njih. Hoces li gubiti vrijeme na nju? 
    Dodji ovdje i pozali se, svakako! Ali pred njom, samo voziiiii svoje! ❤😍 Ne gubite ljudi vrijeme na takve, vrijeme je dragocijeno ❤❤
    Nikitta uh, sta se je teako mirim sa stvarima. Isto - nije mi u prirodi. Međutim, sve dok ne prihvatim situaciju kao trenutno stanje, ne mogu krenuti s pravog starta. Dok me krenem s pravog starta, ne mogu krenuti prema pravom cilju. Da, prihvatiti. Da, boriti. Mi te podrzavamo sve dok se boris! ❤❤😍 
    Vidim da lijepo napredujes.. Imas plan. Svidja mi se borba za palac. Nakon toga ces rjesiti zube 😁😁 I perspektiva ce biti bolja. Nista se vise nece desiti, ici ce samo na bolje! ❤😘:grli:

24. Siječanj 2021. 22:49

Ljudi nisam citala zaostatke.. Samo da se nadovezen za vit D 25000iu.. Jedna ampula tjedno se uzima i 2mj maksimalno za redom onda pauza pa vadjenja da se vidi jel se dovoljno digao.. 

sbjelisi
    24. Siječanj 2021. 22:54

Sanjich🤞🤰

Ljudi nisam citala zaostatke.. Samo da se nadovezen za vit D 25000iu.. Jedna ampula tjedno se uzima i 2mj maksimalno za redom onda pauza pa vadjenja da se vidi jel se dovoljno digao..

Ahahahaha Sanjich kako ova zadnja recenica zvuci dirty 😁😋👀🎊🍷👍

24. Siječanj 2021. 22:57

SBjelis

Sanjich🤞🤰

Ahahahaha Sanjichkako ova zadnja recenica zvuci dirty 😁😋👀🎊🍷👍

Hahhaha ako nije jos jedna tura pa se valjda digne xD 

😘😘

manemoj
    24. Siječanj 2021. 23:00

Na mom piše ovako: 
    Liječenje manjka vitamina D (to sam ja jer mi je Vitamin D 40) 2 doze oralne otopine D-Vital jednom tjedno tijekom 6 do 8 tjedana. 
    Doza održavanja- 50 tisuća mjesečno odnosno dvije ampule od 25000.
    I šta sad da radim? Svatko kaže drugačije a na uputama stoji ovako? 
    Sanjich ako imamo isto kako kod tebe piše 1 doza tjedno? 🤷

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    24. Siječanj 2021. 23:19

SBjelis, ma ja nemam uopće problema sa svojim godinama. Volim ih, volim sebe, nemam komplekse starosti, dapače, ne bih se vratila u mlađe dane.
    Dok ne dođemo na reproduktivnu starost. Nekako, baš me tu opale kompleksi i krivica što ja "ovako stara" bahato želim dijete, gdje sam dosad bila. I znam da je to zatucano i ne mislim ja osobno tako, ali mi je to usađeno pod kožu odgojem. To je vjerojatno dodatan razlog što nikome ne govorim, jer ne želim ta šuškanja iza leđa. Već sam odrasla sa jako zlim i zlobnih glasovima na leđima, godinama sam išla na terapije da se odlijepim od njih. I sad ne mogu, ne mogu se uz sve svoje strahove i nadanja još nositi s borbom s zatucanim ljudima, ne želim se dovoditi u situaciju da mi netko komentira kako nije ni čudo da sam izgubila bebu, pa što sam ja mislila "u mojim godinama". A znam da bih to čula, i ti otrovni glasovi žive i u meni na žalost, čula ih ja na glas ili ne.
    Pa se štitim tako da ne govorim nikome, i da zbijam fore na svoj račun. Nije zdravo i hvala vam što ste mi skrenule pažnju na to. Ne želim si to raditi.
    I opet sam sad ljuta što me svijet uspio uvjeriti da je uvijek problem u ženi. Ili, još specifičnije, u meni. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.