Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rina89
    25. Siječanj 2021. 00:25

Nikitta Pa stvarno imamo slične tegobe. 😞
    I ja sam to sve uvela što se tiče odnosa, ali nema nekog uspjeha. Jedino ju nisam pila prije nego samo poslije. Ja pijem Femidoc (D-manozu). Pila sam i Uro Balance sirup s manozom. Možda bih trebala nešto drugo. Ne znam je li to preslabo. 🤷‍♀️ Znaš li možda nešto o tome? Vidjela sam prije koji dan da si stavila koju D-manozu piješ, ali nisam si zabilježila. Možeš li ponovno napisati ili staviti fotku uz to gdje ju nabavljaš?
    Kao što sam već napisala, ja ne mogu piti ulje origana zbog problema i sa želucem koji mi također ometaju normalno funkcioniranje u životu i isto razl. liječnici nisu našli način kako da mi pomognu. Ni jedan lijek za želudac mi ne pomaže. Jedan mi je rekao da neće biti bolje dok god idem u MPO postupke zbog terapije. 😥
    Imamo i još nekih sličnosti u liječenju. Meni su također kad mi je otkrivena endometrioza (2008.god.) rekli da imam endo. 3.stadija. Imala sam operaciju i godinama pila kontracepciju i tako da sad neke probleme koje ti imaš nemam. Vjerujem da ti je jako teško nositi se s njima. 😞
    I meni su nekad davno Visanne predlagali, ali kad sam vidjela nuspojave sam odbila uz to da mi je moj tadašnji gin. rekao da je to nešto novo na tržištu pa nisam isprobavala.

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

🌼TiKi🌼
    25. Siječanj 2021. 05:58

Curke doza ovisi o deficitu. Ja sam pila 20 kapi dnevno oleovita udarnu dozu dva tjedna pa onda po pet dok ne potrosim bocicu kad sam imala vit d ispod 30. Tad nije jos bilo tih ampula. Ampule se kod deficita (ispod 75) piju jednom tjedno doza, kontrolira se nakon mj dana pa se ili nastavlja tako ili smanji na jednom u dva tjedna. To su upute moje endokrinologice. Kod mene je kronicna hipovitaminoza d kao dijagnoza vec i kad ne pijem odmah mi naglo padne. 🙄
    Miss ja ovaj put ne idem na Nifty. Idem na kombinirani po preporuci dr. i na mini anomaly iduci tjedan. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Leia3.0
    25. Siječanj 2021. 07:33

MTB - nije ni cudno da si opterecena godinama kad sve o cemu se prica u ovim postupcima su godine zivota zene. I ne samo ovdje, gdje god se okrenem, clanci, filmovi, serije. Svugdje se gura ta teza zene u godinama koja zeli sve - i karijeru i obitelj. I kako nesto od toga uvijek pati. Na ovaj ili onaj nacin. 
    Mene osobno pored toga smeta i kako se zene u serijama i filmovima uvijek prijazuju kao histericne ludakinje kojima upravljaju hormoni i menstrualni ciklus, dok su muskarci prikazani kao cool, stalozeni i mirni tipovi koji su “predobri” za takvu histericnu vjesticu. 
    Poludim na to. A poludim i na to kad netko zensku osobu preko 30 nazove babom. Bas imam nula tolerancije na to. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

sbjelisi
    25. Siječanj 2021. 07:37

MTB znam, ni ja nne govorim iz puno razloga, jedan je i taj koji si navela. Ponajvise, trebam mir, jer i samoj mi je ovo nesto novo i tesko. Kad dodje beba, svi ce znati, obviously 😋😋❤
    Obdje nemas zasto imati kompleks sto se tise reproduktivnih godina, jer sve smo divne iako smo reproductively challenged. Pa bile to godine, nizak AMH, los spermi ili nesto drugo, sve smo jednako lijepe i nemamo radi bilo koje stavke manje pravo na bebu ;) Pa hebemu muski redovito postaju ocevi po prvi sa 42, 45, 47 pa ih nitko ne osudjuje, ne gombaju se s ovim osjecajima! Drustvo ih tapša po ramenu, bravo, bravo bravo! Vrijeme je da i nas drustvo tretira isto! Zato hrabro i glavu gore i u vanjskom svijetu! Zene ionako zive duže! 😋 I snažnije su, prave lavice! I ako nam drustvo i dalje ohrabruje patrijahalno drustvo, barem mi same ne smijemo se predati i prihvatiti da je za njih nesto prihvatljivo a za nas sramota! Ne ne ne! 
    Oni su face kada sa 47 postanu očevi: Bravo frajeru, koji si to faca, koji muskarac, dobro pucas ovo ono.. Mi smo osudjivane od drustva jer smo se kasno sjetile imati djecu i sta bi mi "stare" sada htijele...
    Oni su face kad voze paralelku: Wow faco!!.. Nas nazivaju svakakvim imenima...
    NEMOJ IM TO DATI, NIKOME! ❤😍

oharascarlett14@gmail.com

Teja1408
    25. Siječanj 2021. 07:38

Miss buduci da nije Tiki, mozda si mislila na mene 🙈
    Ja sam prosli tjedan radila Nifty. 
    Rekli su mi za rezultate 8 do 10 radnih dana. Radila sam u srijedu. 
    Nadam se ipak da ce doc do petka barem, ako ne prije. 🙈 Da ne moram cekati onaj sljed. tj

25. Siječanj 2021. 07:56

🌼TiKi🌼

Curke doza ovisi o deficitu. Ja sam pila 20 kapi dnevno oleovita udarnu dozu dva tjedna pa onda po pet dok ne potrosim bocicu kad sam imala vit d ispod 30. Tad nije jos bilo tih ampula. Ampule se kod deficita (ispod 75) piju jednom tjedno doza, kontrolira se nakon mj dana pa se ili nastavlja tako ili smanji na jednom u dva tjedna. To su upute moje endokrinologice. Kod mene je kronicna hipovitaminoza d kao dijagnoza vec i kad ne pijem odmah mi naglo padne. 🙄
    Miss ja ovaj put ne idem na Nifty. Idem na kombinirani po preporuci dr. i na mini anomaly iduci tjedan.

Tako je.. Nije ovo ni najpametnije sto svi uzimaju na svoju ruku jer pomaze bez da im specijalist odredi doziranje... Jer ocito svakom endokrinolog kaze drugacije ovisno o njegovim nalazima.. Uputa za lijekove je okvira uputa kako ne bi doslo do predoziranja a pravo doziranje treba liječnik preporucit.. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Siječanj 2021. 08:03

Trudnice very soon to be - part one

Chloe18/MaloTele - 25.1. beta
    Mila-Milica -  25.1. druga beta, prva je prekrasna
    Dia85 -  čeka rezultate oplodnje
    ShanghaiBaby -  čeka rezultate oplodnje
    Ana123456 - FET 1/21
    Sanjich - 26.1. UZV,  FET 2/21
    Slee - 29.1. konzultacije, postupak 3/21
    Leoni -  1.2. beta
    Leia2.0 -  2.2 beta
    Blacky89 - krenuo estrofem, FET
    Cici-mici - krenulo praćenje za FET
    la_Reina_del_Sur -  u FETu
    VM - u FETu
    Petra1989 - u FETu
    _Dolly_ - u postupku
    Rita94 - u postupku
    MiniGirl - tempirani odnosi
    Aura - tempirani odnosi
    anchy321 - 5.2. prve konzultacije
    maja555 - beta (inseminacija)
    Bjanka - postupak 1/21
    Sandolina - postupak 1/21
    Ana26 - postupak 1/21
    TirelessIvy - postupak 1/21
    anabelaaaa - postupak 1/21
    vuky - FET 1/21
    Mattan - FET 1/21
    Libo - FET 1/21
    SBjelis- FET 1/21
    mandarinkica - AIH 1/21
    Meto - postupak 02/21
    MTB - postupak 02/21
    Tanja79 - postupak 02/21
    Marinela87 - postupak 02/21
    Nina92 - FET 2/21
    Dada31 -  FET 2/21
    SeniRemmus - FET 2/21
    ela1989 - FET 2/21
    Monkica24 - postupak 3/21
    Lucyinthesky - postupak 3/21
    ericaa -  postupak 03/21
    darliv - postupak 03/21
    curly29- postupak 03/21
    Kača84 - FET 3/21
    Anitram1982 - FET 3/21
    AuroraB - postupak 4/21
    little123 - postupak 4/21
    Čupica - postupak 5/21

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Siječanj 2021. 08:03

Trudnice very soon to be - part one

Vekolina87 - u pripremi i istraživanju opcija
    Seny - u pripremi i istraživanju opcija
    Deya - u pripremi i istraživanju opcija
    peyton - u pripremi i istraživanju opcija
    Leptiric2019- u pripremi i istraživanju opcija
    MimiDrimi - postupak za nekoliko mjeseci
    Amaranta - postupak za nekoliko mjeseci
    alex2102 - postupak za nekoliko mjeseci
    LucyLou - postupak za nekoliko mjeseci
    lucija07 - postupak za nekoliko mjeseci
    iris_iris -  postupak za nekoliko mjeseci
    Belaaa - postupak za nekoliko mjeseci
    Tiinaa - postupak za nekoliko mjeseci
    Piky - postupak za nekoliko mjeseci
    minilu - postupak za nekoliko mjeseci
    nada86 - postupak za nekoliko mjeseci
    sunshine25 - postupak za nekoliko mjeseci
    ANKSIMORON - postupak za nekoliko mjeseci
    manemoj -  postupak za nekoliko mjeseci
    Ivanaxx/Maslačakxx - postupak za nekoliko mjeseci
    Bozma - postupak za nekoliko mjeseci
    anavi985 - postupak za nekoliko mjeseci
    Nadja89 - postupak za nekoliko mjeseci
    Sunny_ - postupak za nekoliko mjeseci
    MilaSt - postupak za nekoliko mjeseci
    Astra81 - postupak za nekoliko mjeseci
    Mareo208 - postupak za nekoliko mjeseci
    Lara Wolf/Nymeria - FET za nekoliko mjeseci
    Takica - FET za nekoliko mjeseci
    Nina985 - FET za nekoliko mjeseci
    Mrvica777 -  FET za nekoliko mjeseci
    Angribird/Ljutopile/CrazyCatLady/korisničkoime/Čudovište - FET za nekoliko mjeseci
    Nina89 - FET za nekoliko mjeseci
    Nikitta - operacija na ljeto 2021.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Siječanj 2021. 08:04

MPO Trudnice

*.Women_name.* - 19tt  it's a girl!!!, 27.1. dnevna bolnica, 1.2. anomaly scan
    TiKi92/Tiki - 11tt 3.2. kombinirani
    Samara - 21tt dolazi nam dečko! 4.2. UZV
    Any_35 - 8tt, UZV 4.2
    Tuma - 22tt it's a girl!!! 2.2 pa 8.2 UZV
    miss1502 - 13tt, 16.2 UZV
    malamaka - 7tt
    Lala1982 - 9tt
    vickivale - 9tt
    Teja09 - 10tt
    Vučica -  10tt
    Gelica - 10tt
    Jele83 - 11tt
    točkicaa - 12tt
    LioraLiora - 13tt
    Pami - 13tt
    Teja1408 - 14tt
    ruška - 14tt
    Leptirica90 -  14tt
    Nirvana2020 - 16tt  it's a girl!!!
    Lana3 - 17tt
    ruby22 - 18tt imamo dvojke
    willy/Astra - 18tt it's a girl!!!
    Olivera - 19tt dečkić
    more2309 - 19tt imamo dvojke
    Simba 1989 - 21tt imamo jednojajčane trojke
    pinkfairydust - 27tt, dečkić
    Ruska1986 - 28tt mala gimnastičarka
    MakiST - 37tt it's a boy!!!

Nenormalne trudnice i MPO navijačice

Sara - 28tt, mali beban
    BAJO1 - 32tt, mala Marija

MPO majke
    Nadalica, curica i dečko
    Dora4, blizanci
    Luce, blizanci
    JECIKA, curica
    flower93 curica i dečko

Majke (posvojenje)
    Ludakopatka, curica

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    25. Siječanj 2021. 08:06

Tiki, hvala na savjetu za D vitamin. Da, tako je i meni doktorica rekla.

Leia2.0. pa da. I koliko god inače bila cool i sve mi to bilo glupo i predrasudno i ne dira me, sad kad sam osjetljiva i kad me zapravo strah da nećemo uspjeti, dižu se ti glasovi koje slušam(o) cijeli život. Zato i jesam osjetila olakšanje kad sam pročitala (i pisala ovdje) da je to problem para, i da i muškarcima opada plodnost i kvaliteta s godinama. To me držalo par dana, a onda se opet vratilo ovo - jer stvarno se preprepreveliki naglasak stavlja na ženu u ovoj priči.

SBjelis, hahaha, sviđa mi se ovo reproductively challenged. Sve si u pravu apsolutno se slažem s tobom i mislim isto. Mrzim ove osjećaje manje vrijednosti koji se dižu, i sram što se gle, ja sad tu usuđujem željeti dijete u ovim poooznim godinama.
    Neki dan mi je i najbliži član obitelji (koji, naravno, ne zna u čemu sam) rekao u razgovoru da s razlogom se kaže da se obitelj postaje tek kad dobiješ dijete. I da on vidi da smo MM i ja sretni skupa, ali objektivno, mi smo slobodni jahači bez obaveza, tek sa obavezama se kuje odnos. Presjeklo me, promijenila sam temu. Haha hihi, moj je život bajka.
    Malo sam lošije ovih dana, vratila sam se na izvor svih zala (posjećujem širu obitelj, idem po bolnicama) i dižu se neka nelijepa sjećanja iz prošlosti. Pa sa tim i ovakve stvari. Još 2 dana pa se vraćam doma. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.