Nikitta Pa stvarno imamo slične tegobe. 😞
I ja sam to sve uvela što se tiče odnosa, ali nema nekog uspjeha. Jedino ju nisam pila prije nego samo poslije. Ja pijem Femidoc (D-manozu). Pila sam i Uro Balance sirup s manozom. Možda bih trebala nešto drugo. Ne znam je li to preslabo. 🤷♀️ Znaš li možda nešto o tome? Vidjela sam prije koji dan da si stavila koju D-manozu piješ, ali nisam si zabilježila. Možeš li ponovno napisati ili staviti fotku uz to gdje ju nabavljaš?
Kao što sam već napisala, ja ne mogu piti ulje origana zbog problema i sa želucem koji mi također ometaju normalno funkcioniranje u životu i isto razl. liječnici nisu našli način kako da mi pomognu. Ni jedan lijek za želudac mi ne pomaže. Jedan mi je rekao da neće biti bolje dok god idem u MPO postupke zbog terapije. 😥
Imamo i još nekih sličnosti u liječenju. Meni su također kad mi je otkrivena endometrioza (2008.god.) rekli da imam endo. 3.stadija. Imala sam operaciju i godinama pila kontracepciju i tako da sad neke probleme koje ti imaš nemam. Vjerujem da ti je jako teško nositi se s njima. 😞
I meni su nekad davno Visanne predlagali, ali kad sam vidjela nuspojave sam odbila uz to da mi je moj tadašnji gin. rekao da je to nešto novo na tržištu pa nisam isprobavala.
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
Curke doza ovisi o deficitu. Ja sam pila 20 kapi dnevno oleovita udarnu dozu dva tjedna pa onda po pet dok ne potrosim bocicu kad sam imala vit d ispod 30. Tad nije jos bilo tih ampula. Ampule se kod deficita (ispod 75) piju jednom tjedno doza, kontrolira se nakon mj dana pa se ili nastavlja tako ili smanji na jednom u dva tjedna. To su upute moje endokrinologice. Kod mene je kronicna hipovitaminoza d kao dijagnoza vec i kad ne pijem odmah mi naglo padne. 🙄
Miss ja ovaj put ne idem na Nifty. Idem na kombinirani po preporuci dr. i na mini anomaly iduci tjedan.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
MTB - nije ni cudno da si opterecena godinama kad sve o cemu se prica u ovim postupcima su godine zivota zene. I ne samo ovdje, gdje god se okrenem, clanci, filmovi, serije. Svugdje se gura ta teza zene u godinama koja zeli sve - i karijeru i obitelj. I kako nesto od toga uvijek pati. Na ovaj ili onaj nacin.
Mene osobno pored toga smeta i kako se zene u serijama i filmovima uvijek prijazuju kao histericne ludakinje kojima upravljaju hormoni i menstrualni ciklus, dok su muskarci prikazani kao cool, stalozeni i mirni tipovi koji su “predobri” za takvu histericnu vjesticu.
Poludim na to. A poludim i na to kad netko zensku osobu preko 30 nazove babom. Bas imam nula tolerancije na to.
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
MTB znam, ni ja nne govorim iz puno razloga, jedan je i taj koji si navela. Ponajvise, trebam mir, jer i samoj mi je ovo nesto novo i tesko. Kad dodje beba, svi ce znati, obviously 😋😋❤
Obdje nemas zasto imati kompleks sto se tise reproduktivnih godina, jer sve smo divne iako smo reproductively challenged. Pa bile to godine, nizak AMH, los spermi ili nesto drugo, sve smo jednako lijepe i nemamo radi bilo koje stavke manje pravo na bebu ;) Pa hebemu muski redovito postaju ocevi po prvi sa 42, 45, 47 pa ih nitko ne osudjuje, ne gombaju se s ovim osjecajima! Drustvo ih tapša po ramenu, bravo, bravo bravo! Vrijeme je da i nas drustvo tretira isto! Zato hrabro i glavu gore i u vanjskom svijetu! Zene ionako zive duže! 😋 I snažnije su, prave lavice! I ako nam drustvo i dalje ohrabruje patrijahalno drustvo, barem mi same ne smijemo se predati i prihvatiti da je za njih nesto prihvatljivo a za nas sramota! Ne ne ne!
Oni su face kada sa 47 postanu očevi: Bravo frajeru, koji si to faca, koji muskarac, dobro pucas ovo ono.. Mi smo osudjivane od drustva jer smo se kasno sjetile imati djecu i sta bi mi "stare" sada htijele...
Oni su face kad voze paralelku: Wow faco!!.. Nas nazivaju svakakvim imenima...
NEMOJ IM TO DATI, NIKOME! ❤😍
oharascarlett14@gmail.com
Miss buduci da nije Tiki, mozda si mislila na mene 🙈
Ja sam prosli tjedan radila Nifty.
Rekli su mi za rezultate 8 do 10 radnih dana. Radila sam u srijedu.
Nadam se ipak da ce doc do petka barem, ako ne prije. 🙈 Da ne moram cekati onaj sljed. tj
Curke doza ovisi o deficitu. Ja sam pila 20 kapi dnevno oleovita udarnu dozu dva tjedna pa onda po pet dok ne potrosim bocicu kad sam imala vit d ispod 30. Tad nije jos bilo tih ampula. Ampule se kod deficita (ispod 75) piju jednom tjedno doza, kontrolira se nakon mj dana pa se ili nastavlja tako ili smanji na jednom u dva tjedna. To su upute moje endokrinologice. Kod mene je kronicna hipovitaminoza d kao dijagnoza vec i kad ne pijem odmah mi naglo padne. 🙄
Miss ja ovaj put ne idem na Nifty. Idem na kombinirani po preporuci dr. i na mini anomaly iduci tjedan.
Tako je.. Nije ovo ni najpametnije sto svi uzimaju na svoju ruku jer pomaze bez da im specijalist odredi doziranje... Jer ocito svakom endokrinolog kaze drugacije ovisno o njegovim nalazima.. Uputa za lijekove je okvira uputa kako ne bi doslo do predoziranja a pravo doziranje treba liječnik preporucit..
Trudnice very soon to be - part one
Chloe18/MaloTele - 25.1. beta
Mila-Milica - 25.1. druga beta, prva je prekrasna
Dia85 - čeka rezultate oplodnje
ShanghaiBaby - čeka rezultate oplodnje
Ana123456 - FET 1/21
Sanjich - 26.1. UZV, FET 2/21
Slee - 29.1. konzultacije, postupak 3/21
Leoni - 1.2. beta
Leia2.0 - 2.2 beta
Blacky89 - krenuo estrofem, FET
Cici-mici - krenulo praćenje za FET
la_Reina_del_Sur - u FETu
VM - u FETu
Petra1989 - u FETu
_Dolly_ - u postupku
Rita94 - u postupku
MiniGirl - tempirani odnosi
Aura - tempirani odnosi
anchy321 - 5.2. prve konzultacije
maja555 - beta (inseminacija)
Bjanka - postupak 1/21
Sandolina - postupak 1/21
Ana26 - postupak 1/21
TirelessIvy - postupak 1/21
anabelaaaa - postupak 1/21
vuky - FET 1/21
Mattan - FET 1/21
Libo - FET 1/21
SBjelis- FET 1/21
mandarinkica - AIH 1/21
Meto - postupak 02/21
MTB - postupak 02/21
Tanja79 - postupak 02/21
Marinela87 - postupak 02/21
Nina92 - FET 2/21
Dada31 - FET 2/21
SeniRemmus - FET 2/21
ela1989 - FET 2/21
Monkica24 - postupak 3/21
Lucyinthesky - postupak 3/21
ericaa - postupak 03/21
darliv - postupak 03/21
curly29- postupak 03/21
Kača84 - FET 3/21
Anitram1982 - FET 3/21
AuroraB - postupak 4/21
little123 - postupak 4/21
Čupica - postupak 5/21
💔💔💔
Trudnice very soon to be - part one
Vekolina87 - u pripremi i istraživanju opcija
Seny - u pripremi i istraživanju opcija
Deya - u pripremi i istraživanju opcija
peyton - u pripremi i istraživanju opcija
Leptiric2019- u pripremi i istraživanju opcija
MimiDrimi - postupak za nekoliko mjeseci
Amaranta - postupak za nekoliko mjeseci
alex2102 - postupak za nekoliko mjeseci
LucyLou - postupak za nekoliko mjeseci
lucija07 - postupak za nekoliko mjeseci
iris_iris - postupak za nekoliko mjeseci
Belaaa - postupak za nekoliko mjeseci
Tiinaa - postupak za nekoliko mjeseci
Piky - postupak za nekoliko mjeseci
minilu - postupak za nekoliko mjeseci
nada86 - postupak za nekoliko mjeseci
sunshine25 - postupak za nekoliko mjeseci
ANKSIMORON - postupak za nekoliko mjeseci
manemoj - postupak za nekoliko mjeseci
Ivanaxx/Maslačakxx - postupak za nekoliko mjeseci
Bozma - postupak za nekoliko mjeseci
anavi985 - postupak za nekoliko mjeseci
Nadja89 - postupak za nekoliko mjeseci
Sunny_ - postupak za nekoliko mjeseci
MilaSt - postupak za nekoliko mjeseci
Astra81 - postupak za nekoliko mjeseci
Mareo208 - postupak za nekoliko mjeseci
Lara Wolf/Nymeria - FET za nekoliko mjeseci
Takica - FET za nekoliko mjeseci
Nina985 - FET za nekoliko mjeseci
Mrvica777 - FET za nekoliko mjeseci
Angribird/Ljutopile/CrazyCatLady/korisničkoime/Čudovište - FET za nekoliko mjeseci
Nina89 - FET za nekoliko mjeseci
Nikitta - operacija na ljeto 2021.
💔💔💔
MPO Trudnice
*.Women_name.* - 19tt it's a girl!!!, 27.1. dnevna bolnica, 1.2. anomaly scan
TiKi92/Tiki - 11tt 3.2. kombinirani
Samara - 21tt dolazi nam dečko! 4.2. UZV
Any_35 - 8tt, UZV 4.2
Tuma - 22tt it's a girl!!! 2.2 pa 8.2 UZV
miss1502 - 13tt, 16.2 UZV
malamaka - 7tt
Lala1982 - 9tt
vickivale - 9tt
Teja09 - 10tt
Vučica - 10tt
Gelica - 10tt
Jele83 - 11tt
točkicaa - 12tt
LioraLiora - 13tt
Pami - 13tt
Teja1408 - 14tt
ruška - 14tt
Leptirica90 - 14tt
Nirvana2020 - 16tt it's a girl!!!
Lana3 - 17tt
ruby22 - 18tt imamo dvojke
willy/Astra - 18tt it's a girl!!!
Olivera - 19tt dečkić
more2309 - 19tt imamo dvojke
Simba 1989 - 21tt imamo jednojajčane trojke
pinkfairydust - 27tt, dečkić
Ruska1986 - 28tt mala gimnastičarka
MakiST - 37tt it's a boy!!!
Nenormalne trudnice i MPO navijačice
Sara - 28tt, mali beban
BAJO1 - 32tt, mala Marija
MPO majke
Nadalica, curica i dečko
Dora4, blizanci
Luce, blizanci
JECIKA, curica
flower93 curica i dečko
Majke (posvojenje)
Ludakopatka, curica
💔💔💔
Tiki, hvala na savjetu za D vitamin. Da, tako je i meni doktorica rekla.
Leia2.0. pa da. I koliko god inače bila cool i sve mi to bilo glupo i predrasudno i ne dira me, sad kad sam osjetljiva i kad me zapravo strah da nećemo uspjeti, dižu se ti glasovi koje slušam(o) cijeli život. Zato i jesam osjetila olakšanje kad sam pročitala (i pisala ovdje) da je to problem para, i da i muškarcima opada plodnost i kvaliteta s godinama. To me držalo par dana, a onda se opet vratilo ovo - jer stvarno se preprepreveliki naglasak stavlja na ženu u ovoj priči.
SBjelis, hahaha, sviđa mi se ovo reproductively challenged. Sve si u pravu apsolutno se slažem s tobom i mislim isto. Mrzim ove osjećaje manje vrijednosti koji se dižu, i sram što se gle, ja sad tu usuđujem željeti dijete u ovim poooznim godinama.
Neki dan mi je i najbliži član obitelji (koji, naravno, ne zna u čemu sam) rekao u razgovoru da s razlogom se kaže da se obitelj postaje tek kad dobiješ dijete. I da on vidi da smo MM i ja sretni skupa, ali objektivno, mi smo slobodni jahači bez obaveza, tek sa obavezama se kuje odnos. Presjeklo me, promijenila sam temu. Haha hihi, moj je život bajka.
Malo sam lošije ovih dana, vratila sam se na izvor svih zala (posjećujem širu obitelj, idem po bolnicama) i dižu se neka nelijepa sjećanja iz prošlosti. Pa sa tim i ovakve stvari. Još 2 dana pa se vraćam doma.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji