ČudovišteSlažem se da je uvijek važno slušati sebe, imamo Bogom danu intuciju, nije svaki doktor za svakog onaj pravi. Različite smo.
Rina89strašno, mogu misliti koliko si se napatila. Užas 🥺Iznam da nisam jedina, i da ima dosta slučajeva poput mene, no to me ništa ne tješi, jer me žalosti da i drugi tako pate. Ja nemam više akutne urinarne infekcije, urinokultura je sterilna svaki put, nego je kod mene samo lagano peckanje i isprekidano piškenje, odem na toalet, i onda se napinjem 10x. Pogotovo ako smanjim manozu. Ono što je meni pomoglo prije puno godina, a sad ne smijem koristiti, jest ekstrakt sjemenki grejpa (Citrofit). Nakon 3 antibiotika i mjeseci užasne urinokulture koja nije postajala sterilna, napokon je Citrofit djelovao. Inače grejpfrut je kontraindikacija za razne lijekove, pa sad ga nemrem uzimati, jer ne smije s Visanne. Ako ti smiješ grejp, probaj? ❤️
Proučit ću malo više o tome da vidim mogu li ja piti i probati. Sve bih probala i svašta jesam zbog tog mjehura. Moj bivši soc.gin.je moje urinarne tegobe pripisivao endometriozi, ali njemu je sve kod mene bilo od endometrioze. Moja trenutna gin. se ne slaže s tim. Njoj opet ništa nije od endometrioze. Ja imam česte infekcije zbog E.coli. Ne znam više što bih probala. I tako godinama, od operacije endometriotične ciste na jajniku. Nešto ne smijem konzumirati zbog tegoba sa želucem, a za želudac ne smijem ni antibiotike. Također mi na smetaju tako da ne znam više što mi je činiti i mislim da ću morati ponovno krenuti na pretrage zbog njega i to kod nekog dobrog privatnika.
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
Meni mama često kaže da sam se luckasta rodila, možda se to prokletstvo nasljeđuje 😵
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Rina89 oprosti što upadam 🥰
Vidim da smo sestre po dijagnozi sa sasvim ok amh, pa me zanima, pošto vidim da si u simulacijama skoro svaki put, a s prethodno dobrim brojem oocita. Čak si i blastice vraćala, pa ako možeš da podijeliš samnom, što se desilo sa ostatkom pošto vidim da nigdje ne spominješ 🐧?? Nisu se sve razvile pa nemaš smrzlića ili je nešto drugu u pitanju osim endometrioze? ❤️ Mislim… Kao da endometrioza nije dovoljna sama po sebi 🙈🙈🙈
Neznam i ne sjećam se jesam li pitala možda, previše informacija mi se tu vrti i jednostavno nemogu sve pohvatati a tvoj me potpis baš zainteresirao 🙄
Dada a kakva je situacija kod tebe? Ako dobro vidim ti si nakon 1.postupka imala 3 bastice?
Imala si i više j.s.od mene. Jesi li imala hiperstimulaciju?
Ideš li onda u 2.mj.na FET?
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
Mattan svašta se naslijeđuje, luckasto nije loše. I sama sam takva, po celom telu. 🤣😻
Ne bih se mijenjala za ništa, nikad mi nije dosadno 🤪
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Uff, jeste se raspisale. Ja sam na putu, radim tour de Croatia, pa mi je malo teže biti u toku po danu. Idem komentirati nekim redom
Leia2.0, ja sam kao i Ruska1986, s vremenom postajala sve umornija i umornija od utrića. Ja nisam spavalica, ni kao dijete nisam voljela spavati popodne, a pod utrićima sam pod normalno svaki dan imala popodnevni spavanac jer inače nisam funkcionirala. S trudnoćom sam postajala još umornija, do te mjere da nisam mogla odjednom rastegnuti turu veša, nego bih to radila na rate (što mi sad zvuči smiješno ). Tad sam se brinula i proučavala i našla da je to normalno, jer dijete najviše naših resursa uzima baš u tom prvom tromjesečju, i čitavo naše tijelo se preorganizira da bi se prenamijenilo na trudnoća mod.
Jajnici su me bolili od aspiracije & hormona nekih 7 dana, imala sam jedan dan apsolutnog mira i ne boli, a onda se osjetljivost opet polako počela dizati. Skraćeno, totalno drugo stanje i za mene, u onoj trudnoći, nema šanse da bih bila trudna a da to ne znam (ali to tek od nešto dana poslije bete nadalje).
manemoj, nekoliko dejtova i nekoliko telefonskih poziva mu je trebalo, ali da, dala sam mu. Zaslužio je . Bio je jako nježan i galantan. Rekao je da mu se neke stvari jako sviđaju (moji folikuli), a neke baš i ne (miomi). Dogovorili smo se za novi dejt i nježno oprostili do idućeg mjeseca.
Za TORCH su 4 ampule. Možeš stvarno svaki dan, nalazi su ti za cca 10 radnih dana. Ako teško daješ krv, nema smisla da se maltretiraš.
Da sam na dejtu sa svim mojim muškarcima, ne bih se javila do sljedećeg tjedna. Podsjeti me ono, je li TM čemu?
Slee, hvala na savjetu. U međuvremenu sam uspjela nabaviti CBD ulje, sad sam na drugom kraju Hrvatske u posjeti. Bit će kako bude, samo neka se barem malo olakša trenutno stanje.
Mattan, hvala na savjetu.
maja555, baš mi je žao. Postoji li razlog zašto ideš na prirodne? Čini mi se da im tako prečesto pobjegne jajna stanica... Kad ti je beta?
Lana1111, pa treba ti nekoliko dana da ti dođe menstruacija nakon progesterona, ne dođe odmah. Ne moraš brinuti.
_Dolly_, wooohooo, krenulo jeeee
💔💔💔
Dada, nije ni dobro ni loše, jednostavno je tako kako jest. Prvi put je samo jednom, onda idemo "nevine" u ovu igru, pa smo uzbuđenije. Poslije shvatimo da je ovo maraton, pa smo malo hladnije glave. Ali bez obzira na to, ako se ima uhvatiti, uhvatit će se.
malaM212, dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna. Za sve ostalo, vidim da je manemoj dostojno obavila posao moje zamjenice, a ostale lavice su joj pomogle. Muž ti je super, dobrog si izabrala. Super da si krenula, meni je isto došlo do olakšanja (a seks postao puuuno puuuno opušteniji i ugodniji) od kad sam prelomila u sebi da nam treba pomoć i da u tome nema ama baš ničeg lošeg.
MISS, ponavljaj sliku, propustila sam je!!!
Što se govorenja o MPO postupcima tiče, meni je ok i da se govori i da se ne govori - svatko zna koje su mu okolnosti. Mi sad ne govorimo nikome, jer ne želimo da se petljaju i razočaravaju. Kad beba bude tu, znat će svi kako je došlo do nje i koliko očeva moja beba ima. Slično kao MaloTele, osim što će očevi mog djeteta biti više cool.
💔💔💔
Nikitta, vidim da ti je težak dan, i da si potonula. Znam to mjesto, veoma dobro. Kad sam saznala da je s mojom bebom gotovo, natukla sam u 10 dana 8 kg (to nije bio mali zadatak ), jer sam utonula u svoje najgore samodestruktivno mjesto, ono koje ZNA da za mene nikad neće biti, i koje me htjelo kazniti što sam se uopće ponadala da može biti dobro. Ne želim sad dalje u detalje, niti želim pisati o sebi, hoću ti reći da znam to crnilo i to živo blato u kojem se sad nalaziš. I suosjećam. Kroz mojih preko 10 godina terapije i intenzivnog rada na sebi kroz razne edukacije, mogu reći da sam danas sretna što sam pronašla i svjetlo u sebi, koje je jako barem toliko koliko i ovo crnilo. Što ne znači da crnila nema. I da ponekad/prečesto ne propadnem u njega. Ali mogu imati obje perspektive. Kad ti je početak života bio loš koliko slutim da jest (jer prepoznajem neke elemente o kojima pišeš), to jednostavno nikad ne može otići. Ali uz tu ruševinu možemo polako sagraditi nešto naše, nešto što je vrijedno života. Jako jako jako te grlim.
Inače, ovaj post sam pisala prije nego sam pročitala tvoj zadnji post. I zanimljivost mi je da su mene kao dijete vodili na isjerivanje uroka, jer kao previše peha imam.
Slažem se, život je takav kakav jest i očekivati da će nam preko noći doći život bez boli, sa hrpu užitka i "raj na zemlji" koji će trajati do kraja našeg dugovječnog života je nerealno.
💔💔💔
A sad razmišljam o kontekstu ovog istjerivanja uroka i jednostavno ga moram podijeliti. Dakle, bila sam mlada tinejđerka. Zaredalo se puno smrti u obitelji i gadnih stvari. A onda se dogodilo ovo: moja LOMica mi je dijagnosticirala terminalnu bolest nedefiniranog tipa. Vjerovali smo dijagnozi nekoliko mjeseci (tad sam još slijepo vjerovala doktorima). Obavila naravno milion bolnih i mučnih pretraga, nisam spavala noćima (jer je njena dijagnoza bila da ću umrijeti u snu). Kad bih i zaspala, obitelj bi me budila da provjeri da li spavam. Između ostalog bila i na tom micanju uroka i milion prirodnih liječenja.
Da bi mi, kad sam došla sa svim nalazima od kojih su neki bili katastrofalni (nije ni čudo od svog tog stresa i nespavanja) i potencijalno potvrđivali njenu dijagnozu, ona mene pozvala samu u ordinaciju, i propisala mi da se samo moram dobro ševiti, što više to bolje, i sve će mi proći.
Tad mi to, naravno, nije bilo smiješno.
Tko zna, da sam je poslušala, do sad bih možda već bila i baka. Pa onda vi djeco nemojte slušati svoje doktore
💔💔💔
I malo o meni. Da ne znam da nisam u stimulaciji, mislila bih da sam u stimulaciji.
5DC, menstruacija pri kraju, a ja baš osjećam svoje jajnike, slično kao u stimulaciji. Jednom ili dva puta me i zabolilo, svaki put drugi jajnik. Čak i znam da imam vjerojatno preko 10 folikula na njima (Gić ih je nabrzake nabrojao desetak). Ako se kojim slučajem naprave ciste i ispadne da je ovo sad ovako jer su se ciste kreirale, ubit ću nekog.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji