MaloTele SBjelis pa baš to, samo da ne moram objašnjavati….
Mužići su nam zakon! 😂
MaloTele frendica je imala neko intenzivno iskustvo u Međugorju gdje su ona i muž rekli da ako treba biti bez djece neka budu, jer ona se nije htjela crkveno vjenčati jer ona godinama nije mogla začeti… Kao zbog njega… I da skratim priču sljedeći ciklus je zatrudnila 🥰 eto slučajnost ili ne pojma nemam
Drago mi je da nije trebalo biti bez djece i da su na kraju uspjeli 🥰 super mi je cut takve priče 😊 iako mi nekad dode da se zapitam zasto ja ne mogu tako,znam i ja jednu curu taman se bila narucila na mpo,kao grozan spermiogram, nece moc prirodno la bla i opala eto je sad prirodno u 4.mj trudnoce a na konzultacije nije ni otisla 😊 utješno mi je to cut,ali znam da ja nisam takve srece i svejedno mi dode da se zapitam zasto ja nemrem tak 🤦
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
Ja više nikom ništa ne govorim o svojoj bolesti, ilitiga bolestima, ne da mi se slušat nikakve komentare. S vremena na vrijeme se tu pojadam, ali isto većina cura ne znaju što reći, a zapravo se i nema što reći. Meni nije potrebno puno, samo da se izventiliram, napišem koji post, izbacim to iz sebe. Svatko je dobio drukčije karte u životu i s njima mora igrat, ali ja sam se umorila od sažalijevanja i komentara “joj pa kako sve na tebe”, “kako opet tebi nešto”, “pa dokle više”, “Jeremija”. To me baš nimalo ne tješi, osjećam se jebeno krivom što sam bolesna, i zato sam se dosta izolirala od svih, od prijateljica, od obitelji, jer netko tko nema toliko izazova (zdravstvenih) ne može to razumijeti. Čak i muževi roditelji, pa i moji, me znaju ubijati s komentarima, tipa neki dan je zadnji bio: “Pa kako taj palac tako na zlo, to ne može biti s Božje strane, to nije tako trebalo biti”. Mislim, kao da ja sam kriva što mi se to događa! I kao da sam ja mogla utjecati kako će to biti?! Kad mi se oko upalilo, to je bilo opet komentari od nekih članova obitelji: “A opet tebe, da te nije netko ukleo?” Meni su to bezosjećajni komentari. Što se točno tim komentarom riješava?! Zato ni tu ne volim previše o tome što svaki dan prolazim, jer se isto osjetim loše od sažalijenja, sažalijenje ne trebam, dovoljno je samo “čujem te, razumijem kako ti je, žao mi je, izdrži” ili samo “zagrljaj”. Nadam se da nisam nikog uvrijedila svojim postom, to mi nije namjera. Samo sam povukla paralelu s postupcima i kad te umore komentari, pa kad se krene u novi postupak, ne govorite nikome. Tako i ja kad krenem u novu bolest 😂😘
Izdrzi,mi te ovdje volimo i uvijek ti saljemo zagrljaje 🥰
9/20 inseminacija
baby boy 💙🥰😊
bas citam komentare sta ste pisale o svemu što se tice MPO. Mene jer recimo bilo strah kako ce MM reagirati kada sam mu prvi put spomenula da mozda prirodnim putem bas i nece ici tako lako jer se vec trudimo dosta i nista, no njegova reakcija mi je super-da ce ici sve kako treba i ako ne mozemo sami medicina ce pomoci.
Cak si je i slobodne dane pisao na poslu da ide samnom na konzultacije, mislim vjerovatno ga nece pustati unutra radi cijeli ove korona situacije, ali sam osjecaj da mi je tu blizu mi puno znaci.
Mm je sa mnom svugdje isao, ako nije smio ic sjedio je u autu ispred ali ovo je i njegov problem koliko i moj, i ako se mozemo seksati skupa da bi napravili dijete mozemo i sjediti u bolnici skupa di ce nam napravit dijete 😅
e tako i ja mislimima da idemo u kompletu, lakse ce mi nekako biti ako znam da je blizu.
ja sam mu rekla da imam osjecaj da je ova godina nasa.(to sam rekla i prosle dvije, ali to je sada manje bitno, jer ova je nasa) hehehhe
Haha prosle dvije se ne računaju,samo ova je bitna 😊🤞🤞 i super da ste krenuli, nema smisla cekanje, da se trebalo dogoditi dogodilo bi se, ovako barem imas osjecaj da se pokrenuli nesto a ne da tapkas u mjestu i cekas da se cudo desi xD
9/20 inseminacija
baby boy 💙🥰😊
Nikitta joj ovo o urocima 😂😂 moram reći da je jedna žena meni (nakon što sam zjevnula sto puta) rekla da me netko u rekao! Pa reko taj netko i nije baš maštovit 😂😂
Šalu na stranu ljudi baš bubaju gluposti.
Jedna pacijentica je komentirala da pregledam jel imam kakav "paketić" tj urok u kući, jer to izaziva da nemaš djece.
Rekla sam joj nešto u stilu ajmeee, pa ima muž paketić u gaćama, nisam znala da on to meni stalno utjeruje urok 😂😂😂
U moju obranu : žena je stvarno bila luda sto na sat, inače mi ne bi palo na pamet takvo što reći 😂😂
Obje smo se smijale na kraju!
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Mužići su nam zakon! 😂
MaloTele frendica je imala neko intenzivno iskustvo u Međugorju gdje su ona i muž rekli da ako treba biti bez djece neka budu, jer ona se nije htjela crkveno vjenčati jer ona godinama nije mogla začeti… Kao zbog njega… I da skratim priču sljedeći ciklus je zatrudnila 🥰 eto slučajnost ili ne pojma nemam
Drago mi je da nije trebalo biti bez djece i da su na kraju uspjeli 🥰 super mi je cut takve priče 😊 iako mi nekad dode da se zapitam zasto ja ne mogu tako,znam i ja jednu curu taman se bila narucila na mpo,kao grozan spermiogram, nece moc prirodno la bla i opala eto je sad prirodno u 4.mj trudnoce a na konzultacije nije ni otisla 😊 utješno mi je to cut,ali znam da ja nisam takve srece i svejedno mi dode da se zapitam zasto ja nemrem tak 🤦
Pa kad nam takve pokupe svu sreću i čuda, za nas nije ostalo 😁
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
istina, ovako imam osjecaj da sam se pokrenula i da ne stojim vise na mjestu. Malo pozitive mi je to sve doneslo i nadu da ce beba doci kad tad.
ja-30, MM-31. Pokušavamo od 6 mjeseca 2019 g.
Ciklusi 35-37 dana, papa test uredan
Krecemo za humanom reprodukcijom u 2 mjesecu
Mužići su nam zakon! 😂
Pa kad nam takve pokupe svu sreću i čuda, za nas nije ostalo 😁
Gdje sam bila ja kad se sreca dijelila,ne znam 🤦🤦 😄 neka mene i ovako nesretne, ja sam zadovoljna sama sa sobom pa kako god dalje da bude 😊
9/20 inseminacija
baby boy 💙🥰😊
Rina89 oprosti što upadam 🥰
Vidim da smo sestre po dijagnozi sa sasvim ok amh, pa me zanima, pošto vidim da si u simulacijama skoro svaki put, a s prethodno dobrim brojem oocita. Čak si i blastice vraćala, pa ako možeš da podijeliš samnom, što se desilo sa ostatkom pošto vidim da nigdje ne spominješ 🐧?? Nisu se sve razvile pa nemaš smrzlića ili je nešto drugu u pitanju osim endometrioze? ❤️ Mislim… Kao da endometrioza nije dovoljna sama po sebi 🙈🙈🙈
Neznam i ne sjećam se jesam li pitala možda, previše informacija mi se tu vrti i jednostavno nemogu sve pohvatati a tvoj me potpis baš zainteresirao 🙄
Ostanem uvijek samo na 2 embrija. Nisam nikad imala smrzlića za još jedan transfer. Samo sam 3.put dobila obrazloženje što se dogodilo sa svima. Kao što su neke cure pisale, nisam baš imala nekog na početku da me informira o svim detaljima pa nisam znala ni da mogu pitati kako su se razvijala u prva dva postupka. A i u oba sam na dan transfera završila u bolnici jer mi je bilo loše zbog hiperstimulacije i onda se sav fokus prebaci na uklanjanje simptoma hipera. Obzirom da tada nisam mogla na transfere zamrznuli su ih i poslije sam išla na FET. U prva dva sam dobila blastociste i rekli su mi na transferu da su jako dobre. U trećem su mi rekli da su mi od 11 oplodili 7 i zvali su me da dođem 3.dan na transfer te mi tada rekli da su mi ostala 2 jako dobra i rekli da to sigurno mora biti uspješno, međutim nije. Ne znam zašto ne dolazi do uspjeha kod mene. Nije mi dr. nikad rekla smatra li da bi negdje drugdje osim u endometriozi bio razlog niti me slala na kakve dodatne preglede ili da vadim nalaze. Ali sam shvatila da mi to ne paše, počela čitati forum i shvatila da su npr. imunološki nalazi važni, a ja sam nevezeno za postupak išla kod imunologa i neke vrijednosti su mi bile povišene i pozitivne. Ponavljala sam ih sada i čekam rezultat pa ćemo vidjeti je li moguće da je tu bio razlog.
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
Nikitta, imamo li iste prijatelje kad govore to da si ukleta🤣🤣🤣,ja sam cak i pocela vjerovati da nas je netko prokleo. Ne mislim tu na djecu i mpo, nego inace sve, do svega smo i ja i muz dosli na teski način ili smo se borili a nismo došli do cilja. Bilo je tu bolesti, operacija, i jos svega sto uopce tu ne pisem. Ovaj mpo i ova borba je samo slag na torti. I kuzim te kad kazes da ne ocekivas da ce ti bilo sta proci kao podmazano i lagano, tako i ja, bas ne ocekivam nista dobro, ne ocekivam ni najgore, idem prema cilju i ocekivam 100 prepreka.
A sto se tice govorenja najjace mi je kada me upitaju u vezi trudnoce kao jel mi papa test ok, jer papa test je glavni pokazatelj plodnosti🤣, eto toliko se razumiju ljudi okolo i onda zar ima smisla uopce ikome ista govoriti i gubiti i ovo malo zivaca i strpljenja😏, a čak se i ne cudim tome sad jer sam bas danas usla na druge teme ovog foruma i gledam te postove tih zena koliko nista ne znaju i nemaju pojma o nicemu osim o papa testu.
Curke,
Bilo je rijeci vec o NK stanicama, ali koliko se sjecam da se kod nas ne moze napraviti NK cells endometrija vec samo iz krvi sto nije toliko bitno? Jek zna netko vise o tome?
Bila sam kod geneticarke koja mi je rekla da napravim jos ANA profil i anti DNA protutijela i da HLA tipizacija kod nas nema smisla, ali si razmisljam da jos uzicam uputnicu za NK stanice ako to uopce ima smisla, a to sam ju zaboravila pitati 🤦♀️.
Hvala svima 💞
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Sortiraj odgovore
Najstariji