Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Libo1415
    14. Siječanj 2021. 11:46

ma2013

Koliko dana se čeka na embrio transfer nakon aspiracije folikula?

Hvala 🙂

Meni je 5 dan vraćao blasticu. Ima cura kojima se vraća 2 ili 3 dan. 🙂

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Libo

Eh da…jel netko od cura uzeo embryoglue? Prošli put mi je to spomenuo ako želim ali da on misli da nema potrebe pa se nije primilo. Sad se sve nešto razmišljam da ovaj put tražim 🤔

Nema dokaza da funkcionira. Imamo i pozitivne i negativne priče s njim. Mislim da ja ne bih trošila na to, pogotovo kad i doktor tako kaže.

💔💔💔

flower93

MTB i ja ti toplo preporucujem Petrovu za konzultacije. Ne zato jer sam tamo uspjela ostvarit trudnocu, vec od samog starta smatram da nase bolnice ipak nisu toliko loss i ne zaostaju za privatnicima. Jedina ti je razlika u tome sto nemas neki veliki komfor, moras prihvatit da je tamo frka strka uvijek, ali sestre i doktori su stvarno divni i kazu ti bas sve ono sto trebas znat.
    Kad sam se ja narucivala za konzultacije, u mailu sam im napisala da iskljucivo zelim prof Vrčić, tako da vidi malo koji bi ti doktor odgovaral i mozes cak traziti da te kod njega naruce, naravno ako ima free. Vrčića netko il jako hvali il jako kudi, meni je on npr odlican doktor, specijalist i covjek. Zadnja dva dana me strasma panika hvata da mi je ctg premiran, da vise ne osjecam svoju curku tolko kolko sam prije, danas me posjeo, odradio uzv i totalno primirio. Sve je u najboljem redu i guram dalje. Samo moja psiha vec polako pati. Ugl, idi, probaj, nista te ne kosta, a malo si razmisli kod kojeg bi doktora to htjela i odradit. 

ericaa
    14. Siječanj 2021. 11:47

Nikitta

SBjelis imam ja HBO, ali streaming usluga HBO Max (poput Netflixa) još nije dostupna kod nas. 🙃
    Sanjich kužim te za test, nadam se da ćeš ipak betu napraviti, da budeš sigurna. Što se tiče p4, on se kod moje mpo u Petrovoj vadi prije stimuliranog ciklusa, 2dc, da se vidi je li dovoljno nisko pao da se može krenut u stimulaciju FSH-LH hormonima. Skroz druga stvar je kad ideš u FET, nisam nikad išla, pa ti tu ne mogu pomoći. Svakako si sada, koliko sam shvatila, obavila FET u prirodnom ciklusu, pa možda da idući put probate ciklus regulirati lijekovima, i svakako od ovulacije podebljat inekcije progesterona. U Americi je to standard, ne znam zasto ovdje kod nas zaostaju, i to se daju ne samo inekcije progesterona, već i estrogena nakon transfera.
    Erica ožujak je zato tvoj! 😍 Što se tiče uputnica, u svakoj bolnici bi trebalo biti isto, D1 uputnica je za bolničko liječenje i temeljem nje, bolnica te zaprima u obradu i izdaje dalje tebi interne uputnice za sve bolničke pretrage u sklopu liječenja. Vrijedi godinu dana, i ne treba se dizati nijedna druga uputnica uz nju.

To sam i ja za uputnice mislila, ali ne. Ja sam do sad potrošila 2 D1 uputnice, jedan prirodnjak, jedan odgođeni postupak i sad moram donijeti 3. D1 a u biti mi je drugi postupak. Nisam sigurna da na nekim konzultacijama nisam i još koju dala. Ne traje godinu dana nego jedan postupak jedna uputnica. Konzultacije nova uputnica. I nikakve interne uputnice ne daju, sve socijalac daje. Samo lijekovi u stimuliranom i štopericu daju oni. Hvala za navijanje, trebat će  malo me uzrujalo ovo silno čekanje zbog korone, nisam zarazna bila niti u prosincu, tako su mi rekli i bila sam uvjerena da ću moći napraviti ovaj mjesec test i ako sam negativna da će me uzet ranije u obradu. Jednostavno, zaista godina proleti u ovim vodama. Razumijem da imaju protokol ali stalno nešto čekam i vrijeme mi juri.... strah me da mi se ne rasplamsa endometrioza i onda bude kasno. Ah, strpljenje mi nije vrlina a ovdje je neophodno.  

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ma2013 👣
    14. Siječanj 2021. 11:47

MTB

Nikitta, pa zar ti nije HBO Go dovoljno dobar?

ma2013, 2-6 dana, ovisno o broju i kvaliteti zametaka, te tvojim godinama. Najčešće je to treći ili peti dan, ali vidjeli smo svašta dosad.

Znači, naručena sam na IVF u 05 mjesecu, UZV zadnji dan ciklusa u 7:30, i koliko sam shvatila taj zadnji dan ciklusa rade aspiracija folikula?

Oprostite na glupim pitanjima, zbunjena sam u svemu tome 🙈

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

ericaa
    14. Siječanj 2021. 11:50

MTB

ericaa

Može pitanje za vas koje ste u ZG preko HZZO-a ali u privatnim klinikama, koja je procedura?
    Znam da svake godine dobiju u siječnju broj postupaka koje mogu obaviti, je li onda u siječnju ste se sa skupljenim nalazima javili ili? I onda vas oni upisuju, teoretski mogu me upisat za svibanj? I može otprilike, u grubo, procjena, koliko ste nadoplatili (ako ste imali nalaze) stimulirani IVF?

Evo, neki dan je ANKSIMORON dobila datum u Betaplus u ožujku. Dakle, javiš se za konzultacije, dobiješ termin (sad se dijele ožujak i travanj, ali možeš ti i kasnije).
    Nadoplate nema, osim ako ti ne tražiš neke fancy dodatke (tipa anestezije, dodatnog progesterona, embryoglue i slično). Sve što bi dobila u bolnici, dobiješ i ovdje besplatno.
    FETovi se plaćaju, osim u Škvorca, gdje su i oni uključeni u ugovor. Kriopohrana se mislim ne plaća do nekog broja.

hvala puno!! Razmišljam i o toj opciji, ovu godinu ću probat Rijeku ali želim za nedaj bože imat alternativu. Ovo stalno čekanje i stopiranje me izluđuje... Nadam se da mi neće trebati ZG ali želim se pripremiti i na tu mogućnost. Priznaju nalaze od bolnice? 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Siječanj 2021. 11:51

flower93

MTB i ja ti toplo preporucujem Petrovu za konzultacije. Ne zato jer sam tamo uspjela ostvarit trudnocu, vec od samog starta smatram da nase bolnice ipak nisu toliko loss i ne zaostaju za privatnicima. Jedina ti je razlika u tome sto nemas neki veliki komfor, moras prihvatit da je tamo frka strka uvijek, ali sestre i doktori su stvarno divni i kazu ti bas sve ono sto trebas znat.
    Kad sam se ja narucivala za konzultacije, u mailu sam im napisala da iskljucivo zelim prof Vrčić, tako da vidi malo koji bi ti doktor odgovaral i mozes cak traziti da te kod njega naruce, naravno ako ima free. Vrčića netko il jako hvali il jako kudi, meni je on npr odlican doktor, specijalist i covjek. Zadnja dva dana me strasma panika hvata da mi je ctg premiran, da vise ne osjecam svoju curku tolko kolko sam prije, danas me posjeo, odradio uzv i totalno primirio. Sve je u najboljem redu i guram dalje. Samo moja psiha vec polako pati. Ugl, idi, probaj, nista te ne kosta, a malo si razmisli kod kojeg bi doktora to htjela i odradit.

Ma stavile ste mi bubicu i tražit ću konzultacije. S obzirom da teško da će mi doktorica dati 5 uputnica da odem na 5 konzultacija , prvo ću se ovdje raspitati kod koga i zašto. Ali to ću od ponedjeljka.
    Vrčića se malo bojim, svašta su ovdje cure pisale. A ja sam nježni cvjetak, kad sam kod doktora se često sva pogubim i postanem jako nesigurna, bitno mi je da se radi o humanom i nježnom doktoru (ne treba me draškati perom po guzici, ali neću ni nekoga tko bi bio grub ili urlao na mene, koliko god stručan bio).

💔💔💔

14. Siječanj 2021. 11:52

Ja mom XY vjerujem sto posto..ali me samo muci kako je dr Šunj htjela transfer u ponedjeljak a on dogovorio za četvrtak.. pitat ću ga na prvom uzv to.. i pitat ću ga za progesteron. 

Sreca ♥
    14. Siječanj 2021. 11:54

Aa cure moje, vidim da ste dosta aktivne... Nisam uspila sve popratit. Mene uvatila depresija. Bas sam vam ajme. Valjda je sve na naplatu doslo. Tuga, tjeskoba uff. Koliko god zelim borbu bas sam par dana ajme. Oprostite nisam vas popratila sve. Sanjich kako si ti?

🤍

14. Siječanj 2021. 11:54

Sanjich🤞🤰

Ja mom XY vjerujem sto posto..ali me samo muci kako je dr Šunj htjela transfer u ponedjeljak a on dogovorio za četvrtak.. pitat ću ga na prvom uzv to.. i pitat ću ga za progesteron.

izgubili su se odgovori nikiti i manemoj.. Nikita izvadit cu u ponedjeljak betu jer radim popodne taj dan pa cisto da ne ostane neiskoristena uputnica.. Manemoj ja sam imala utrogestan nakon transfera 400mg svakih 12h.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.