Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    14. Siječanj 2021. 11:35

ericaa

rita7

mtb i sunny_
    zaboravila sam napisat jednom kad dodes na humanu u bolnicu i dobijes nekog doktora na odjelu, sve pretrage koje ti oni tamo kazu i dogovoris da radis ti i oni daju uputnice i to za bolnicu gdje zelis (tipa ja sam kod njih na sv. duhu a vadim krv u vinogradskoj i sl.), ne trebas vise vidjet niti soc. ginekologa niti soc. doktora (bar godinu dana dok ne zatrebs ponovo d1)…..

U Rijeci nije tako, ja za sve moram opet kod socijalnog ginekologa. Za sve nalaze, rboseve, papa testove, markere i naravno recepte i uputnice D1 koje sam istrošila ko sumanuta hahahhaha tako da probajte naći dobrog socijalca jer će vam trebat. Bar je tako kod nas

Meni isto sve moja ginica daje, uputnice i recepte i nista me ne pita zasto jer zna da sam u postupku.. A na humanoj mi daju samo preporuke sta i kako,  uputnicu za hormone kad krecem u stimulaciju i betu nakon..

ericaa
    14. Siječanj 2021. 11:37

Može pitanje za vas koje ste u ZG preko HZZO-a ali u privatnim klinikama, koja je procedura? 
    Znam da svake godine dobiju u siječnju broj postupaka koje mogu obaviti, je li onda u siječnju ste se sa skupljenim nalazima javili ili? I onda vas oni upisuju, teoretski mogu me upisat za svibanj? I može otprilike, u grubo, procjena, koliko ste nadoplatili (ako ste imali nalaze) stimulirani IVF? 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

manemoj
    14. Siječanj 2021. 11:38

Sanjich🤞🤰

manemoj

Sanjich🤞🤰

Bozma 🍀🐞

Sanjich, 7 dana od ovulacije bi ga trebalo vadit, ali on ti tada samo govori jesi imala ovulaciju taj ciklus. Inace ako se hoces uvjerit da ga imas dovoljno nakon FETa onda ga izvadis. Netko tu je vadio, manemoj ili netko, pa je bio manji na samom utrogestanu nego sto je bio sa injekcijama prigesterona

to znam za 21 dc kad se vadi ali bila je prica jos nekad u postupku..ako se tko sjeca il ima zapisano :)

Ja sam ti vadila prvi put dva dana prije aspiracije i onda dan prije transfera. Drugi put sam ga vadila dva dana nakon transfera, bila mi je manja vrijednost na utrogestanu nego na cyclogestu i podigao mi je dozu.
    Ako pomaze, mene je baš doktor slao kao pod normalno

a neće štetit da i ja izvadim prije tranfera, zapisat cu si to..pa ako bude niza vrijednost mozda mi da ili promjeni nesto :)

hvala :*

A jesi ti dobila utrogestan ili bilo kakav progesteron? 
    Ja sam vadila prije prvih konzultacija i to je bilo ok. Onda sam onaj put prije transfera vadila nultu vrijednost prije utrica i bio mi je baš mali.
    Evo po nalazima: 
    31.10 2 dana prije aspiracije progesteron 0.44
    4.11 2 dana korištenja cyclogesta 114.20 (referentna vrijednost za prvo tromjesečje je 23-137)
    18.12 2 dana nakon transfera, 2 dana korištenja utrogestana progesteron 38.85. doktor mi povećao dozu na 1000 mg utrogestana. 

Znači baš dosta velike razlike pa evo ako nekom isto pomaze

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

ANKSIMORON
    14. Siječanj 2021. 11:38

AuroraB

Ako forenzičarka Bajonešto vidi, onda ima i da svi ostali videSanjich, nemoj ustajati po noći..čuvaj dragocijenu tekućinu za ujutro!Bozmasuper što se pripremaš na sve opcije, aktivno istražuješ i nadam se da će ti HZZO odobriti što si želiš…Ovo ne pišem zato da ti dajem neku lažnu nadu ili slično, jer realno određeni problemi su tu, ali ja se nikako ne mogu oteti dojmu da ti samo nemaš sreće… mislim ženo, žilu su ti stepli na aspiraciji, a bome ti nisu ni pogodili vrijeme iste, i slično. Ja se nadam da će ti se nekim spletom okolnosti, posložiti karte, da ćeš naletjeti na doktora koji će ti takav protokol složiti da ćemo mi tu na guzicu padati. Jednostavno nemam dojam da su tvoje stanice toliko loše, koliko te drugi, vanjski faktori zezaju.
    Anskimoronkakav je pak sad to lijek?
    Oliveradrago mi je da je sve ok s bebicom, ti si isto lijepi primjer kako postupci mogu dobro i brzo završiti!!
    Nikittadrago mi je što si se napokon čula sa doktorom, a još mi je draže da su ti tablete pomalo krenule djelovati, držimo🤞🤞 da ti uskoro riješi mengu do kraja…
    Sbjelismeni se neke stvari vide, npr. uputnice, recepti, posjeti, nalahzi…ali se ne vide svi, to ne razumijem.. Sve vjerojatno ovisi od ustanove, kakve nalaze lansiraMTBajde… prvu stepenicu si prošla👍
    Slee👍👍 eto vidiš… super da nije bilo grozno iskustvo. Vidim ja da si i ti neka hrabrica, ali dozvoli si osjećati sve što ti dođe. Misliš li kakve pretrage posebne sada raditi pošto se nanizalo tih nekih situacija…?

A ne pitaj 🤣🤣🤣 ja imam osjecaj da samo cijeli dan cu piti tablete 🤣🤣🤣 ja ti nemam cikluse redovne i kod mene ti je sve to zbrckano, o ovulaciji necu ni pricat... sta je to 😉 tako da me stavila na hormonsku terapiju dok ne pocmemo s postupkom da mi se sve to skupa regulira.. i znate sad kad sam prespavala bas mi je drago da sam tamo otisla, ne zato sto mislim da ce me ucinit trudnom, daj boze, nego nekako dobro je cuti vise strana i izvuci najbolje od svih... a i sad imam 2 poliklinike tako da sam nekako mirna i sigurna za neki period... eto nadam se da nece biti predug 😆😆

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

ericaa
    14. Siječanj 2021. 11:39

Sanjich🤞🤰

ericaa

rita7

mtb i sunny_
    zaboravila sam napisat jednom kad dodes na humanu u bolnicu i dobijes nekog doktora na odjelu, sve pretrage koje ti oni tamo kazu i dogovoris da radis ti i oni daju uputnice i to za bolnicu gdje zelis (tipa ja sam kod njih na sv. duhu a vadim krv u vinogradskoj i sl.), ne trebas vise vidjet niti soc. ginekologa niti soc. doktora (bar godinu dana dok ne zatrebs ponovo d1)…..

U Rijeci nije tako, ja za sve moram opet kod socijalnog ginekologa. Za sve nalaze, rboseve, papa testove, markere i naravno recepte i uputnice D1 koje sam istrošila ko sumanuta hahahhaha tako da probajte naći dobrog socijalca jer će vam trebat. Bar je tako kod nas

Meni isto sve moja ginica daje, uputnice i recepte i nista me ne pita zasto jer zna da sam u postupku.. A na humanoj mi daju samo preporuke sta i kako, uputnicu za hormone kad krecem u stimulaciju i betu nakon..

E tako i meni. Čak me ni ne pita nalaz nego joj kažem i onda mi napiše sve. Ali u bolnici mi ni jednu internu uputnicu nisu dali niti nalaz napravili, sve se moram javljati socijalcu i onda po uputnicu i onda opet u istu bolnicu vaditi nalaze krvi i markere. 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Siječanj 2021. 11:40

ericaa

Može pitanje za vas koje ste u ZG preko HZZO-a ali u privatnim klinikama, koja je procedura?
    Znam da svake godine dobiju u siječnju broj postupaka koje mogu obaviti, je li onda u siječnju ste se sa skupljenim nalazima javili ili? I onda vas oni upisuju, teoretski mogu me upisat za svibanj? I može otprilike, u grubo, procjena, koliko ste nadoplatili (ako ste imali nalaze) stimulirani IVF?

Evo, neki dan je ANKSIMORON dobila datum u Betaplus u ožujku. Dakle, javiš se za konzultacije, dobiješ termin (sad se dijele ožujak i travanj, ali možeš ti i kasnije).
    Nadoplate nema, osim ako ti ne tražiš neke fancy dodatke (tipa anestezije, dodatnog progesterona, embryoglue i slično). Sve što bi dobila u bolnici, dobiješ i ovdje besplatno.
    FETovi se plaćaju, osim u Škvorca, gdje su i oni uključeni u ugovor. Kriopohrana se mislim ne plaća do nekog broja.

💔💔💔

• rita7
    14. Siječanj 2021. 11:41

ericaa

rita7

mtb i sunny_

da znam vec je jedna cura rekla da nije tako u rijeci tu na forumu to sam bas mislila  prinapomenut...a ne znam da li je to sad slucaj sa sv. duhom samo ali eto meni je tako :) bar neka dobra strana tog sv. duha xd 

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

ma2013 👣
    14. Siječanj 2021. 11:43

Koliko dana se čeka na embrio transfer nakon aspiracije folikula?

Hvala 🙂

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    14. Siječanj 2021. 11:45

Nikitta, pa zar ti nije HBO Go dovoljno dobar?

ma2013, 2-6 dana, ovisno o broju i kvaliteti zametaka, te tvojim godinama. Najčešće je to treći ili peti dan, ali vidjeli smo svašta dosad.

💔💔💔

Libo1415
    14. Siječanj 2021. 11:45

Eh da...jel netko od cura uzeo embryoglue? Prošli put mi je to spomenuo ako želim ali da on misli da nema potrebe pa se nije primilo. Sad se sve nešto razmišljam da ovaj put tražim 🤔

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.