Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:44

Bozma 🍀🐞

MTB

ANKSIMORON, ove doze koje mi uzimamo su ti za lagano dizanje i održavanje, ne možeš tu napraviti kuršlus. Ne bi valjalo uzimati megadoze na duže vremena, ali i one se mogu (i preporučava se) uzimati na kratke staze za dobar boost. Evo, ja ću idući tjedan vaditi i ako mi nije dovoljno digao (a vjerojatno nije), tražit ću megadoze.

Nina92, ne mogu znati jer te ne znam, ali neke stvari koje ona njemu tamo napravi su meni skoro pa neoprostive. Na to djelovanje mislim, ali ne želim pisati previše da ne spojlam drugima. Nije problem biti tužan, depresivan, histeričan, odustati, blabla… dok si ne uzmemo pravo da koristimo druge ljude kao boksačke vreće. Na žalost, previše sam u životu bila boksačka vreća drugim ljudima, ni kriva ni dužna, pa danas imam nultu toleranciju na to i to me jako živcira i kad vidim u životu i kad vidim na ekranu.

to što kažeš za njeno ponašanje, ja sam na prvu rekla jbt. koje drame, ja nikad nisam ovako regairala nakon neuspjelog, nekad malo zaplačem (više ni to) i idemo dalje, ali meni nikad muž nakon negativne bete/testa nije postavljao onakva pitanja. Ona njegova pitanja nakon negativnog testa po meni isto nisu ok

Ja uzimam u obzir njegove godine. Prebrzo su oni u sve zajedno ušli i nemam osjećaj da su se educirali (pogotovo on). Mislim, helou, gdje je njoj D vitamin a njemu Profertil? 
    I meni nije problem njena drama, ni njegova pitanja, ni njihove svađe, sve je to jako prirodno. Težak je ovo proces.
    Nego onaj zaplet u zadnjoj trećini filma, zadnja svađa. E to, tu je ona meni nastupila neoprostivo.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:46

rita7

ja iskreno nisam znala da je taj d vitamin toliko bitan-meni je 37 bio kad sam prvi put mjerila (i to preo ljeta a sunce obozavam i ne bjezim od njega) sad moram ocito ponovit nalaz da vidim da li djeluje to sto pijem. Inace pijem ampule D VITAL (ljetos sam nazicala mladu tetu u ljekarni da je normalno da mi da na jedan recept hrpu kutija, inace se znalo desit da preskocim dozu jer bi zaborvila kupit ili trazit dok. da mi prepise novi recept ali sad imam zalihe za cijeli zivot valjda—nadam se da nema rok trajanja xd)….inaxce tu sam saznala da je losa prokrvljenost (hladne noge) lose za postic trudnocu , a ja sam stalno hladnaaaa, cirkulacija 0 bodova, stalno se smrzavam uzas

Jako je bitan. Super da sad radiš na njemu.
    A to za noge - znam kako je. Ja sam spavala sa termo čarapama, pripijena uz MM i svejedno ledeno. Malo su mi se zgrijala sad dok sam bila između postupaka. Kad sam počela sa progesteronom - evo opet leda ledenoga.

💔💔💔

ericaa
    13. Siječanj 2021. 16:49

MTB

Bozma 🍀🐞

MTB

Nina92, ne mogu znati jer te ne znam, ali neke stvari koje ona njemu tamo napravi su meni skoro pa neoprostive. Na to djelovanje mislim, ali ne želim pisati previše da ne spojlam drugima. Nije problem biti tužan, depresivan, histeričan, odustati, blabla… dok si ne uzmemo pravo da koristimo druge ljude kao boksačke vreće. Na žalost, previše sam u životu bila boksačka vreća drugim ljudima, ni kriva ni dužna, pa danas imam nultu toleranciju na to i to me jako živcira i kad vidim u životu i kad vidim na ekranu.

to što kažeš za njeno ponašanje, ja sam na prvu rekla jbt. koje drame, ja nikad nisam ovako regairala nakon neuspjelog, nekad malo zaplačem (više ni to) i idemo dalje, ali meni nikad muž nakon negativne bete/testa nije postavljao onakva pitanja. Ona njegova pitanja nakon negativnog testa po meni isto nisu ok

Ja uzimam u obzir njegove godine. Prebrzo su oni u sve zajedno ušli i nemam osjećaj da su se educirali (pogotovo on). Mislim, helou, gdje je njoj D vitamin a njemu Profertil?
    I meni nije problem njena drama, ni njegova pitanja, ni njihove svađe, sve je to jako prirodno. Težak je ovo proces.
    Nego onaj zaplet u zadnjoj trećini filma, zadnja svađa. E to, tu je ona meni nastupila neoprostivo.

IIIIII sad ga moram pogledati Jeste čule da će se snimati Sex i grad bez Samathe, nove epizode? Morat ću pogledati iako original je original. E i pogledala sam Bridgerton, sasvim ok serijica za mozak na pašu, čak mi bilo žao što je gotova. Povijesno većinom niđe veze ali koga briga 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 16:51

ericaa

MTB

Bozma 🍀🐞

MTB

IIIIII sad ga moram pogledatiJeste čule da će se snimati Sex i grad bez Samathe, nove epizode? Morat ću pogledati iako original je original. E i pogledala sam Bridgerton, sasvim ok serijica za mozak na pašu, čak mi bilo žao što je gotova. Povijesno većinom niđe veze ali koga briga

Da, al meni nekako to nije bez Samanthe

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 16:53

MTB

Bozma 🍀🐞

MTB

ANKSIMORON, ove doze koje mi uzimamo su ti za lagano dizanje i održavanje, ne možeš tu napraviti kuršlus. Ne bi valjalo uzimati megadoze na duže vremena, ali i one se mogu (i preporučava se) uzimati na kratke staze za dobar boost. Evo, ja ću idući tjedan vaditi i ako mi nije dovoljno digao (a vjerojatno nije), tražit ću megadoze.

A scena sa pikanjem? 😂😂 moj je uvijek bjezao iz kuce 😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:56

I sad ja opet plačem. Od olakšanja i sreće.
    Danas mi je dobar dan. Prvo mi je socijalna ginekologica dala još nekoliko uputnica za stvari koje sam mislila napraviti privatno (hvala joj ).
    A sad me zvala privatna ginekologica i javila mi da mi je došao dio nalaza briseva i sve je uredno za sad  Baš sam se bojala briseva, zadni put sam imala šugavu Ureaplazmu koja mi je odnijela 2 mjeseca života. Čekam još dio briseva, taj mi je već godinama uredan pa će valjda biti OK, doći će do petka.
    Sad još da ove ciste odu na idućoj menstruaciji i onda možemo krenuti po to malo derište. 

💔💔💔

ericaa
    13. Siječanj 2021. 16:56

Ruska1986

ericaa

MTB

Bozma 🍀🐞

MTB

IIIIII sad ga moram pogledatiJeste čule da će se snimati Sex i grad bez Samathe, nove epizode? Morat ću pogledati iako original je original. E i pogledala sam Bridgerton, sasvim ok serijica za mozak na pašu, čak mi bilo žao što je gotova. Povijesno većinom niđe veze ali koga briga

Da, al meni nekako to nije bez Samanthe

istina, kombinacija njih 4 je ipak original i zabavna. Vidjet ćemo, bacit ću oko da mogu prokomentirat i iskritizirat. E jeste gledali Emily u Parizu? Kao trebalo je bit slično Sex i gradu al meni baš i nije osim što je fokus na modu (po meni čak i isforsirano) i kao sexualni život. Nije mi serija loša al nije da bi opet gledala.... 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:59

Ruska1986, scena s pikanjem je zakon.  Najbolji dio filma.
    Ja sam baš taj dio vikala na nju - ma ne tako, pa jesu oni tebi uopće pokazali?!?!?! 

💔💔💔

13. Siječanj 2021. 17:00

Nikitta

Bozma ja sam isčitala tu temu 2x, i upratila postove da su donorice testirane na spolno prenosive bolesti, i ostale standarde tipa cistična fibroza. Zaista je prestrašno ako na ništa nisu testirane, to mi je malo SF. 🤯 HZZO pokriva još donaciju gdje? Meni je moja mpo još 2019. rekla da HZZO pokriva Belgiju, i ne zna zkj žene idu u MK, a ja sam shvatila da Belgija samo pokriva HZZO u slučaju pgd. Za koju su ti zemlju podnijela zahtjev? Češku?

Španjolska, stara sam za Češku.  A Belgija ima manjak donorica i sad to rade samo za svoje državljane, oni su me uputili na Španjolsku i tog nekog doktora privatnika koji to radi. Čula sam se u isto vrijeme i sa Klaudijom iz Rode i ona mi je isto rekla za ovu nestašicu donorica. Inače HZZO bi pokrio tamo trošak IVF postupka jer je to pokriveno njihovim državljanima, nekih 3500EUR, ostalo sam plaćaš. Zvala sam i HZZO, pitala sam je li bilo slučajeva iz Belgije pa su rekli da je, ali da tamo najviše idu na pgd, rijetko na donaciju, ali ima ih, i da mi ne mogu komentirat tuđe slučajeve . Poslala sam ovo pa šta bude, nisam imala koga pitat jer nitko nije tamo išao. Ako i odobre to će bit samo IVF, što je opet dobro. Mogla bi ti sad roman od posta napisat koliko toga ima

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 17:00

MTB

Ruska1986, scena s pikanjem je zakon.Najbolji dio filma.
    Ja sam baš taj dio vikala na nju - ma ne tako, pa jesu oni tebi uopće pokazali?!?!?!

I tamo je dozvoljena pratnja, on je s njom cijelo vrijeme 😂😂 a sta se pikanja tice, nije pogledala ocito prvu stranicu naseg foruma

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.