Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:18

ANKSIMORON, ove doze koje mi uzimamo su ti za lagano dizanje i održavanje, ne možeš tu napraviti kuršlus. Ne bi valjalo uzimati megadoze na duže vremena, ali i one se mogu (i preporučava se) uzimati na kratke staze za dobar boost. Evo, ja ću idući tjedan vaditi i ako mi nije dovoljno digao (a vjerojatno nije), tražit ću megadoze. 

Nina92, ne mogu znati jer te ne znam, ali neke stvari koje ona njemu tamo napravi su meni skoro pa neoprostive. Na to djelovanje mislim, ali ne želim pisati previše da ne spojlam drugima. Nije problem biti tužan, depresivan, histeričan, odustati, blabla... dok si ne uzmemo pravo da koristimo druge ljude kao boksačke vreće. Na žalost, previše sam u životu bila boksačka vreća drugim ljudima, ni kriva ni dužna, pa danas imam nultu toleranciju na to i to me jako živcira i kad vidim u životu i kad vidim na ekranu.

💔💔💔

Marinela87
    13. Siječanj 2021. 16:19

Nikitta ja sam isto dobila taj d vitamin na recept, bez beda. Nazvala gin, rekla da mpo traži da pijem d-vital, i to je to. Al ja imam problem u glavi da mi je tlaka zvat svakih 4 tj za novu kutiju, pa sam si sad naručila prek neta hrpu d vitamina i ciao do daljnjeg. Ps hvala za post, ja bi se za svakog ovdje raspisala do maximuma a to nemrem pa najčešće sutim i suosjećam u tisini😂

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

ericaa
    13. Siječanj 2021. 16:21

Nikitta

Sanjich koliko ti je nizak vit D da si ga dobila na recept preko Hzzo? Bojim se da će meni dr. odbit dat recept, jer mi je vit D 79. 🤣
    Erica i Ruska da, trebale bi skroz utjecati na to da uđem u menopauzu, nema menge, nema bolova, ili bi bolovi bili mega smanjeni. Nina92 da, gledala sam iskustvo cure s You Tube koja je rekla da su joj tek prodjelovale nakon 4-5 mjeseci, do tad je bila neuračunljiva i mislila je da će poluditi od krvarenja i luđačkih nuspojava, ali da je nakon toga dobila svoj život nazad! Doktor mi je danas još rekao ako ih ne budem podnosila, da ćemo onda ranije učiniti op, a postoji i opcija da se povisi doza na jedno kratko vrijeme i uzima 2 dnevno, da se postigne cilj. Za sad mi to nije opcija, pijem 1 dnevno i čekam da prestane spotting, mengu trebam dobit za koji dan, sigurna sam da će doći, imam sve pms simptome, ali se nadam da će biti maaaalo manje obilna nego ona koju sam imala 22.12.
    Ove misli Nina92 koje spominješ, sve sam i sama sto puta pomislila, normalno je da to mislimo, ali nije poželjno ostajati u tom razmišljanju dulje od par dana. Padnem, valjam se u blatu, ali onda se obrišem i krenem dalje. Nema drugog izbora. ❤️
    Erica valjda ideš normalno u veljači na postupak! Kako inače podnosiš Yaz?

A nisam fan kontracepcijskih. Oprištavila se, nadula, otečeni prsti malo na rukama, cice povećane odmah za broj i jako nabrekle, bolne i osjetljive, nisam mogla grudnjak kupit jer je kipilo na sve strane van hahahahhah. Drugo nisam primijetila. Menga je došla 5 dana nakon što sam prestala piti, a zbog sveg je prekinuto na 14 DC i za moje pojmove blažena menga, bez izljeva krvi i ugrušaka, krvarila samo 3 dana i bolilo minimalno. Tako da to je +. A zbunilo me sa tim jer da mi Yaz nije ciklus poremetio, trebala sam dobit 20.1. i krajem 2og i pitala sam šta ako dobijem prve dane u veljači je li idem isto u postupak ali nismo se skužile mislim do kraja jer je ponavljala na telefon da se javim 1.2. i zakažem termin kad dobijem. Uvijek su u žurbi a ja sam bila na ulici i loše čula. Nadam se i ja da idem u veljači da mogu rođendan trudna proslavit u ožujku 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Slee
    13. Siječanj 2021. 16:22

Hvala cure! I meni je drago da je sve iza nas! 
    Sto se tice pretraga, sve sam manje-vise obavila. Jos histeroskopija. 
     D vitamin sam dobila na uputnicu Oleovit d kapi - pijem 10 kapi na dan. D vitamin se stvarno sporo dize, sto prije pocnemo piti, to bolje

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

ericaa
    13. Siječanj 2021. 16:26

Slee drago mi je da je gotovo i da se sad možeš oporaviti. 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

13. Siječanj 2021. 16:28

Nikitta, ima mu smisla to high estrogen zbog sisobolje u trudnoci. Skuzila sam da mene sise pocnu bolit lad je estrogen visok ili npr kad sam na estrofe m u, ali sam mislila da visok estrogen pogoduje endometriozi. Ma pitam te ovo sve jer razmisljam sta bi bilo kad bi npr otisla na donaciju. A ovo za makedoniju, prosla sam cijelu temu od pocetka do kraja i slikala sam dio gdje je netko napisao da je pitao bobana za testove. I rekao je samo krvna grupa, hiv i hepatitis. A cure idu tamo jer je jedino tamo citav trosak pokriven. Npr. Dopisivala sam se sa doktorom u Belgiji i u svakom mailu trazila da mi kaze od kud su donorice i jesu li testirane i na koje bolesti i svaki put bi mi odgovorio samo sa "Naravno". Pa sam odustala od toga jer mi se cini da su isto Ukrajinke iz iste banke i testirane na iste bolesti kao i u MK samo sto bi mi makedonija bila besplatno, a Belgiju bi platila. Ja sam poslala zahtjev na HZZO, ali ne za MK

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 16:37

Jel iko gleda Rastava sa Sarah Jessicom Parker? Na HBO? 🙈

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• rita7
    13. Siječanj 2021. 16:38

ja iskreno nisam znala da je taj d vitamin toliko bitan-meni je 37 bio kad sam prvi put mjerila (i to preo ljeta a sunce obozavam i ne bjezim od njega) sad moram ocito ponovit nalaz da vidim da li djeluje to sto pijem. Inace pijem ampule D VITAL (ljetos sam nazicala mladu tetu u ljekarni da je normalno da mi da na jedan recept hrpu kutija, inace se znalo desit da preskocim dozu jer bi zaborvila kupit ili trazit dok. da mi prepise novi recept ali sad imam zalihe za cijeli  zivot valjda---nadam se da nema rok trajanja xd)....inaxce tu sam saznala da je losa prokrvljenost (hladne noge) lose za postic trudnocu , a ja sam stalno hladnaaaa, cirkulacija 0 bodova, stalno se smrzavam uzas 

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

13. Siječanj 2021. 16:40

MTB

ANKSIMORON, ove doze koje mi uzimamo su ti za lagano dizanje i održavanje, ne možeš tu napraviti kuršlus. Ne bi valjalo uzimati megadoze na duže vremena, ali i one se mogu (i preporučava se) uzimati na kratke staze za dobar boost. Evo, ja ću idući tjedan vaditi i ako mi nije dovoljno digao (a vjerojatno nije), tražit ću megadoze.

Nina92, ne mogu znati jer te ne znam, ali neke stvari koje ona njemu tamo napravi su meni skoro pa neoprostive. Na to djelovanje mislim, ali ne želim pisati previše da ne spojlam drugima. Nije problem biti tužan, depresivan, histeričan, odustati, blabla… dok si ne uzmemo pravo da koristimo druge ljude kao boksačke vreće. Na žalost, previše sam u životu bila boksačka vreća drugim ljudima, ni kriva ni dužna, pa danas imam nultu toleranciju na to i to me jako živcira i kad vidim u životu i kad vidim na ekranu.

to što kažeš za njeno ponašanje, ja sam na prvu rekla jbt. koje drame, ja nikad nisam ovako regairala nakon neuspjelog, nekad malo zaplačem (više ni to) i idemo dalje, ali meni nikad muž nakon negativne bete/testa nije postavljao onakva  pitanja. Ona njegova pitanja nakon negativnog testa po meni isto nisu ok

13. Siječanj 2021. 16:43

Nikita dat ce ti samo pitaj.. Mene moja nis ne pita a sve daje XD i meni je bia vit D tu negdje ko tvoj ali je bilo lito 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.