Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Slee
    13. Siječanj 2021. 16:07

Evo mene s druge ture tableta pa da ispricam iskustvo. U 8:50 primila sam dvije tablete misoprostola (2x400) i morala ih otopiti ispod obraza u pola sata. Grcenje je pocelo vec nakon 15 minuta. U 9:30 sam mogla popiti tabletu sto me spasilo. Bolilo je mevicu jace nego jaka menstruacija, ali podnosljivo. Ono sto mi je bilo grozno je sto me uhvatila treskavica, ali srecom je to trajalo samo pola sata. Treskavica i vrucica su isto normalna pojava jer tablete djeluju na mikrocirkulaciju. Nakon sto sam popila tabletu protiv bolova (od 800mg) sve se ubrzo stisalo i nastavilo boliti samo kao obicna menstruacija. Krvarenje je krenulo, ali nista spektakularno. U jednom navratu me potjeralo na wc kada je u skoljku pljusnuo malo veci komad. Tad sam osjetila olaksanje. Nastavila sam oskudno krvariti. U 14 na pregledu doktor potvrdjuje da je sve otisno, nitko sretniji od mene. Imam jedino neki cistu na lijevom jajniku, kaze da moguce da je to od svega. Kontrola nakon menstruacije iduce. Pauza dva ciklusa pa mmozemo dalje. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

ANKSIMORON
    13. Siječanj 2021. 16:08

Bozma 🍀🐞

ANKSIMORON, na šta te točno stavila?
    Nikitta, bi li se u trudnoći endometrioza smirila ili malo povukla? Šta bi bilo da zatrudniš, bi li nakon trudnoće opet morala na Visane?
    Mila-Milica nemoj ove iz dm-a testove, nisu baš neke osjetljivosti. Ali imaš u ljekarnama Clear Blue i još jedan osjetljivosti 10mlUI/ml. Jednom sam tražila da mi izvadi sve šta ima pa da sama biram, jer mi one uvijek uvale onaj CB manje osjetljivosti ili PrimaTest

Dala mi je TRISEQUEUS... valjda sam dobro prepisala 😅

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:09

Nina92, nisu meni problem njena razmišljanja, svi imamo takve periode. Meni je problem način na koji ona djeluje. Baš mi je iritantna.

ANKSIMORON, za trudnoću bi D vitamin trebao biti preko 100, čak idealno oko 120. Meni je u mjesec dana trudnoće pao sa 80 (3dnt) na 60 (7tt), bez pola muke, a ona je i dalje tvrdila da je to dobro jer je zima i svi smo u deficitu. Ima ona tu neku predrasudu. A to je čak JEDINI suplement koji je znanstveno potvrđeno da pomaže (4 puta su nam veće šanse ako nam je dobra razina).

💔💔💔

13. Siječanj 2021. 16:11

Nina92

Razumna iz svog iskustva ti kazem da nikad nije sramota trazit strucnu pomoc, ja sam pala u depresiju zbog svega stres na poslu, stres sa svekrvom, borba i velika zelja za dijete, nemam koncentracije za ucit jer jos idem i na faks, isto imam osjecaj sta ce muz samnom bolje da nade neku drugu, i odlucila potrazi pomoc, ne kaze psihologica meni nista posebno ali olaksanje je kad ides kod nekog neutralnog i saslusa te, isplacem se, dignes glavu i ides dalje u borbu
    Sanjich meni ti je test ovaj put pokazao tek 8 dan ne odustaj jos, znam da ako se i dogodi neuspjeh zelis sto prije dalje ko i svi mi ali borbi se do kraja ne odustaje
    Nikitta meni je tek visanne poceo djelovati tek nakon 6 mjeseci, tad mi se tek poceo smanjivati c125, i menstruacije su mi bile lakse, sad su puno teze ali sad pijem spasmex i brufen pa mi pomaze, ne boli vise tako da se nemogu dici iz kreveta
    MTB morala sam isto pogledati film, imam osjecaj da je film snimam o svemu o cemu ja razmišljam, moj muze je savrsen i uvijek mi je podrska ali uvijek je meni u glavi da je s nekom drugom imao bi dijete bez problema a zapelo je samnom pa ju razumije zasto je tako razmišljala

Osmi dan uff sad se malo nadam.. Jesi i  ti blasticu vratila? 

ANKSIMORON
    13. Siječanj 2021. 16:12

MTB

Nina92, nisu meni problem njena razmišljanja, svi imamo takve periode. Meni je problem način na koji ona djeluje. Baš mi je iritantna.

ANKSIMORON, za trudnoću bi D vitamin trebao biti preko 100, čak idealno oko 120. Meni je u mjesec dana trudnoće pao sa 80 (3dnt) na 60 (7tt), bez pola muke, a ona je i dalje tvrdila da je to dobro jer je zima i svi smo u deficitu. Ima ona tu neku predrasudu. A to je čak JEDINI suplement koji je znanstveno potvrđeno da pomaže (4 puta su nam veće šanse ako nam je dobra razina).

Razumijem... ja sam ti odlucila ga uzimat... jer iskreno tek mi je i stigao... ha moram ga onda uzeti... salim se... uzet cu ga... pa ponovit krv za tipa mjesec pa cemo vidjeti... ako ode u nebo, sto naravno nece 🤣🤣🤣 stati cu... ja sam misljenja da to ne moze napraviti kontra efekat... valjda ne grijesim 🤔

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 16:12

Slee, baš mi je drago da je na kraju bilo tako relativno bezbolno i netraumatično. Sad dva mjeseca oporavak pa idemo dalje 
    Inače, tebe sad više nitko ne smije odbiti za nikakve preglede, vanmaterična, dvije biokemijske i spontani su dobar razlog za svaki pregled koji ti padne na pamet - preko HZZO. 

💔💔💔

Nina92
    13. Siječanj 2021. 16:13

MTB

Onda bi ti i ja bila iritantni hhahaha ja sam 5 godina bila pozetivna, istrazivala doktore, pretrage sve kao ti a sad imam neka ponašanja kao i ona ali nedam se ja haha dan po dan pa cemo vidjeti sta ce bit

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Marinela87
    13. Siječanj 2021. 16:16

Sanjich taj i ja pijem inače, ok je okus, meni je više bljak šta je masno, osjećaj ko da pijem ulje, al.. Ne daj bože većeg zla haha

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

Nina92

Slee sad je sve prošlo, iza tebe je sve, odmori se, rascisti glavu lako je to rec i u borbu dalje
    Sanjich da vratila sam balocistice 2
    Nikitta tako je idem dalje, borba je tu, ti me najbolje razumijes jel prolazis isto 💪

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Ruska1986

Slee

Evo mene s druge ture tableta pa da ispricam iskustvo. U 8:50 primila sam dvije tablete misoprostola (2x400) i morala ih otopiti ispod obraza u pola sata. Grcenje je pocelo vec nakon 15 minuta. U 9:30 sam mogla popiti tabletu sto me spasilo. Bolilo je mevicu jace nego jaka menstruacija, ali podnosljivo. Ono sto mi je bilo grozno je sto me uhvatila treskavica, ali srecom je to trajalo samo pola sata. Treskavica i vrucica su isto normalna pojava jer tablete djeluju na mikrocirkulaciju. Nakon sto sam popila tabletu protiv bolova (od 800mg) sve se ubrzo stisalo i nastavilo boliti samo kao obicna menstruacija. Krvarenje je krenulo, ali nista spektakularno. U jednom navratu me potjeralo na wc kada je u skoljku pljusnuo malo veci komad. Tad sam osjetila olaksanje. Nastavila sam oskudno krvariti. U 14 na pregledu doktor potvrdjuje da je sve otisno, nitko sretniji od mene. Imam jedino neki cistu na lijevom jajniku, kaze da moguce da je to od svega. Kontrola nakon menstruacije iduce. Pauza dva ciklusa pa mmozemo dalje.

Ruzno mi zvuci kad kazem da mi je drago, ali drago mi je da je sve gotovo i da se sad mozes pocet oporavljat.. Sad uzivaj dva mjeseca pa polako dalje 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.