Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ericaa
    13. Siječanj 2021. 15:52

Nikita drago mi je da si se bar malo umirila, da ćeš moći zaliječiti zubiće. Ipak će ti se tijelo i psiha moći bolje oporaviti, skupiti snage za ono što te čeka. A nadam se da će i ova korona priča biti gotova. 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

13. Siječanj 2021. 15:53

ANKSIMORON, na šta te točno stavila?
    Nikitta, bi li se u trudnoći endometrioza smirila ili malo povukla? Šta bi bilo da zatrudniš, bi li nakon trudnoće opet morala na Visane?
    Mila-Milica nemoj ove iz dm-a testove, nisu baš neke osjetljivosti. Ali imaš u ljekarnama Clear Blue i još jedan osjetljivosti 10mlUI/ml. Jednom sam tražila da mi izvadi sve šta ima pa da sama biram, jer mi one uvijek uvale onaj CB manje osjetljivosti ili PrimaTest

ANKSIMORON
    13. Siječanj 2021. 15:53

Ruska1986

ANKSIMORON

Ruska1986

Cure, nest me zanima.. Znaci, vi ste na pilulama da vam ustimaju ciklus? Pitam jer sam slucajno naletila na neki clanak di pise da postoji mogucnost da se onda treba duze cekati na trudnocu nakon prestanka uzimanja istih.. Jel to vazi i za MPO il je kod nas drukcije? Ja ih nikad nisam koristila pa ne znam… Mislim, dal je moguce da se trudnoca ne ostvari i zbog toga? Jer oni savjetuju da se tijelo prvo odmori nakon prestanka uzimanja pa tek onda da se ide na trudnocu.. pa me sad bas zanima

Mene ti nije ona stavila na kontracepcijske pilule… nego na hormonsku terapiju jer su mi hormoni u disbalansu… teoretski ja mogu s ovom terapijom ostat i trudna… sto mi je i u par navrata napomenula… ali ja na taj dio price ne racunam 😉

Aaaaa… Znaci, kad kazete da ste na pilulama, ne znaci nuzmo da ste na kontracepcijskim? Ja sam uvijek mislila da je to to.. Nema veze, bar se mozes probat potrudit, sta ne? 🥰🥰

Naravno... ja nemam problem s tim... ja sam se odavno pomirila s tim da ne ide prirodno... tako da seks se obavlja iz gusta naseg... 😊☺☺

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

13. Siječanj 2021. 15:55

Drago mi je da niste svi odusevljeni filmom hahha meni je bas dosadan i nekako me iritira cijelo vrijeme.. Ako sam ja takva jadan moj muz. A mislim da nisam hahha

Evo predigla vitamin D ima li tko da je ovaj koristio da mi kaze jel bljak ili cu uspit progutat xD 
    https://ibb.co/V2XfQQC

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 16:00

Nikitta

Ruska1986 da, jesam, mirnija sam ❤️❤️ jer mogu sada planirat zahvate za zube, jer imam užasne probleme, a bila sam na iglama sve to posložiti kad ne znam ništa za op. Sad sam mirna i slobodna narednih 6 mjeseci posvetiti se svemu što me muči, a to je palac i zubalo 🤯🤣 Sutra imam termin na Rebru za te nesretne zube, možda me čeka zahvat u općoj anesteziji, we’ll see. Visanne bolje podnosim, ako se to tako može nazvat, jer čim nema puno krvi svakodnevno, meni je ipak lakše, ali naravno ostale nuspojave su dosta neugodne, nesanica svaku noć prekinut san par puta, valunzi, promjene raspoloženja, smetaju mi glasni zvukovi, kao neka stalna glavobolja, nervoza, cicobolja, no bolovi od endo su čini se manji tokom ciklusa. Mengu mi još nisu zaustavile, ali nadam se što ih duže budem pila, da će se to regulirati.

A daj mi, molim te, objasni jer me bas zanima. Znaci, Visanne bi tebi trebao maknut mengu skroz? I kad se to dogodi, onda ne bi rebala vise imati takve bolove?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

13. Siječanj 2021. 16:01

Nikitta

Sanjich jesi platila to, ide na privatni recept ili?

Na recept nisam imala ni doplatu ni nista.. 

ericaa
    13. Siječanj 2021. 16:02

Nikitta

Erica i ja se nadam, jer ako idem na operaciju pod strašnim okolnostima, to nikako nije dobro, jer osim mog zdravlja, postoje i dvije situacije koje su vezane uz posao i privatno nešto što izaziva velike stresove, a nadam se da će se i to razriješiti do ljeta… Na koncu, na op. ni ne moram, ako mi Visanne donese čudo da mi smanji bol, da menge potpuno prestanu. ❤️ Lijepo si napisala post za Razumna, teške situacije nas bace na koljena, i kad mislimo da nema izlaza, što je normalno misliti, kasnije se pokaže da uvijek ima izlaza. Kako veli Steve Harvey: ako se jedna vrata zatvore, nastavi dalje hodati, jer je hodnik dugačak i ima još puno drugih vrata. 💜

Znači Visanne ti toliko mogu pomoći? Nisam znala, bilo bi idealno kad bi uspjele odraditi zadatak da te poštedi operacije. Držim fige !! 
    PS Lijep citat 
    Poslala mail na humanu, čekam odgovor. Jesam li dobro razumjela da idem u veljači bez obzira kad dobijem M, tipo 31.1. ili 15.2., to bi mi bila druga M iza pozitivnog kovida i je li moram piti opet Yaz. Sad čekam odgovor i razmišljam što za ručak jer sam gladna stalno nakon ovog godišnjeg, želudac mi je ko vreća.

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Nina92
    13. Siječanj 2021. 16:03

Razumna iz svog iskustva ti kazem da nikad nije sramota trazit strucnu pomoc, ja sam pala u depresiju zbog svega stres na poslu, stres sa svekrvom, borba i velika zelja za dijete, nemam koncentracije za ucit jer jos idem i na faks, isto imam osjecaj sta ce muz samnom bolje da nade neku drugu, i odlucila potrazi pomoc, ne kaze psihologica meni nista posebno ali olaksanje je kad ides kod nekog neutralnog i saslusa te, isplacem se, dignes glavu i ides dalje u borbu
    Sanjich meni ti je test ovaj put pokazao tek 8 dan ne odustaj jos, znam da ako se i dogodi neuspjeh zelis sto prije dalje ko i svi mi ali borbi se do kraja ne odustaje
    Nikitta meni je tek visanne poceo djelovati tek nakon 6 mjeseci, tad mi se tek poceo smanjivati c125, i menstruacije su mi bile lakse, sad su puno teze ali sad pijem spasmex i brufen pa mi pomaze, ne boli vise tako da se nemogu dici iz kreveta
    MTB morala sam isto pogledati film, imam osjecaj da je film snimam o svemu o cemu ja razmišljam, moj muze je savrsen i uvijek mi je podrska ali uvijek je meni u glavi da je s nekom drugom imao bi dijete bez problema a zapelo je samnom pa ju razumije zasto je tako razmišljala

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

ANKSIMORON
    13. Siječanj 2021. 16:03

MTB

Nikitta, baš mi drago da ste se napokon čuli. I drago mi je što vidim da se polako navikavaš na Visanne. Nadam se da ćeš taman u ovih par mjeseci zaliječiti nokat, zubić i, što je najvažnije, cijelo tijelo i dušu, i biti spremna za operaciju.
    Lista dopunjena.

Ruska1986, na pilulama smo samo jedan ciklus, tako da to ne vrijedi za nas.
    Iako, moj Gić tvrdi da nakon pilula aspiracija često treba biti koji dan kasnije, jer onda stanice sporije sazrijevaju.

ANKSIMORON, hvala. I kod mene joj nije bilo drago da uzimam D vitamin jer kao nije dobro imati previše, a imala sam 80. Ima neke predrasude ili loša iskustva s tim, očito.

E tako ti i ja imam... 80... i to bas ono izricito ma ne ne... pa nemate potrebe... jedino me pitala da li mi je vitamin d takav zbog neke terapije ili prirodno? A ja nisam nista uzimala tako da je to moj vitamin d...

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Slee
    13. Siječanj 2021. 16:07

Sanjich -Ja sam specijalizirala sjene na testovima. Ja cak na ovom mullerovom kao da vidim nesto 😂 ali ja sam luda pa nije mjerodavno

Olivera - hvala za info! Ja sam imala dvije bio i jedan blighted i uvjeravaju me da mi ne treba trombofilija. Otisla sam svejedno na svoju ruku, cekamo rezultate

Mtb ajme koji snovi! Najludji su ti progesteronski! 

Aurora - sve je to normalno! Vrati nam se brzo! 

Lala - duvne vijestiiii! Bravo! 

Razumna - ja sam se nakon zadnjeg osjecala slicno, potrazila sam pomoc kod psihijatrice koja mi je razgovorom puno pomogla da se vratim u normalno stanje

Mila-milica - sve samo ne clear blue. Pokazuje lazne sjene - provjereno! Meni najbolji mullerov

Nikitta - drago mi je da se sve nekako pokrece! Ti to zasluzujes! 

Osvrt mi je nesto stur jer sam nabrzinu procitala ostatke, a i dosta sam iscrpljenA

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani