Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 15:17

korisničkoime

🌼TiKi🌼

MTB meni je test bio pozitivan 8dnt, a beta 793, mislim da to nisam bila ja, haha.
    Sanjichsvakako ponovi test ili izvadi betu, sto se patis s tim sjenicama. Ja cak mislim da vidim nest na onom prvom, ali tko ce ga znati. Cesto nas samo zavaravaju ti testovi ako ih radimo prerano.
    Razumna ja sam imala koma period nakon gubitka bebe, zivot mi je bio horor, srusio mi se svijet. S vremenom sam naucila zivjeti s tim gubitkom, dani u suzama su postajali rijeđi, a ja sam postajala sve stabilnija u glavi. Toliko da me sada rijetko sto moze baciti u depresiju. Uzmi jedan dan isplaniraj ga od pocetka do kraja, odi na frizuru, setaj, kupuj nove krpice, druzi se s ljudima koje volis i tako par puta i bit ce ti bolje. Jako je bitno da emocije be drzis u sebi, ako ti se place placi, ako ti se vristi, proseci u sumu i vristi koliko te volja. Bit ce bolje, zivot je takav, cupav i dlakav, ali nema predaje. ❤️

Super si napisala. Ja sam nakon takvog gubitka imala i missed uz kiretažu i biokemijsku. Po tome bih odavno trebala biti u nekoj ustanovi zavezana u luđačku košulju, ali eto nisam, guram dalje.

💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• T_Ivy
    13. Siječanj 2021. 15:20

Razumna sve ovo sto pises kao da sam ja pisala pre dve godine. Desilo se poste mog treceg postupka. Isto sam vrlo energicna I pozitivna osoba. Tokom prva dva neuspela postupka ljudi koji su znali kroz sta suprug i ja prolazimo su bili iznenadjeni kako lako i sa obe noge na zemlji ja sve to podnosim. Medjutim, posle treceg postupka, izuzetno naglo - kao da su sva tri procesa dosla na naplatu. Upala sam u pravu depresiju. Nista mi nije imalo smisla. Dobila sam pet kilograma u samo dva meseca. Bila sam nezadovoljna sobom, zivotom. Sve one male nesigurnosti kao da su odjednom postale ogromne i nepremostive. Jos je bilo leto i lepo vreme, a ja nisam izlazila nikuda. Ja definitivno to pripisujem velikim delom hormonima i mislim da je pauza izmedju drugog i treceg postupka bila premala, a oba su bila sa konjskim dozama. Slazem se da su to stvari koje su vec u nama, ali ja mislim da hormoni mogu da deluju kao steroidi na njih. Moje iskustvo je bilo da su meni jako pomogle vecernje setnje, upisala sam se cak i na ples, mnogo citanja (ja sam totalni bookworm) i ishrana. Totalno sam se u tom periodu prebacila na ishranu bogatu povrcem, vocem i 100% podrzavam casu vina. Oko te case vina sam sebi pravila pravi ritual. Uglavnom na blakonu uz dobru knjigu. Plakala sam mnogo, plasila se svega, ali je proslo. Malo po malo i dan po dan. Ja ipak mislim da je bar kod mene najvise imalo veze sa vracanjem tela u normalu i hormonalni balans. Prosto sam osetila kako sam bivala fizicki i psihicki laksa. I vratila mi se i sva radost i motivacija  Kao sto su cure vec pisale - fokusiraj se na ono sto ti cini radost, probaj nesto sto nikad pre nisi radila, pa cak i ako zvuci blesavo. Naravno, pricaj sa nekim, ja sam 100% za to. Saljem ti veliki zagrljaj. Znam tacno kako je. Ali iznenadices se i sama koliko si snazna, videces 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Teja1408
    13. Siječanj 2021. 15:22

Sanjich🤞🤰

Teja1408

MTB

Razumna, gdje možeš tražiti pomoć preko HZZO, ne znam.
    Ja idem privatno. Sad idem kod jedne specijalistice iz Njemačke, radimo preko Zooma.
    Prije toga sam išla godinama na tjelesno orijentiranu terapiju jer mi takav način rada odgovara - nju provode dvije škole/organizacije: CIR i IPD. Danas ih većina radi i uživo i online. Proguglaj, vidi tko ti leži.
    Osobno, mislim da sami ovakve stvari ne možemo razriješiti, barem ja ne mogu. Mogu zamaskirati, mogu izracionalizirati, mogu izignorirati, ali će mi život kad tad ponovo donijeti neko sranje i to će uskrsnuti - dok se ne pozabavim osnovnom problematikom koja obično ima korijenje daleko u prošlosti.

rita7, hvala ti.

Tiki, onda sam te pobrkala s nekim. Netko je 14 dana nakon aspiracije imao 68, i sad je isto u lijepoj trudnoći.

Ja sam imala malu betu 14 dana nakon aspiracije 😊 jesi mozda na mene mislila?

Ne sjecam se ali mislim da nisi testove piskila? Iliiii 😊
    Ja jos imam onaj 1% nade u sebi da ce sutra pokazat 🌝🙇

Joj jesam 🙈
    Prvi put 9dnt i bila je tak svijetla crta da se jedva vidjela i na slici koja je provucena kroz filtere.
    Ja sam imala transfer trodnevnih. To je 12 dana nakon aspiracije dakle 😊 

ANKSIMORON
    13. Siječanj 2021. 15:22

MTB

ANKSIMORON, drago mi je da ti je bilo ugodno. Meni su njene oči fenomenalne, uvijek me raspolože.
    Mane su joj da neće preporučiti neke pretrage, tu si sama sa sobom. Meni je za dodatke rekla nek pijem što hoću, da to ništa ne pomaže ni ne odmaže
    Što je tebi konkretno preporučila? Ideš preko HZZO? Bit ćeš na pilulama ciklus prije? Ne škrtari s informacijama.
    Btw, ne znam da je itko bio na UZV tako nježan kao ona, to je isto plus.

Njezniji je na uzv dr G 🤣🤣🤣 hm mozda samo sa mnom 🤣🤣🤣🤣 salu na stranu... idem da preko hzzo... ima i prije mjesta i ubacila bi me... ali ja zelim poraditi malo na sebi i kilama o cemu sam vec pricala tako da sam zakazala za 3 iliti 4 mjesec.... je stavila me na pilule ali ja sam ti ok s tim... ja i inace nemam mengu od operacije jos dermoida tako da sam ti ja stalno na nekim hormonskim terapijama... sto se tice dodataka sa mnom je prosla sve detaljno sto sam odlucila uzimat i podrzala me u tomu... posebno proxeed women, kaze da bi mi to i ona preporucila... jesam ti na sve odgovorila 😆🤔

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

manemoj
    13. Siječanj 2021. 15:23

Sanjich🤞🤰

Teja1408

MTB

Razumna, gdje možeš tražiti pomoć preko HZZO, ne znam.
    Ja idem privatno. Sad idem kod jedne specijalistice iz Njemačke, radimo preko Zooma.
    Prije toga sam išla godinama na tjelesno orijentiranu terapiju jer mi takav način rada odgovara - nju provode dvije škole/organizacije: CIR i IPD. Danas ih većina radi i uživo i online. Proguglaj, vidi tko ti leži.
    Osobno, mislim da sami ovakve stvari ne možemo razriješiti, barem ja ne mogu. Mogu zamaskirati, mogu izracionalizirati, mogu izignorirati, ali će mi život kad tad ponovo donijeti neko sranje i to će uskrsnuti - dok se ne pozabavim osnovnom problematikom koja obično ima korijenje daleko u prošlosti.

rita7, hvala ti.

Tiki, onda sam te pobrkala s nekim. Netko je 14 dana nakon aspiracije imao 68, i sad je isto u lijepoj trudnoći.

Ja sam imala malu betu 14 dana nakon aspiracije 😊 jesi mozda na mene mislila?

Ne sjecam se ali mislim da nisi testove piskila? Iliiii 😊
    Ja jos imam onaj 1% nade u sebi da ce sutra pokazat 🌝🙇

Ja još uvijek mislim da si prerano radila i vjerujem da ćes sutra ili prekosutra vidjeti da sam u pravu 😉🤞🏻

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Razumna
    13. Siječanj 2021. 15:26

Drage žene,  puno vam hvala na savjetima ♥️ 
    Sad znam od kuda trebam krenuti.
    Na trenutke sam stara ja puna optimizma i nade a onda me uhvati beznađe i guši me...
    Ja ću si ići kupiti vitamin D možda mi toga fali jer sam već 2 mj zatvorena u kuću 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Siječanj 2021. 15:29

Sanjich, eto vidiš što ti Teja1408 piše. A ako ćeš i loš primjer, AuroraB je 13 dana nakon aspiracije (to bi tebi bilo 8dnt) imala betu samo 7. Da je išla vaditi dan ranije, imala bi negativnu betu i samo bi digla ruke od svega. I tko zna kako bi završilo.
    S razlogom se za betu čeka do nekog normalnog vremena - meni je to barem 14 dana nakon aspiracije (odnosno tebi 9dnt).

ANKSIMORON, a što si odlučila uzimati osim Proxeed, podsjeti me?
    Super, drago mi je da si se odlučila, taman ćeš dolaziti na folikulometrije kad ja budem išla potvrditi trudnoću  (ako se budem odlučila za njih). 
    Ma moj Gić je zakon, znam ja to. 

💔💔💔

Leia3.0
    13. Siječanj 2021. 15:31

Razumna

Maslačaxx
    Hvala ti na odgovoru.
    Ozbiljno razmisljam da tražim stručnu pomoć, ali dvojim oko toga jer ne znam jeli to od hormona i hoće li proći samo od sebe.
    Inače ne pijem, ali sam primjetila da kad sa prijateljicama popijem čašu vina da me opusti i da dobijem apetit.

Draga Razumna, žao mi je to čuti. I sama sam sklona depresivnim epizodama, a vezane su, izravno ili neizravno, uz traumatična iskustava iz prošlosti i depresiju koja je prisutna u mojoj obitelju i potpuno te nažalost razumijem. Uz sve to biti u ovom postupku, uz ostale životne nedaće (poput posla, općenito financija, pa i ovu koronu, potrese, socijalne distance i sve skupa) je zaista teško. 

Moj ti je savjet da ne čekaš da prođe samo od sebe. Da li se može dogoditi kakav kemijski disbalans radi korištenja ovih hormona ne znam, ali je moguće. I zato, ali i radi činjenice da si i sama svjesna da se loše osjećaš, ja bih ti toplo preporučila da potražiš stručnu pomoć. Možeš na to gledati kao pokušaj razgovora, ako ti se ne svidi ta konkretna osoba, ideš dalje ili odmoriš pa promijeniš psihologa / doktora. Nije to ništa o čemu bi trebalo dugo mozgati. Ništa te ne košta, a može puno pomoći. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

13. Siječanj 2021. 15:36

Razumna, probaj to što ne radiš okrenut u svoju korist, radi sve što nisi mogla-stigla dok si bila zaposlema. Ja zadnjih skoro 20 godina radim i kad sam davala otkaz bilo me najviše strah same sebe, kako će mi bit uz sve ovo da još ne radim, mislila sam kad ostanem sama u stanu da ću uništit sama sebe razmišljajuć, a onda još i financije, korona pa je i njemu manja plaća. Ali nikad mi nije bilo bolje, osim što se naspavam dobro, imam vremena i za pročitat knjigu, odradit trening, prošetat, skuhat nešto zdravo što ne bi mogla svaki dan da radim, izađem i na kavu na klupici, ne čistim nešto previše po stanu niti slažem ormare, nemam kad . Ja sam se dogovorila s mužom da ću nakon svakog neuspjelog počastit sebe nečim što želim, i što ne bi mogla da sam trudna. Je da mi je nakon 10 nauspjelih ponestalo ideja i da bi radije da sam trudna nego nove obrve, ali stvarno super izgledam sa novim obrvama  probaj u svemu pronać i nešto pozitivno, budi malo sebična, počasti se masažom ili shopingom, pa makar neku sitnicu

Ruska1986
    13. Siječanj 2021. 15:37

Cure, nest me zanima.. Znaci, vi ste na pilulama da vam ustimaju ciklus? Pitam jer sam slucajno naletila na neki clanak di pise da postoji mogucnost da se onda treba duze cekati na trudnocu nakon prestanka uzimanja istih.. Jel to vazi i za MPO il je kod nas drukcije? Ja ih nikad nisam koristila pa ne znam... Mislim, dal je moguce da se trudnoca ne ostvari i zbog toga? Jer oni savjetuju da se tijelo prvo odmori nakon prestanka uzimanja pa tek onda da se ide na trudnocu.. pa me sad bas zanima

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.