Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Studeni 2020. 18:07

MilaSt

angribird

MilaSt

Sanjich, Miss, Manemoj, drugi put mi je. Prvi put, kbc, 7/2020 na bemfoli i pergovarisu. Od 4folikula, 2js, jedna oplodena, vracena, odlicna, nije se uvatila 😟
    Dr put, Cito 10/2020 femara,3folikula, 2js, nisu se oplodile 😟
    Amh mi je prenizak da bi bilo cudo da dodem do 5folikula. Ok sam, skulirana svijesna problema. Samo nez di dalje, trazim,citam,surfam. Kako vidim u cita su najuspjesniji u hr sta se ivf tice, kbc ne zaostaje niti malo. Jedino za sparca ne znam…
    Pa da li ima netko s niskim amh, jeli koristio neki biljni pripravak sta mu je pomogaa

Ja nemam iskustvo sa sadikovićem sto se tice cajeva za neplodnost, ma da bi mi dobro dosli, ali imam poznanika koji su koristili negove preparate nevezano za plodnost i svi su zadovoljni. Mislim da ti nikakvi prirodni lijekovi nisu bacanje novca, sve je dobro pokušati. Sadikovic je poznati travar na ovim prostorima i šire. I jos je i liječnik a ne samo obicni travar tako da zna citati sve nalaze.

Danas cili dan zovem, bezuspjesno 🤨 niko se ne javlja 🤔

Mislim da ti je danas u hercegovini neradni dan.

ericaa
    02. Studeni 2020. 18:08

Tina, Nirvana, Ruby čestitam na pozitivnim testovima 🎉🎉🥳🎊🙏💕
    Nije me bilo za vikend a ovdje me docekalo 82 stranice. Skoro sve sam procitala,do veceri cu vas pohvatati...
    MTB ipak kao vođa klana,JEEEEIIIIIIIII CRTICE SU TU!!!!! Cestitam od srca i neka se nastave na dalje❣🎊🙏💕🤞🤞🍟🤰
    Ako sam nesto od danas falila ili preskocila do veceri cu vas stici 😁

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

02. Studeni 2020. 18:08

Bozma

manemoj

Cure imam pitanje vezano za terapiju ako slučajno znate.
    Dobila sam cyclogest vaginalete dva puta dnevno i estrofem 2mg dva puta dnevno. Ali čitam sad upute za estrofem i vidim da je to više za menopauzu lijek i da se uzima jednom dnevno, čak ima i kao kontracepcijske po danima. Pa sad ne znam jesam ja nešto krivo kupila ili mi je dr krivo napisao ili je to sve ok?

Ne čitaj upute . Ok je to, često ga daju za zadebljanje endometrija. Kao i Letrozol, on je ljek za rak dojke a mi ga koristimo za rast folikula

ja danas dobila neke papire za pred aspiraciju.. upute i komplikacije.. samo potpisala .. reko nema sanse da sad to citam hahaha 

tko zna na sta sam pristala :D

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Studeni 2020. 18:14

Ruska1986

NadimakMTB

Ruska1986, hvala ti.
    Padne mi ponekad na pamet da mi tijelo odbacuje bebu, pa onda skrenem misli negdje drugdje i mazim si bušicu. Razmaženo moje malo, rasteže se po stomaku, a mamu neka boli. Vratit ću ja to sve mojoj djeci kad budem baba.Tiinaa, mislim, smiješ ti pišati, nije ti zdravo trpiti. Samo nemoj pišati po testovima niti gurati testove u urin

Ma kakvi odbacuje! To ono cvrsto prima i ne pusta 🙂 ali mene je to u pocetku znalo bas prepast.. Pogotovo na poslu! Obzirom da radim u ducanu i onda odem nekome donijeti neke cipele il nest, a mene to strecne pa moram cekat da prodje, a kupac cupka ispred 😂😂😂 Vidit ces osjecaj kroz tjedan dva jos.. Znaci kao da ces dobit najgoru mengu ikad, ja sam takve grceve znala imat.. Cari trudnoce 🙂

OK, ovo mi je dobra info. Ma neka boli, samo nek se drži.
    Ima još nešto što mogu očekivati? Ono, znam za one standardne tipa povraćanje, nesvjestice, mučnine, mirisi, ali stvarno nisam očekivala grčeve ovako rano. I da, kao početak gadnog PMSa mi djeluje.

💔💔💔

manemoj
    02. Studeni 2020. 18:14

Sanjich🤞🤰

Bozma

manemoj

Cure imam pitanje vezano za terapiju ako slučajno znate.
    Dobila sam cyclogest vaginalete dva puta dnevno i estrofem 2mg dva puta dnevno. Ali čitam sad upute za estrofem i vidim da je to više za menopauzu lijek i da se uzima jednom dnevno, čak ima i kao kontracepcijske po danima. Pa sad ne znam jesam ja nešto krivo kupila ili mi je dr krivo napisao ili je to sve ok?

Ne čitaj upute . Ok je to, često ga daju za zadebljanje endometrija. Kao i Letrozol, on je ljek za rak dojke a mi ga koristimo za rast folikula

ja danas dobila neke papire za pred aspiraciju.. upute i komplikacije.. samo potpisala .. reko nema sanse da sad to citam hahaha

tko zna na sta sam pristala :D

Ja sam krenula čitati, došla do dijela u kojem je pisalo da je preporuka biti bez odnosa do testa za trudnoću... Ne znam jel misle ovih naših testova ili pravih kad dodje vrijeme 😂😂

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Studeni 2020. 18:17

manemoj, vidiš, dobiješ 3 u 1 - bebu, lijek od menopauze i lijek od raka. Ima da budeš SuperMama 

LucyLou, sve ćemo mi to svojim bebačima vratiti. 
    A za endometrij vjerujem da ima lijeka, bitno da su ti j.s. kvalitetne. Možda je dobro da to malo pobliže istražiš do idućeg pokušaja 

ericaa, hvala  

💔💔💔

Tuma
    02. Studeni 2020. 18:25

MTB evo ako ti moji simptomi pomognu: mene su hvatali grcevi kao pred mengu, probadanja u jajnicima, vagini i maternici, sad mi je trenutno samo povremeno probadanja ostala. Mucnine nemam, samo mi neka hrana teze sjedne, pa kao da stoji u grlu i podrigujem stalno. Kisem često, piskim barem 1 tijekom noći, prije nikad nisam.... napadaji gladi su me vise na početku mučili, sad ne toliko. I na početku bi me ujutro odmah zeludac trazio jesti čim se probudim i krenuli bi mi grcevi kao da cu proljev dobit.... cice me bole cijelo vrijeme, nekad jače , nekad slabije,  nekad su teže, nekad lakše.  I počela sam prije nekih tjedan, tjedan i pol primjecivati da mi je dio iznad mjehura, a ispod trbuha se malo zaokruzio i da je baš tvrd....i to je to od mene.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

manemoj
    02. Studeni 2020. 18:29

Tuma

MTB evo ako ti moji simptomi pomognu: mene su hvatali grcevi kao pred mengu, probadanja u jajnicima, vagini i maternici, sad mi je trenutno samo povremeno probadanja ostala. Mucnine nemam, samo mi neka hrana teze sjedne, pa kao da stoji u grlu i podrigujem stalno. Kisem često, piskim barem 1 tijekom noći, prije nikad nisam…. napadaji gladi su me vise na početku mučili, sad ne toliko. I na početku bi me ujutro odmah zeludac trazio jesti čim se probudim i krenuli bi mi grcevi kao da cu proljev dobit…. cice me bole cijelo vrijeme, nekad jače , nekad slabije, nekad su teže, nekad lakše. I počela sam prije nekih tjedan, tjedan i pol primjecivati da mi je dio iznad mjehura, a ispod trbuha se malo zaokruzio i da je baš tvrd….i to je to od mene….

Znači baš blaženo stanje 😂

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• *.Women_name.*
    02. Studeni 2020. 18:30

NadimakMTB

Inače, imam za prijaviti nove simptome… nečega. Nadam se dobroga.
    Nakon što sam par dana bila jaka, bez ikakvih boli, imala želju za vježbanjem, opet počela spavati samo po noći…
    Danas me opet opalilo spavanje, brzo se umaram i dosta mi je bolan ovaj srednji dio - uglavnom jajnici, ali i maternica. Ne smijem raditi nagle pokrete jer me presiječe. Nije strašna bol, ali je oštra i neugodna.
    Nije mi ugodno sjediti, pogotovo ne zgrbljena, odgovara mi da se ispružim. Kao da je unutra sve otečeno, nahlađeno i osjetljivo. Ponekad i vaginalni kanal osjetim.
    Ja sam inače jedna od onih sretnica koja nema gadne PMSove, ovako mi je bilo samo jednom ili dva puta u životu do sad.
    S druge strane, ja sam i jedna od onih "sretnica" koja u zadnjih 20 godina preko 10 godina uopće nije imala menstruaciju, pa šta ja onda uopće znam o tome.
    Trudnice, pretpostavljam da je ovo sve normalno?

Eto baš ja tako sam se osjećala ovih dana i užasno me bilo strah tih oštrih bolova. Ponekad sam osjećala kao da me maternica žari ili neznam kako. Nije to neznam kako bolno ali stvarno su oštri i kratki. Meni su prestali taj dan, nadam se da će i tebi ubrzo. Moj muž kaže da beba pravi mjesto 😊

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Studeni 2020. 18:34

Tuma

MTB evo ako ti moji simptomi pomognu: mene su hvatali grcevi kao pred mengu, probadanja u jajnicima, vagini i maternici, sad mi je trenutno samo povremeno probadanja ostala. Mucnine nemam, samo mi neka hrana teze sjedne, pa kao da stoji u grlu i podrigujem stalno. Kisem često, piskim barem 1 tijekom noći, prije nikad nisam…. napadaji gladi su me vise na početku mučili, sad ne toliko. I na početku bi me ujutro odmah zeludac trazio jesti čim se probudim i krenuli bi mi grcevi kao da cu proljev dobit…. cice me bole cijelo vrijeme, nekad jače , nekad slabije, nekad su teže, nekad lakše. I počela sam prije nekih tjedan, tjedan i pol primjecivati da mi je dio iznad mjehura, a ispod trbuha se malo zaokruzio i da je baš tvrd….i to je to od mene….

Hvala ti 
    Baš pomaže. I ja kišem, i onda me zaboli u stomaku 
    Svi ovi drugi simptomi mi nisu problem, samo me ova bol/grčevi malo strašila.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.