Inače, imam za prijaviti nove simptome… nečega. Nadam se dobroga.
Nakon što sam par dana bila jaka, bez ikakvih boli, imala želju za vježbanjem, opet počela spavati samo po noći…
Danas me opet opalilo spavanje, brzo se umaram i dosta mi je bolan ovaj srednji dio - uglavnom jajnici, ali i maternica. Ne smijem raditi nagle pokrete jer me presiječe. Nije strašna bol, ali je oštra i neugodna.
Nije mi ugodno sjediti, pogotovo ne zgrbljena, odgovara mi da se ispružim. Kao da je unutra sve otečeno, nahlađeno i osjetljivo. Ponekad i vaginalni kanal osjetim.
Ja sam inače jedna od onih sretnica koja nema gadne PMSove, ovako mi je bilo samo jednom ili dva puta u životu do sad.
S druge strane, ja sam i jedna od onih "sretnica" koja u zadnjih 20 godina preko 10 godina uopće nije imala menstruaciju, pa šta ja onda uopće znam o tome.
Trudnice, pretpostavljam da je ovo sve normalno?
Eto baš ja tako sam se osjećala ovih dana i užasno me bilo strah tih oštrih bolova. Ponekad sam osjećala kao da me maternica žari ili neznam kako. Nije to neznam kako bolno ali stvarno su oštri i kratki. Meni su prestali taj dan, nadam se da će i tebi ubrzo. Moj muž kaže da beba pravi mjesto 😊
Eh da, i to žarenje.
I sve je nekako sitno, ne mogu sad zvati hitnu ili tako nešto. Ali je postojano.
Nije problem ako je uobičajeno.
Hvala ti!!
💔💔💔
NadimakMTB, Teja1408, *Women_name*, Lana3
Hvala vam cure na informacijama. Sestra od mog doktora je malo smotana pa me nije znala naručiti tako da sam se ja danas naručila u Štampar.
Bila sam jutros na kontroli kod Škvorca pa je tražio dodatno i da suprug napravi test na koronu. Ne znam čemu sve to kada imam FET, a niti će suprug dolaziti na dan FET-a u polikliniku. Razlog je kao eto što suprug i ja živimo zajedno. Šta bi tek bilo da još netko s nama živi, zar bi se svi drugi ukućani trebali testirati na koronu da bih ja mogla obaviti FET. Ovo je po meni čisti debilizam. Ugl, pisala sam danas muževoj doktorici, tražila da naruči supruga u dom zdravlja da ne ide bar on bezveze na Mirogoj kad je dom zdravlja u kojem uzimaju uzorke praktički preko puta zgrade gdje živimo, i ženska nije htjela, rekla je nek se sam naruči.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Ruska1986, hvala ti.
Padne mi ponekad na pamet da mi tijelo odbacuje bebu, pa onda skrenem misli negdje drugdje i mazim si bušicu. Razmaženo moje malo, rasteže se po stomaku, a mamu neka boli.Vratit ću ja to sve mojoj djeci kad budem baba.
Tiinaa, mislim, smiješ ti pišati, nije ti zdravo trpiti. Samo nemoj pišati po testovima niti gurati testove u urin
Ma kakvi odbacuje! To ono cvrsto prima i ne pusta 🙂 ali mene je to u pocetku znalo bas prepast.. Pogotovo na poslu! Obzirom da radim u ducanu i onda odem nekome donijeti neke cipele il nest, a mene to strecne pa moram cekat da prodje, a kupac cupka ispred 😂😂😂 Vidit ces osjecaj kroz tjedan dva jos.. Znaci kao da ces dobit najgoru mengu ikad, ja sam takve grceve znala imat.. Cari trudnoce 🙂
OK, ovo mi je dobra info. Ma neka boli, samo nek se drži.
Ima još nešto što mogu očekivati? Ono, znam za one standardne tipa povraćanje, nesvjestice, mučnine, mirisi, ali stvarno nisam očekivala grčeve ovako rano. I da, kao početak gadnog PMSa mi djeluje.
Meni su mucnine krenule od 7, 8 tt. Do tada milina! A od tad... Jaoooooo... Mucnine po cijele dane i noci. Nisam se htjela navikavat na povracanje pa sam povracala sam 2 puta. I jos sam i sugavu E.Coli imala pa sam morala antibiotike pit plus duphaston plus folna pa kad to sve sjedne ma zeludac, uzas! Bas blazeno stanje 🙂🙂 al onda fino dodjes u drugo tromjesecje i napokon uzivas! 🙂 sad krece zgaravica, ali ona mi se pojavi ako kasno jedem pa to izbjegavam.Ali grceve ocekuj cijelo vrijeme!i da, pogotovo kad kihnes 🙆♀️🙆♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ruska1986, hvala ti.
Padne mi ponekad na pamet da mi tijelo odbacuje bebu, pa onda skrenem misli negdje drugdje i mazim si bušicu. Razmaženo moje malo, rasteže se po stomaku, a mamu neka boli.Vratit ću ja to sve mojoj djeci kad budem baba.
Tiinaa, mislim, smiješ ti pišati, nije ti zdravo trpiti. Samo nemoj pišati po testovima niti gurati testove u urin
Ma kakvi odbacuje! To ono cvrsto prima i ne pusta 🙂 ali mene je to u pocetku znalo bas prepast.. Pogotovo na poslu! Obzirom da radim u ducanu i onda odem nekome donijeti neke cipele il nest, a mene to strecne pa moram cekat da prodje, a kupac cupka ispred 😂😂😂 Vidit ces osjecaj kroz tjedan dva jos.. Znaci kao da ces dobit najgoru mengu ikad, ja sam takve grceve znala imat.. Cari trudnoce 🙂
OK, ovo mi je dobra info. Ma neka boli, samo nek se drži.
Ima još nešto što mogu očekivati? Ono, znam za one standardne tipa povraćanje, nesvjestice, mučnine, mirisi, ali stvarno nisam očekivala grčeve ovako rano. I da, kao početak gadnog PMSa mi djeluje.
Meni su mucnine krenule od 7, 8 tt. Do tada milina! A od tad… Jaoooooo… Mucnine po cijele dane i noci. Nisam se htjela navikavat na povracanje pa sam povracala sam 2 puta. I jos sam i sugavu E.Coli imala pa sam morala antibiotike pit plus duphaston plus folna pa kad to sve sjedne ma zeludac, uzas! Bas blazeno stanje 🙂🙂 al onda fino dodjes u drugo tromjesecje i napokon uzivas! 🙂 sad krece zgaravica, ali ona mi se pojavi ako kasno jedem pa to izbjegavam.Ali grceve ocekuj cijelo vrijeme!i da, pogotovo kad kihnes 🙆♀️🙆♀️
Pišem bilješke. Prije nisam pisala bilješke za ovaj dio, moj život je završavao sa betom. Koja je tek sutra
Malo sam se glupo osjećala u Batku danas, zavalila sam se "kao trudnica" jer mi je baš teško bilo sjediti pristojno,
💔💔💔
NadimakMTB, Teja1408, *Women_name*, Lana3
Hvala vam cure na informacijama. Sestra od mog doktora je malo smotana pa me nije znala naručiti tako da sam se ja danas naručila u Štampar.
Bila sam jutros na kontroli kod Škvorca pa je tražio dodatno i da suprug napravi test na koronu. Ne znam čemu sve to kada imam FET, a niti će suprug dolaziti na dan FET-a u polikliniku. Razlog je kao eto što suprug i ja živimo zajedno. Šta bi tek bilo da još netko s nama živi, zar bi se svi drugi ukućani trebali testirati na koronu da bih ja mogla obaviti FET. Ovo je po meni čisti debilizam. Ugl, pisala sam danas muževoj doktorici, tražila da naruči supruga u dom zdravlja da ne ide bar on bezveze na Mirogoj kad je dom zdravlja u kojem uzimaju uzorke praktički preko puta zgrade gdje živimo, i ženska nije htjela, rekla je nek se sam naruči.
O Bože kj oni mijenjaju te pravilnike. A ja radim u bolnici i ja se morala testirati a muž ne jer kao ak ja sam negativna i muž je. Znači skvorc je radio ujutro, onda bi Zlodi mogla bit navečer sutra 😂 jes! 😂😂😂
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Nina92 žao mi je, mogu jako dobro zamisliti kako te boli ako si imala biokemijsku + endometrioza. 🥵
Nina985 meni danas sestra od gina kaže da se na Mirogojsku i Rockfellerovu ne naručuje. Tko je tu lud? 🤣😤
Mirogojsku vjerojatno misle bolnicu Fran Mihaljevic.
Ja sam dosla, nazvala administratora na neki broj koji tamo pise, upisali su me i odmah testirali. To je bilo u petak 😊
Jedino evo malo duze cekam nalaze, ali u tome mi je Women name danas pomogla 🥰
Nina92 žao mi je, mogu jako dobro zamisliti kako te boli ako si imala biokemijsku + endometrioza. 🥵
Nina985 meni danas sestra od gina kaže da se na Mirogojsku i Rockfellerovu ne naručuje. Tko je tu lud? 🤣😤
Nikitta, MM se naručio u Mirogojsku preko web obrasca u subotu. Doduše, on je na plaćanje, ali vjerujem da se i drugi mogu tako naručiti.
Što se menge tiče, od 25te pa negdje do 38me sam imala nekad niti jednom godišnje, nekad jednom ili dva puta. Zadnje dvije godine je uredna. Dijagnoza - bila sam tad mlada i nisam znala koliko danas znam, neki ginekolozi su mi govorili da imam policistične, neki da imam samo oblik policističnih, a ja sam im vjerovala i nisam dalje istraživala. Danas mislim da mi je dio problema uzrokovala i kontracepcija, pila sam je od 22. do 25. godine i prestala sam je piti kad mi je tijelo počelo osjećati gađenje pri pomisli da je trebam popiti. Nakon toga više nisam koristila nikakvu kontracepciju, ali menstruacija se nikad nije vratila kako spada.
Promijenila sam život u svim segmentima, i nekako je moje tijelo to prepoznalo i počela sam imati redovne menstruacije prije koju godinu. Samo do trudnoće nije dolazilo.
💔💔💔
MTB naručio se na Štampar ili Fran Mihaljević?
Štampar.
Danas bio, nema više gužvi, dok smo mi bili prošao je samo jedan auto i jedan pješak (u nekih 5 minuta).
💔💔💔
Teja1408Kad ja velim Mirogojska - mislim na Hrvatski zavod za javno zdravstvo (Andrija Štampar), a možda Nina985 je mislila na bolnicu Fran Mihaljević 🤪
Oh okej 😂 Sorry 🙈
A zašto rijetko koja klinika daje menopur? Kad citam vaše price cini mi se da vas je vrlo malo bilo na menopuru.
Sortiraj odgovore
Najstariji