Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    02. Studeni 2020. 17:16

Tiinaa

Ruska1986

Tiinaa

https://ibb.co/d5K9p70 evo cure jos ovaj sam kupila od 10 e u dm i to je to, zadnji sto sam radila i necu vise.. onaj u 13 je bila mokraca skroz svijetla mislim da je to od puno vode, iza nisam pila nista i sad napravila ovaj i evo crta bas vidljiva 😊 neznam sto da mislim

Pa vidi se crta bas 🙂🤷‍♀️ kad ides betu radit?

Ujutro u pola osam sam narucena😊

Super! Veselimo se i drzimo 🤞🏻 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

02. Studeni 2020. 17:18

LUCIJA007

https://ibb.co/fNpDXYM
    Bila sam u mulleru i rekoh idem ja kupit da vidim ima li jos bete.. Dakle ovako taman test nisam ocekivala🤢 i nikad se jadnije nisam osjecala vidjevši pozitivan test 😔😔😔.
    Znam ovaj test jako dobro i tu je beta jos dobranih 400 iu ako ne i vise .
    Uzivo je crtica jos tamnija skoro tamnija od kontrolne..
    Nisam nikad radila test nakon kiretaze i ovo me sad bas sokiralo

Ja sam testirala kinezima nakon spontanog. Nisam slikala ali sjecam se da mi je i oko 15 dana nakon bila druga crta. M sam dobila nakon nekih mjesec i pol. Polako, izici ce to. 

🍀🐞MISS🐞🍀
    02. Studeni 2020. 17:19

MTB sretno sutra,javi nam se s lijepim rezultatima 🙏❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

02. Studeni 2020. 17:20

NadimakMTB

LucyLou, danas sam bila u Batku na ručku i mislila na tebeTiinaa, čak i da je ono najgore, beta ti ne može nestati iz krvotoka u roku od par sati, trebaju joj dani da izađe. Pravila si test na vodi, a ne urinu, zato je rezultat malo slabija crtica. Čak ti je i kontrolna crta nikakva, to je kombinacija lošeg testa i vodnog urina. Sutra ti i ja vadimo, imat ćemo lijepe debeljuce, do onda ne treba više piškiti.
    Vidim da si kasnije opet piškila. A sad prestani!Nirvana2020, ja sam se već odlučila da si mi iduće godine guramo kolica skupa usred ljeta, i kukamo si kako nam bebe ne daju spavatitočkicaa, ja sumnjam da će meni biti troznamenkasta beta, ali bit ću zadovoljna da bude 50tak. Ipak vadim dosta rano (samo 11dpt), a i ICSI bebe ispuštaju slabije betu na početku. Hvala na dobrim željamaLioraLiora, super vijesti!!! Sad samo nježno prema sebi danas, iako se dobro osjećaš. Danas ima da te paze i maze! Držmo fige za orgije u labosu, hoćemo hrpicu bebicaRazumna, ja sam godinama radila brazilku. S vremenom sam shvatila da meni to ne paše, stalno neke upale i gluposti. Plus, počela sam svoju frizuricu doživljavati kao znak svoje ženstvenosti, bezdlaka sam si previše počela ličiti na curicu. Anyway, na aspiraciji nisam bila obrijana, samo sređena i nitko nije loše reagirao. Dapače, koliko vidim, to ovisi od klinike do klinike, negdje ti kažu da skineš sve jer im je tako lakše, negdje im je ok da imaš frizuricu. Tragikomično mi je da nas je u toliko kratko godina moda natjerala da se loše osjećamo zato što smo žene.

Hvala ti, i ja tebi držim fige za beticu 🥰😍  javim vam se u srijedu..sada idem gledat filmove i misliti sve ružičasto hahahaha nema mi druge 😆

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Studeni 2020. 17:21

manemoj, super da te doktor šalje na pretrage. Dobivat ćeš hrpu progesterona kroz utriće, plus možda ti da i dodatnu terapiju injekcijama što je super, vjerujem da je meni i to pomoglo. 

Zanoula, ja nemam taj slučaj, ali sam primijetila da je mom partneru najstresnije bilo kad je prvi put išao raditi spermiogram. Inače je flegma, ovo ga je stvarno izbacilo iz papuča. Mislim da oni to vezuju uz svoju muškost i zato im nije lako. Vjerujem da je važno da im se objasni da je to slučaj kod velikog broja muškaraca + da je za dijete ipak važnije u kakvom je stanju žena i njene j.s. nego on - doktori čuda rade i njima je dovoljno da iz tih nekoliko miliona spermića mogu izvući 1. Da ne kažem da on već sad može barem malo poboljšati svoje nalaze promjenom načina života, a da se mi možemo postaviti na glavu - kakve smo, takve smo. Također, mislim da je bolje kad im sve ovo kaže liječnik ili stručnjak ili čak drugi muškarac, nego mi. Nama ne vjeruju 

MilaSt, baš mi je žao.  Drago mi je da već razvijaš dalje borbeni plan, ali daj si dan, dva da prežališ. A onda dalje punom snagom, mladi ste još, razvalit ćete vi ovo i toliko više voljeti svoje bebe radi svega što ste prošli da ih dobijete. Inače, naša Tuma je ostala trudna s manjim AMH od tebe. Koliko vidim, ti imaš kvalitetne j.s., pitanje je vremena kad će se uloviti.
    Podržavam struju koja ti preporučuje KBC - nije ti zadnji vlak, a i sama kažeš da ti je pristup tamo bio bolji. Sad si stigneš dobiti termin taman za vrijeme nakon što ti se tijelo oporavi od ovog pokušaja.
    A do ona, seks na eks, možda upali i prirodno 

Leptirica90, naša Nadalica je prekrasan primjer kako i sa teškim dijagnozama može doći do predivne djece. Nema odustajanja. 

Lucija007, o zašto si si to radila. Vjerujem da ti je bilo teško vidjeti tu crtu 
    Što se Tiinaa tiče, nije nužno da joj mora biti deblja crta ako se uhvatila samo jedna. Dodatno, velika ili mala beta ne govore ništa o tome jesu li blizanci ili ne, to će tek saznati. Bitno da je ima i da se dupla.

Sanjich, to za jajnike je normalno. Ja sam nakon aspiracije baš osjetila olakšanje, kao da je bilo vrijeme da "rodim" te folikule. 

Nina92 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Studeni 2020. 17:22

miss1502, Tuma, hvala na navijanju 

💔💔💔

Sreca ♥
    02. Studeni 2020. 17:23

Belaaa

MilaSt

BozmaSamo mi nije jasan dio, po cemu je to cito bolji od kbc, svi ga hvale, sta on to moze napravit a oni u kbc ne. Iskreno bolje mi je bilo u kbc imala sam idealan embrij, drugi par postola je zasto se nije uvatia 😒🤔 ja takoder isto nikakvu info o stanici nisam dobila ni kakva je. I zasto se nije oplodila, nista. U kbc sam morala hrpu nalaza izvadit 🤭 za iti na konzultacije doc, doslovno, on mi tamo bacija pogled na nalaze i reka javi se kad dobijes menstruaciju. Bas sam zbunjena i nez sta rec. Zelim virovat da je on stvarno strucnjak ali u kbc sam imala pristup boljo, sve mi je bilo objasnjeno, sestra me mazila po nozi dok sam na stolu bila 🤭🤗☺️ ali i dalje mi nije jasno zasto njega tako svi hvale. Mozda je u mene sad razocaranje jel nije uspilo, al ono…

Poljak je covjek bez dlake na jeziku ali i iskren i da jedan od boljih i da ima najboljeg embriologa ali moras i ti imati stav i sve pitat moras reci da ti secrece zasto i zbog cega jer dati nekome pare a da ti ne da objasnjenje nije ok ja sam prodli put kod njega bila drugi put i odusevija me i sve sam ga pitala stame zanima
    I da sparac ti je isto super i kod njega sam bila i kbc split isto nemogu reci nista lose za njih ti sama moras odluciti ali seslazem s curama da kad vec imas pokusaja besplatni zasto ne pa malo sarati tamo amo di ti se vise svidi!
    Npr sad aj opet u kbc pa ako ne uspije aj u sparca ako si to mozes i onda ces biti sve psmetnije i vidjeti di se ti najbolje osjecas!😘

Ma mozda je to sve rekla kazala,jer ubiti od osobe cujes za nekog dr ili da je super ili da je ajme. Ii sve smo mi ovde u sr*nju, jer da nismo nebi tipkale na ovoj stranici.
    I ako moze samo pitanje di je na kraju uspila tvoja trudnoca

🤍

02. Studeni 2020. 17:23

MilaSt

BozmaSamo mi nije jasan dio, po cemu je to cito bolji od kbc, svi ga hvale, sta on to moze napravit a oni u kbc ne. Iskreno bolje mi je bilo u kbc imala sam idealan embrij, drugi par postola je zasto se nije uvatia 😒🤔 ja takoder isto nikakvu info o stanici nisam dobila ni kakva je. I zasto se nije oplodila, nista. U kbc sam morala hrpu nalaza izvadit 🤭 za iti na konzultacije doc, doslovno, on mi tamo bacija pogled na nalaze i reka javi se kad dobijes menstruaciju. Bas sam zbunjena i nez sta rec. Zelim virovat da je on stvarno strucnjak ali u kbc sam imala pristup boljo, sve mi je bilo objasnjeno, sestra me mazila po nozi dok sam na stolu bila 🤭🤗☺️ ali i dalje mi nije jasno zasto njega tako svi hvale. Mozda je u mene sad razocaranje jel nije uspilo, al ono…

ne smijem ja više to komentirat jer ispada da sipam otrov samo zato jer nisam tamo uspila
    Jesu li ti bar išta rekli? je li ti se javila embriologica ili sestra da ti to kaže?
    To kako te sestre u kbc maze i paze na aspiraciji, mislim da to nigdje nema, pa evo i na mail mi dr.odgovorila u subotu navečer, pored svega što oni dole osim MPO rade i koliko pacijenata imaju.
    Ali evo za Cito, dolazi muž jučer s posla i kaže: a da mi idemo još koji put u Cito? pričao s nekim kolegom i ispalo da ih u  firmi ima 2 koji imaju djecu iz Cito . Ja nekako mislim da je to sve isto, stvar sreće, svi oni imaju neki svoj protokol koji vrte svima pa nekome upali, nekome ne.
    Ja na tvom mjestu ne bi ništa plaćala, vjerujem da ćeš uspjet u tih 6 pokušaja koje imamo. Sad si već jednom bila, znaš i koji sve doktori rade, pa vidi tko ti najviše od njih paše da se u njega upišeš

Tuma
    02. Studeni 2020. 17:26

MilaSt

Tuma

MilaSt zao mi je, znam kako je ostati bez transfera. Ja sam prvi put imala isto kao i drugi, samo 1 js, ali mi je prvi put bila nezrela i nije se oplodila. Plakala sam tamo u bolnici kao malo dijete (jer su mi tamo rekli, nisu htjeli preko telefona). Ali evo 2 i pol mj nakon tog postupka, opet samo 1 stanica i sad broji 9t i 4 dana. ❤ pila sam vitamin D, omega 3, Co q10, DHEA, matičnu, b komplex i shatavari. Sad jesu li mi ti suplementi uopće bili potrebni, pošto je stanica bila nezrela, a ne nekvalitetna, ne znam. Al nisu odmogli sigurno…. držim ti fige da idući put bude dobitni 🙏❤ sad odtuguj, pripremi plan i u nove pobjede 😊

Ja sam cak malo i neuroticna bila. Tuga, razocarenje, sve mi se skupilo. I onda na kraju MM ispasta, na njega uvik to sve iskalim, i iza toga mi je toliko zaj bilo, da sam jos vise plakala, mi zene znamo bit bas grozne. 😔
    Pijem vid D, q10, omegu i vrkutu. Zanima me sta je s maticnim? Cula sam da je dobra stvar 🤔

Ja sam jecala kao dijete, on me držao i onda smo izašli van i on je počeo plakat. Prvi put sam ga vidjela da place i onda sam ja njega tjesila 😅 i onda kasnije smo se smirili i pričali da ne daj Bože nam se nešto gore dogodilo, kako bi tek onda reagirali i zaključili da se stvarno moramo pribrati i smiriti.
    Matična mlijec,  super je za stanice i imunitet al ju moras prestat piti  nekoliko tjedana prije postupka jer jako nabilda imunitet pa tijelo može odbaciti embrij...

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

02. Studeni 2020. 17:26

angribird

LUCIJA007

https://ibb.co/fNpDXYM
    Bila sam u mulleru i rekoh idem ja kupit da vidim ima li jos bete.. Dakle ovako taman test nisam ocekivala🤢 i nikad se jadnije nisam osjecala vidjevši pozitivan test 😔😔😔.
    Znam ovaj test jako dobro i tu je beta jos dobranih 400 iu ako ne i vise .
    Uzivo je crtica jos tamnija skoro tamnija od kontrolne..
    Nisam nikad radila test nakon kiretaze i ovo me sad bas sokiralo

Ja sam testirala kinezima nakon spontanog. Nisam slikala ali sjecam se da mi je i oko 15 dana nakon bila druga crta. M sam dobila nakon nekih mjesec i pol. Polako, izici ce to.

Joj hvala ti na ovom.. Sad me vec panika pocela hvatat.. Koji jarac sam ga uopce radila budala 🤢🤢🤢🤢🤢

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.