SBjelis, koje si ti osvježenje, baš mi je drago da si se "ukopčala", trebala mi je takva jedna.
*.Women_name.*, a hvala ti, baš mi znači.
Nina89, čini mi se da vidim nešto, ali ja sam se već dokazala kao jedna od ćoravijih ovdje.
Držim fige da lijepo tamni.
A što se rasprava o tome koji test valja tiče, budimo realni. U vrijeme kad normalne žene rade testove, svi testovi su pozitivni ako imaju biti pozitivni. S obzirom da smo mi ovdje nakupina nenormalnih žena koje se testiraju prije transfera (ja sam vadila betu par dana nakon transfera ), onda su svi ti testovi na razini babe gatare - svakoj odgovara drugi, i hrpa ih pokazuje polurezultate jer realno - nije baš da imaju šta pokazati. E sad, da s njima mjerimo razinu ludila u našim glavama, bile bi debele crturine - duplo deblje od kontrolne.
💔💔💔
pozdrav cure...pratim vas i pokušavam pohvatati sve pojmove
Nikitta tvoj opis je stvarno dug ❤️ želim ti od srca da 2021. bude tvoja godina
Vučica čestitaaaam
AuroraB kako si zadovoljna sa doktorom Š u poliklinici IVF? ja sam se naručila na prvi konzultacijski pregled kod njega
Lala1982 držim fige za betu 🙃
Leptirica90 čestitam na trudnoći želim ti da što prije dođe ponedjeljak da odeš na pregled i smiriš se
da li bi mi mogla ukratko opisati vaš put do trudnoće? Mi smo prije 10 dana saznali za dijagnozu azoo pa volim čuti pozitivna iskustva
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
*.Women_name.* to je moj simptom da više nisam trudna i da sam se očistila trudničkih hormona - više se ne otresam na muža.
Bio je on u pravu da će njemu moja trudnoća biti teža nego meni. Ipak on mora živjeti sa mnom.Nina89, lijepi sliku!!! Inače, sad ti se i ne može ništa pokazati osim blijede crte - ali ako je crta tu, beta je isto tu! Inače, sve mi koje testiramo prije vremena (a sve se testiramo prije vremena) držimo test u urinu barem 20sec.
Nikitta, baš mi je žao što si tako loše danas. I da, slažem se s tobom, dobro je da su ovdje i dugogodišnje žene s iskustvom, i mi optimistične mladice. Meni ne smeta što je netko "negativan" niti to tako gledam, svatko priča iz svog iskustva i svako iskustvo nam je svima ovdje jako dragocjeno. Ja sam veoma svjesna svih opcija koje me možda čekaju, pri čemu neimanje djece nije najgora.
Vučice, wooohooo, za sad ide kako treba ići. Uživaj u trudnoći!
Lala1982, ovo je prava crta, woooohoooo!!! Imamo novu trudnicu!!!!
Hahah znala sam da me to ceka, dobro evo stavit cu slike, ali em sto se i uzivo slabo vidi em sto mi je mob koooma. Ugl ja si mislim da je to ustvari sjena koja je bila i prije pisanja. Eh jeziga ja citala upute pa drzala 4 sekunde 🙃 Evo prva slika je od pol 5 ujutro kad sam pisala a druga crno bijela di se malo bolje vidi je od malo prije haha pa pretpostavljam da ne vazi 😂
https://ibb.co/rbWYvHL
https://ibb.co/txNGpXD
Vidi se vidi nešto 😍 ponovi za dan dva
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
SBjelis, koje si ti osvježenje, baš mi je drago da si se "ukopčala", trebala mi je takva jedna.*.Women_name.*, a hvala ti, baš mi znači.
Nina89, čini mi se da vidim nešto, ali ja sam se već dokazala kao jedna od ćoravijih ovdje.
A što se rasprava o tome koji test valja tiče, budimo realni. U vrijeme kad normalne žene rade testove, svi testovi su pozitivni ako imaju biti pozitivni. S obzirom da smo mi ovdje nakupina nenormalnih žena koje se testiraju prije transfera (ja sam vadila betu par dana nakon transfera), onda su svi ti testovi na razini babe gatare - svakoj odgovara drugi, i hrpa ih pokazuje polurezultate jer realno - nije baš da imaju šta pokazati. E sad, da s njima mjerimo razinu ludila u našim glavama, bile bi debele crturine - duplo deblje od kontrolne.
Hahaha e ovo je najrealniji odgovor za sve nas koje brzamo 🥰😁 ali ti si me baš dans nasmijala sa ovim komentarom za svoju ranu betu 😂
E sad koliko će moja biti realna 9dnt... Ali definitivno bi neki broj morao biti ako ima trudnoće. Ako nema onda mi džaba svi testovi svijeta da bi crticu hvatala.
Meni se danas ovaj moj Clearblue činio neispravan jer je crta tanka i čudnjikava a Müller poslije toga bijel ko snijeg ❄ 🙄🙄🙄🙄
endometrioza
E sad, malo o meni
Bila sam na konzultacijama u IVF poliklinici, kod Grbavca. Rekao je da mu se sviđam Mislim, ja bih radije da se sviđam biologu, ali nije beg cicija. A i ako ih izaberem, imam vremena i biologa osvojiti
Bio je detaljan i realan, a opet optimističan. Potpisujem sve cure koje su pisale o njemu, i slažem se s vašim procjenama. Rekao je što mu se ne sviđa u mom prošlom postupku (točno ono što i meni, možda bih se mogla prekvalificirati u njihovu profesiju ). S druge strane, baš vidim da to nije rekao da bi nekoga pljuvao, sam je naglasio da je prvi postupak uvijek više da se "opipa" ženino tijelo, i da rijetko kad računa na trudnoću u tom postupku jer je teško pogoditi terapiju "na slijepo". Rekao je da su im rezultati bili fantastični i da bi on odmah sad potpisao da zna da će mi aspirirati 9 stanica, jedino mu se ne sviđa što ih nije bilo više zrelih i što ih se više nije uspjelo oploditi. Vjeruje da je to do načina i vrste stimulacije i to bi on promijenio. Bio je direktan i rekao da teško da ću imati smrzliće, da se to u mojim godinama rijetko događa (što moram priznati nije bilo lako čuti, ali to su mi rekli i u Beti i očito je nešto s čim se moram pomiriti). S druge strane, kaže da imam izvrsne nalaze i da ima jako dobra iskustva sa ženama kao što sam ja, baš ove godine mu je nekoliko žena 42-44 godine sa dobrim AMHom rodilo.
Pitala sam ga i za pretrage i dodatke prehrani.
Što se pretraga tiče, on bi radio samo ono što ima smisla - dakle, ono za što možemo kasnije terapijom utjecati na rezultat - a to je trombofilija i jako je sretan da je idem raditi. Kaže da kariogram i HLA tipizaciju nema smisla raditi jer svoje gene ne mogu nikako promijeniti, muža eventualno mogu ali ako to ne namjeravam da mi ni taj nalaz ništa ne govori.
Za histeroskopiju kaže da nema smisla, da će on sve detaljno provjeriti na prvom UZVu. Za propuhivanje jajovoda kaže da se ne preporučuje ženama preko 40 jer su nama šanse ionako najveće preko IVFa.
(to bi continued…)
💔💔💔
Što se dodataka prehrani tiče, on kaže da je skoro sve suvišno - da postoji nešto što može pomladiti jajne stanice, izumitelj bi bio bogat, njegov posao bi bio trivijalan, a općenito čovječanstvo bi eksplodiralo jer bi onda pomlađivali i čitave ljude.
Njegova preporuka je D vitamin za koji je znanstveno dokazano da pomaže pri začeću i trudnoći. I DHEA za koju je znanost podijeljena, ali on smatra da ne može štetiti.
I konačno, što se tiče HZZOa, on ne vidi prepreke da idem na taj način kod njih (dapače, jasno mu je da to najviše ima smisla) ali ne zna kad kreću - vjerojatno od ožujka. Dogovor je da nazovem u siječnju pa će mi reći najnovije informacije. Za sad je radni plan da, ako krenem kod njih, krećem u veljači sa menstruacijom, iako mi on namjerava napraviti UZV i ako ne bude zadovoljan sa izgledom jajnika ili AFCom odgoditi na mjesec dana da mi se tijelo još malo oporavi.
Svidio mi se, sviđa mi se pristup (a i ja sam se svidjela njemu ), prvi je doktor koji je nonšalantno odmahnuo na moje godine (iako jest bio realan i pričao mi o tome da godine utječu na kvalitetu stanica, ali njemu je to samo jedan od faktora i nije mu nešto za depresiju). Razmislit ću još hoću li odraditi još jedan postupak u Beti ili ću preći kod njih, dosta toga ovisi o tome koliko ću se brzo oporaviti od kiretaže (tj kad će mi doći menstruacija), gdje ću moći ići preko HZZOa i o osobnom osjećaju.
Realno, meni se i Beta na prvu svidjela i sve je bilo jako optimistično i lijepo itd, i, ako zanemarimo preemotivnu reakciju doktorice na loš završetak, ja sam tamo uslugom bila jako zadovoljna. Za sad, ako moram plaćati, vjerojatno bih ipak izabrala IVF. A ako je besplatno, onda ću možda i progledati neke mane kroz prste.
💔💔💔
Suuny-hvala nadam see da će biti ok... evo ukratko moj muž je išno na tesa postupak 1 ivfnam nije uspjeo već 2 nam je uspjeo..i to je na rebro išo u zagrebu našli su mu obilno.sretno i vama❤❤
Azospermia
O Bože, što mi je sa očima?! 😎 Izoštrio mi se vid, prilagodio se na ove testove ko mačje oči na mrak🤣 Nina89 ja ti vidim crticu na oba testa, a Mullerov je... znači s njime nema zaj*****. Držim 🤞🤞 da nastavi tamniti!
Sunny on mi je bio samo na jednoj folikulometriji. Što da ti kažem, očekuj krajnju profesionalnost i ozbiljnost😊 Malo djeluje strogo, ali to je zbog godina i iskustva!
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
SBjelis, koje si ti osvježenje, baš mi je drago da si se "ukopčala", trebala mi je takva jedna.*.Women_name.*, a hvala ti, baš mi znači.
A što se rasprava o tome koji test valja tiče, budimo realni. U vrijeme kad normalne žene rade testove, svi testovi su pozitivni ako imaju biti pozitivni. S obzirom da smo mi ovdje nakupina nenormalnih žena koje se testiraju prije transfera (ja sam vadila betu par dana nakon transfera), onda su svi ti testovi na razini babe gatare - svakoj odgovara drugi, i hrpa ih pokazuje polurezultate jer realno - nije baš da imaju šta pokazati. E sad, da s njima mjerimo razinu ludila u našim glavama, bile bi debele crturine - duplo deblje od kontrolne.
Hahaha e ovo je najrealniji odgovor za sve nas koje brzamo 🥰😁 ali ti si me baš dans nasmijala sa ovim komentarom za svoju ranu betu 😂
E sad koliko će moja biti realna 9dnt… Ali definitivno bi neki broj morao biti ako ima trudnoće. Ako nema onda mi džaba svi testovi svijeta da bi crticu hvatala.
Meni se danas ovaj moj Clearblue činio neispravan jer je crta tanka i čudnjikava a Müller poslije toga bijel ko snijeg ❄ 🙄🙄🙄🙄
Nije ti prerano za betu. Prosjek na taj dan ti je cca 50. Sa svime preko 50 bih ja bila jako zadovoljna. Sa svime ispod bih bila malo suzdržana i držala fige da ipak bude dobro.
Dosta sam to proučavala, ima cura koje su imale i 15, 20 betu na 9dnt 5dnevnih i da je sve bilo OK, tako da nade ima. Ali zna završiti loše, baš kao i ona od 100. Lavice ovdje će navijati za tebe.
💔💔💔
Eh da, i Mr G. mi je rekao da je moj spontani dobra vijest (mislim, osim onog dijela gdje bi bilo bolje da se trudnoća uredno nastavila ). Osim što to govori da mi je maternica dobra i da je sposobna primiti zametak, dokazano je i da su žene 2 godine nakon spontanog pojačano plodne, i da češće iznesu uredne trudnoće.
Naravno, možda spadam u onu manju skupinu žena koje imaju uzastopne spontane i neki kronični problem, ali odlučila sam vjerovati da ne dok me život ne opovrgne (a neće, mamicu mu).
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji