Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Olivera
    18. Prosinac 2020. 08:37

MISS

Olivera

MISS

Olivera ajme divno,koje olaksanje uci u drugo tromjesjecje..cestitam na deckicu,jel doktor to vec uspio vidit na uzv ili si bila na nifty?
    P.s. ja nocas skoro nista nisam spavala,bas mi je pritisak u maternici, osjecam to zatezanje,probadanje…bas neugodan osjecaj…do kad je tebi to trajalo?
    Sretno svima danad, posebno bozma ❤️🙏La reina kako si ti??

Sad sam tek skužila i ovo pitanje vezano za grčeve, meni je to trajalo do negdje šestog tjedna…i prije dva dana mi je krenulo opet ali pošto je sve super vjerujem da su to bolovi od rasta maternice i namještanja bebača.

Ja sam sad 7+1 i jos mi traje,valjda je to normalno ?! Traje mi prakticki vec 2 tj..prvo je bilo samo pritisak pri naglom dizanju, sad je zatezanje,kvrcenje,grcenje, ko do se dole nesto kuha.. 🤦😂

Ruska ti je dobro napisala, kuha se bebica
    Kad imaš pregled?

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

darliv
    18. Prosinac 2020. 08:43

Bozma slobodno utrici, ionako ga isperu prije transfera, i od ❤️ zelim da je ova mala mrvica sljedece godine tebi u narucju 🥰🥰🥰🥰
    Olivera kako vrijeme leti, kao da si jucer pisala o betama, a sada vec vidis da ce decko uskoro mamu zezati 😍
    Dada znas da grcevi ne moraju nista lose znaciti, i stvarno je jos rano za test, zato se nemoj bedirati prije reda 😘

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

MISS
    18. Prosinac 2020. 08:43

Olivera

MISS

Olivera

MISS

Olivera ajme divno,koje olaksanje uci u drugo tromjesjecje..cestitam na deckicu,jel doktor to vec uspio vidit na uzv ili si bila na nifty?
    P.s. ja nocas skoro nista nisam spavala,bas mi je pritisak u maternici, osjecam to zatezanje,probadanje…bas neugodan osjecaj…do kad je tebi to trajalo?
    Sretno svima danad, posebno bozma ❤️🙏La reina kako si ti??

Sad sam tek skužila i ovo pitanje vezano za grčeve, meni je to trajalo do negdje šestog tjedna…i prije dva dana mi je krenulo opet ali pošto je sve super vjerujem da su to bolovi od rasta maternice i namještanja bebača.

Ja sam sad 7+1 i jos mi traje,valjda je to normalno ?! Traje mi prakticki vec 2 tj..prvo je bilo samo pritisak pri naglom dizanju, sad je zatezanje,kvrcenje,grcenje, ko do se dole nesto kuha.. 🤦😂

Ruska ti je dobro napisala, kuha se bebica
    Kad imaš pregled?

U ponedjeljak, jedva cekam 🙏

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Lucyinthesky
    18. Prosinac 2020. 08:52

Bozma držim ti najveće 🤞i navijam za tebe ❤️
    LucyLou hvala što brineš, a ono, baš me satralo, glava puca, temp i tako, proći će...

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Olivera
    18. Prosinac 2020. 08:54

Darliv baš leti, ne znam kad je tih 3 mjeseca prošlo
    MISS i ja jedva čekam da nam javiš kako si slušala srčeko svoje mrvice

🧔42 👱‍♀️39

Olivera
    18. Prosinac 2020. 08:56

Bozma sretno na transferu danas, od srce ti želim da ovaj bude dobitan i da vam to bude najljepši novogodišnji poklon

🧔42 👱‍♀️39

Leia3.0
    18. Prosinac 2020. 09:05

Dobro jutro svima. Od srca zelim svima kojima je tesko da im sto prije prode ovaj tezak period, a curama koje nesto cekaju da im prode sto bolje moguce i da se usput ne istresiraju previse. Malo je rec da zivimo u izazovnim vremenima. Svatko je tu koronu osjetio na svojoj kozi, sto u poslovnom, zdravstvenom, mentalnom ili drugom smislu. Bojim se da se oko nas dogada kolektivno ludilo i izvlaci najgore iz ljudi. I sama sam sklona depresivnim periodima zbog traumi koje su mi se u zivotu izdogadale. Tako da meni osobno 2020 defitivno nije najgora godina nego neke prije. 
    Radi pripreme za ovaj postupak sam prije nekoliko mjeseci prestala s antidepresivima i borim se s tim na sve nacine koji postoje. Ovo zatvaranje u kucama je radi toga jos veci izazov. 
     I isto se, kao i dio vas, iz toga cupam vjezbanjem. Gotovo pa ne prode dan da ne vjezbam. Takoder me brine na sto ce to sve liciti kad necu smjet vjezbat zbog postupka, isto me doktor upozorio da to ukinem kad krenem s pikanjem radi straha od torzije jajnika, a kasnije faze postupka pak nose svoje druge rizike radi kojih se preporucuje mirniji nacin zivota. Jos uz sve se pokusavam rijesiti svoje ovisnosti o nikotinu, radi koje imam griznju savjesti do neba, a imam osjecaj ako ukinem momentalno sve sto mi je ispusni ventil da cu puknut ko kokica. Plan je postupno ukidati kako bih sam postupak docekala nikotin free ili barem u zanemarivim kolicinama. Ne mogu se dovesti u situaciju u kojoj sokiram organizam preko noci. 
    Ne znam kako se vi borite sa svojim demonima, ali zaista je tesko. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Libo1415
    18. Prosinac 2020. 09:13

Jutro svima. Sretno svima u kojim god fazama bili .
    Meni nažalost nije uspjelo ovaj put jer naravno da sam procurila..menga mi je točna uvijek na dan 🤦‍♀️ jučer sam se pošteno isplakala,al danas već krećem u nove pobjede 💪 čekam da me doktor nazove da vidim što dalje i nadam se da će me staviti u prvom mjesecu nakon godišnjeg 🙏 čekaju me 2🐧 i vjerujem da će biti sve ok. Vi se sve držite i vjerujem da ćemo iduće godine sve ostati trudne koje još nismo. 💪

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

🌸TiKiDi🌸
    18. Prosinac 2020. 09:16

Jutro cure!
    Ja sam se bas ruzno probudila i bad ruzno spavala, koma. U brizi sam zbog tog UZV u pon, smatram da idem prerano, a htjela sam sto kasnije. Oni inzistiraju da potvrde uterinu trudnocu. Bit cu 5+3 i sumnjam da ce se vidjeti srceko i brinut cu se do iduceg UZV. Stalno se nesto brinem zbog prosle trudnoce. Mislim ja pozitivno, ali ne mozes protiv sebe.
    Bozma sretno danas!

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

18. Prosinac 2020. 09:17

Leia2.0

Dobro jutro svima. Od srca zelim svima kojima je tesko da im sto prije prode ovaj tezak period, a curama koje nesto cekaju da im prode sto bolje moguce i da se usput ne istresiraju previse. Malo je rec da zivimo u izazovnim vremenima. Svatko je tu koronu osjetio na svojoj kozi, sto u poslovnom, zdravstvenom, mentalnom ili drugom smislu. Bojim se da se oko nas dogada kolektivno ludilo i izvlaci najgore iz ljudi. I sama sam sklona depresivnim periodima zbog traumi koje su mi se u zivotu izdogadale. Tako da meni osobno 2020 defitivno nije najgora godina nego neke prije.
    Radi pripreme za ovaj postupak sam prije nekoliko mjeseci prestala s antidepresivima i borim se s tim na sve nacine koji postoje. Ovo zatvaranje u kucama je radi toga jos veci izazov.
    I isto se, kao i dio vas, iz toga cupam vjezbanjem. Gotovo pa ne prode dan da ne vjezbam. Takoder me brine na sto ce to sve liciti kad necu smjet vjezbat zbog postupka, isto me doktor upozorio da to ukinem kad krenem s pikanjem radi straha od torzije jajnika, a kasnije faze postupka pak nose svoje druge rizike radi kojih se preporucuje mirniji nacin zivota. Jos uz sve se pokusavam rijesiti svoje ovisnosti o nikotinu, radi koje imam griznju savjesti do neba, a imam osjecaj ako ukinem momentalno sve sto mi je ispusni ventil da cu puknut ko kokica. Plan je postupno ukidati kako bih sam postupak docekala nikotin free ili barem u zanemarivim kolicinama. Ne mogu se dovesti u situaciju u kojoj sokiram organizam preko noci.
    Ne znam kako se vi borite sa svojim demonima, ali zaista je tesko.

Tesko je, ali niti ne trebas se odreći svega jer to nije garancija uspjeha.. Niti malo.. 
    Drugo je neki osjećaj krivnje ako ne uspije muslis iduci put ću ovo i ono pa sigurno zbog toga nije uspjelo...
    Nije da mislim da je u redu ali bas puno mojih poznanica koje su rodile apsolutno na nista nisu pazile (ukljucujuci i cigarete) i bas nekad imam osjećaj da se vise patim (o) mi koje  pazimo (ja sam i to prestala jer nema smisla) nego one sto idu opusteno u to sve i nastavljaju svoj zivot kao i prije...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.