Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Studeni 2020. 17:44

Ruska1986

LUCIJA007

angribird

I koji su koraci ako kariogram nije u redu? Prestati sa pokusavanjem iako postoji 50posto sanse da beba nece naslijediti bas taj gen od roditelja???

Kariogram je po meni totalna glupost eto.. Mi dakle oboje uredme Kariograme a 3 spontana.. Ja pitala sto ako ne budu ok, oni meni da rijetko kome nisu uredni 🙄i da to uopce ne mora nista znaciti jer mnogi parovi s 'neurednim lariogramima' imaju zdravu djecu no eto mozemo ici van na žjecenje ako zelimo pa ce nam hzzo financirati dio postupka! Glupost zesca…

Pa ne kuzim.. Za sta onda uopce salju ako nista ne mogu vidjeti iz tog kardiograma? Znaci, moze bit ok, a i ne mora.. Pa super

Da sa.. 50: 50... 
    Pa ja sam to zato i odgadjala tu pretragu ali su me ajd natjerali nakon 2 spontanog i naravno bio je uredan kod oboje.. Ma oni kad ne znaju sta bi ajmo to... 

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 17:47

LUCIJA007

Ruska1986

LUCIJA007

angribird

I koji su koraci ako kariogram nije u redu? Prestati sa pokusavanjem iako postoji 50posto sanse da beba nece naslijediti bas taj gen od roditelja???

Kariogram je po meni totalna glupost eto.. Mi dakle oboje uredme Kariograme a 3 spontana.. Ja pitala sto ako ne budu ok, oni meni da rijetko kome nisu uredni 🙄i da to uopce ne mora nista znaciti jer mnogi parovi s 'neurednim lariogramima' imaju zdravu djecu no eto mozemo ici van na žjecenje ako zelimo pa ce nam hzzo financirati dio postupka! Glupost zesca…

Pa ne kuzim.. Za sta onda uopce salju ako nista ne mogu vidjeti iz tog kardiograma? Znaci, moze bit ok, a i ne mora.. Pa super

Da sa.. 50: 50…
    Pa ja sam to zato i odgadjala tu pretragu ali su me ajd natjerali nakon 2 spontanog i naravno bio je uredan kod oboje.. Ma oni kad ne znaju sta bi ajmo to…

Cek, a zasto se onda nitko nije sjetio te tipizacije(ako sam dobro napisala)? Pa ocito ce se pomocu nje doc do nekih rezultata.. Zasto tek sad kad si isla kod Podobnika i on je odmah to predlozio? Ma!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

01. Studeni 2020. 17:47

NadimakMTB

manemoj, Lucyinthesky, pa i taj vaš Alebić je macantam7, lucija007, u svojim bilješkama ja imam i ovo, pa pogledajte pomaže li vam (dakle HLA je tu od početka):

medicinska obrada radi anamneze ponavljajućih spontanih pobačaja

1. OGTT - Dispanzer za dijabetes
    2. TSH, PRL, Testosteron, FSH, LH od 2. do 5. dana ciklusa
    3. Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III, HbA1C
    4. TORCH, Parvo B19, EBV, varicella virus
    5. Cervikalni brisevi na: Klamidiju T., Ureaplazmu U., Mikoplazmu H., Aerobe, Anaerobe i Gljivice
    6. Kariogram oboje supružnika
    7. HLA tipizacija oboje supružnika
    8. PAI-1, ACE, MTHFR, faktor V (Leiden), faktor II

Sve imam, i puno vise od navedenog🤷‍♀️😄
    osim torcha to su mi rekli isto glupost pogotovo ako nemam doticaj s mackama a nemam.. I hla ostaje... 

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 17:50

LUCIJA007

angribird

Ruska1986

Angribird,vidim da i kod tebe potpisic fali ☝🏻😈 joj, joj…

Ja kad vidim sto mi se sve izdogađalo svaki put mi dođe loše.

Skrati kao ja🙄🤢
    I meni dodje lose to sve citat.. Kad si vidim potpis muka mi dodje a ne da sam sve u ovih 5 godina pisati sto sam sve ubrizgaka u sebe OMG… Ne bi ni stalo

Ma ni ne treba svatko pisat potpis, to je stvarno tko zeli.. Nego mi se cini da se tako lakse pratimo i pogotovo ako vidimo da je netko prosao kroz neku situaciju koju npr. mi prolazimo, da znamo kome se obratit... Jer fakat nas je puno i tesko je pratit.. Ali naravno da ne morate, pa pogotovo vi koje imate stvarno takva iskustva.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

01. Studeni 2020. 17:52

Ruska1986

LUCIJA007

Ruska1986

LUCIJA007

angribird

Da sa.. 50: 50…
    Pa ja sam to zato i odgadjala tu pretragu ali su me ajd natjerali nakon 2 spontanog i naravno bio je uredan kod oboje.. Ma oni kad ne znaju sta bi ajmo to…

Cek, a zasto se onda nitko nije sjetio te tipizacije(ako sam dobro napisala)? Pa ocito ce se pomocu nje doc do nekih rezultata.. Zasto tek sad kad si isla kod Podobnika i on je odmah to predlozio? Ma!

To bih i ja voljela znati.. Vjerojatno skupa pretraga🤢🤢🤢🤢.. Ona koja nama oboje treba ima ih vise 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 17:56

tam7, curica  Ona mora da ti je utjeha. A mama će joj nabaviti i bracu ili seku, sve ovdje ćemo navijati za vas. 

tokio, sve se to nadamo, da možda ipak nećemo morati na postupak. Iako, nakon odrađenog postupka, vidim da sam imala dosta predrasuda i da je strah bio veći od realnosti. Dodatno, našla sam ovdje fenomenalnu ekipu koja je sve jaaaako olakšala 

Tiinaa, hvala 

💔💔💔

Tinker 🌸
    01. Studeni 2020. 18:00

LUCIJA007

angribird

Aha, super 🤨. To nisam ni znala. Jesi ti obavila pretrage na trombofiliju i ostalo?

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Tinker 🌸
    01. Studeni 2020. 18:03

tam7

LUCIJA007

angribird

Aha, super 🤨. To nisam ni znala. Jesi ti obavila pretrage na trombofiliju i ostalo?

Sad vidim da si sve napisala u postu prije. Još ti ostaje onda HLA tipizacija... Držim fige da se otkrije što prije uzrok i da znaš što raditi u idućoj T da bude uspješna ❤️

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Studeni 2020. 18:04

Cure drage,nism bila od jutros na forumu i docekalo me skoro 30 stranica za citanje ,sve sam letimicno prošla ali za oko mi je zapela mtb i njeni savrseni testici!!!! Pa draga moja cestitam, bas si nas iznenadila !!! Zelim ti svu srecu i da test svaki dan sve vise tamni,da beta bude ogromna i trudnoca predivna!!! Zasluzila si svu srecu ovog svijeta koliko si pozitivna i koliko tu svoju pozitivu siris na svih nas!!! ❤️❤️❤️
    Bela,Piky sretno cure ,da sve prode ok,stalno ste mi u mislima
    I sretno sutra svima na aspiraciji ili transferu !!! 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

01. Studeni 2020. 18:04

tam7

LUCIJA007

angribird

Da, da sve osim te hla tipizacije.. Svejedno su mi davali fragmin unatoc tome sto nemam Trombofiliju ali nista.. I to od 5000iu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.