Cure imam možda glupo pitanje za aspiraciju..
Rekli su mi da ne trebam donijeti ništa i da samo dodjem, da trebam biti nataste..
Jel još ista trebam znati? Tipa jel moram skinuti šminku, nakit, ono za ful depilaciju.. ta priprema jel.. da ne dodjem sutra tamo pa ispadnemo zadnji tutlek koji jedini nešto nije znao 🙈
Meni su rekli da ponesem i svoju spavacicu ali i da nije problem ako zaboravim, oni imaju tamo isto..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Belaaa, hvala! Samo što opuštenije sutra, dobro si odlučila da ne ideš u doktorice. A preksutra ćeš vidjeti svoju bebicu
Bozma, još si neko vrijeme sigurna od ječmenca. A poslije me se čuvaj
Ruska1986, kako ti je promaklo da manemoj nije napisala u kojoj klinici je na postupku. Malo si se ulijenila, ha?
manemoj, baš me zanimaju iskustva, kao što rekoh, razmišljam da vodim trudnoću i obavim porod u Podobnika (ako sve bude OK).
LioraLiora, kad saznaš koliko se oplodilo (valjda ti jave unaprijed), onda donosi odluku koliko ih vraćaju.
Poanta je da vraćanje dva *ne povećava šanse* u smislu da - ako jednog vrate, a drugog zamrznu, jednaka je šansa da će se oba oploditi - bilo odjednom, bilo na rate. Svaki od njih ima svoj potencijal da uspije, i on se sam po sebi neće promijeniti time što su ih dva.
Međutim, ako jednog vrate npr treći dan, a drugi ne doživi peti - taj drugi je možda mogao preživjeti u tebi (a možda i ne). U tom smislu, obojici daješ šanse da se uhvate, nekad će to biti nijedan, nekad jedan, nekad oba.
Statistika kaže da oko 20% transfera u kojima vrate 2 i uspješni su dođe do blizanačke trudnoće. Ovo, naravno, vrijedi za vas mlađe, za nas gerijatriju ne.
I nemoj mi tu sad neku negativu da će oba biti prazna, Ruska1986 je možda lijenija ovih dana, ali svejedno te može natuć.
Nikitta, hvala! A šta je, sad je odjednom cerviks bitan, a jučer ste mi govorile da nije
💔💔💔
MTB, Nirvana i ako sam jos zaboravila koju novopecenu trudnicu - Ceeeeestitam vam na plusevima i uzivajte u svakom danu!!! 🥰
Imam jedno pitanje, jel se smije maticna mlijec u ranoj ili bilo kojoj fazi trudnoce. Voljela bih malo nabildati imunitet sad prije svih mogucih prehlada koje cu sigurno pokupiti 🙄🙄
🙋♀️34 -dijagnoza endometroiza
1.Ivf - Repromed, 4 blastice
12dnt beta 1305 🤰🤰🥳🙈
Jutrooo! Nadam se da ste se sve naspavale ili jos spavate.. Doktori sigurno nisu jer im se stuca cijelo vrijeme, koliko se spominju.. Doduse, najvise jedan XY 🤭🤭🤭 Piky, kako si ti? Kako se osjecas? Kad imas dogovoreno u ZGu onda?
A neznam, dobro sam ne boli me samo me jutros jaki grč probudio, ali ne krvarim, čim dobijem test na Covid idem, ali sad više nisam sigurna dali tablete ili kiretaža????
A gle probaj s tabletama nismo sve iste, samo pripremi se na bolove, ketonale i izljeve krvi i grude doslovno ne mogu ti to opisati svasta nesta izlazi.. Ja kad sam doktora pitala da, odakle toliko krvi on kaze to je sve ustajala krv koju oni inace kiretazom odmah rijese a, ovako to curi i curi u svim oblicima i rijetko i gusto i grudasto😔😔😔😔… Imas li mogućnost tj hoces li biti blizu bolnice kod koje ces ici na medikamentoznu prekid ukoliko to odlucis?
Jer iskreno mogla bi se uplasiti kad ti krene krvarenje, ja sam doktora zvala na telefon pa sam ponovno popodne isla na pregled nakon jutarnje tablete…
A da imam blizo na Črnomerca… Ajme sad me tako strah… Neznam što bi radila.
Piky, ja sam prošla prije 2 tjedna prekid s tabletama, dr je rekla da nećemo čekati više od 7 dana (znali smo kad je srce prestalo kucati) i meni nije bilo tako strašno. Kao jača menga što se bolova tiče, više mi je bilo psihički nego fizički, ali sam znala da to radim da očuvam endometrij koliko je moguće jer ga kiretaža oštećuje koliko god bila dobro napravljena (klasična). Iako se moj prag boli jako povisio nakon svega pa možda nisam mjerodavna. S tim da meni nije krenulo nakon prve 2 tablete (rekli su mi da je mogućnost da tad krene 2% i da te tablete služe samo da bi se cerviks omekšao i pripremio na otvaranje), već nakon druge ture tableta koje kreću 2 dana nakon tih prvih. Nakon toga sam bila na 2 pregleda, ostalo je nešto sitno i moram vaditi 2-3 bete da se uvjerimo da pada pa da ćemo pustiti da ode sa sljedećom mengom. Zadnji put mi je spontano krenulo nakon što je ustanovljen missed, i isto mi je nešto sitno ostalo, beta je padala i otišlo sa sljedećom mengom... Prošla sam 2 poroda i kiretažu, i htjele smo i dr i ja očuvati endomentrij i cerviks koliko god je moguće. S tim da napomenem da sam radila sve u bolnici i bili su stvarno svi jako ok. Drži se kako god da odlučila ❤️.
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Belaaa, hvala!Samo što opuštenije sutra, dobro si odlučila da ne ideš u doktorice. A preksutra ćeš vidjeti svoju bebicu
Ruska1986, kako ti je promaklo da manemoj nije napisala u kojoj klinici je na postupku. Malo si se ulijenila, ha?
manemoj, baš me zanimaju iskustva, kao što rekoh, razmišljam da vodim trudnoću i obavim porod u Podobnika (ako sve bude OK).
LioraLiora, kad saznaš koliko se oplodilo (valjda ti jave unaprijed), onda donosi odluku koliko ih vraćaju.
Poanta je da vraćanje dva *ne povećava šanse* u smislu da - ako jednog vrate, a drugog zamrznu, jednaka je šansa da će se oba oploditi - bilo odjednom, bilo na rate. Svaki od njih ima svoj potencijal da uspije, i on se sam po sebi neće promijeniti time što su ih dva.
Međutim, ako jednog vrate npr treći dan, a drugi ne doživi peti - taj drugi je možda mogao preživjeti u tebi (a možda i ne). U tom smislu, obojici daješ šanse da se uhvate, nekad će to biti nijedan, nekad jedan, nekad oba.
Statistika kaže da oko 20% transfera u kojima vrate 2 i uspješni su dođe do blizanačke trudnoće. Ovo, naravno, vrijedi za vas mlađe, za nas gerijatriju ne.
I nemoj mi tu sad neku negativu da će oba biti prazna, Ruska1986 je možda lijenija ovih dana, ali svejedno te može natuć.Nikitta, hvala!
A šta je, sad je odjednom cerviks bitan, a jučer ste mi govorile da nije
Čestitam od ❤️ i želiim ti dosadnu i školsku trudnoću. Nisam ni sumnjala da uz takav stav se malac ne bi odlučio ostati kod mame . Samo pozitiva i dalje, ti si primjer koliko psiha može utjecati na uspjeh!
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
08/2022 biokemijska 😔
Da li netko zna funkioniraju li e uputnice?
Isto, samo ih ne nosiš više u printanom obliku . Dođeš u ustanovu gdje trebaš i preko tvog MBO sa zdravstvene ti povežu i iskoriste poslanu uputnicu. Dosta sam toga obavila u zadnje vrijeme tako i nije bilo problema :).
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
08/2022 biokemijska 😔
Belaaa, hvala!Samo što opuštenije sutra, dobro si odlučila da ne ideš u doktorice. A preksutra ćeš vidjeti svoju bebicu
I nemoj mi tu sad neku negativu da će oba biti prazna, Ruska1986 je možda lijenija ovih dana, ali svejedno te može natuć.Nikitta, hvala!
A šta je, sad je odjednom cerviks bitan, a jučer ste mi govorile da nije
Hahaha kako si me cinkala.. previše vas je sad trudnica tu, treba paziti na ječmenac.. idem odmah urediti 😊
Što se iskustva tiče, ja sam za sad oduševljena ali onako van svih granica. Prvo doktor mi je savršen, ali ono savršen. Moram paziti da mu to ne kažem na aspiraciji sutra 😂. Sve jasno i direktno objasni bez uljepšavanja ali s druge strane pristup baš ljudski, uvijek se zezamo, on mi čak i vic pričao, lijepo popričamo, baš prisan i prijateljski pristup. Sestra isto top. Sve preko SMS možeš dogovoriti, odmah odgovori. Na mailu su isto brzi, ja im danas poslala da je test na koronu negativan, oni mi poslali smajlice.. dosta je obiteljski nekako i ja se uz njih osjećam preugodno. Čak do te mjere da sam vas htjela pitati nešto tipično balkanski 🙈🙈🙈 ali jeste vi njima kupovali nešto za zahvalu?
S obzirom da je na MPO tako prestpostavljam da je i ginekološka i rodilište u istom ozračju pa i ja razmišljam i jednog dana voditi trudnoću a i porod kod njih..
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Manemoj -u kojoj si bolnici/klinici?
U Podobniku.
Hvala cure na savjetima.. znači bez šminke, skidam nakit, udobna odjeća 👍
Ja sam ti u svim postupcima bila tamo i zbilja ti ne treba ništa, spavačicu, ogrtač i šlape dobiješ.
Ja sam ih prije prvog ispitala za nakit i "frizuru" 😁Rekli mi da skinem sav nakit(i piercing ako imaš) i da ih za friz nije briga.Ja bi ti savjetovala da si boćicu s vodom prošvercaš u sobu jer pretpostavljam da sad radi covida muž ne može s tobom (nije ni moj smio u zadnjem),a vjeruj mi, trebat će ti. To ti je to, budi skroz natašte i sretno 🤞
MTB čestitam ti od srca,samo neka i dalje sve ide kako treba 🤞😊
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
MTB uslikala sam bas lipu sliku zaslaska sunca i poavecujen je tebi i danasnjem plusicu na testicu ❤️🥳
https://ibb.co/GpBK5Dn
Sortiraj odgovore
Najstariji