Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    01. Studeni 2020. 19:45

miss1502

Mozda jedno extra glupo pitanje al moram pitat 😂 sutra sam narucena na masazu leđa koja je dosta jaka ..ne znam jel mi to pametno? Moze li mi zgnijecit folikule?! Znam da je smijesni smijesno pitanje ali bolje pitat nego skitat..mozda neko zna informaciju….😂😂😀

Ma mislim da ti masaza stvarno ne moze skodit.. Mozda ce neka cura znat, ali mislim da je stvarno ok da odes.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 19:48

miss1502

Mozda jedno extra glupo pitanje al moram pitat 😂 sutra sam narucena na masazu leđa koja je dosta jaka ..ne znam jel mi to pametno? Moze li mi zgnijecit folikule?! Znam da je smijesni smijesno pitanje ali bolje pitat nego skitat..mozda neko zna informaciju….😂😂😀

Ne može ti zgnječiti folikule, ali ja bih izbjegavala da mi grubo radi po tom središnjem dijelu tijela, ipak nam je to sad svima osjetljivije radi hormona i svega. Neka ti masira ramena i lopatice, a miluje donji dio leđa.

💔💔💔

01. Studeni 2020. 19:49

NadimakMTB

AuroraB, ne znam hoću li još piškiti, ionako vadim betu u utorak. Vidjet ću kako ću biti ujutro, ovo jutros sam 2h odgađala piškenje da bi se skoncentriralo (inače idem svakih par sati)Sanjich, ma nije strašno za jedan put. Možda da si nacrtaš na stomak znak?
    A ovo 12 mm bez brige, to kad krene onda bukne. Za par dana ćeš biti zrela za štopericu. Kad ti je idući UZV?

Sutra 😊 ja azuriran potpis da ne dobijen jecmenac svaki dan prva stvar prije neko komentiram ista hahahhha utjerale ste mi strah u kosti.. Nadam se sutra vidjet dr xy 

manemoj
    01. Studeni 2020. 19:50

Sanjich🤞🤰

NadimakMTB

AuroraB, ne znam hoću li još piškiti, ionako vadim betu u utorak. Vidjet ću kako ću biti ujutro, ovo jutros sam 2h odgađala piškenje da bi se skoncentriralo (inače idem svakih par sati)Sanjich, ma nije strašno za jedan put. Možda da si nacrtaš na stomak znak?
    A ovo 12 mm bez brige, to kad krene onda bukne. Za par dana ćeš biti zrela za štopericu. Kad ti je idući UZV?

Sutra 😊 ja azuriran potpis da ne dobijen jecmenac svaki dan prva stvar prije neko komentiram ista hahahhha utjerale ste mi strah u kosti.. Nadam se sutra vidjet dr xy

Dr xy 😂 ti si u totalnom secret modeu 😉
    Držim fige da bude sutra 🤞🏻

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

01. Studeni 2020. 19:54

tam7

angribird,
    Vjerujem da jesi, imaš i zašto. Jer se takve anomalije trebaju vidjeti prije 21 TT. Kod mene je bilo specifično jer malena nije htjela okrenuti lice cijelu trudnoću, nikome i dr je nakon 2,5h pregleda uspjela vidjeti nosnu kost koja nije ipak na kraju bila nosna kost. Također, kod mene je bio slučaj da je nuhalni nabor bio na rubnoj razini u početku, ali je na svakom pregledu bilo sve ok. I kod prof Malčića je sve bilo ok. Također poznat dr. Do 18TT kad je primjetila probleme s mozgom, ali mi nije znala ispravno dijagnosticirati već me poslala na amniocentezu, u bolnicu čiji se rez čekaju 2-3 tjedna. Pa sam poludila, zvala Kosa i Podobnika, ovisno kod koga ću doći prije na red za amnio privatno i dobila kod Kosa termin odmah idući dan koji je na temelju uzv snimaka koje sam imala odmah prepoznao o čemu se radi, a sa svojim pregledom je to samo potvrdio. Ali je i rekao da se takva anomalija mozga ne može vidjeti prije 16-17 TT jer je beba premala. Nakon svega sam i ja bila psihički vrlo loše, ali sam nekako uspjela to prebroditi iako nema dana da se ne sjetim toga, doslovno. Samo sam nekako naučila živjeti s boli i zaključila da će to uvijek biti dio mog života, i da želim i dalje bebu.

Probaj nekako izbaciti tu ljutnju, možda ti bude lakše, meni je bilo. Plakala sam skoro svaki dan kad me nitko nije vidio i dala sam si vremena. Da izbacim sve iz sebe, ali ne da potonem. Prolazila sam faze plakanja, ljutnje, frustracije i tako u krug. Svatko se nosi na svoj način s takvim gubitkom, probaj naći svoj, možda ti bude lakše. Razumijem te vjeruj mi❤️

A evo idem dalje, imala sam taj missed u 7tt ali opet idem dalje. Uvijek nekako misliš ma nece se meni to dogoditi, ma male su šanse, a evo sada sam, kao i ti bila bas ta 1: 1000000. I da, događaju se takve ružne i odvratne stvari bez obzira koliko su male šanse za njih. Sada svakome savjetujem i niftye i panorame i harmony i cvs i amnio. Znam da se moj slucaj također ne bi otkrilo niftyem i tim testovima, ali sa mnom je bila cura kojoj su također u 20tt otkrili pridruzenu trisomiju, mislim 45 i 18 također nespojivo sa zivotom. Da je radila te testove ipak postoji sansa da bi joj se to otkrilo i bar bi malo ranije prošla tu agoniju. Jer ova kiretaža koju sam imala u 7tt je nula prema tome svemu. 

01. Studeni 2020. 19:56

manemoj

Sanjich🤞🤰

NadimakMTB

Dr xy 😂 ti si u totalnom secret modeu 😉
    Držim fige da bude sutra 🤞🏻

Bude li zavrsio na nekoj op. Ili drugoj intervenciji mislim da ce i meni trebat neka intervencija.. Vrlo lako moguce da ce to bit i psihicka 

• LucyLou
    01. Studeni 2020. 19:57

NadimakMTB

Nikitta

MTB to su ti druge curke rekle da nije bitan, ja se nisam oglasila do danas, bacila sam prvo oko na sve zaostatke, jer po običaju ima 50 stranica dok se ulogiram. Bitno je meni sve; a najbitnija beta koja će kod tebe biti top! 😊

Hvala

Inače, prijavljujem nove simptome. Imam neke sitne senzacije u stomaku svako toliko.
    Malo sam osjetljivija na miris sirovog mesa.
    I apetit mi je slonovski. Dobro je da nemam doma gluposti, sve bih pojela

A koji su ti bili stari simptomi? 
    Pitam, jer nisi nista ranije prijavljivala ili sam ja prepustila? Ja nemam bas nikakvih osim onog krvarenja pocetkom tjedna i povremenog osjecaja da cu svaki cas procuriti...🙄

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• maja555
    01. Studeni 2020. 19:57

AuroraB meni je AMH 8.87. Ici  cu u blagu stimulaciju. Ne znam jos protokol. Trebala bi na konzultacije kroz 15-20 dana kad moram ponoviti nalaz TSH, vitamin d i zeljezo tj.feritin. tsh mi je bio malo visi, a vitamin f i zeljezo nisko. Nadam se samo da ce se to dovoljno podici da mi da zeleno svjetlo. Znaci sad trebamo dobiti 26.11. Meni u dan tocno dolazi.
    Kontam ovaj nalaz ponoviti do 20.11. Pa konzultacije. U koji protokol ti ides? 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• maja555
    01. Studeni 2020. 20:00

Pitanje za cure iz kbc split. Jeli oni smrzavaju i embrije od tri dana? Meni su u cito to napravili jer sam imala samo jedan pa nisu riskirali hoce li ozdrzati do 5.dana.

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 20:02

LucyLou

NadimakMTB

Nikitta

MTB to su ti druge curke rekle da nije bitan, ja se nisam oglasila do danas, bacila sam prvo oko na sve zaostatke, jer po običaju ima 50 stranica dok se ulogiram. Bitno je meni sve; a najbitnija beta koja će kod tebe biti top! 😊

Hvala

Inače, prijavljujem nove simptome. Imam neke sitne senzacije u stomaku svako toliko.
    Malo sam osjetljivija na miris sirovog mesa.
    I apetit mi je slonovski. Dobro je da nemam doma gluposti, sve bih pojela

A koji su ti bili stari simptomi?
    Pitam, jer nisi nista ranije prijavljivala ili sam ja prepustila? Ja nemam bas nikakvih osim onog krvarenja pocetkom tjedna i povremenog osjecaja da cu svaki cas procuriti…🙄

Prijavljivala sam skoro svaki dan 
    Zaboravila sam sad što je sve bilo, imala sam lude snove, imala sam želju za hranom koju inače ne jedem, cerviks mi je mekan, ... Sve je to bilo jako sitno i moguće umišljeno/ ili od utrića.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.