Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Studeni 2020. 18:38

Sanjich , ja isto mislim da je bitno tako da malo rastu lijevi,malo desni folikuli...ali ako si falila jedan dan mislim da nije neka drama...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

manemoj
    01. Studeni 2020. 18:42

MTB misliš da ću se sjećati? Ako da, idem negdje drugdje na transfer 😂
    Sanjich ja sam se prva dva dana u istu stranu a kasnije izmijenjivala kad je MTB rekla da treba ali ja mislim da ih ti već imaš toliko puno da je svejedno gdje se bocnes 😉 Kad ćeš ti na aspiraciju?

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 18:48

Sanjich🤞🤰

Upadan ka majmun u sred ozbiljnih razgovora.. Al me zanima za cure koje se bockaju.. Jel to prebitno nesto minjat strane lijevo pa desno od pupka.. Ili to samo radi uboda da se stigne malo oporavit tijelo?

Sta je najjace, ja sam si uvijek nekako u sredinu davala! Ni lijevo ni desno neg ispod pupka negdje.. I eto, dobila dosta folikula i na jednoj i na drugoj strani, podjednako... Sad, dal sam nest krivo radila 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 18:49

Znate da sam nakon transfera primala progesteron injekcijom? E, pa i tu me je sestra zamolila da pamtim i da joj svaki put dam drugi guz. Mislim da ima i veze s tim da se jedna strana odmori, ali i s tim da se "ravnomjerno rasporedi", štogod to značilo. Kad sam jedan dan malo duže razmišljala gdje je jučer bilo, rekla je da nije toliko bitno da svaki dan bude drukčije, ali da ne bi valjalo da uvijek gađamo isti.

💔💔💔

AuroraB
    01. Studeni 2020. 19:01

maja555

AuroraB i meni je danas dosla M, ciklus mi je svako 26 dana. Takodjer, sve me rastura i boli. Kicma, ledja, jajnici, trbuh. Uzas zivi. Kljukam se tabletama.
    Vidim da smo obe imale pozitivne testove pa negativno. Takojder, trebale bi skupa u postupak.

🦋🙌🦋 pratimo se onda! Primjetila sam ja to još i prije za naše M i napisala ti, ali si vjerojetno preskočila. Nego, bome je i meni danas 26.dan, a ne 25. 
    Nego, kakav protokol je tebi određen? Koliki ti je AMH? 
    Nirvana, tvoji testovi su melem za oči🤗
    MTB sutra ujutro prvo kad se probudim želim vidjeti tvoj novi testić🙂
    Piky nemam savjet za tebe... jednoj prijateljici su na prvom (ranom)  UZV utvdili da nema otkucaja i pustili ju da se očisti sama, naknadnim UZV je utvrđeno da je još nešto ostalo ali je uspjela to rješiti tabletama. Ne znam detalje jer je bilo prije par god, ali sve je dobro završilo i sad ima curicu 4god. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

01. Studeni 2020. 19:04

Ja nikako nemogu se sjetit di san sinoc ubola cetrotide.. Bemfolu zapamtim jer uvijek nes sjebem jer mi je teska za dat.. A ovaj navecer mi je lako pa brzo zaboravim.. A meni je lijevi teze dostupan draze mi je onda bost desno hahaha

Neam pojma kad ce aspiracija tek smo na 12mm najveci 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 19:13

AuroraB, ne znam hoću li još piškiti, ionako vadim betu u utorak. Vidjet ću kako ću biti ujutro, ovo jutros sam 2h odgađala piškenje da bi se skoncentriralo (inače idem svakih par sati) 

Sanjich, ma nije strašno za jedan put. Možda da si nacrtaš na stomak znak?  
    A ovo 12 mm bez brige, to kad krene onda bukne. Za par dana ćeš biti zrela za štopericu. Kad ti je idući UZV?

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Studeni 2020. 19:15

Nikitta

MTB to su ti druge curke rekle da nije bitan, ja se nisam oglasila do danas, bacila sam prvo oko na sve zaostatke, jer po običaju ima 50 stranica dok se ulogiram. Bitno je meni sve; a najbitnija beta koja će kod tebe biti top! 😊

Hvala 

Inače, prijavljujem nove simptome. Imam neke sitne senzacije u stomaku svako toliko.
    Malo sam osjetljivija na miris sirovog mesa.
    I apetit mi je slonovski. Dobro je da nemam doma gluposti, sve bih pojela 

💔💔💔

Tinker 🌸
    01. Studeni 2020. 19:36

angribird,
    Vjerujem da jesi, imaš i zašto. Jer se takve anomalije trebaju vidjeti prije 21 TT. Kod mene je bilo specifično jer malena nije htjela okrenuti lice cijelu trudnoću, nikome i dr je nakon 2,5h pregleda uspjela vidjeti nosnu kost koja nije ipak na kraju bila nosna kost. Također, kod mene je bio slučaj da je nuhalni nabor bio na rubnoj razini u početku, ali je na svakom pregledu bilo sve ok. I kod prof Malčića je sve bilo ok. Također poznat dr. Do 18TT kad je primjetila probleme s mozgom, ali mi nije znala ispravno dijagnosticirati već me poslala na amniocentezu, u bolnicu čiji se rez čekaju 2-3 tjedna. Pa sam poludila, zvala Kosa i Podobnika, ovisno kod koga ću doći prije na red za amnio privatno i dobila kod Kosa termin odmah idući dan koji je na temelju uzv snimaka koje sam imala odmah prepoznao o čemu se radi, a sa svojim pregledom je to samo potvrdio. Ali je i rekao da se takva anomalija mozga ne može vidjeti prije 16-17 TT jer je beba premala. Nakon svega sam i ja bila psihički vrlo loše, ali sam nekako uspjela to prebroditi iako nema dana da se ne sjetim toga, doslovno. Samo sam nekako naučila živjeti s boli i zaključila da će to uvijek biti dio mog života, i da želim i dalje bebu. 

Probaj nekako izbaciti tu ljutnju, možda ti bude lakše, meni je bilo. Plakala sam skoro svaki dan kad me nitko nije vidio i dala sam si vremena. Da izbacim sve iz sebe, ali ne da potonem. Prolazila sam faze plakanja, ljutnje, frustracije i tako u krug. Svatko se nosi na svoj način s takvim gubitkom, probaj naći svoj, možda ti bude lakše. Razumijem te vjeruj mi ❤️

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

🍀🐞MISS🐞🍀
    01. Studeni 2020. 19:41

Mozda jedno extra glupo pitanje al moram pitat 😂 sutra sam narucena na masazu leđa koja je dosta jaka ..ne znam jel mi to pametno? Moze li mi zgnijecit folikule?! Znam da je smijesni smijesno pitanje ali bolje pitat nego skitat..mozda neko zna informaciju....😂😂😀

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.