Tam7 pa nemogu vjerovati, ista stvar kao nama. Također sam isla u dr. Kosa koji mi je rekao da se priroda na zao nacin poigrala s nama, te sam isla i u polilliniku Vili gdje su mi isto rekli. Također su mi reki da su bile šanse 1: nemoguće. Jos uvijek nas ne salju na kariograme ali smo na svoju ruku isli na razgovor kod geneticara koji nam je rekao sve, a nije rekao ništa. Dakle ako i imamo grešku na genima postoji šansa za zdravo dijete, isto kao sto ljudi sa urednim kariogramima dobiju djecu sa genetskim greškama. To mi je bila prirodna trudnoca,a missed u 7tt je bio ivf.
Da, isto je i nama genetičarka rekla kad sam bila kod nje poslije te T. Rekla je svašta, a ništa konkretno. Međutim sad nam je rekla da napravimo kariograme i dođemo iako koliko vidim neće se puno iz njih vidjeti vrlo vjerojatno... I gin mi je spomenula da se na kariogramima vidi kromosomska razina, a ako je došlo do oštećenja na razini gena to se ne može ustanoviti.
Točno sam imala osjećaj da si i ti prošla slično, jer si spomenula u nekom postu strukturalnu pogrešku. Ne znam kako je kod tebe, ali mene je ta T i cijeli taj proces puno promijenio. U bolnici sam baš MM rekla da sam postala svjesna 2 stvari - da čovjek ne može sve u životu kontrolirati (meni je kontrola dio karaktera, a bila na Panorami, amnio, ehokardiografiji, svim mogućim 3D/4D UZV-ima i dalje je bio ishod kakav je bio) i da čovjek treba biti zahvalan na onome što već ima ❤️.
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Tam7 pa nemogu vjerovati, ista stvar kao nama. Također sam isla u dr. Kosa koji mi je rekao da se priroda na zao nacin poigrala s nama, te sam isla i u polilliniku Vili gdje su mi isto rekli. Također su mi reki da su bile šanse 1: nemoguće. Jos uvijek nas ne salju na kariograme ali smo na svoju ruku isli na razgovor kod geneticara koji nam je rekao sve, a nije rekao ništa. Dakle ako i imamo grešku na genima postoji šansa za zdravo dijete, isto kao sto ljudi sa urednim kariogramima dobiju djecu sa genetskim greškama. To mi je bila prirodna trudnoca,a missed u 7tt je bio ivf.
Da, isto je i nama genetičarka rekla kad sam bila kod nje poslije te T. Rekla je svašta, a ništa konkretno. Međutim sad nam je rekla da napravimo kariograme i dođemo iako koliko vidim neće se puno iz njih vidjeti vrlo vjerojatno… I gin mi je spomenula da se na kariogramima vidi kromosomska razina, a ako je došlo do oštećenja na razini gena to se ne može ustanoviti.
Točno sam imala osjećaj da si i ti prošla slično, jer si spomenula u nekom postu strukturalnu pogrešku. Ne znam kako je kod tebe, ali mene je ta T i cijeli taj proces puno promijenio. U bolnici sam baš MM rekla da sam postala svjesna 2 stvari - da čovjek ne može sve u životu kontrolirati (meni je kontrola dio karaktera, a bila na Panorami, amnio, ehokardiografiji, svim mogućim 3D/4D UZV-ima i dalje je bio ishod kakav je bio) i da čovjek treba biti zahvalan na onome što već ima❤️.
Da me krivo ne shvatiš, zahvalan na svemu u životu ❤️.
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Da, isto je i nama genetičarka rekla kad sam bila kod nje poslije te T. Rekla je svašta, a ništa konkretno. Međutim sad nam je rekla da napravimo kariograme i dođemo iako koliko vidim neće se puno iz njih vidjeti vrlo vjerojatno… I gin mi je spomenula da se na kariogramima vidi kromosomska razina, a ako je došlo do oštećenja na razini gena to se ne može ustanoviti.
Točno sam imala osjećaj da si i ti prošla slično, jer si spomenula u nekom postu strukturalnu pogrešku. Ne znam kako je kod tebe, ali mene je ta T i cijeli taj proces puno promijenio. U bolnici sam baš MM rekla da sam postala svjesna 2 stvari - da čovjek ne može sve u životu kontrolirati (meni je kontrola dio karaktera, a bila na Panorami, amnio, ehokardiografiji, svim mogućim 3D/4D UZV-ima i dalje je bio ishod kakav je bio) i da čovjek treba biti zahvalan na onome što već ima❤️.
Da da.. Kariogram je pregled kromosoma, a kako ce se jajna i spermiji spojiti i kakvi geni ce ispasti to se znati ne moze.. Za to se radi PgD-predimplantacijska dijagnoza embrija (dakle postupak van Hrvatske ali ni to nista ne znaci, nasa Lemon je iska na PGD I opet je imala spontani)
manemoj, Lucyinthesky, pa i taj vaš Alebić je macantam7, lucija007, u svojim bilješkama ja imam i ovo, pa pogledajte pomaže li vam (dakle HLA je tu od početka):
medicinska obrada radi anamneze ponavljajućih spontanih pobačaja
1. OGTT - Dispanzer za dijabetes
2. TSH, PRL, Testosteron, FSH, LH od 2. do 5. dana ciklusa
3. Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III, HbA1C
4. TORCH, Parvo B19, EBV, varicella virus
5. Cervikalni brisevi na: Klamidiju T., Ureaplazmu U., Mikoplazmu H., Aerobe, Anaerobe i Gljivice
6. Kariogram oboje supružnika
7. HLA tipizacija oboje supružnika
8. PAI-1, ACE, MTHFR, faktor V (Leiden), faktor II
Hahaha nemoj molim te... Da ne budem i ja sutra u sexy dr situaciji 🙈
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure.. da li je koja od vas dobila anehogene ciste (ispunjenje tekucinom) nakon stimulacije?
U mene se sve komplicira nesto, prvo ova korona, pa sad ciste...😔
(Inace smo trebali sada na FET)
Ja sam se pomirila s tim da je trebalo tako biti. Ali ljuta sam i dan danas sto se to prije nije primjetilo pa bar da ne prolazim takvo iskustvo poroda. A trudnocu mi je vodio jedan jaaaaakooo poznati mpo doktor koji me nije poslao ni na anomaly scan. Mozda cu ustvari tek bit bolje kada me ljutnja prođe. Nakon svega sam bila bas psihicki loše. Kad sam dosla u dr. Kosa on je bio sokiran da tolike anomalije nisu primjećene, također je bio mozak u pitanju, crijeva, bubrezi, trbuh. Ustvari nista nije bilo kako treba. Bila sam na ehokardiografiji kod prof. Malčića za kojega se zna da je strogo protiv pobačaja. Između redaka mi je rekao da su anomalije nespojive sa zivotom. U međuvremenu se poceo stvarati taj visak plodne vode pa se brzo moralo reagirati, ali da nije bilo tako mislim da bi morala tu trudnocu iznijeti do kraja jer je u hr zabranjen pobacaj iza 21tt ako nema kromosomskih anomalija.
Upadan ka majmun u sred ozbiljnih razgovora.. Al me zanima za cure koje se bockaju.. Jel to prebitno nesto minjat strane lijevo pa desno od pupka.. Ili to samo radi uboda da se stigne malo oporavit tijelo?
MTB pa ti imas plus!!!!! Jesam ti ja u petak rekla da vidim crticu?!?!? Jedino smo ju Bajo i ja vidjele! Al bas je bila nekako sramežljiva 🙈 zelim ti veeeeeliku betu koja se savrseno dupla i najljepšu kiflicu na ljeto 2021. 👏🏼🍀
Nirvana čestitam i tebi na plusicu! Kako ih je lijepo vidjeti 😍
Meto tako me opicila struja da sam tek maloprije dosla do sebe 😂
Cure bas ste vrijedne, nisam stigla danas prije doći na forum kad ono hrpa stranica...
Aylisha_77, pozdrav. Ja ti na žalost ne mogu pomoći.
angribird, sa razlogom si ljuta. Ja poželim ubiti nekog kad čitam tvoju priču.
Jesi probala tu ljutnju izbaciti iz sebe? Malo se izurlati i mlatiti po jastucima? Meni to zna pomoći, najgore mi je kad ljutnju samo "držim" u sebi.
💔💔💔
manemoj, ti ćeš nam biti probna - da vidimo hoćeš li nešto izvaliti sutra ili ne
Sanjich, mislim da je bitno, ali ako si danas greškom bocnula istu stranu, sutra samo nastavi onda od druge.
Blacky89, hvala!
Zanimljiv je taj moj vid, inače se curama priviđaju crte tamo gdje je prazno, a ja nisam vidjela crtu tamo gdje je sad vidim. I MM je potvrdio da se nazire ta crtica.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji