Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Prosinac 2020. 08:52

Trudnice

Nirvana2020/WNGG - 10tt 11.12 UZV
    Tuma - 16tt sve super, it's a girl!!! 21.12. UZV
    miss1502 - 6tt, 21.12 UZV
    *.Women_name.* - 13tt 29.12. UZV
    Samara - 15tt 8.1 UZV
    Willy
    točkicaa - 6tt
    LioraLiora - 7tt
    Teja1408 - 7tt
    Pami - 7tt
    ruška - 8tt
    Leptirica90 -  8tt
    Lana3 - 11tt
    ruby22 - 12tt imamo dvojke
    more2309 - 13tt imamo dvojke
    Olivera - 13tt
    Simba 1989 - 15tt imamo jednojajčane trojke
    Ruska1986 - 22tt imamo curicu!
    BAJO1 - 27tt, mala Marija
    MakiST - 29tt it's a boy!!!
    flower93 - 31tt curica i dečko

MPO majka
    Nadalica, blizanci

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Prosinac 2020. 08:53

VM, Lucyinthesky, žao mi je.

Dada31, a da pričekaš rezultate testa i onda doneseš odluku?

💔💔💔

Lucyinthesky
    15. Prosinac 2020. 09:17

VM

Jutro curke! Moja beta od sinoc 6.1 a TSH 4.2. Cula sam se s doktorom i pitala ga jel mogu kakve dodatne pretrage jos napraviti rekao je da ne jer na pretrage salju one koji dodu do oplodnje pa pobace. Tako da meni ostaje pokusavat ovako sve dok ne uspije ili ne bankrotiramo. Molimvas pisite me na popis kraj 1.mj. za FET 3 smrzlica (1 odlican,2 losa,) ako sve bude ok. Drage moje koje cekate bete, idete natransfer ili punkciju ili pak rjesavate probleme SRETNO! 😘 Pratim vas 😇

Žao mi je draga, drži se 😔

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

AuroraB
    15. Prosinac 2020. 09:21

Lucyinthesky, ma da.. imaš pravo što se tiče nezrelih stanica i štoperice. Nije to do tebe i kvalitete stanica. Da li ćeš nastaviti postupak u poliklinici IVF? Ja ću nastaviti kod njih za slučaj da ne uspije. Previše mi se sviđa Brevacid 10000, Decapeptyl, Andol, Duphastone... Imam osjećaj da u Petrovoj to nebi nikad dobila. 
    Ako mi možeš reći, koji dan su ti javili da ništa od smrzlića? Jel će me zvati kad vide da se prestala razvijati ili tek peti dan kako su i rekli zapravo da će zvati?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Ruska1986
    15. Prosinac 2020. 09:26

Lucyinthesky

Jutro cure,
    Evo, samo da službeno prijavim da je test negativan i da krvarim na veliko, ono baš prava menga, tako da zovem danas dr i prestajem s terapijom.
    Hvala svima na podršci, divne ste ❤️
    AuroraB hvala ti i žao mi je što te ukočilo, ako ti šta pomaže info, meni je dr rekao da se protiv bolova smije brufen i lupocet.
    Vezano za moje stanice u prošlom postupku, rečeno mi je da je gotovo sigurno bila greška u procjeni punkcije, štoperice, terapije, a to što su me uvjerili da mi stanice ne valjaju, to ovdje nisu mogli vjerovati.
    Ovi embriji izgledali su odlično,
    nisu se primili, ostali su propali radi lošijih spermija kao i u prvom postupku.
    To je više manje to, kao dijagnoza nam piše muški faktor i zapravo se svodi na to da čekamo taj jedan dobar embrij koji će možda naići možda ne.
    Javit ću vam što je dr rekao.

Zao mi je 😞😞😞 drz se ❤💜 Kod nas je isto muski faktor pa nam je uspjelo tako da ne sumnjam da ce i vama... Samo ocito treba cekat taj jedan pravi! 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

vuky
    15. Prosinac 2020. 09:49

VM ne znam sto reci, mozda eventualno otici nekamo na konzultacije? Drzi se ... kad prode sok napravi plan za dalje! 💗
    Lucyn bas mi je krivo, kako smo bile tu negdje sa stimulacijom, bas sam te pratila i navijala! Imas za dalje planove? Mislim da imamo slicnu situaciju, isto cekamo taj jedan dobar embrij...
    Dada31 teska odluka, znam koliko fali obitelj- a opet s druge strane mozda bi sad trebala mir, posvetiti se sebi, uzivati sa muzem, setati- pa kad bude sve ok ces svojima... nije to kratki put, dosta se sjedi... Znam kako je, moji su u G. kotaru ja sam u Dalmaciji, uopce ne znam kako bi sad za transfer ( jer bi trebala gore ) a zadnji put su me stavili u izolaciju jer je dr bio zarazen, a ja bila sa njima ( tata mi je kronicni bolesnik) i bilo mi je grozno...na kraju sve ok, ali...i jos smo suprug i ja bili u kontaktu sa asimptomatskom osobom koja je pozitivna- tako da smo taj dan u 30min otisli kuci! Jednostavno je bas grozna situacija!
    Cure, je vi pijete kavu? Evo ja se jedino toga nikako odreci :/ i pijem tursku, cistu, ujutro... dosta kave! Radila sam genetsko testiranje za prehranu i navodno mi kava bas odgovara- a sad se mislim dali mi steti? Ne pusim, popijem jednom mjesecno (ako), ne jedem preradenu hranu, nastojim domace ili bio ( naravno da ne uspijem 100% ali ono ajmo reci 80% ) setam, treniram ( nakon pauzw krenula opet prosli tjedan) nastojim biti vani dosta, ali evo- ta kava mi je ono- totalni gust .... Kako vi sa kavom? 

Meto
    15. Prosinac 2020. 09:53

Pozz curke, od sub ujutro citam zaostatke i konacno sam uspjela💪 
    Cestitam pozz testicima i lijepim betama❤️
    Ruska muz je presladak i vas dvije ste divne😍
    Lucyinthesky zao mi je mila❤️ Tokom citanja sam se jako nadala da ce biti pozz ishod.. saljem ti najcvrsci zagrljaj🤗
    Dada tvoja beba je prekrasna😍
    Aurora, Leoni sretno u cekanju i navijamo za debele crtice ovih dana🤞🤞🍀❤️
    Mattan samo odmaraj, zao mi je sto si u toj situaciji, kako se danas osjecas?🍀 
    Mtb zao mi je zbog svega i drago da je konacno gotovo🍀 Sto se tice krvarenja i vakuumske, mene je dr super pocistio tako da nisam ni krvcukala nakon nista, dobila tocno nakon 28d. Rekao mi je da racunam kao prvi dan menge kiretazu, ili zadnji ako ne bude krvarenja. Bilo je ovo drugo. Jesi preventivno dobila antibiotik? ❤️
    Sunny mi smo takodjer azzoo. Urolog je obavezan u nasem slucaju, uzvom ce vidjeti detaljnije dali ima ista u testisima, npr varikokele koje smetaju ( rijesive su operacijom) i dr stvari tipa bakterije i sl. Dijagnoza se ne postavlja na temelju jednog sgama, ponoviti svakako.
    Pitaj sveki da li je kao mali prebolio zausnjake.. od toga takodjer dolazi do neplodnosti. Pise li vam na sgamu da li je ista nadjeno i nakon centrifugiranja? Mi smo radili mTese i bilo je uspjesno i sad vrtimo postupke i transfere dok ne potrefimo pravi spermij💪🤞
    Pitaj sta te god zanima😊
    Cure koje nisam nabrojala sretno svima u kojoj god fazi jeste❤️

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Meto
    15. Prosinac 2020. 09:55

Vm zao mi je, navijam cvrsto za fet da bude uspjesan❤️
    Vuky kako si ti?😘😘

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

🌸TiKiDi🌸
    15. Prosinac 2020. 09:55

Dada ja vjerojatno ne bih isla na put dasam na tvom mjestu, ali to sam ja i trenutno bih ucini sve, samo da bebica bude dobro. Ti si poslozi u glavi sto zelis i napravi onako kako mislis sama da je najbolje, a da pri tome ne riskiras svoje zdravlje.
    Vuky ja sam prestala prije dva dana piti kavu, jednostavno mi vise ne pase i bude mi muka nakon nje. Prebacila sam se na caj od brusnice. Upravo popila jedan. Mislim da ti salica, dvije kave na dan ne moze naskoditi. 😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Marinela87
    15. Prosinac 2020. 10:07

Vuky  ja popijem ujutro kavu i mislim da bi bilo za moju psihu puuuno gore da ne popijem, nego sta je za moje tijelo to što ju popijem😄 koliko sam ja shvatila čitajući i čitajući (možda se varam) za kavu nije dokazano da šteti kvaliteti jajnih stanica kao npr za pusenje što je dokazano. 
    Cure bas mi je zao zbog svega.. činilo se dobar tjedan kad ipak naopako🙄 bojim se da cu se i ja sutra pridružit neuspješnom nizu. Ne znam zašto, takav neki glup osjećaj imam. Toliko da me nije zanimalo ni test radit, sutra ću direkt betu. Prvi tjedan ful pozitivna bila i optimistična ali od jučer nekako mislim si.. Ma, da, baš će se meni dogodit sad plus na bozic..mos mislit.. Uzas! Ne znam zasto mozak sam sebe uvjerava u loše bez dokaza😂 va jda je to obrambeni mehanizam ako sutra bude negativna, priprema unaprijed
    Dada  ja na tvom mjestu ne bih išla iz jednostavnog razloga što mi ovdje seciramo svaki svoj postupak. Jesam li digla kilu ili 2,jesam li popila previše kave, vidiš da nam je bed ići i na wc, sve zato sta dolazimo teško do trudnoće pa strahujemo, na sve pazimo da (potencijalnu) trudnoću ne ugrozio.  ne mislim da bi ti put stetio, nego ako bi slučajno nešto pošlo po krivom, ili ne daj bože ne uspjelo ti, predbacivat ces si i predbacivat i pitat se je li to zbog puta. Eto tako bi ja, da vidim da me to imalo muci. Radije doma mir, pa znam da nisam ništa ja pomogla neuspjehu. Naravno da ces ti napravit kako se ti osjećaš i naravno da neces nastetit embriju ničim, ali izaberi nešto s čim ces biti mirna. Ovo je samo moj doprinos da možeš s još više aspekata pogledat situaciju i izvagat 🥰

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani