Meto nisam ti odgovorila na pitanje. na spermiogramu pišu samo minusi i dijagnoza azoospermia (spermiji nisu pronađeni) i preporuka da se javimo urologu.
Zato sta postoji mogucnost da ima i neku bakteriju, a to se moze vidjeti jedino na brisevima. I ne znam da li ti je muz ikad radio briseve, ali neka se pripremi 🙈
nije nikad radioneću mu to govorit
🙈
Draga Sunny, mozes li molim te na nasu grupu poslati nalaz spermiograma ( naravno odrezi osobne podatke) ?
Jeste li ga radili privatno ili u nekoj bolnici?
Meto nisam ti odgovorila na pitanje. na spermiogramu pišu samo minusi i dijagnoza azoospermia (spermiji nisu pronađeni) i preporuka da se javimo urologu.
Zato sta postoji mogucnost da ima i neku bakteriju, a to se moze vidjeti jedino na brisevima. I ne znam da li ti je muz ikad radio briseve, ali neka se pripremi 🙈
nije nikad radioneću mu to govorit
🙈
Poslala sam muzu poruku di je on iso pa kad mi odgovori, ja im ti! 😊 nije isao privatno... Sad ne znam kakva je situacija, obzirom na Covid i koliko se dugo ceka.. Javim, u svakom slucaju.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Meto, hvala, dobila sam antibiotik, danas zadnji dan pijem. Jutros se dobro osjećam, iako i dalje imam sitnu temperaturu i trčkalicu. Ali smanjilo se krvarenje, manji su bolovi. Osjećam se kao na kraju neke viroze, malo iscrpljeno ali kao da se oporavljam.
💔💔💔
Mattan od hipera i onih simptoma koje sam imala ni H. Cak mi je jutros i spala kilaza. Juce 63,1 jutros 62,4. Nemam bas nista.
Od simptoma nista, osim ono sinoc grcenje, to mi je jedino bilo 🤷🏻♀️ mada mislim da je to jako rano za usadjivanje. To bi bilo tacno 13h od transfera…
Ajme baš mi je drago 💗💗💗 ma pusti jel rano ili nije, ništa se to ne zna sigurno 🤞😊🤞
Danas mi je najgori dan, ali rekao je da jajnici dosežu vrhunac 7 dana od asp, u 2 dana su mi buknuli doslovno, ali evo sutra je 7.dan pa se nadam da će se onda počet smanjivati.Nemam baš neku pomoć, suprug se trudi ali on nema pojma kuhati ni ništa... Moji svi pozitivni na Covid,stalno moramo muljati njegovima i prijateljima. Nismo se vidjeli cca 2 tjedna a u istom smo gradu i sad ispituju. Stan je u rasulu i prljav u to me dodatno stresira, iako je glupost ali eto kad se uz bol sve nakupi... 🙄
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Sunny tek sada sam procitala tvoje pitanje. Moj muz ima istu dijagnozu i prosli smo kroz sva moguca ispitivanja. Postoji nekoliko razloga zbog kojih se ovo desava. Najcesci je upala varikocele - to je vena koja se pod upalom jako greje i ubija spermice. I to se veoma lako resava - ili terapijom ili malom opracijom. Postoje i drugi mehanicki razlozi, zbog kojih u nekom trenutku spermogram moze da bude potpuno 'prazan'. Ja sam sigurna da ce urolog traziti da ga ponovite, da se utvrdi da nije samo slucajnost. Drugi najcesci razlog je ukoliko testisi nisu spusteni u detinjstvu na vreme (to je kod mog muza slucaj) i u tom slucaju vrlo cesto se operacijom mTese/Tese nadju spermici. Na zalost, kod nas je vrlo redak slucaj gde je situacija nepopravljiva, ali cak i urolozi su nam rekli da je to jako, jako retko, ali posle prvog soka, kada smo culi dijagnozu, nije nam to vise smak sveta i mi u IVF procesu koristimo donirane spermije. Ali sigurna sam da ti o tome ne moras trenutno da brines. U najvecem broju slucajeva, kada se otkrije uzrok, postoje terapije da se situacija popravi. A dovoljan vam je samo jedan spermic za uspeh! Samo napred i dobrodosla nam!
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Mattan od hipera i onih simptoma koje sam imala ni H. Cak mi je jutros i spala kilaza. Juce 63,1 jutros 62,4. Nemam bas nista.
Od simptoma nista, osim ono sinoc grcenje, to mi je jedino bilo 🤷🏻♀️ mada mislim da je to jako rano za usadjivanje. To bi bilo tacno 13h od transfera…
Ajme baš mi je drago 💗💗💗 ma pusti jel rano ili nije, ništa se to ne zna sigurno 🤞😊🤞
Danas mi je najgori dan, ali rekao je da jajnici dosežu vrhunac 7 dana od asp, u 2 dana su mi buknuli doslovno, ali evo sutra je 7.dan pa se nadam da će se onda počet smanjivati.Nemam baš neku pomoć, suprug se trudi ali on nema pojma kuhati ni ništa… Moji svi pozitivni na Covid,stalno moramo muljati njegovima i prijateljima. Nismo se vidjeli cca 2 tjedna a u istom smo gradu i sad ispituju. Stan je u rasulu i prljav u to me dodatno stresira, iako je glupost ali eto kad se uz bol sve nakupi… 🙄
Eto meni je od juce bolje sa jajnicima, juce bio nadut stomak, ali nisam imala bol. Nadam se da ce ti proci sve to brzo. Takodje su i meni buknuli nakon 2 dana.
Hvala na lepim zeljama 🥰🙏🏻😘
Vidi, bitno da si ti dobro!!! Pusti stan da li je cist ili ne, ja imam srece pa zivimo sa svekrvom i svekrom pa ona za nas sad kuva i cisti. Ali u soba je strasno, jer ne volim da mi ulazi u sobu. Ostavi na stranu sve, ono osnovno moze da odradi, objasni mu da pusti masinu i mozes da mu pricas kako da skuva nešto. Ovde je najbitnije da si ti dobro 🌞💜🤗
To je sigurno dobar znak 😊😊 I super je kad imaš pomoć, ma moji svekar i svekrva imaju čudna razmišljanja pa nisam sigurna kako bi ovo prihvatili, suprugu je teško jer moji znaju a njegovi ne i eto tako, to me dodatno brine.
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Sunny imas u Zg dr. Hauptmana, Jezek takodjer. Oni su veliki strucnjak za nasa stanja. Probaj doci do njih, mi smo juznije pa smo sve u St-u radili (polikl. Cito). Azoo moze biti trenutno stanje ako je partner pod stresom, nekakvi antibiotici i sl ali ako se potvrdi takvo stanje onda na zalost nema lijeka, samo biopsija testisa (izgleda jako grozno ali mali je rez i mm nije nista boljelo poslije). Svakako prvi korak ponovit negdje privatno sgam, pa urolog i zakazati termin kod jednog od dr kojeg sam preporucila ako nalaz dodje isti. Mm je prije op uzimao maticnu mlijec tri mj i biopsija je bila uspjesna, ja vjerujem da je to pomoglo dosta. 🍀
Vuky zao mi sto ti se ponavlja isto. . Sto se tice kave, ja ju locem😂 Nakon transfera pijem jednu ujutro i popodne si skuham nes. Inace pijem tursku bez secera sa zobenim mlijekom i to 4-5 dnevno🙈 Ja sam jos u fazi cekanja, trenutno mi se dogadjaju neke lose stvari (ne meni osobno) pa sam tuzna ovih dana, al proci ce. .
Nisi luda zena pod hormonima, samo nemas prave ljude oko sebe. . Gle, ne mora znaciti da ti embriji nece biti dobri, mozda su malo lijeniji, ja ne bih gubila vjeru u njih. Koliko je samo primjera od losih embrija do prekrasno zdrave djece. . Ima i suprotno, ali Boze moj, zivot ne staje, postajes snaznija i ides ravno naprijed u novi pokusaj, snaznije smo nego sto izgledamo❤️
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Dada u vrlo slicnoj smo situaciji. I ja bih u normalnoj situaciji vozila kuci. Ali buduci da mi je mama jako bolesna i u rizicnoj grupi, a spavamo u njenom stanu kada dodjemo, ne zelim ni za jedan promil da povecam rizik i odlucili smo ove godine da ne idemo kuci za Bozic. Ja mislim da bi trebalo da mislis na sebe pre svega. Naravno da mislim da bi bilo sve okej da odes kuci i da su sanse da nesto 'pokupis' male, ali ja sam misljenja da cak i kada je rizik minimalan, treba ga spreciti kad god je moguce. Bice prilike da vidis porodicu cim se situacija sa koronom malo smiri.
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Dobro jutro od mene spavalice🙈
VM, Lucyinthesky bas mi je zao sto nije uspjelo. 😔
Dada ja te kuzim, meni su mama i seka u Danskoj, al eto one dolaze k nama, bas me bilo strah da ih necu vidjeti... ja bih ti savjetovala kao i MTB da prvo napravis test pa onda donosis odluku. Vjerujem ako se embrij primi, nece njemu nista znaciti da li doma lezis ili u autu (neki polulezeci polozaj). S druge strane, ako se nesto ne daj Boze, zakomplicira sta onda.... sto se tice korone, morate ionako imati negativan test pa necete nikome nista prenijeti...
Marinela razumijem tvoje razmisljanje, ali koliko je proslo od transfera? Kad trebas dobiti M? Kuzim da se zelis zastitit od eventualnog neuspjeha, al nemas razloga misliti da nije uspjelo ako nisi prokrvarila 😊 ja bih mozda napravila jedan testic prije cisto da me beta ne iznanadi, al to sam je.... zelim ti srecu!🤞🤞 javi nam rezultate!
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Meto i Nadalina❤️ da li je neka od vas možda iz Zagreba? Ako je da li imate za preporučiti urologa u ZGu? Meto gdje ste radili mTese? U HR ili? Vidim da je Nadalina u Austriji radila. Želim ti od sveg srca da što prije mazite trbuščić sa vašim bebačem
Sve ostale cure i vama želim puno snage i sreće na vašem putu❤️ još su mi svi ovi pojmovi novi pa ne komentiram vaše postove. Čim uđem malo dublje u sve ovo, želim vam biti virtualna podrška kao što ste vi meni upravo.
Da, kaze moj muz da je on iso u polikliniku Croatia(jer njegova firma suradjuje s njima)kod urologa, a briseve je iso radit na Fran Mihaljevic(tako mu je ostalo u sjecanju).
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji