Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sreca ♥
    01. Studeni 2020. 13:41

Piky

*.Women_name.*

Meto

Piky ovo je iskljucivo tvoja odluka al ja ne bih uzimala tbl, radije odmah kiretaza i to vakuumska.
    Ali da sam na tvom mjestu dok nemas nikakvog krvarenja, znaci ni smedjarenje ni nista bih pricekala da se tijelo krene samo cistiti.
    Da ti krene sukrvica onda ajmo rec riskiras sepsu cekanjem, ovako ce tijelo samo odraditi sve kad skuzi kako je i sta je. Obavezno mjeri temp. i u slucaju grceva jacih il nedaj Boze goreg stanja pravac bolnica.
    Nijedan nacin nije lak, psihicki se raspadas kako god, al tbl su bas mucenje i tocno onako kako je Lucija pisala. Jedan ginic je rekao da dok nema krvarenja da se moze do 12tt tako cekati (nezz tko bi cekao al znam par slucajeva) i samo prilikom menge sve izadje vani jer kiretaza nije bezazlena za nase tijelo.
    Tebi su rekli da ti odaberes ili sta?

Ja ti mogu rec iz svog iskustva da me je fkt jako boljelo. Ali doktor Skvorc mi je rekao da 90 posto trudnoća do 7 tt može otic mengom i da je to najprirodnije i najmanje stresno za tijelo i da probam istrpit ako mogu. Ja bi iskreno otišla na hitnu ali ova korona u 3 mj me odgovorila ajmo reci. Ja sam smedarila dan, dva, onda krenula sukrvica i tu večer sam popila ketonal normabel spasmex i sve je odjednom izašlo. Otišla sam na ultrazvuk doktorica je rekla da je endometrij još malo hiperehogen bio je oko 5mm, i da ću krvariti po malo par dana. I krvarila sam još 7 dana oskudno. Izvadila betu da budem sigurna, koja je vrlo brzo bila na 0.

Doktorica sa VV je rekla da teško u 8 tt plod može otići sam.

Piky, meni je u 12 tj otisao sam,  s tim da sam na 5dana prije saznala da nema srcane akcije. Kazu oko 15dana treba da se zena pocme cistit. Ostao je mali dio u kanalu, koji su na vakum izvlacili i to mi je bilo katastrofalno bolno!

🤍

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 13:47

Piky

*.Women_name.*

Meto

Piky ovo je iskljucivo tvoja odluka al ja ne bih uzimala tbl, radije odmah kiretaza i to vakuumska.
    Ali da sam na tvom mjestu dok nemas nikakvog krvarenja, znaci ni smedjarenje ni nista bih pricekala da se tijelo krene samo cistiti.
    Da ti krene sukrvica onda ajmo rec riskiras sepsu cekanjem, ovako ce tijelo samo odraditi sve kad skuzi kako je i sta je. Obavezno mjeri temp. i u slucaju grceva jacih il nedaj Boze goreg stanja pravac bolnica.
    Nijedan nacin nije lak, psihicki se raspadas kako god, al tbl su bas mucenje i tocno onako kako je Lucija pisala. Jedan ginic je rekao da dok nema krvarenja da se moze do 12tt tako cekati (nezz tko bi cekao al znam par slucajeva) i samo prilikom menge sve izadje vani jer kiretaza nije bezazlena za nase tijelo.

Ja ti mogu rec iz svog iskustva da me je fkt jako boljelo. Ali doktor Skvorc mi je rekao da 90 posto trudnoća do 7 tt može otic mengom i da je to najprirodnije i najmanje stresno za tijelo i da probam istrpit ako mogu. Ja bi iskreno otišla na hitnu ali ova korona u 3 mj me odgovorila ajmo reci. Ja sam smedarila dan, dva, onda krenula sukrvica i tu večer sam popila ketonal normabel spasmex i sve je odjednom izašlo. Otišla sam na ultrazvuk doktorica je rekla da je endometrij još malo hiperehogen bio je oko 5mm, i da ću krvariti po malo par dana. I krvarila sam još 7 dana oskudno. Izvadila betu da budem sigurna, koja je vrlo brzo bila na 0.

Vidiš kak oni svi govore svoje, ali nema mi ni smisla to da ako ne krvaris da se može cekat. Pa valjda trebaš počet krvarit da bi krenulo van? Ja fkt nemogu rec, neznam, valjda sam imala tu sreću, ali je meni jedan samo jako veliki komad ispao ( užas za opisat ali doktorici sam ga opisala kao onak komad mesa normalne veličine) i prije toga sam baš imala kontrakcije, kad sam opisala doktor je rekao da su to trudovi, nisam nikad rodila pa neznam. Nakon kj je to otišlo više me ništa nije bolilo, samo je endometrij dalje krvadio i stalo nakon par dana. Neznam, po mom nekom mišljenju ako u tjedan dana nisi krenula krvarit, a nisi na terapiji kako misle da će otic samo. Ja sam pod utrogestan ima kontrakcije dobila. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    01. Studeni 2020. 13:51

Ajmee nije me bilo 2 dana i vidim svašta lijepo da se dešava 😊😊😊
    Mtb, Nirvana prekrasni su vam ovi vaši testići 😍😍😍😍😍😍😍😍😍, držim palčeve da u bete idu u tom prekrasnom smjeru 🙏❤️ i čestitam vam.
    I moj se termin polako približava, ko zna što me čeka, pripremila sam niz pitanja, samo me strah kako ću ja to sve iskomunicirati na 2 jezika 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Naručila sam si već testiće, pa taman kad stignu to je to. 5e, 30 komada. 
    Vidim da su dosta skupi u hr. Ako treba kome, dilam testove po narudžbi pa slobodno umačite od prvog dana 🤣🤣🤣🤣
    Svim ostalim curkama puno sreće, snage i pozitive ❤️

endometrioza

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 13:51

LUCIJA007

Piky

*.Women_name.*

Meto

Mislim da i to opet ovisi od zene do zene..
    I da, valjda me sad razmumijete sto sam ostavila 'gace na stapu' za privatnu kiretazu jer u ovo ludo doba korone moljakati nekoga, ovako slomljenog da ti napravi kiretazu… Strasno oo….
    Nedavno je moja poznanica imala spontani isto srce stalo u 7tt..pocelo ju boljeti i krvarila je.. Dakle prvo su ju stavili u samouzolaciju gdje je umirala od bolova i cekala nalaz na koronu vise od pola, dana i onda NA ZIVO na kiretazu jer kod nas nema opce za to, nema. Kaze da im je u pola kiretaze rekla da, stanu da ne moze vise izdrzati a njoj doktor - stisni zube ovo mora van kako god! Ma fuj!

Pa je istina da, a i ne samo to. Kažu da kiretaza s kiretom klasičnom je nešto najgore za endometrij. A taj endometrij nam treba i za bebicu kasnije. Neznam jel uopće na vakuum rade u bolnicama

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

01. Studeni 2020. 13:56

Pa bas to.. Kako ce krenuti samo ako nema ni naznake toliko dugo.. Ja, sam smedjarila pa, sam se nadala da ce krenuti i krv ali nije...
    Opet naravno nismo sve iste ali po meni koja, sam to nazalost 3 puta prosla sto sad doma cekati spontani... Lezat u krevetu ili skakat, bojat se ikud otici, u trgovinu, sjest u auto jer eto sad bas moze krenuti (to je meni sad bilo u glavi ovih dana dok to nisam rijesila)... 
    I da rade oni i vakum u bolnici, meni su na Merkuru radili vakumsku samo zavisi da li ce uspjeti, a to ni oni ne znaju dok ne krenu s kiretazom hoce li uspjet sve usisat vakumom ili ce nazalost jos morat strugat po bitnom nam endometriju🙄😔😔

01. Studeni 2020. 14:01

Update, dva folikula 20 mm, aspiracija u ponedjeljak, sinoc si sama dala štopericu. Eto nadam se najboljem ovaj mjesec. Imam jedno pitanje, ako mi izvade ta 2 folikula jer moraju 2 i vratiti na transferu ak se oplode? Jel mi mozete malo to pojasniti..tipa jel ja odlučujem ili oni? 

01. Studeni 2020. 14:02

LUCIJA007

Pa bas to.. Kako ce krenuti samo ako nema ni naznake toliko dugo.. Ja, sam smedjarila pa, sam se nadala da ce krenuti i krv ali nije…
    Opet naravno nismo sve iste ali po meni koja, sam to nazalost 3 puta prosla sto sad doma cekati spontani… Lezat u krevetu ili skakat, bojat se ikud otici, u trgovinu, sjest u auto jer eto sad bas moze krenuti (to je meni sad bilo u glavi ovih dana dok to nisam rijesila)…
    I da rade oni i vakum u bolnici, meni su na Merkuru radili vakumsku samo zavisi da li ce uspjeti, a to ni oni ne znaju dok ne krenu s kiretazom hoce li uspjet sve usisat vakumom ili ce nazalost jos morat strugat po bitnom nam endometriju🙄😔😔

I da.. Mene Podobnik prije kiretaze pogledao na ultrazvuk preko trbuha i odmah mi rekao da ce on to s vakumom rijesiti da zna da mi je to bitno za buduci trudnocu.. 
    Dok kod nas nas u 'malom mistu' 🤢'mesari' cisto sumnjam da bi dali sve od sebe, briga njih za moj endometrij... 

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 14:04

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Ruska1986

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Ok, sad vam mogu pokazati svoj jutarnji uradak 🙈
    https://ibb.co/syb2xLT
    Imam jos par testova, ali idem sutra ujutro na betu pa sto bude 🤣

🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉 da mozda pricekas bar utorak za betu?? Ako bi ju 6.11.trebala vadit…

Ok, sefe, ja tebe slusam 😘

Pa da, da mozda nece sad rano bit pa se ne zabrinemo svi?? ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    01. Studeni 2020. 14:04

LUCIJA007

Pa bas to.. Kako ce krenuti samo ako nema ni naznake toliko dugo.. Ja, sam smedjarila pa, sam se nadala da ce krenuti i krv ali nije…
    Opet naravno nismo sve iste ali po meni koja, sam to nazalost 3 puta prosla sto sad doma cekati spontani… Lezat u krevetu ili skakat, bojat se ikud otici, u trgovinu, sjest u auto jer eto sad bas moze krenuti (to je meni sad bilo u glavi ovih dana dok to nisam rijesila)…

Neznam jel bi možda kj značilo da Piky izvadi betu? Ja kad sam ju izvadila, doktorica je rekla da po beti kj je tak naglo pala zna i da se trudnoća dugo nije zapravo zadržala, nego sam ju s utrogestanima zadržavala. Kao beta nebi trebala i poslije spontanog tako brzo otic na nulu. Pa možda bi se po beti vidjelo jel pada i jel se tijelo priprema za spontani? 🤷‍♀️ Neznam. Možda nagađam gluposti 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    01. Studeni 2020. 14:06

LioraLiora

Update, dva folikula 20 mm, aspiracija u ponedjeljak, sinoc si sama dala štopericu. Eto nadam se najboljem ovaj mjesec. Imam jedno pitanje, ako mi izvade ta 2 folikula jer moraju 2 i vratiti na transferu ak se oplode? Jel mi mozete malo to pojasniti..tipa jel ja odlučujem ili oni?

Ne, ti mozes vratit i jedan ako zelis, pa jedan zamrznut! Ali im to svakako napomeni i izbori se, ako ne zelis dva.. Mada sam ja uvijek bila za 2 i uvijek bi vratila 2 🤗 ali su ti super rezultati 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.