Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Prosinac 2020. 19:39

TiKi92

Ruska1986

Ja sam mislila da se trudnoca racuna od aspiracije, a ne od transfera 🙈 jer tad oplodjuju stanice… 🤷🏻‍♀️

I ja isto 🤷‍♀️. Zadnju su mi trudnocu racunali po danu inseminacije koja je bila na 12dc, a moja gin je racunala po zadnjem danu menge i beba je uvijek bila naprednija 2-3 dana. Znaci da je tocno od aspiracije zapravo. Osim kad je FET, to se po nekoj logici racuna dan transfera - 5dana ako je recimo blastica. 🤔

Ja sam 2 put zatrudnila u FETU i oba puta su mi racunali T od 1dc.. 
    Ali bolje MIR na ovu temu 😂😂😂...

10. Prosinac 2020. 19:42

MTB

Ruska1986, aspiracija je ovulacija. A sad kako se mjeri, očito svatko ima svoju teoriju. Meni se moja sviđa, ostajem pri njoj.

Ljutopile, bez uvrede, ali ne znam što sad želiš. Doktor joj je rekao da je OK, valjda će njemu vjerovati. Ionako će vrijeme pokazati. Želiš uvjeriti ženu da je čeka loš rezultat ili? Neka žena uživa u svojoj trudnoći, ako je čekaju loše vijesti, neće nigdje pobjeći.

Dada31, tebi se računa od 14 dana prije aspiracije.

Ne, nikakva uvreda, samo sam jako realna jer sam sve to doživjela na svojoj koži, na zalost. Ili kako ti volis statistiku, ista stvar kao sa niskim betama, kao sto je bila moja, pa i tvoja i ne pamtim jos kod koga ali bilo ih je i sve su zavrsile jednako loše, tako je statistički uvijek bolje da je beta veca, da su otkucaji sto jaci, što je moguće ranije, jer za svako odstupanje ispod prosjeka su veće šanse da će loše završiti. Ne mora značiti da hoce, ali šanse su statistički veće. Isto kao sto lucija ima sve savrseno do nekog kobnog dana pa ona iz dobre statistike ode u lošu. Samo sam prokomentirala da mi je to sve jako čudno, pa valjda je ovo demokracija pa se smije reći vlastito mišljenje iako nije obojano rozom bojom.

🌸TiKiDi🌸
    10. Prosinac 2020. 19:43

Luce to mi ima logike kad je prirodan ciklus, ali sto je s nama koje nemamo ovulaciju? 😂
    Ma nek racunaju kako hoce, samo da su nam bebuske zive i zdrave 😍😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Lucyinthesky
    10. Prosinac 2020. 19:45

Ova tema je neverending story, kao i ona o ulozi spermija ili stanice, ali neka nas😁🤦‍♀️
    AuroraB kako si, jesi spremna? Sutra je aspiracija jel tak? Ideš u opću 🤞? Želim ti svu sreću, bit će to super 🤞👍

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

🌸TiKiDi🌸
    10. Prosinac 2020. 19:45

Maslacak termin, nisam se izjasnila 😂😂, ti si to lijepse rekla. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    1🐧

🌸TiKiDi🌸
    10. Prosinac 2020. 19:46

*ljepse... Sto mi je veceras s tipkanjem 🤦‍♀️😂

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    1🐧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Prosinac 2020. 19:50

MTB

🌺Dada31🌺

MTB

Ruska1986, aspiracija je ovulacija. A sad kako se mjeri, očito svatko ima svoju teoriju. Meni se moja sviđa, ostajem pri njoj.

Ljutopile, bez uvrede, ali ne znam što sad želiš. Doktor joj je rekao da je OK, valjda će njemu vjerovati. Ionako će vrijeme pokazati. Želiš uvjeriti ženu da je čeka loš rezultat ili? Neka žena uživa u svojoj trudnoći, ako je čekaju loše vijesti, neće nigdje pobjeći.

Dada31, tebi se računa od 14 dana prije aspiracije.

Misliš li da bi onda u kalkulator mogla unijeti npr da mi je taj dan bio prvi dan menstruacije (npr meni je aspiracija bila jučer 9.12 minus 14 dana ispadne 25.11)? Da to stavim kao prvi dan zadnje M da bi okvirno vidjela termin ako se primi naravno 😊 ?
    Dada31, imaš one kalkulatore gdje napišeš da si preko IVFa i samo napišeš koji si dan napravila transfer, i je li bio 3dnevni ili 5dnevni. To ti je najbolje.

Ja sam to jučer tražila dobrih sat vremena i nisam našla. 
    Ako koja ima taj link neka zaljepi 🙏🙏🙏❤️
    Hvala 🥰🥰

endometrioza

Tuma
    10. Prosinac 2020. 19:52

Hahah neki dr ce racunat po ZM, neki po danu aspiracije +14 dana, neki po danu transfera +starost embrija (3-5 dana) + 14 dana.... u svakom slucaju, najbolje je da kad i same ostanete trudne na prvom pregledu pitate svog mpo dr kako racuna trudnocu i zasto. Ionako su to stvari na koje ne mozemo utjecati i vjerujte mi iz iskustva, probajte sto manje ulaziti u sve to i razmisljati duboko o svemu jer se samo stresirate. Mislim, ja sam sve zivo guglala i prvih 10ak tjedana sam bila u konstantnom strahu i grcu... a opet ni na sta nisam mogla utjecati. Poanta, dr ce vam sve objasniti kako vam racunaju trudnocu ako ih pitate i nadalje je bitno da beba lijepo napreduje, a o tome ce vas isto na svakom uzvu dr obavijestiti....🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

10. Prosinac 2020. 19:53

Lucyinthesky

Ova tema je neverending story, kao i ona o ulozi spermija ili stanice, ali neka nas😁🤦‍♀️
    AuroraB kako si, jesi spremna? Sutra je aspiracija jel tak? Ideš u opću 🤞? Želim ti svu sreću, bit će to super 🤞👍

Ova tema je kao ono : sto je prije nastalo, kokos ili jaje🙉🕵️‍♀️🕵️‍♀️🕵️‍♀️...
    Moje sve T su bile tako kalendarski sto bi se reklo, punkcije 13 ili 14 dan, transferi 4-5 dana nakon tog i zato su mi vjerojatno  i T racunala 'skolski'... 

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    10. Prosinac 2020. 19:53

Ja sam skužila da ovdje u njemačkoj računaju 40 tjedana trudnoću a u hrvatskoj 42...ili kontra neznam, susjeda mi to pričala... Onda ova priča o 2 tjedna prije aspiracije drži vodu 😁😁😁 koda je i važno, bitno da sve dobro napreduje... Neke žene ionako Rose 2 tjedna prije termina, neke prenesu... Ne može se to znati. Onda najbolje računati od zadnje menge, tko ju je imao 😂😂😂

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.