Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arwen87
    16. Veljača 2020. 11:18

Marijamagda

Arwen87

Marijamagda

Pa i nije tako nizak tvoj AMH i mislim da ne moras da brines..
    koliko dugo radute na bebi?
    Plus ako su ostali hormoni ok, stvarno nemas razloga da razmisljas,,
    Marijamagda,ako se pitanje odnosilo na mene,vjencali smo se u 6.mjesecu 2018.godine,tad smo prestali paziti,ali nismo nista posebno ciljali plodne dane,nego smo imali odnose onda kad nam se dalo,nevezano za dane ciklusa!
    Nekako mislim da je zaista sve u redu,do sad se vec nesto moralo uhvatiti!

Pa koliko sam ukapirala do sada niste bili na vto? Joj drzim sviga fige da nam uspe. Ima toliko pretraga koje se mogu uraditi ali ja mislim da vto u danasnje nije bauk i da kad je vec tako imate velike sanse da vam uspe

Da,dobro si pohvatala,do sad nismo bili u postupcima!
    Sutra idem kod svoje dr.traziti uputnicu za humanu i narucujem se na prvi pregled pa krecemo😊
    Osijek mi je najblizi pa cemo pokusati tamo,ako ne bude ok,idemo dalje!
    Ali javilo mi se par cura koje imaju rijeci hvale za ekipu u Osijeku, pa cu se nadati i vjerovati da ce sve biti  dobro...ne zelim ulaziti u sve ovo sa negativnoscu!
    A s obzirom da sam cula kako kod njih nije guzva,mozda bih vec do kraja tjedna mogla dobiti termin za prvi pregled!
    Iskreno,strah me pomalo jer tko zna kakav ce biti nas put i na koje cemo probleme naici,ali sam u isto vrijeme uzbudjena i sretna jer cemo napokon poceti rjesavati jedno po jedno,pa kako bude!

Arwen87
    16. Veljača 2020. 11:25

Bozma

Arwen87, to uopce nije los AMH, ali eto bolje prije nego kasnije krenit u sve ovo, vece su vam sanse dok ste jos mladi

Joj drage cure,hvala vam na lijepim rijecima i na optimisticnom stavu,to mi bas sad treba!🥰
    Znam da postoje puno gore situacija od ove moje i puno veci problemi,i divim se svima vama koje ste vec prosle toliko toga pa i dalje ne odustajete i hrabrije ste nego prije!
    Nadam se da ce se trud i muka ubrzo svima isplatiti❤️

Lucija987
    16. Veljača 2020. 11:33

Dexametazon pila koja mozda?
    Mi krecemo danas sa njima znaci dva tjedna prije ciklusa do pozitvne bete ako Bog da 🙏❤
    Rekli bi nek otpocme treca trka (nadam se uspjesna 🙏🙏🤗)

🙏❤💙

• avama
    16. Veljača 2020. 11:46

PlavaaMK

avama

PlavaaMK

Drage moje evo pratim ali ne stignem ni sve procitat, bravo za nove plusice…
    Evo ja sutra idem na punkciju kako sada izgleda dr. se nada da bi mogli u svjezi transfer za sad izgleda da ce biti do 10 folikula i da nece biti hiper.
    Moram priznati taj dio mi je najgori, ta neizvjesnost, strah i ludilo, koliko ce se njih razviti hoce biti nesto i dali ce uopce biti nesto za smrznuti…..
    Nisam znala za inofolic danas ga idem odmah potrazit da ga kupim ako pomaze kod PCOS, za sad koristim folnu kiselinu, l-arginine, maca prah..

A da li si vec imala hiper? Mene je jako strah jer sam imala prvi put. Da l isu ti sada smanjili dozu lijekova?

Imala sam teški hiper kod prvog postupka, izgledala sam kao da sam trudna 10 mj, puna tekucine, nedostatak zraka, nisam mogla ni mokriti, dobivala fursemid u venu, duklax, ali sve to nekako i prezivis jer ipak nam je uspjelo uz sve te komplikacije.
    Sad sam isto na gonalu, i centratidu, manja doza cekali duze pikala se do jucer 17 dc i 19 dc punkcija, a kod prvog postupka do 13 dc zadnja i 15dc punkcija..
    Budemo vidjeli nadam se da ovaj put ipak ne bude hiper…
    Avama kako je bilo kod tebe ? Kad kreces sa postupkom?

Ma kod mene je bilo 14 folikula, 12 za oplodnju, al imala sam blazi hiper nego ti. Ali bolilo me jako i jedva sam izbjegla bolnicu. Moj AMH je 8,8 i kad je dr vidjela.koliko ima folikula nije vjerovala (bemfola 250,pa 150,pa menopur)  isad me zato atrah uopce ici. Kako si ti skupila hrabrost?

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 12:12

Arwen87

Da,dobro si pohvatala,do sad nismo bili u postupcima!
    Sutra idem kod svoje dr.traziti uputnicu za humanu i narucujem se na prvi pregled pa krecemo😊
    Osijek mi je najblizi pa cemo pokusati tamo,ako ne bude ok,idemo dalje!
    Ali javilo mi se par cura koje imaju rijeci hvale za ekipu u Osijeku, pa cu se nadati i vjerovati da ce sve biti dobro…ne zelim ulaziti u sve ovo sa negativnoscu!
    A s obzirom da sam cula kako kod njih nije guzva,mozda bih vec do kraja tjedna mogla dobiti termin za prvi pregled!
    Iskreno,strah me pomalo jer tko zna kakav ce biti nas put i na koje cemo probleme naici,ali sam u isto vrijeme uzbudjena i sretna jer cemo napokon poceti rjesavati jedno po jedno,pa kako bude!

Vi krenite da sakpljute papire ali pokusavajte i dalje.... 
    cesto se desava da bas tada uspe, ..malo cete biti rastereceniji. 

vuky
    16. Veljača 2020. 12:15

avama

PlavaaMK

avama

PlavaaMK

Drage moje evo pratim ali ne stignem ni sve procitat, bravo za nove plusice…
    Evo ja sutra idem na punkciju kako sada izgleda dr. se nada da bi mogli u svjezi transfer za sad izgleda da ce biti do 10 folikula i da nece biti hiper.
    Moram priznati taj dio mi je najgori, ta neizvjesnost, strah i ludilo, koliko ce se njih razviti hoce biti nesto i dali ce uopce biti nesto za smrznuti…..
    Nisam znala za inofolic danas ga idem odmah potrazit da ga kupim ako pomaze kod PCOS, za sad koristim folnu kiselinu, l-arginine, maca prah..

A da li si vec imala hiper? Mene je jako strah jer sam imala prvi put. Da l isu ti sada smanjili dozu lijekova?

Imala sam teški hiper kod prvog postupka, izgledala sam kao da sam trudna 10 mj, puna tekucine, nedostatak zraka, nisam mogla ni mokriti, dobivala fursemid u venu, duklax, ali sve to nekako i prezivis jer ipak nam je uspjelo uz sve te komplikacije.
    Sad sam isto na gonalu, i centratidu, manja doza cekali duze pikala se do jucer 17 dc i 19 dc punkcija, a kod prvog postupka do 13 dc zadnja i 15dc punkcija..
    Budemo vidjeli nadam se da ovaj put ipak ne bude hiper…
    Avama kako je bilo kod tebe ? Kad kreces sa postupkom?

Ma kod mene je bilo 14 folikula, 12 za oplodnju, al imala sam blazi hiper nego ti. Ali bolilo me jako i jedva sam izbjegla bolnicu. Moj AMH je 8,8 i kad je dr vidjela.koliko ima folikula nije vjerovala (bemfola 250,pa 150,pa menopur) isad me zato atrah uopce ici. Kako si ti skupila hrabrost?

Moj AMH je kao tvoj otprilike, u jednom labu tako u drugom nesto visi, a dobili samo 2 js, samo 2 folikula sada... tako da bi rekla da taj AMH ne govori puno... ne znam... mene su zbog niskog AMH samo u polustimulaciju stavljali....

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 12:29

Vuky jel uspela vto sa ta dva folikula. 

vuky
    16. Veljača 2020. 12:38

Jesam, dobili smo 2 odlična embrija, danas je 6dt, pa cekamo... 
    Uglavnom, zelim reci da u ovome jednostavno nema nikakvih pravila...je da se kod nekog u startu ocekuje ovo ili ono, ali garancije nema, moramo se nadati najboljem i ostati pozitivne, a biti spremne na sve... i kvragu, ovo mi je najteze razdoblje u zivotu, ali valjda to tako mora biti... 

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 12:41

vuky

Jesam, dobili smo 2 odlična embrija, danas je 6dt, pa cekamo…
    Uglavnom, zelim reci da u ovome jednostavno nema nikakvih pravila…je da se kod nekog u startu ocekuje ovo ili ono, ali garancije nema, moramo se nadati najboljem i ostati pozitivne, a biti spremne na sve… i kvragu, ovo mi je najteze razdoblje u zivotu, ali valjda to tako mora biti…

Jeste 
    pa super si ti onda.... 6.dan transfera... kad se radi beta?
    Jeste ovo najtezi period ali i to prodje. Sad koliko god ti ne bi htela osluskujes se, pazis... 
    samo polako i smireno... 

vuky
    16. Veljača 2020. 12:48

Drugi pon cu raditi betu... od pocetka sam jako skeptična... ko i drugim curama su mi krenuli menstrualni bolovi... pa milion pitanja... no ne mozemo nista do bete... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.