Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arwen87
    16. Veljača 2020. 10:18

Samo_Sanja

Arwen87

Samo_Sanja,divno,cestitam ti jos jednom!
    Znaci,sljedeci tjedan bi na uzv mogla cuti malo ❤️
    Procitala sam dosta toga o mpo jer me zanimalo,a i medicinske sam struke pa sam se na neki nacin htjela pripremiti na sve ono sto me ceka!
    Arwen puno hvala 😁❤😘
    Moguće je i da srčeko čujemo, ali prvo se vidi gv.. kod nekih se i odma srce čuje, a kod nekih tjedan kasnije.. Samo neka sve ide svojim redom i ja zadovoljna! 🙂
    Koliko imaš godina? Cure su tu na forumu raznih godina jedino ja gdje god da dođem najmlađa 🤷‍♀️🤣

Meni su 32 godine,suprugu 43!
    Sad mi je jako zao sto prije nismo poceli raditi na bebici,jer da jesmo,prije bi i otkrili da postoji neki problem i do sad bi ga vec rijesili!
    No,sad je gotovo!
    Njegov nalaz spermiograma i spermokulture je odlican,po tome bih bez problema mogla ostati trudna!
    Ja sam u 4.mjesecu prosle godine otisla na ginekoloski pregled tu u Osijeku na privatno(jer je moj soc.gin.bio katastrofa),na pregledu sve super!
    U medjuvremenu,odlucila promijeniti ginekologa,prebacila se kod doktorice,ona mi u 11 mjesecu odradila pregled(to mi je i bio prvi pregled kod nje),napravila uzv,papa test,i briseve.. 
    Na uzv rekla da je sve u savrsenom stanju,papa test uredan,brisevi negativni,nema nikakvih cisti,priraslica,endometrioze i slicno...
    Trazila sam  je da mi da uputnicu da prekontroliram hormone,po njoj nije bilo potrebe za tim jer je sve u redu i ciklusi su mi redovni!
    Na kraju sam ih otisla napraviti  privatno,zamolila da mi izvade i hormone stitnjace i AMH - hormoni stitnjace i spolni hormoni su svi uredni,jedino mi je AMH jako nizak(mislim da je negdje oko 1,33 ng,)pa me strah kad krenemo u postupke da li cu uopce imati kvalitetnih stanica i da li ce se sa njima moci ista napraviti!😒

PinkFairydust
    16. Veljača 2020. 10:20

LeLa2807

PinkFairydust

sunshine25

Marijaiva, hvala 😘 da se znam odokativno pripremiti.. uzbuđena sam kao da mi je prvi fet 😂😂
    Pink, ja sam u Filipoviću kupovala, bilo je najjeftinije. Nisam imala velike doze, ali znam da cure idu i u Sloveniju, da su tamo dosta jeftiniji lijekovi. Pronjuškaj na netu, ima negdje broj ljekarne pa nazoveš i pitaš za cijene. Kod nas je definitivno Filipović najjeftiniji. Ja sam prvo pitala u ljekarni kod nas, u Slavoniji, Puregon od 900 iu je skuplji 1000 kn nego kod Filipovića 😂

😵 prilicno sam sigurna da je to protuzakonito. Al ok, budem zivkala okolo ovih dana:) Hvala❤

Nije protuzakonito jer ti je propisana Zakonom o lijekovima najviša cijena. Ja sam odvjetnica i bas radim lijekove, označavanja etc. Dakle ne mogu stavit cijenu veću od propisane. Manje smiju.

A jel? Nama su rekli nesto da kao mora bit jednaka cijena. Budem onda zivkala okolo:) Hvala ti❤

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• maltezer
    16. Veljača 2020. 10:20

Meto
    Prvi mi je transfer, svježi. Sve prvo 😂
    Imam zmrzlice, hvala Bogu. Evo čekam da dobijem pa ću im javiti i vidjeti kad mogu čim prije na fet i trebam li kakve pretrage. Ne da mi se čekati...
    Koje pretrage su ti rekli da napraviš ?

Arwen87
    16. Veljača 2020. 10:22

vuky

Arwen dobro nam dosla i brzo otisla na temu bebica 😊
    Nadajmo se da ce ti uspjeti odmah iz prve, ali budi spremna da mozda nece… uglavnom, ovdje su zene stvarno super i podrska smo si u svemu … sretno ❤️

Blackyi meni su povremeno ko menstrualni bolovi, mislim da je to svima koliko sam popratila… jesi jutros bolje?

Hvala ti vuky,nadam se da cemo se ubrzo sve preseliti na temu bebica!❤️😘

PinkFairydust
    16. Veljača 2020. 10:22

Arwen87

Samo_Sanja

Arwen87

Samo_Sanja,divno,cestitam ti jos jednom!
    Znaci,sljedeci tjedan bi na uzv mogla cuti malo ❤️
    Procitala sam dosta toga o mpo jer me zanimalo,a i medicinske sam struke pa sam se na neki nacin htjela pripremiti na sve ono sto me ceka!
    Arwen puno hvala 😁❤😘
    Moguće je i da srčeko čujemo, ali prvo se vidi gv.. kod nekih se i odma srce čuje, a kod nekih tjedan kasnije.. Samo neka sve ide svojim redom i ja zadovoljna! 🙂
    Koliko imaš godina? Cure su tu na forumu raznih godina jedino ja gdje god da dođem najmlađa 🤷‍♀️🤣

Meni su 32 godine,suprugu 43!
    Sad mi je jako zao sto prije nismo poceli raditi na bebici,jer da jesmo,prije bi i otkrili da postoji neki problem i do sad bi ga vec rijesili!
    No,sad je gotovo!
    Njegov nalaz spermiograma i spermokulture je odlican,po tome bih bez problema mogla ostati trudna!
    Ja sam u 4.mjesecu prosle godine otisla na ginekoloski pregled tu u Osijeku na privatno(jer je moj soc.gin.bio katastrofa),na pregledu sve super!
    U medjuvremenu,odlucila promijeniti ginekologa,prebacila se kod doktorice,ona mi u 11 mjesecu odradila pregled(to mi je i bio prvi pregled kod nje),napravila uzv,papa test,i briseve..
    Na uzv rekla da je sve u savrsenom stanju,papa test uredan,brisevi negativni,nema nikakvih cisti,priraslica,endometrioze i slicno…
    Trazila sam je da mi da uputnicu da prekontroliram hormone,po njoj nije bilo potrebe za tim jer je sve u redu i ciklusi su mi redovni!
    Na kraju sam ih otisla napraviti privatno,zamolila da mi izvade i hormone stitnjace i AMH - hormoni stitnjace i spolni hormoni su svi uredni,jedino mi je AMH jako nizak(mislim da je negdje oko 1,33 ng,)pa me strah kad krenemo u postupke da li cu uopce imati kvalitetnih stanica i da li ce se sa njima moci ista napraviti!😒

Nije to jako niski AMH:) Sto su meni Cesi rekli "nije dobro, ali nije ni tragicno" :) Moze se s tim dobiti super jajceka

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Meto
    16. Veljača 2020. 10:24

Marijamagda kad mislis da si korak naprijed, ono te baci dva natrag🙈
    Imala sam spontani ljetos, u 10mj smo krenuli u drugu stim no spermio bio azoo, tako da smo radili biopsiju i sad radimo sa smrznutim materijalom. Transfer je bio neuspjesan i cekamo treci mjesec da idemo u fet. Dobili smo smrzlice za tri puta i nadamo se da se tu krije nasa beba🤞
    Od moje sveki kolegica (sad ima 42g) je prije dvije god dobila curicu potpomognutom, amh joj je oko 2pmol i uspjela je dobiti pravu stanicu tako da drzim 🤞🤞 i za tebe😊

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 10:25

Pa i nije tako nizak tvoj AMH i mislim da ne moras da brines..
    koliko dugo radute na bebi?
    Plus ako su ostali hormoni ok, stvarno nemas razloga da razmisljas,,

LeLa2807
    16. Veljača 2020. 10:25

PinkFairydust

LeLa2807

PinkFairydust

sunshine25

Marijaiva, hvala 😘 da se znam odokativno pripremiti.. uzbuđena sam kao da mi je prvi fet 😂😂
    Pink, ja sam u Filipoviću kupovala, bilo je najjeftinije. Nisam imala velike doze, ali znam da cure idu i u Sloveniju, da su tamo dosta jeftiniji lijekovi. Pronjuškaj na netu, ima negdje broj ljekarne pa nazoveš i pitaš za cijene. Kod nas je definitivno Filipović najjeftiniji. Ja sam prvo pitala u ljekarni kod nas, u Slavoniji, Puregon od 900 iu je skuplji 1000 kn nego kod Filipovića 😂

😵 prilicno sam sigurna da je to protuzakonito. Al ok, budem zivkala okolo ovih dana:) Hvala❤

Nije protuzakonito jer ti je propisana Zakonom o lijekovima najviša cijena. Ja sam odvjetnica i bas radim lijekove, označavanja etc. Dakle ne mogu stavit cijenu veću od propisane. Manje smiju.

A jel? Nama su rekli nesto da kao mora bit jednaka cijena. Budem onda zivkala okolo:) Hvala ti❤

Ovisi i o vrsti lijeka. Ovi na recept sa liste HZZO imaju propisane cijene. Sutra kad dodjem u ured za komp ti tocno pogledam i napisem. 
    Imas zakon o lijekovima i pravilnik koji malo detaljnije opisuje. Ako sta trebate sa pravne strane javite se. 
    Sto se klinika za MPO tice dobre su u Češkoj, Nizozemskoj cak u Sloveniji rade neke sa donacijama. Kod nas tog nema, banka je propisana zakonom ali nije zaživjela. Apsurdistan. 
    Ovo govorim sa pravne strane. Ne sa medicinske. To ne znam koje su dobre. 😁

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 10:28

Meto

Marijamagdakad mislis da si korak naprijed, ono te baci dva natrag🙈
    Imala sam spontani ljetos, u 10mj smo krenuli u drugu stim no spermio bio azoo, tako da smo radili biopsiju i sad radimo sa smrznutim materijalom. Transfer je bio neuspjesan i cekamo treci mjesec da idemo u fet. Dobili smo smrzlice za tri puta i nadamo se da se tu krije nasa beba🤞
    Od moje sveki kolegica (sad ima 42g) je prije dvije god dobila curicu potpomognutom, amh joj je oko 2pmol i uspjela je dobiti pravu stanicu tako da drzim 🤞🤞 i za tebe😊

Joj bas mi je zao zbog tebe... mogu misliti kako je to///
    pa kao je transfer bio neuspesan? 

Ynam da ima slucajeva gde uspe i sa niskim amh ali moja dr.kaze da je to bas bas retko. 

Meto
    16. Veljača 2020. 10:30

Maltezer najranije sa iducom mengom mozes u fet, tako da sad fino udaris po alkoholu kojeg volis i skratis si vrijeme, mi ovdje svi volimo tako si pripomoci, zato smo uvijek veseli😅🙈 ja sam trenutno na crnom vinu, samca derem i lijepo mi je😁
    Nece ti sad odmah dati dodatne pretrage, meni su nakon dr transfera dali. . Nadam se da ti nece ni trebati😉 

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.