Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    16. Veljača 2020. 09:15

Cekalice, ti grcevi su normalni. Cure ih imaju i po cijelu trudnocu. Nije moguce razluciti jel u pitanju nadolazeca menga ili je reakcija maternice na bebu:) Beta je jedino objektivno mjerilo. Vjerujem da vas izluduje, ali strpite se do bete.
    ...i pliz citirajte mi ovo kroz koji mjesec kad ja budem u toj situaciji🙈

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 09:32

PinkFairydust

To je stvarno jako niska vrijednost :/ Ne zelim biti babaroga, ali cak i ako dobivas jajne stanice pitanje je dal su dovoljno kvalitetne da uspije postupak. E sad, sve ovisi kako se ti osjecas, koliko ti je vazna genetika i koliko imas zivaca jos pokusavati. Sto za sad razmisljas kao sljedece korake?

Pink, ja za sada planiram da jos jednom da odem. Na kolekciju iz prirodnog ciklusa. Dve ili tri aspiracije i onda transfer.... kaze meni nova dr.da sa niskim amh ne valja stimulacija i da su bolje celije iz prirodnog. Uskori, za mesec dva treba da krenem. pa sad kad budem imala dobru celiju mi cemo je izvuci, oploditi i ostaviti da ceka. i tako dok ne nakupimo nekoliko njih. to moze i da traje malo duze... oko 6 meseci do 1 godine....

A zna li iko do kada najkasnije mogu imati donaciju? 

16. Veljača 2020. 09:32

vuky

Mrva1986

Vuky, blacky mene isto srafi od sinoc, tolko da sam oko 1 u noci popila normabel. Sad je malo lakse, ne usudim se do wc ici da ne ugledam mengu. Ja sam brevactid dobila na punkciji i od tad ne, tako da njega ne krivim. A utrogestan…. Pa stavljam ga od punkcije, kak sad na jednom grcevi a do sad nist… Tak da se bojim da je to to😔

A mozda se mrvica ugnjezdila … ☺️ Iste sumnje i strahove imamo sve… i ja se bojim da opet nista, cim krenu ti menstrualni bolovi i meni to znaci kraj… pa se tjesim… ne znam… sto kazu cure koje su vidjele svoje plusice? je bilo tako prije plusa/bete?

E oprostite na upadu. Pratim ovu temu jer cu vam se uskoro pridruziti posto cemo krenuti u postupak. Trenutno sam jos na Klomifenu pa idemo probat sa inseminacijom 2 puta a onda na MPO. Evo da kazem iskustvo od svoje sestre. Bili su u postupku ICSI. I nakon transfer - ona ga je imala kad je bilo 5. dan (ne znam kako se to zove) e...znaci nakon tjedan dana od transfera poceli su joj takvi bolovi kao menstrualni da je ona bila 200 posto uvjerena da je gotovo. A i inace je imala takve bolove. Znaci kao da ju treba dobiti svaki cas.  I to je trajalo i trajalo. Rekla je ma necu popiti nikakvu tabletu za svaki slucaj. I 14 dana od transfera isla je uraditi betu. Ona nije radila test jer je bila uvjerena da nista od toga. Kad beta super. I nakon dva dana beta jos bolja i nakon 9 mjeseci dosla je moja jedina necakinja (za sada - to je ono sa moje strane obitelji) na svijet. Nasa princeza. Sada ima 5 godina.

PinkFairydust
    16. Veljača 2020. 09:35

Marijamagda

PinkFairydust

To je stvarno jako niska vrijednost :/ Ne zelim biti babaroga, ali cak i ako dobivas jajne stanice pitanje je dal su dovoljno kvalitetne da uspije postupak. E sad, sve ovisi kako se ti osjecas, koliko ti je vazna genetika i koliko imas zivaca jos pokusavati. Sto za sad razmisljas kao sljedece korake?

Pink, ja za sada planiram da jos jednom da odem. Na kolekciju iz prirodnog ciklusa. Dve ili tri aspiracije i onda transfer…. kaze meni nova dr.da sa niskim amh ne valja stimulacija i da su bolje celije iz prirodnog. Uskori, za mesec dva treba da krenem. pa sad kad budem imala dobru celiju mi cemo je izvuci, oploditi i ostaviti da ceka. i tako dok ne nakupimo nekoliko njih. to moze i da traje malo duze… oko 6 meseci do 1 godine….

A zna li iko do kada najkasnije mogu imati donaciju?

Mislim da je cesima granica 48, nisam sigurna. Al naravno cim prije tim je bioloski  veca sansa da ce trudnoca eksuli uspjeti

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 09:54

Znas cega se bojim... sta ako mi hormoni polude i izgubim ciklus ili udjem u menopauzu?? Da li i tada moze da se radi donacija? Sada je i u Srbiji dozvoljena ali nema donora jos uvek...

LeLa2807
    16. Veljača 2020. 09:59

PinkFairydust

sunshine25

Marijaiva, hvala 😘 da se znam odokativno pripremiti.. uzbuđena sam kao da mi je prvi fet 😂😂
    Pink, ja sam u Filipoviću kupovala, bilo je najjeftinije. Nisam imala velike doze, ali znam da cure idu i u Sloveniju, da su tamo dosta jeftiniji lijekovi. Pronjuškaj na netu, ima negdje broj ljekarne pa nazoveš i pitaš za cijene. Kod nas je definitivno Filipović najjeftiniji. Ja sam prvo pitala u ljekarni kod nas, u Slavoniji, Puregon od 900 iu je skuplji 1000 kn nego kod Filipovića 😂

😵 prilicno sam sigurna da je to protuzakonito. Al ok, budem zivkala okolo ovih dana:) Hvala❤

Nije protuzakonito jer ti je propisana Zakonom o lijekovima najviša cijena. Ja sam odvjetnica i bas radim lijekove, označavanja etc. Dakle ne mogu stavit cijenu veću od propisane. Manje smiju. 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Meto
    16. Veljača 2020. 10:05

Sunshine, Marta pratim se sa vama. I moja m treba doci oko 2-3.03. 💪😁 ja cu sa estrofemom ipak.
    Arwen, Martina dobrodosle🤗 
    Marijamagda sjecam te se od prije, dobrodosla ponovno😊 
    Avama zao mi je😔
    Maltezer i ja sam kod dr Po, meni je sam dao dodatne pretrage. Tebi je prvi transfer? Imas smrzlica? 
    Bozma pridruzujem se cestitkama na datom otkazu🙈

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• avama
    16. Veljača 2020. 10:10

Meto hvala, a idemo dalje.

• Marijamagda
    16. Veljača 2020. 10:10

Meto, i ja se tebe secam.... od prosle godine... he he 
    pa sta je sa tobom bilo??? 

• avama
    16. Veljača 2020. 10:14

PlavaaMK

Drage moje evo pratim ali ne stignem ni sve procitat, bravo za nove plusice…
    Evo ja sutra idem na punkciju kako sada izgleda dr. se nada da bi mogli u svjezi transfer za sad izgleda da ce biti do 10 folikula i da nece biti hiper.
    Moram priznati taj dio mi je najgori, ta neizvjesnost, strah i ludilo, koliko ce se njih razviti hoce biti nesto i dali ce uopce biti nesto za smrznuti…..
    Nisam znala za inofolic danas ga idem odmah potrazit da ga kupim ako pomaze kod PCOS, za sad koristim folnu kiselinu, l-arginine, maca prah..

A da li si vec imala hiper? Mene je jako strah jer sam imala prvi put. Da l isu ti sada smanjili dozu lijekova?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.