Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Veljača 2020. 18:22

marijaiva

PinkFairydust

marijaiva

PinkFairydust

Slee

Avama onda drzim fige da ne bude potrebe ici kod Skvorca!
    Kako je na sv. Duhu? Za sv. Duh sam samo cula da ne rade vikendom

Kaze frend ginic da nije bed ako klinika ne radi vikendom, da ako ljudi znaju sto rade se da narihtati lijekovima da sve bude tempirano kak spada🤷‍♀️

Ne bih se bas slozila s tim jer su meni tako na vv prebacili punkciju s nedjelje na ponedjeljak i stanice su mi bile prezrele cak mi je i biologija to priznala jer je bila slaba oplodnja na 7 stanica samo 1 embrij i rekla je da je punkcija trebala bit po njenom dan prije…

onda valjda nisu adekvatno narihtali🤷‍♀️ nemam pojma, samo prenosim sto je on meni rekao, ja sam isto dramila jer Cesi kojima smo se naumili ne rade vikendom, odnosno subota ako se bas mora a nedjelju ne.

Ma tko ce ga znat da..
    Nije mi uspjelo ni kad je sve bilo adekvatno narihtano.. Nije u njima problem, u mojoj metrnici je🤷‍♀️🤦‍♀️
    Iako R. mi na histeroskopiji rekao da je i s njom sve u redu 😂😂😂
    Blago meni, sve valja samo bebe nema😏🙄🤦‍♀️

*maternici*

16. Veljača 2020. 18:27

Bozma

marijaiva

PinkFairydust

Slee

Kaze frend ginic da nije bed ako klinika ne radi vikendom, da ako ljudi znaju sto rade se da narihtati lijekovima da sve bude tempirano kak spada🤷‍♀️

Ne bih se bas slozila s tim jer su meni tako na vv prebacili punkciju s nedjelje na ponedjeljak i stanice su mi bile prezrele cak mi je i biologija to priznala jer je bila slaba oplodnja na 7 stanica samo 1 embrij i rekla je da je punkcija trebala bit po njenom dan prije…

meni se isto ovo čini da ne mogu oni to tek tako naštelit, mogu spriječit pucanje folikula, ali kakve onda stanice budu unutra. To još donekle ok kod žena koje dobiju po 15 stanica pa tu bude i zrelih i nezrelih i prezrelih pa se nađe toga za transfer, ali mi koji imamo 5-6 stanica i manje.

Pa eto ni meni nije bas jasno, kako oni lijekovima mogu nastimat ako punkcija treba bit u nedjelju pa ju prebace za ponedjeljak.. Znaci da moramo dan duze i primat lijekove i sve i gubi se onaj 'implantacijski prozor' jer se sve pomice.. Cemu se onda vadi estradiol prije punkcije da se vidi zrelost stanica i sve ostalo... Da, jos ok nekom tko ima dosta folikula no netko tko ima 2,3 pa ti riskiraj.. Hmmm... Ne znam, nisam stručnjak ali ipak smatram da su tu bitni i sati da se sve pogodi  a ne dani... 

16. Veljača 2020. 18:30

Iris0202

Bozma

Iris202, tako i ja nakon negativne bete naručujem sa iHerba kao luđakinja, bude mi lakše jer mi se čini da nešto poduzimam, ali nadajmo se da tebi nova pošiljka neće trebat, eventualno neki prenatali.
    Viola1, koji ti je ono dan od transfera? možda te sutra beta i iznenadi

Nadam se pozitivnoj beti jer sam na dobrom putu da se s nečim otrujem :D Već se vidim u sljedećoj epizodi … pomahnitalo naručivanje svakakog šodera ne bi li time vratila mladost :/ A šta ću kad mi to jedino to ulijeva nadu u uspjeh. Vidjeti ću sljedeći tjedan hoće li sve te ludorije koje sam progutala dati ikakve rezultate.

Hahahaha... Meni je privatnik rekao da se bolje pocastim welnesom nego 'bacanje novca na suplemente' koji su cisti marketing.. Pa ga znaj🙄🤦‍♀️... 
    Po njemu je i folna nepotrebna, bolje jest blitve...
    Pa eto... 

• avama
    16. Veljača 2020. 18:31

Slee

Da, ne rade vikendom i onda sve stimaju prema tome. Jedino ako treba folikulometeija onda naruce na hitnu dole da netko pogleda. A ovako je ok, ne znam ni sama, meni je zasmetalo kad sam u laboratoriju pitala za zamrzavanje  po 1embrij onda mi je rekla da sta ne menida je to skupo. Tako da cu sutra pricati sa dr o tome, ako to ne moze onda ni ne bi isla vise tu. Jer ja imam oziljaknod carakog i ne mogu vracati po 2.

PinkFairydust
    16. Veljača 2020. 18:32

marijaiva

Bozma

marijaiva

PinkFairydust

Slee

meni se isto ovo čini da ne mogu oni to tek tako naštelit, mogu spriječit pucanje folikula, ali kakve onda stanice budu unutra. To još donekle ok kod žena koje dobiju po 15 stanica pa tu bude i zrelih i nezrelih i prezrelih pa se nađe toga za transfer, ali mi koji imamo 5-6 stanica i manje.

Pa eto ni meni nije bas jasno, kako oni lijekovima mogu nastimat ako punkcija treba bit u nedjelju pa ju prebace za ponedjeljak.. Znaci da moramo dan duze i primat lijekove i sve i gubi se onaj 'implantacijski prozor' jer se sve pomice.. Cemu se onda vadi estradiol prije punkcije da se vidi zrelost stanica i sve ostalo… Da, jos ok nekom tko ima dosta folikula no netko tko ima 2,3 pa ti riskiraj.. Hmmm… Ne znam, nisam stručnjak ali ipak smatram da su tu bitni i sati da se sve pogodi a ne dani…

nemam ti pojma, al mislim da onda smanje valjda dozu tak da ti treba tipa 2 dana stimulacije duze, tj da taman dozore tad kad treba. uspore rast folikula kad procjene da ce taman bit za punkciju na vikend. 🤷‍♀️ to mi je bar logicno. nisam pitala, uzela sam to kao zdravo za gotovo, previse mi je drugih stvari bilo taj tren koje sam pokusavala dokuciti

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• avama
    16. Veljača 2020. 18:35

PinkFairydust

marijaiva

Bozma

marijaiva

PinkFairydust

Slee

Pa eto ni meni nije bas jasno, kako oni lijekovima mogu nastimat ako punkcija treba bit u nedjelju pa ju prebace za ponedjeljak.. Znaci da moramo dan duze i primat lijekove i sve i gubi se onaj 'implantacijski prozor' jer se sve pomice.. Cemu se onda vadi estradiol prije punkcije da se vidi zrelost stanica i sve ostalo… Da, jos ok nekom tko ima dosta folikula no netko tko ima 2,3 pa ti riskiraj.. Hmmm… Ne znam, nisam stručnjak ali ipak smatram da su tu bitni i sati da se sve pogodi a ne dani…

nemam ti pojma, al mislim da onda smanje valjda dozu tak da ti treba tipa 2 dana stimulacije duze, tj da taman dozore tad kad treba. uspore rast folikula kad procjene da ce taman bit za punkciju na vikend. 🤷‍♀️ to mi je bar logicno. nisam pitala, uzela sam to kao zdravo za gotovo, previse mi je drugih stvari bilo taj tren koje sam pokusavala dokuciti

Pa da mislim da uspore onda, ali ne znam koliko je to ok.

• avama
    16. Veljača 2020. 18:36

Sad i ja mislim dal da idem u prirodni pokusaj, ne znam ni sama jel se isplati probati?

16. Veljača 2020. 18:38

PinkFairydust

marijaiva

Bozma

marijaiva

PinkFairydust

Slee

Ne znam.. Znam kad sam bila kod R. punkcija mi je bas u nedjelju ispala jos je sestra nesto ono tipa joj sta ne moze u subotu njemu🤷‍♀️
    A on - ne ne mora bit u nedjelju.. Dobila jesam 14 stanica 10 zrelih i 0 beba.. 
    Mozda bolje da je sestru slusao😂😂😂😂

16. Veljača 2020. 18:43

avama

Sad i ja mislim dal da idem u prirodni pokusaj, ne znam ni sama jel se isplati probati?

Pa ako ides preko hzzoa smatram da nema sta izgubit.. Osobno placala prirodni postupak koji je cca 5000kn ne bi jer sam kao sto sam vec pisala bila u 2 prirodna.. Jednom nikakva stanica nije se ni oplodila a drugi put se oplodila Al bila neka krzljava.. To je bas tesko pogoditi no ima i uspjeha.. Malih ali ima.. Ako ima redovite ovulacije i pohode dan punkcije (dakle bolnica mora radit SVE dane jer folikula raste kako raste nema ustimavanja lijekovima). 

Nadalica
    16. Veljača 2020. 18:49

Blacky, Vuky, Mrvica I ostale cekalice zelim vam svu srecu, sto se tih grceva tice imala Sam ih of prvog dana transfera I imam ih I Dan Danas u 14 tjednu trudnoce, svaki put se isprepadam ali sve je uredu, meni je jedini simptom bio sto Sam svoj omiljeni cups zamrzila, I sad ga ne podnosim 😢😢
    Samo Sanja kako Si mi ti, kako se osjecas, ima li nekih simptoma, kad je uzv? Sad si 6,7 sedmica?
    PINKFAIRYDUST dokle si ti draga, kad pocinjes sa pikanjem? Bas Sam vidjela cijenu koju Si spomenula, bas je Puno, Mi smo Dali 7 HILJADA ovdje u Austriji za lijekove, voznju od 3 sata u jednom pravcu bezbroj puta, postupak, 3 zamrzavanja, bezbroj spermiograma I tese, a Svi govore da je u ceskoj jeftinije, bas me zacudilo otkuda toliko, Ali sve za bebice ❤️
    Metoooooo kako Si mi? Ti Si mi nekako posebno draga ❤️
    Avama ne tuguj, bit ce vec bolje, imas li smrzlica?
    Ostalima koje Sam zaboravila I Novim curama zelim punk srece, neka mi sve budete trudne do kraja ove 2020.. Ja Sam juce nakon duge setnje osjetila bebe, bas je bilo vidljivo I muz je osjetio, plako budala cijelu noc u pola 2 ujutro zvao svoju mamu da joj Kaze da je osjetio bebu I Onda smo plakali sve troje.. Ne znam ko je ludji od nas ali ja se izvlacim na hormone hehe, nego da li je rano u 14 sedmici osjetiti pokret bebe, iako su blizanceki,, ja Sam se prvo prepala ono nisam skontala sta je na prvu... Ljubac za sve 😘

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.