Sunshine, Martapratim se sa vama. I moja m treba doci oko 2-3.03. 💪😁 ja cu sa estrofemom ipak.
Arwen, Martinadobrodosle🤗
Marijamagdasjecam te se od prije, dobrodosla ponovno😊
Avama zao mi je😔
Maltezer i ja sam kod dr Po, meni je sam dao dodatne pretrage. Tebi je prvi transfer? Imas smrzlica?
Bozma pridruzujem se cestitkama na datom otkazu🙈
Hvala Meto🙋🥰😘
Marijamagda moj dr je rekao da se u ovom putu nagledao puno toga neobjasnjivog i da vjeruje u cuda jer sto bi drugo bilo, tako da dr mogu pricati a Bozija volja je nesto trece😊
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Iriso202, nisam znala ovo, jednom sam imala paket od 200kn i naplatili PDV i te postanske troskove, nisu carinu ali i ovako me doslo 100kn na paket od 200, a znam da preko neke cifre uz PDV ide i carina pa me bilo strah tih cifri kad je na 200kn ovoliko bilo. Dobro je i ovo znat.
Marijamagda, mislim da nece biti kasno sta se godina tice, ali opet....ako nismo do sad ostale trudne sve ove godine, odgadjanjem i te donacije mi se cini da su nam manje sanse za uspjeh iz prve, ajd da donorica ima 10-15 stanica pa se vracas u fet ako ne uspije, nego vidim na onom drugom forumu da u ceskoj donorice dobiju po 1-2 embrija( vjerojatno su poceli jednu donoricu dijelit na vise zena) pa ako ne uspije iz prve, kad cu vise skupit lovu za novi pokusaj. A i ne bi bas da radjam sa 45...i ovih mojih 40 mi je previse.
Sta se grceva tice, ja sam ih prosli put imala i krenuli odmah nakon transfera trodnevnog pa sam znala da je nemoguce da je nesto dobro. Taj dan sam uz utrogestan primila i Brevactide pa mislim da je od toga. Probolo bi me toliko da bi se preznojavala i pulsiralo u jajnicima da bi cak i muz osjetio kad bi stavio ruku.
Vadi li koja od vas betu ovih dana?
Samo_Sanja,divno,cestitam ti jos jednom!
Znaci,sljedeci tjedan bi na uzv mogla cuti malo ❤️
Procitala sam dosta toga o mpo jer me zanimalo,a i medicinske sam struke pa sam se na neki nacin htjela pripremiti na sve ono sto me ceka!Arwen puno hvala 😁❤😘
Moguće je i da srčeko čujemo, ali prvo se vidi gv.. kod nekih se i odma srce čuje, a kod nekih tjedan kasnije.. Samo neka sve ide svojim redom i ja zadovoljna! 🙂
Koliko imaš godina? Cure su tu na forumu raznih godina jedino ja gdje god da dođem najmlađa 🤷♀️🤣
Meni su 32 godine,suprugu 43!
Sad mi je jako zao sto prije nismo poceli raditi na bebici,jer da jesmo,prije bi i otkrili da postoji neki problem i do sad bi ga vec rijesili!
No,sad je gotovo!
Njegov nalaz spermiograma i spermokulture je odlican,po tome bih bez problema mogla ostati trudna!
Ja sam u 4.mjesecu prosle godine otisla na ginekoloski pregled tu u Osijeku na privatno(jer je moj soc.gin.bio katastrofa),na pregledu sve super!
U medjuvremenu,odlucila promijeniti ginekologa,prebacila se kod doktorice,ona mi u 11 mjesecu odradila pregled(to mi je i bio prvi pregled kod nje),napravila uzv,papa test,i briseve..
Na uzv rekla da je sve u savrsenom stanju,papa test uredan,brisevi negativni,nema nikakvih cisti,priraslica,endometrioze i slicno…
Trazila sam je da mi da uputnicu da prekontroliram hormone,po njoj nije bilo potrebe za tim jer je sve u redu i ciklusi su mi redovni!
Na kraju sam ih otisla napraviti privatno,zamolila da mi izvade i hormone stitnjace i AMH - hormoni stitnjace i spolni hormoni su svi uredni,jedino mi je AMH jako nizak(mislim da je negdje oko 1,33 ng,)pa me strah kad krenemo u postupke da li cu uopce imati kvalitetnih stanica i da li ce se sa njima moci ista napraviti!😒
Nije to jako niski AMH:) Sto su meni Cesi rekli "nije dobro, ali nije ni tragicno" :) Moze se s tim dobiti super jajceka
Stvarno?
Ja sam se bas jako rastuzila kad mi je stigao nalaz!
I odmah sam pocela razmisljati o potpomognutoj i sto ako dodje do stimuliranih postupaka a ja ne budem dobila neki pristojan broj jajnih stanica ili one budu nikakve kvalitete 😒🤷
Marijamagda, mislim da nece biti kasno sta se godina tice, ali opet….ako nismo do sad ostale trudne sve ove godine, odgadjanjem i te donacije mi se cini da su nam manje sanse za uspjeh iz prve, ajd da donorica ima 10-15 stanica pa se vracas u fet ako ne uspije, nego vidim na onom drugom forumu da u ceskoj donorice dobiju po 1-2 embrija( vjerojatno su poceli jednu donoricu dijelit na vise zena) pa ako ne uspije iz prve, kad cu vise skupit lovu za novi pokusaj. A i ne bi bas da radjam sa 45…i ovih mojih 40 mi je previse.
Slazem se... i ja to kazem. Dajem jos jednu sansu i to je to.
Zaista nemam vise sta da cekam/
Jel imas neke dileme oko celijice...kakva ce biti, ko je donatorka, na koga ce liciti? to je posebna tema ali ja sam toliko umorna da samo zelim da ovo okoncam pogotovo sto moja generacija ima vec veliku decu, sve sami skolarci....
Drage moje evo pratim ali ne stignem ni sve procitat, bravo za nove plusice…
Evo ja sutra idem na punkciju kako sada izgleda dr. se nada da bi mogli u svjezi transfer za sad izgleda da ce biti do 10 folikula i da nece biti hiper.
Moram priznati taj dio mi je najgori, ta neizvjesnost, strah i ludilo, koliko ce se njih razviti hoce biti nesto i dali ce uopce biti nesto za smrznuti…..
Nisam znala za inofolic danas ga idem odmah potrazit da ga kupim ako pomaze kod PCOS, za sad koristim folnu kiselinu, l-arginine, maca prah..
A da li si vec imala hiper? Mene je jako strah jer sam imala prvi put. Da l isu ti sada smanjili dozu lijekova?
Imala sam teški hiper kod prvog postupka, izgledala sam kao da sam trudna 10 mj, puna tekucine, nedostatak zraka, nisam mogla ni mokriti, dobivala fursemid u venu, duklax, ali sve to nekako i prezivis jer ipak nam je uspjelo uz sve te komplikacije.
Sad sam isto na gonalu, i centratidu, manja doza cekali duze pikala se do jucer 17 dc i 19 dc punkcija, a kod prvog postupka do 13 dc zadnja i 15dc punkcija..
Budemo vidjeli nadam se da ovaj put ipak ne bude hiper...
Avama kako je bilo kod tebe ? Kad kreces sa postupkom?
To je stvarno jako niska vrijednost :/ Ne zelim biti babaroga, ali cak i ako dobivas jajne stanice pitanje je dal su dovoljno kvalitetne da uspije postupak. E sad, sve ovisi kako se ti osjecas, koliko ti je vazna genetika i koliko imas zivaca jos pokusavati. Sto za sad razmisljas kao sljedece korake?
Pink, ja za sada planiram da jos jednom da odem. Na kolekciju iz prirodnog ciklusa. Dve ili tri aspiracije i onda transfer…. kaze meni nova dr.da sa niskim amh ne valja stimulacija i da su bolje celije iz prirodnog. Uskori, za mesec dva treba da krenem. pa sad kad budem imala dobru celiju mi cemo je izvuci, oploditi i ostaviti da ceka. i tako dok ne nakupimo nekoliko njih. to moze i da traje malo duze… oko 6 meseci do 1 godine….
A zna li iko do kada najkasnije mogu imati donaciju?
0,13ng mol je u 'nasoj' vrijednosti je 0.93 p/mol (mnozi se sa 7.14) sto je i dalje dosta nisko no nikako ne izvedivo samo da treba se sto prije izvuci maximum jer ovaj prijedlog u prirodnom cekati pa izvlačiti stanicu po stanicu.. Pa to ni mladim curama sa visokim amh rijetko uspije.. Tko zna imas li ovulaciju bas svaki mjesec pa da li ce pogoditi izvuci stanicu da li ce biti zrela hoce li se oplodi ti.. Pa onda idu i mjesec mozda ne bude stanice. A vrijeme ide sto je s ovim amh najkriticnija tocka..
Eto mene npr s amh 25 u 2 prirodna postupka prvi put nezrela stanica a drugi put sam imala ali nije bila neka.. S 31 godinom i amh 25...
Pa i nije tako nizak tvoj AMH i mislim da ne moras da brines..
koliko dugo radute na bebi?
Plus ako su ostali hormoni ok, stvarno nemas razloga da razmisljas,,
Marijamagda,ako se pitanje odnosilo na mene,vjencali smo se u 6.mjesecu 2018.godine,tad smo prestali paziti,ali nismo nista posebno ciljali plodne dane,nego smo imali odnose onda kad nam se dalo,nevezano za dane ciklusa!
Kako se nista nije dogadjalo,prosle godine u 4 mjesecu smo oboje odlucili malo se ozbiljnije zabaviti time i biti aktivniji za vrijeme plodnih dana-opet se nista nije dogodilo!
U 8 mjeseci sam nabavila lh trakice kako bih pratila ovulaciju-pomocu njih sam skontala da mi je ovulacija ranije(negdje izmedju 11-13 dc,a ne par dana kasnije kako sam mislila do tad....ali evo,i dalje nema rezultata ,bez obzira sto trakicama uhvatim pik i osjetim po bolovima i iscjetku otprilike kad mi je ovulacija,tako da vise necemo odgadjati obradu!
Nekako mislim da je zaista sve u redu,do sad se vec nesto moralo uhvatiti!
Pa i nije tako nizak tvoj AMH i mislim da ne moras da brines..
koliko dugo radute na bebi?
Plus ako su ostali hormoni ok, stvarno nemas razloga da razmisljas,,Marijamagda,ako se pitanje odnosilo na mene,vjencali smo se u 6.mjesecu 2018.godine,tad smo prestali paziti,ali nismo nista posebno ciljali plodne dane,nego smo imali odnose onda kad nam se dalo,nevezano za dane ciklusa!
Kako se nista nije dogadjalo,prosle godine u 4 mjesecu smo oboje odlucili malo se ozbiljnije zabaviti time i biti aktivniji za vrijeme plodnih dana-opet se nista nije dogodilo!
U 8 mjeseci sam nabavila lh trakice kako bih pratila ovulaciju-pomocu njih sam skontala da mi je ovulacija ranije(negdje izmedju 11-13 dc,a ne par dana kasnije kako sam mislila do tad….ali evo,i dalje nema rezultata ,bez obzira sto trakicama uhvatim pik i osjetim po bolovima i iscjetku otprilike kad mi je ovulacija,tako da vise necemo odgadjati obradu!
Nekako mislim da je zaista sve u redu,do sad se vec nesto moralo uhvatiti!
Pa koliko sam ukapirala do sada niste bili na vto? Joj drzim sviga fige da nam uspe. Ima toliko pretraga koje se mogu uraditi ali ja mislim da vto u danasnje nije bauk i da kad je vec tako imate velike sanse da vam uspe
Arwen87, to uopce nije los AMH, ali eto bolje prije nego kasnije krenit u sve ovo, vece su vam sanse dok ste jos mladi
Sortiraj odgovore
Najstariji