Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arwen87
    15. Veljača 2020. 22:14

Supergirl

Arwen, puno sreće ❤ cure ovdje su toliko drage i suosjecajne da bi najrađe da odemo na kavu ponekad 😊😊 osim toga, znamo se zaliti i kad nas muzevi razljute, a to je neprocjenjivo

Hvala ti😊😘
    I ja svima zelim puno srece, i da prodju sto manje postupaka i patnje kako bi dosle do cilja!
    Iskreno,nisam nikad ni pomisljala da bi me moglo docekati sve ovo,ali vjerujem da nije niti jedna od vas takodjer!
    Bit ce kako bude!

Arwen87
    15. Veljača 2020. 22:29

Blacky89

Avama zao mi je draga 😞, jel ti ovo sad bila stimulacija ili Fet? Sorry ne mogu sve popamtit
    Supergirl a stvarno nekad znaju bit koze, pusti blesacu…
    Arwen dobro dosla…. ja bih ti savjetovala da mozda bolje izabereš doktoricu Abicic. Predraga žena.
    Bila sam u Os, kod prof. Šijanovica, meni jos uvijek THE BEST mpovac… al nažalost završio na bolovanju i ne radi. Nakon sto sam to cula, nisam željela vise ic tamo, nekako sam samo njemu vjerovala. 

Hvala ti na preporuci!
    Gdje ti sad ides na postupke?

Prijateljica mi je neki dan bila tamo na inseminaciji i pitala da li se predugo ceka na pregled jer sam je ja zamolila da mi to provjeri!
    Rekli su joj da ne i da trenutno samo rade Abicic i Popovic ali da bi se i Sijanovic trebao vratiti s bolovanja!
    Samo je pitanje kada!
    Nemam pojma da li se mogu prebaciti kod njega ako sad krenem na preglede kod nekog od ovih dvoje?!
    Za njega sam cula da je odlican,za Popovica sam cula par komentara za i protiv,a prijateljica mi je trenutno kod dr.Abicic...
    E sad,i ona za nju kaze da je simpaticna i draga,ali da joj ne objasni puno toga,a mislim da bi meni to jako smetalo,da moram otici sa pregleda ili sa inseminacije sa nekim polovicnim informacijama,pa da onda moram ispitivati ljude okolo!
    A opet,za drugu kolegicu znam da je nakon inseminacije koju je vodio Popovic ostala trudna,tako da evo,ispada da je to sve lutrija i da se nikad ne zna kad ce i sto nekome upaliti!

• Blacky89
    15. Veljača 2020. 22:52

Arwen sad si mi uljepšala dan kad sam cula da se i Š vraća (nadam se uskoro 🤗). Iskreno, mislim da se mozes prebacit kod drugog doktora al to najčešće nije običaj. A sto se tiče toga da ti neko kaze ili ne kaze sve... sta god ih pitaš reci ce ti, al i Š ti bas nije netko od puno rijeci da ce naveliko i naširoko pricat. Sta ga pitaš reci ce, sta ne, reci ce osnovno. Jedino je meni taj čovjek ulio toliko povjerenje da ga nisam ni ispitivala previse, jednostavno sam mu vjerovala (to je jako tesko postic kod mene). A tebi bi onda stvarno bilo mozda najbolje P izabrat. Čini mi se da on voli puno pricat 😂😉 
    Bas to sto kažeš, sve je to lutrija.  
    Trenutno sam privatno u zg kod doktora L. 

• Blacky89
    15. Veljača 2020. 22:53

Pink jel ja imam recept za gin? Moze retroaktivno? Vec sam ga popila 😂

Samo_Sanja
    15. Veljača 2020. 23:00

Arwen
    Nećeš morati ništa skinuti, imaš savršenu kilažu 👌🔝
    Hvala ti 😘 sad sam tek na početku trudnoće, beta hcg test iz krvi potvrdio trudnoću i sljedeći tjedan idem na prvi ultrazvuk. Danas točno 5 punih tjedana od zadnje mjesečnice.. znači 5 tj trudna, ušla u 6 tj.. 😊
    Bila sam na dvije inseminacije, prva je bila prirodno bez lijekova, druga stimulirana sa lijekovima clomid i štoperica.. A treće mi je bilo izvantjelesna (ivf) stimuliran sa injekcijama.. misliš da je neka znanstvena fantastika al zapravo je jednostavno i brzo naučiš.. To ti je sve za rast jajnih stanica i protiv njihovog pucanja, tj pucanja folikula.. kad ti izvade jajašca (punkcija) nema više pikanja samo tablete.. Vrate ti oplođenu j.s i piješ i dalje te tablete i čekaš da dođe dan kada ideš vadit betu.. čekaš nalaz sat-dva i dr. pročita nalaz i kaže ti jesi ili nisi 🤰
    To je ukratko to.. Imaš na internetu njihov vodič kroz mpo.. A i drže predavanje o svemu, pa kad dođeš sa mužem pitaju te jel ćete ih poslušati.. baš imaju lijepu prezentaciju i sve vam objasne.. Ja Popovića nisam morala ništa pitat jer on sve objasni prije nego da ga pitaš, čovjek se ne gasi 😂 Baš su tamo svi dobri, barem meni! Tu smo jedna za drugu, i ne samo za mpo nego općenito za sve, zajedno se smijemo i plačemo, kukamo..veselimo..
    Ja sam tamo u kbc-u upoznala par cura i sprijateljile se, i sad kad se nađemo tamo, odemo na kavu.. tako da ima i lijepih strana ovih naših muka s neplodnoscu kako nađemo prijatelje uživo tako i ovdje na forumu 🤗❤

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

Arwen87
    15. Veljača 2020. 23:00

Blacky89

Arwen sad si mi uljepšala dan kad sam cula da se i Š vraća (nadam se uskoro 🤗). Iskreno, mislim da se mozes prebacit kod drugog doktora al to najčešće nije običaj. A sto se tiče toga da ti neko kaze ili ne kaze sve… sta god ih pitaš reci ce ti, al i Š ti bas nije netko od puno rijeci da ce naveliko i naširoko pricat. Sta ga pitaš reci ce, sta ne, reci ce osnovno. Jedino je meni taj čovjek ulio toliko povjerenje da ga nisam ni ispitivala previse, jednostavno sam mu vjerovala (to je jako tesko postic kod mene). A tebi bi onda stvarno bilo mozda najbolje P izabrat. Čini mi se da on voli puno pricat 😂😉
    Bas to sto kažeš, sve je to lutrija.
    Trenutno sam privatno u zg kod doktora L.

A evo,tako su rekli,vratit ce se s bolovanja ali ne znaju tocno kada!
    S obzirom da i ti kazes da je tako dobar,najsretnija bih bila da zavrsim kod njega,ali necu vise ovo sve odgadjati!
    Cim dobijem uputnicu nazvat cu ih,naruciti se i kome dopadnem  od njih dvoje neka bude!
    Ako ne budem zadovoljna u Osijeku idem dalje!
    Zamolit cu svoju dr.da mi odmah da i uputnicu da bar napravim opet hormone pa da sa svjezim nalazom idem na prvi pregled na humanu,nadam se da mi nece raditi probleme oko toga!
    Sto vi sve koristite od vitamina i odakle ih narucujete?!
    Sad sam gledala neke vitamine i q10,pa ne znam koji je najbolje da kupim!?

15. Veljača 2020. 23:01

MakiST

Pitanje! Odakle shippaju s iHerba? Jel ikoga ikad carina opalila? Jer je iznos stvari koje zelim naruciti premašio nekih 130 dolara

iz USA, mene je nekad na račune koji su preko 200-300kn
    Rasporedi u paketiće od po cca 150kn i neće ti carinit, radije plati za sve posebnu poštarinu jer je manja nego carina. Npr. Q10 od 220kn mi nisu nikad sam carinili, ali kad bi u kutiji bile 3 bočice sve skupa 200kn jesu. neke jeftinije stvari stavi u jedan paket, ove skuplje svaku posebno. I kad platiš poštarinu isplati se, dosta je jeftinije nego kod nas

Arwen87
    15. Veljača 2020. 23:15

Samo_Sanja,divno,cestitam ti jos jednom!
    Znaci,sljedeci tjedan bi na uzv mogla cuti malo ❤️
    Procitala sam dosta toga o mpo jer me zanimalo,a i medicinske sam struke pa sam se na neki nacin htjela pripremiti na sve ono sto me ceka!
    Baratam tim nekim osnovnim pojmovima i znam otprilike koja je procedura i kako ide postupak,no ipak...drukcije je i puno mi znaci kad ovako mogu pitati i procitati necije stvarno iskustvo i saznati iz prve ruke sto sve mogu ocekivati i sto bi se moglo zakomplicirati!
    Iskreno, pomalo me strah i nervozna sam,jer koliko god zelim biti optimisticna i vjerovati u uspjeh nekako se bojim da nam ipak nece ici tako lako!
    Ali eto,dat cemo sve od sebe i pokusati uciniti sve sto je u nasoj moci,jer prirodno ocito ne ide,a ja ne postajem mladja,pa nema ni smisla da cekamo i dalje i da nam uzalud vrijeme prolazi a nema nikakvih rezultata!

Samo_Sanja
    15. Veljača 2020. 23:44

Arwen87

Samo_Sanja,divno,cestitam ti jos jednom!
    Znaci,sljedeci tjedan bi na uzv mogla cuti malo ❤️
    Procitala sam dosta toga o mpo jer me zanimalo,a i medicinske sam struke pa sam se na neki nacin htjela pripremiti na sve ono sto me ceka!
    Baratam tim nekim osnovnim pojmovima i znam otprilike koja je procedura i kako ide postupak,no ipak…drukcije je i puno mi znaci kad ovako mogu pitati i procitati necije stvarno iskustvo i saznati iz prve ruke sto sve mogu ocekivati i sto bi se moglo zakomplicirati!
    Iskreno, pomalo me strah i nervozna sam,jer koliko god zelim biti optimisticna i vjerovati u uspjeh nekako se bojim da nam ipak nece ici tako lako!
    Ali eto,dat cemo sve od sebe i pokusati uciniti sve sto je u nasoj moci,jer prirodno ocito ne ide,a ja ne postajem mladja,pa nema ni smisla da cekamo i dalje i da nam uzalud vrijeme prolazi a nema nikakvih rezultata!

Arwen puno hvala 😁❤😘
    Moguće je i da srčeko čujemo, ali prvo se vidi gv.. kod nekih se i odma srce čuje, a kod nekih tjedan kasnije.. Samo neka sve ide svojim redom i ja zadovoljna! 🙂
    Svi mi imamo strah, to je normalno.. pogotovo kada ideš prvi put i ne znaš šta te čeka.. kasnije kad i kreneš u to i ne uspije, normalno da si tužna i razočarana ali kasnije kažeš nema veze, idemo dalje.. postoji puno opcija i ne treba nikada odustati! Rijetko kad postupak uspije od prve, ali ima i takvih slučajeva.. Ja osobno nisam polagala velike nade u inseminacije jer su i sami rekli da je to ko poboljšani odnos, i ti ne znaš jel će se to u tvome tijelu oplodit i zaljepit ili ne.. dok za ivf oni već odrade pola posla, na tebi je samo da čuvaš mrvicu i nadaš se da će se zaljepit pa kasnije osluškuješ simptome 😀
    Tako da, živio ivf!!! 😁
    Koliko imaš godina? Cure su tu na forumu raznih godina jedino ja gdje god da dođem najmlađa 🤷‍♀️🤣

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

• Marijamagda
    15. Veljača 2020. 23:45

Marijamagda, znam dvije kolegice koje su sa takvim AMH zatrudnile, ali su tada imale manje godina. ja unatoč visokom FSH i LH dobro reagiram na stimulaciju iako su odmah rekli donacija. Odlučili smo jos jednom probat sa mojim stanicama i ako ne uspije krajem godine na donaciju. I ja imam 40 i strah me više čekat da ne bi kasnije i za donaciju bilo kasno

Bozma, jel mislis da i za donaciju  moze biti kasno? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.