Martinasada si me melo dala u razmišljanje… jako mi je žao zbog tvog gubitka, ali glavu gore jer uskoro će ti se želje ostvariti, čvrsto vjerujem u to.
Daj mi reci dali je imao tko u obitelji problema sa trombofilijom ,te dali bi recimo imalo problema ako se genetski prenese preko partnera? Npr. moja je sveki imala 2 operacije zbog grušanja (vene ne nogama,ako i tu ima utjecaja). Sada me malo uplašilo jer ne znam sa koje strane dolazi do utjecaja na plod. Dali samo ako je majka nedaj Bože u trudnoći nositelj bolesti ili i geni igraju ulogu kao na mnogo toga ?
Vjerujem da si sa te strane upućena u sve i svašta pa ako mi možeš malo objasniti.
Bolje dati 200e za kontrolu nego doživjeti tako nešto. Pitati ću i doktora za savjet te mu reći za eventualne genetske predispozicije u vezi toga..
Bez brige. Do utjecaja na plod dolazi sa majcine strane. Ajmo ovako. Za samo zacece trombofilija nije uzrok ne zaceca. Nego ona moze dijelovatiu u trudnoci. Ne bi da plasim ikoga. To moze pogoditi trudnicu a i ne mora. Testiranja se rade kod onih koji imaju predispozicije za to (dakle zena ili netko u familiji od strane zene) ili su imale nekoliko spontanih. I da majka moze prenjet na svoje dijete (kao sto je moja majka na mene) . Da se razumijemo moja dijagnoza meni predstavlja problem samo u trudnoci. U normalnom zivotu sve je ok i ne trebam terapiju.
Martinasada si me melo dala u razmišljanje… jako mi je žao zbog tvog gubitka, ali glavu gore jer uskoro će ti se želje ostvariti, čvrsto vjerujem u to.
Daj mi reci dali je imao tko u obitelji problema sa trombofilijom ,te dali bi recimo imalo problema ako se genetski prenese preko partnera? Npr. moja je sveki imala 2 operacije zbog grušanja (vene ne nogama,ako i tu ima utjecaja). Sada me malo uplašilo jer ne znam sa koje strane dolazi do utjecaja na plod. Dali samo ako je majka nedaj Bože u trudnoći nositelj bolesti ili i geni igraju ulogu kao na mnogo toga ?
Vjerujem da si sa te strane upućena u sve i svašta pa ako mi možeš malo objasniti.
Bolje dati 200e za kontrolu nego doživjeti tako nešto. Pitati ću i doktora za savjet te mu reći za eventualne genetske predispozicije u vezi toga..
Bez brige. Do utjecaja na plod dolazi sa majcine strane. Ajmo ovako. Za samo zacece trombofilija nije uzrok ne zaceca. Nego ona moze dijelovatiu u trudnoci. Ne bi da plasim ikoga. To moze pogoditi trudnicu a i ne mora. Testiranja se rade kod onih koji imaju predispozicije za to (dakle zena ili netko u familiji od strane zene) ili su imale nekoliko spontanih. I da majka moze prenjet na svoje dijete (kao sto je moja majka na mene) . Da se razumijemo moja dijagnoza meni predstavlja problem samo u trudnoci. U normalnom zivotu sve je ok i ne trebam terapiju.
Aha dakle koliko sam shvatila, samo ako je sa moje strane netko imao problema ili ja sama . Sad mi je već malo lakše jer koliko znam stvarno nitko se sa tim nije borio. Makar , da je odmah bih reagirala ,bolje nego nedaj Bože. Vjerujem da si i sama znala da je to problem da bi išla i dala sve na svijetu da se ranije uoči i spasi .
Nikoga ne plašiš, dapače smatram ovo veoma bitnim stavkama , bolje se zapitati nego poslije plakati. I smatram također da u našim slučajevima nijedno pitanje nije glupo pitanje jer sada mi je lakše kada znam.. HVALA TI
endometrioza
Curke, da se malo javim, nisam stigla pratiti za vikend pa ću morati malo listati unatrag.
Vidim da ima i lijepih vijesti, ali i tužnih priča. Stvarno nam skidam svima kapu, lavicama, koliko muke i tuge i straha i borbe. Sto puta se dići i opet gurati dalje, baš me danas to sve žalosti, stvarno sam uvijek pozitivac, ali neke dane me baš sve to slomi. Sigurno ovi glupi hormoni ne pomažu.
Ja sam danas bila na UZV, 8DC, i nisam baš najbolje reagirala na terapiju (Gonal 225 + Menopur). Na ovom zdravom jajniku navodno nema ni jednog folikula, ili su premali pa kao "ništa". Doslovno mi nije izmjerila ni jedan folikul. Prošli put su isto kasno živnuli, prvo bila samo 2, na kraju imala 5 stanica. Pa su i sad rekli pikaj dalje, pa ćemo vidjeti u srijedu. Nadam se da će u srijedu biti bolje, ali danas mi stvarno nije do ničega.
MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
MM: blaga asthenozoo
MPO od 7/20
10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
iris676.iris@gmail.com
Cure evo da javim svoje stanje. Dobili smo 3 blastociste. Embriolog kaže da su odlične kvalitete. Transfer smo odgodili zbog tankog emdometrija7.5 mm i dosta tekućine oko jetere. U slučaju da zatrudnim bi se moglo dosta zakomplicirat. Uglavnom ja sam jako sretna. Radje ću se malo stripit nego da sad na silu mi vraćaju pa da nešto pođe krivo.
👩🦰31🧒39
Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
Beta negativna- nema 🐧
2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
19.2.Fet 1 blastice
Cure evo da javim svoje stanje. Dobili smo 3 blastociste. Embriolog kaže da su odlične kvalitete. Transfer smo odgodili zbog tankog emdometrija7.5 mm i dosta tekućine oko jetere. U slučaju da zatrudnim bi se moglo dosta zakomplicirat. Uglavnom ja sam jako sretna. Radje ću se malo stripit nego da sad na silu mi vraćaju pa da nešto pođe krivo.
Odličan broj! 🙂 i to šta si rekla, bolje se malo strpit a tebe tvoji malci ionako čekaju 🤗🤗
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Super vijesti 😊 brzo će te bebice tebi 🙏😇
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Hvala cureee baš sam nekako pozitivna ali i svjesna da znaju oni reći da su super kvalitete pa opet ništa al treba bit pozitivan.
👩🦰31🧒39
Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
Beta negativna- nema 🐧
2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
19.2.Fet 1 blastice
Mara234, super, cestitam 🙃
Meni su isto javili da su od ovih 7 dobili 3 smrzlica super kvalitet, tako da imamo za jos 2 FET postupka 🙂
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Anitram1982, hvala ti na detaljnim objašnjenjima. Ja ću definitivno raditi taj test nakon plusića, u međuvremenu ću provjeriti sa svoje ženske strane imamo li takvih problema.
iris_iris, ako se sjećaš, i moji su folikulići "kasno palili", a onda su krenuli punom parom. Držmo fige za malce, a ti se u međuvremenu pobrini za sebe.
Mara234, to su izvrsne vijesti!!! Imaš 3 smrzlića!!! Ionako su šanse kod FETa malo veće nego kod svježeg transfera. Tako da sad imaš vremena malo se odmoriti, a idući mjesec ideš po bebu
Nirvana2020, isto dobre vijesti. Imaš smrzliće!!! Bit će i za bracu/seku
💔💔💔
Bila u Beti na injekciji pa nisam stigla napisati kakvi su mi nalazi
Super mi je što sam srela doktoricu u Beti, pa sam odmah dobila i tumačenje i terapiju.
Dakle, uglavnom je sve dobro, nalazi su mi bolji nego u lipnju. Može baciti pogled netko tko se razumije? Tipa Nikitta?
Povišeni su mi blago CRP i sedimentacija, doktorica kaže da je to normalno s obzirom na ovo kroz što prolazim(o).
Jako sam zadovoljna hemoglobinom, nikad veći nisam imala (131, referentno 119-157, cijeli život anemična).
Već mi je neko vrijeme ALP u deficitu, to je nevezano za trudnoću ali morat ću provjeriti.
Feritin je ogromnih 158.10 (referentno 13 - 150)
TSH je nešto veći nego smije biti u trudnoći - 3.55 (referentno 0.27 - 4.20) pa sam dobila Euthyrox
Ostatak vezan za štitnjaču izgleda dobro:
FT3 3.97 (referentno 3.9-6.80), FT4 13.6 (referentno 12 -22)
anti-tpo 16.42 (referentno <34), anti-tg 11.65 (referentno <115)
Vitamin D 88.7 (referentno 75 - 250) - doktorica kaže da samo nastavim raditi ono što radim jer sam ga od lipnja digla sa 53.3
Vitamin B12 418 (referentno 145 - 637)
Folati > 45.7 - to je suvišak, ali kaže dr da je to normalno jer pijem folnu
Mislim da mogu biti zadovoljna.
I, naravno, vadila sam i betu
Da, da, znam da je današnji rezultat štoperica
Ali bilo je prekrasno po PRVI PUT u životu vidjeti pozitivnu betu - 5.05. Sad imam početnu vrijednost, kad krenem piškit znat ću da je sjena radi bebe, a ne radi štoperice.
Inače, znamo li koliko hvata onaj test iz Mullera?
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji