Martina žao mi je jako da si i ti morala takvo iskustvo doživjeti… i ja sam izgubila bebu u 26.TT i posebno sam slaba na osobe sa sličnim sudbinama… Ovaj put neću ispričati detalje svoje priče jer ipak puno trudnica čita pa da se ne plaše i da ne zaronimo u negativu, jedna priča je dovoljna za sada….
Ali leži mi na srcu da kažem svim trudnicama i onima koje će uskoro postati trudnice, uživajte u trudnoći, ne bojte se lošeg ishoda ALI uvijek osluškujte svoje tijelo. Ako imate osjećaj da nešto nije u redu a doktor vas uvjerava suprotno idite drugom, trećem, petom doktoru da čujete mišljenje. Ne ustručavajte se otići na hitnu, bolje bezveze otići nego ne otići. Ja sam osjetila i znala da nešto nije u redu ali su me doktori uvjeravali suprotno i poslali kući. Ne dozvolite tako nešto, ne samo u trudnoći nego i za vaše zdravlje.
Isto tako dajemo tolike novce za postupke, zašto ne odraditi i neke, barem važnije pretrage prije svega pa sebe poštediti nekih stvari. Mi smo prije odlaska na prvi IVF obavili pretrage na trombofiliju, genetske pretrage (kromozome i kompatibilnost). Barem toliko bi nas svaki liječnik trebao savjetovati.
Ljuta sam na liječnike i razočarana jer smo mnogima samo broj. Zato same moramo paziti na sebe i boriti se za sebe. Želim svima puno uspjeha, čestitam na betama i suosjećam sa tužnim vijestima ❤️
Citam postove pa evo samo da napisem da niste same, ja sam izgubila bebu u 27tt. Svi nalazi su bili ok, sve savrseno do 24tt gdje su uocene razne malformacije. Nitko nema dobro objašnjenje, strukturalna pogreška se dogodila, to je najbolje objesnjenje koje sam dobila. Shvacam da je tako trebalo biti i pomirila sam se s tim ali jos uvijek me kopka zasto to prije nije viđeno jer trebalo je biti, tek sada shvacam da sam bila baš zelena sto se tice svega i da su mi pregledi trajali 3 sekunde (usudim se reci i drljavi pregledi) i da nisam bila poslana niti na anomaly scan. A cijelo vrijeme mi je bila neka buba u uhu zbog koje nisam niti jednu stvarcicu kupila za bebu. Ne znam kako bih se nosila psihicki da sam sve kupila a bebe nema. Mozda cu biti gruba sa ovom izjavom ali puno je lakse preboljeti spontani u ranim tjednima koji sam također imala nego to kada vec danima osjetis micanje bebe. Živimo, krenuli smo dalje, borimo se sa tim IVFom, ali takvi događaji te bas obiljeze. Najbolja rijec za sve to mi je "odvratno"!
Lana beta je savršena! Čestitam!
Antiram jako teško, užasno tužno iskustvo s tvojom trudnoćom. Ne mogu zamisliti tu bol. 🙏🏼 Sada znaš da ništa više ne stoji između tebe i tvoje bebice ❣️
Moja tetka (mamina najmlađa seka) je izgubila tri bebice oko 20-og tjedna; odnosno prijevremeno ih rodila, tek onda su otkrili da ima trombofiliju. Jedna bebica je poživjela 12 sati nakon poroda, krstili je i pokopali. Četvrti put je doslovno došla u Petrovu odmah po plusiću, odmah uvedena terapija (Clexani), i hospitalizirali je, ali kako je ona imala i problem sa skraćenim grlićem maternice (imala u mladosti CIN III pa išla na konizaciju), u 20tt su je morali hermetički zatvoriti (serklaža) da izdrži do poroda. Doslovno nije išla na wc, mama i ja smo joj dolazile, prale ju i sl. Rodila je danas prekrasnu desetogodišnju curicu (imalo je problema i na porodu, pa malena sad ima problema s alergijama i zdravljem), ali evo izgurala je. Ja sam zbog toga, nakon 3 neuspješna transfera, otišla kod svoje dr. opće prakse, ona mi je temeljem toga svega dala uputnicu za hematologa. Hematologinja mi je rekla šta sam došla🤣 Ja se nisam dala, pričala sam o teti, i o 3 neuspješna transfera, pa mi se smilovala i dala pretrage i za to i za imunologiju. Došla sam s popisom koji sam skinula s Rode 😊 To su skupe pretrage, ne daju to svakome tek tako, tek nakon 3 spontana ili ako velite da imate u obitelji i najmanje 3 neuspješna transfera.
Erica prije operacije se radi samo testovi koagulacije, ne radi se nasljedna (PAI, Leiden, MTHFR…).
Joj bas mi je zao radi njihovih gubitaka ali i drago ds eto ipak imaju na kraju svoju curku. Da cula sam da nakon 3 spontana tek salju. Ja sam imala srece pa bila u Njemackoj pa me poslali odmah nakon prvog. I dobila terapiju. Dobro je da se nisi dala 👍 tako treba.
I slazem se kao sto je netko napiso treba slusat svoj osjecaj onaj unutarnji. Instikt.
Angribird žao mi je 😔 ne daj boze taj bol nikom vise šta smo mi morale proći... Moj beban je bio zdrav, rodio se sa 930 gr i prva dva dana smo mislili da će sve biti u redu, onda je uhvatio u bolnici infekciju i četvrti dan umro, premalen je bio da se sa tim izbori. To me najviše boli, ipak mi ga je priroda dala zdravog a oni me nisu slušali... ma mogla bi opet pasti u rupu ali neću zbog njega, da bude ipak ponosan na mamu...
Cure kod mene nazalost nema dobre vijesti beta mi je 174 😭😭
Jako mi je žao 😢
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Meni došli nalazi, povišeni su mi malo leuko i glukoza u krvi, a urinokulturu čekam do četvrtka. Obični urin mi nisu htjeli obraditi jer kažu da je zamucen od utrogestana i ne vide ništa 🤷♀️ Sutra idem kod doktorice popodne s nalazima, sad više ne radi. Joooj valjda bude sve ok
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Teške su ovo priče. Slažem se da je "lakše" izgubiti bebu u prvih par tjedana, nego kad prođeš polovicu trudnoće. Iako, svi su ti gubitci teški, i svaki nas obilježi.
Ja nekako vjerujem da su ti nesuđeni brace i seke utrli put za one koji će doći iza njih, i da će im do kraja života biti nevidljiva podrška. Toliko je ljubavi tu bilo, to ne nestane samo tako.
Nije nimalo usporedivo, ali kad god je neki od mojih folikula ili zametaka odustao, jedna od prvih pomisli mi je bila "bolje sad, nego nakon začeća". Bila sam tužna, ali nekako vjerujem da je to tako trebalo biti.
Drage žene, lavice, Amazonke, vaša djeca će profitirati što imaju tako moćne majke koje su i takve priče proživjele, i nisu odustale
💔💔💔
Lana3 savrsenooo bravooo🎉🙏❤️
Nina92 ne mora znaciti i nema odustajanja ako su dvi mrvice mozda je samo jedna odustala opet vaditi za dva dana i javito se svome doktoru za savjet samo se nastoj smirit i bit ce sve uredu grlim🤗❤️
Nirvana2020 bravo super sad lipo uzivsnje i mazenje svoji bebicaa🤗❤️🙏
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Anitram, Angribird i ostale... žao mi je zbog vaših gubitaka i nadam se da ćete ovaj puta uspijeti💕🦋👐
Nirvana pa to je krasno, prekrasno🤩 Tebi će upaliti iz prve. 😉Jesi pila nešto od vitamina za stanice kad su se tako lijepo oplodile?
Nikitta ni ne znaš kako potvrđuješ moje misli oko slušanja sebe... Još uvijek sam sa suznim očima jer sam odlučila slušati sebe i svoju intuiciju (a odluka nije laka), a to znači da ću svjesno čekati još 3mjeseca do sljedećeg postupka. Bila sam danas u Petrovoj kod svoje prekrasne i predrage doktorice Lane Škrgatić, koja mi je dala puno vremena za razgovor i savjete.. Zvala je i embriologicu da vidi tko je radio meni postupak, i da čuje iz prve ruke o mojim stanicama🥰 Suze su mi išle od sreće i dragosti. Bila sam do sada u zabludi, moje stanice nisu bile nezrele već loše kvalitite!! Zrelih je bilo 16/18, i da su bile dobre oni bi ih kripohranili jer ih je zaista bilo puno, ali slabije kvalitete. Pitala sam što bih mogla piti, preporučila mi je Proxeed women.. Odredila terapiju Menopur 225, jer ima LH u sebi pa da bi to moglo pomoći kvaliteti stanica. Dok dođem doma ću sabrati misli i zajedno sa mužem odlučiti kad ću ići u postupak.. Možda da pijem sad još mjesec dva taj proxeed, a ne da letim u novi postupak u 12mj... 🤔 Btw. jajnici super izgledaju, tijelo se očistilo od hormona.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Nina92 si visoku betu ispočetka, moguće da su bila 2 i sad da je jedan odustao... Nemoj odmah očajavati i pričekaj drugu betu🤗🤗
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
MTB nema šanse da će mi ni moja dr OM a gin još manje dati upitnicu za nešto što spacijalist nije prepisao, na jedvite jade sam dobila d vitamin za izvaditi. Rekla mi je sad poznanica da taj test za trombofiliju (dna) radi Genos u zg, i da šalju kući da si sami uzmemo uzorak pa im pošaljemo, što je meni kojoj je zg daleko super opcija.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Sortiraj odgovore
Najstariji