Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sreca ♥
    26. Listopad 2020. 13:25

Mtb,ericaa, Nikitta hvala vam cure. Zaigralo mi je srce jutros na uzv, nisam nista ocekivala, kad ono 4. 😍😀 Iako su jos male, dr misli da ce rasti, jer jos sukrvice od m imam. 6dan ciklusa. Al i ovo su lipe i iznenadujuce vijesti za mene. 🤭😀

🤍

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Listopad 2020. 13:27

Nikitta, hvala. Proći ću kroz popis pretraga i napraviti sve ako budem morala ići na novi postupak (za bracu ili seku ovog sad koji je u meni, ovaj će se uloviti jer ga mama to traži ) Što mi je daju uputnice, platit ću. Ionako sam do sad sve platila jer nisam htjela čekati.

Apsolutno se slažem s tobom. Ja volim znati. Pa neka su i najlošije vijesti, želim znati, i onda raditi strategiju za dalje. Nisam paničar, nisam paranoik, realan sam tip i znat ću se pomiriti i nositi sa svime što mi život nosi.
    Ne želim se nadati i graditi kule u zraku ako postoji fizički razlog radi kojeg jednostavno nije suđeno. 

💔💔💔

Ruska1986
    26. Listopad 2020. 13:31

Stvarno nas ovdje ima sa svakakvim pričama... Sve se može saznati! Ja sam nekako dosta realna osoba pa volim znat sve moguće ishode.. Netko je napisao da nove trudnice ne želi strašiti sa svojom pričom.. Nije to nikakvo strašenje! Ne živimo u nekom ružičastom svijetu, gdje možemo bit sigurne da ćemo zatrudnit, da ćemo imat savršenu trudnoću i da ćemo rodit najsavršeniju bebu... Osobno iznimno cijenim kada nešto takvo odlučite podijeliti s nama! ❤💜 A sigurno vas i dan danas boli, bez obzira bilo to prije 5 godina, 3 mjeseca ili jučer! Mislim da ti to ostaje zauvijek s tobom... I ne znate, cure, koliko ste jake! 💪🏻💪🏻 Pravi primjeri, kako naša MTB kaže, LAVICA!! I samo nam uzor možete biti... 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    26. Listopad 2020. 13:33

MilaSt

Cure pozdravljam vas, nisam imala vrimena u zadnje dane pratiti sta se dogada na forumu, ali po zadnjih par stranica procitala sam prestrasne i tuzne stvari. Cure drzite se. Suosjecam s vama i sama sam prosla isto. Hvala bogu s vrimenom neke stvari izbljede i nekako covik ide dalje. Rana ce uvik ostat, pogotovo oko nekih datuma. Meni je moj rodendan najgori na svitu. Znan da sad nema rici utjehe, glavu gori i drzite se. Isplacitete se i izbacite sve iz sebe.
    Usla sam na forum da vam napisem da sam jutros bila na prvom uzv, i da imam 4jajne, bolja reakcija s femarom neko stimulativno, al moja "srica" pala je u momentu kad sam procitala sve ovo. Drzite se zenice ❤️❤️❤️❤️❤️

Ma sjajno! Drži se i ti i samo neka se tako nastavi 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Leptirica 90🦋
    26. Listopad 2020. 13:44

Može te mi pomoći mučime  gdje se ide testirat na koronu  prije  aspiracije i jer bude nalaz  brzo. Ja nemogu u svojoj ustanovi nazaz nebude odma treba par dana onda ću morat u zagrebu. Uputnicu e imam  jer ta ide ako znate..hvala

Azospermia

manemoj
    26. Listopad 2020. 13:47

Nina92

Cure kod mene nazalost nema dobre vijesti beta mi je 174 😭😭

Ne mora još značiti da je ista gotovo.. ja kad sam imala biokemijsku u petak je krenulo smedjarenje, prepala se, u subotu ujutro opet radila test i bio pozitivan, u ponedjeljak vadila betu i već je bila 0.4 a u srijedu krenula prava jako obilna menstruacija. 
    Nekako si mislim da nije ništa da bi ta beta već sad bila puno manja a ne bi rasla.. 
    Nisam stručnjak nikakav ali eto...
    Držim fige jako jako 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

manemoj
    26. Listopad 2020. 13:48

Leptirica 90🦋

Može te mi pomoći mučime gdje se ide testirat na koronu prije aspiracije i jer bude nalaz brzo. Ja nemogu u svojoj ustanovi nazaz nebude odma treba par dana onda ću morat u zagrebu. Uputnicu e imam jer ta ide ako znate..hvala

Mene isto ovo zanima.. jel mi vrijedi test iz Croatia? Tamo vade iz krvi... 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Listopad 2020. 13:49

Leptirica 90🦋

Može te mi pomoći mučime gdje se ide testirat na koronu prije aspiracije i jer bude nalaz brzo. Ja nemogu u svojoj ustanovi nazaz nebude odma treba par dana onda ću morat u zagrebu. Uputnicu e imam jer ta ide ako znate..hvala

Leptirica90, ovdje ti je popis svih testnih centara:
    https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763

Izabereš neki centar, odeš na njihovu stranicu, tamo su ti pravila, koliko dugo traje, treba li se zakazati, kontakt brojevi...
    Ja imam iskustvo s HZJZ i A. Štamparom, nalazi su bili isti dan gotovi (mi smo se testirali rano ujutro). Ako se testiraš kasnije popodne, onda su nalazi sutra ujutro. S tim da smo mi išli prije nego se trebalo rezervirati termin, ali vidim da je postupak dosta jednostavan, obrazac za rezervaciju je na webu pojedinog centra.

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    26. Listopad 2020. 13:57

Martina  sada si me melo dala u razmišljanje... jako mi je žao zbog tvog gubitka, ali glavu gore jer uskoro će ti se želje ostvariti, čvrsto vjerujem u to.
    Daj mi reci dali je imao tko u obitelji problema sa trombofilijom ,te dali bi recimo imalo problema ako se genetski prenese preko partnera? Npr. moja je sveki imala 2 operacije zbog grušanja (vene ne nogama,ako i tu ima utjecaja). Sada me malo uplašilo jer ne znam sa koje strane dolazi do utjecaja na plod. Dali samo ako je majka nedaj Bože  u trudnoći nositelj bolesti  ili i geni igraju ulogu kao na mnogo toga ?
    Vjerujem da si sa te strane upućena u sve i svašta pa ako mi možeš malo objasniti.
    Bolje dati 200e za kontrolu nego doživjeti tako nešto. Pitati ću i doktora za savjet te mu reći za eventualne genetske predispozicije u vezi toga..

endometrioza

Lana3
    26. Listopad 2020. 14:02

NadimakMTB

Nikitta, super si ovo napisala za slušanje sebe. Jako se slažem. Ne treba biti paničar i testirati se na sve opskurne bolesti ovog svijeta. Ali, s druge strane, ako nam se nešto čini prava stvar za nas, to treba pratiti, pa makar nam svi govorili da je nepotrebno.

Lana3, super info. Ići ću ili kod svoje privatne ginekologice ili ću istražiti tko je dobar za vođenje MPO trudnoća. Mislim da bih ipak u prvom tromjesječju radije išla kod nekoga tko je specijaliziran za nas, iako sam svojom ginekologicom baš zadovoljna.

Definitivno humana na Petrovoj. 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.