Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana26
    26. Listopad 2020. 18:21

Cure, sa mnom kao i uvijek uvijek neki problemi i uvijek se nešto zakomplicira. 
    Postupak mi je otkazan zbog visokog TSH i trebala bi u petak imati kontrolu endokrinologa i ako bude sve ok u novi postupak. Vadila sam krv i sad mi je TSH prenizak. Zvala sam danima endokrinologa i ne javlja se pa sam nazvala svoju MPO doktoricu koja je rekla da nastavim s terapijom da ne smanjujem iako mi je TSH 0.14.
    Ali,to nije sve, bila sam u kontaktu sa  zaraženom osobom, išla sam na testiranje i negativna. Ponovno sam testirana i sad čekam nalaz pa ako bude negativan počinjem raditi. Nije mi određena samoizolacija.
    Sumnjam da će  me sad primiti u postupak s obzirom na to se potpisuje da unazad 2 tj nisi bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Sretno svim čekalicama i curama u postupku! Navijam za svaku od vas! 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

AuroraB
    26. Listopad 2020. 18:27

Nikitta hvala! 🥰 Pijem neki iz DM-a od Essenca, tek toliko da održim razinu,  ne piše čak ni doza gore. Vadila sam vitamid D prije mjesec dana, bio je 94, moja doktorica opće prakse mi je rekla da mi je to jako visoko😀 Da šta bi ja... tako da ću si kupiti ove kapi, thnx još jednom!

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Lucyinthesky
    26. Listopad 2020. 18:35

AuroraB

Anitram, Angribird i ostale… žao mi je zbog vaših gubitaka i nadam se da ćete ovaj puta uspijeti💕🦋👐
    Nirvanapa to je krasno, prekrasno🤩 Tebi će upaliti iz prve. 😉Jesi pila nešto od vitamina za stanice kad su se tako lijepo oplodile?
    Nikittani ne znaš kako potvrđuješ moje misli oko slušanja sebe… Još uvijek sam sa suznim očima jer sam odlučila slušati sebe i svoju intuiciju (a odluka nije laka), a to znači da ću svjesno čekati još 3mjeseca do sljedećeg postupka. Bila sam danas u Petrovoj kod svoje prekrasne i predrage doktorice Lane Škrgatić, koja mi je dala puno vremena za razgovor i savjete.. Zvala je i embriologicu da vidi tko je radio meni postupak, i da čuje iz prve ruke o mojim stanicama🥰 Suze su mi išle od sreće i dragosti. Bila sam do sada u zabludi, moje stanice nisu bile nezrele već loše kvalitite!! Zrelih je bilo 16/18, i da su bile dobre oni bi ih kripohranili jer ih je zaista bilo puno, ali slabije kvalitete. Pitala sam što bih mogla piti, preporučila mi je Proxeed women.. Odredila terapiju Menopur 225, jer ima LH u sebi pa da bi to moglo pomoći kvaliteti stanica. Dok dođem doma ću sabrati misli i zajedno sa mužem odlučiti kad ću ići u postupak.. Možda da pijem sad još mjesec dva taj proxeed, a ne da letim u novi postupak u 12mj… 🤔 Btw. jajnici super izgledaju, tijelo se očistilo od hormona.

AuroraB ja isto mislim da trebamo slijediti svoju intuiciju i drago mi je da ti je dr razjasnila situaciju sa stanicama. Sama ih također pokušavam popraviti od zadnjeg postupka, tako da nam objema želim da u tome uspijemo 🤞😊Znači od postupka u Ivf si odustala ili sam krivo skužila?
    Nina92 vjerujem da si se šokirala, ali ja se nekako trudim vjerovati da je samo jedan malac odustao, a da će za 2 dana beta opet porasti 🤞🤞🤞
    LucyLou ova priča sa planinarenjem mi je divna, jednostavno se tako lako pronaći u njoj ❤️
    MTB super za nalaze👍, a za muža držim fige da nije Covid 🤞Za test i betu ne moram ni reći da će biti skroz ok, to znamo 😊
    Drage curke koje ste prošle pakao,ne mogu ni zamisliti kako se osjećate, ali mogu reći da osjećam neizmjernu zahvalnost što ste i ta ružna iskustva podijelile s nama i možda nekoj od nas savjetom pomogle da se neke stvari spriječe ❤️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Listopad 2020. 18:40

AuroraB, ma vjerujem da će biti OK. Mlad je i jak, ne bi trebalo biti problema. Ali presmiješno mi je da, ako ju je dobio, dobio ju je sad, nakon što je "najvažnije" prošlo. 

Nikitta, za test ću vidjeti. Ako postanem previše nestrpljiva, piškit ću ga. Kupila sam ih 5 komada da se nađe. Ali da, i meni je ta beta 3.11. jedino mjerilo.
    Što se korona testa tiče, MM je radio u Rockfellerovoj oko 7 i po ujutro u radni dan, dobio je rezultat popodne iza 16.
    Ja sam radila u Mirogojskoj 16 oko 9 i nešto ujutro u nedjelju, dobila sam rezultat to isto popodne oko 16.
    Ne znam je li se nešto promijenilo sad otkad je zakazivanje i to. Možda da provjeriš telefonski?
    Što se tiče mog potencijalnog bolesnika, dobio je uputu da prati stanje i javi se doktoru opće prakse ako dobije simptome.
    A ti doktori svatko svoju filozofiju imaju - neki automatski šalju na testiranje. A prijateljica je dobila uputu da leži, pije čajeve i javi se ako se zakomplicira, i da se ne mora testirati.

Ana26, mislim da ti negativan test znači više od toga jesi li bio u kontaktu ili nisi. Objektivno, svi smo bili  u kontaktu s nekom zaraženom osobom, znali mi to ili ne. Ideš li u FET ili u čitav postupak?

💔💔💔

Tuma
    26. Listopad 2020. 18:58

MTB Tako je . Iris_iris Ja sam iz 4 folikula imala 1 stanicu i danas bojimo 8+4 🥰 
    Btw bila sam ma pregledu danas i imamo 15 mm, vec se razaznaje glavica, ručice.... predivno nešto 😍 kaže dr da je sve kako treba biti, osim cisti na jajnicima koje su dosta velike i da puno ležim i odmaram....
    Lanabeta je super!!
    Nina mogu misliti koji strah i paniku sad osjećas.  Nadam se da ce sve ispasti u redu na kraju. Drzim fige 🤞🙏
    Zene koje ste izgubile svoje bebice grozno mi je žao,  plače mi se čitajući to, nisam mogla sve pročitati. Želim vam svima sretne i uspješne trudnoće i porode 🙏❤

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Leptirica 90🦋
    26. Listopad 2020. 19:04

Pikam se gonalom od 150

Azospermia

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Listopad 2020. 19:08

Tuma, raste mala Tumica  

Leptirica90, izmjenjuješ li strane stomaka? Imaju ti hormoni dosta nuspojava, možeš ujutro zvati svog doktora da ga pitaš pa da te smiri?

💔💔💔

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    26. Listopad 2020. 19:11

Cure drage hvala vam sto ste uz mene sta dajete podrsku i sta cete moliti🙏❤️
    Ja sam se tako ispovracala ali sama kiselina uzas grlo mi gorilo od nje isla sam u ljekarnu jer sam zvala ginekologa opce prakse sestra mi rekla Rfustat to preporucuje on i pise za trudnicke mucnine i zgaravice pa sam i svoju pitala jer bas me bol zeluca ubijaa ....

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    26. Listopad 2020. 19:16

Tuma predivnooo  🥰🙏❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Ana26
    26. Listopad 2020. 19:28

MTB  idem u cijeli postupak. Nazvat ću kad mi dođe nalaz pa ću ih pitati. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.