Martina jako mi je žao zbog toga što si prošla i uvjerena sam da ćes uskoro ugledat svoje sunce. Nemogu ni zamisliti kako ti je teško bilo. Moja šogorica je imala preeklampsiju također i slične simptome kao ti, ona ju je na sreću dobila u 35 tjednu i išla na inducirani porod. Vikend prije baš se za okružila u licu, stopala ogromna. Mi smo to prepisivali kraju trudnoće, na sreću sljedeći dan je išla na pregled gdje se ustanovili preeklampsija. Meni je evo moja doktorica danas dala da vadim nalaze za štitnjaču. Moja socijalna ginekologica. Jer prije prošlog postupka moji nalazi su bili uredni, a poslije spontanog tsh je otišao gore. Od tad sam na terapiji i trebalo mi je 4 mjeseca da ga sopustim ispod 2, a zato jer je i onda bio 1,9 sad su mi vadili jer trudnoća općenito jako po remeti rad.. Ja nisam vadila nalaze za trombofiliju, ali ja sam imala jedan spontani rano u 6 tjednu, sada su mi uveli aspirin 100 mg koji bi trebala preventivno koristiti do 12 tjedna najmanje.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
peyton, je, te priče se ja uvijek sjetim kad sam malo down.
Naravno da je teško, ovo su sve teške odluke i nesvakidašnje situacije. Meni je bilo teško prihvatiti da mi treba pomoć. Daš si vremena, nježna si sa sobom i na kraju nisi sama u svojoj priči. Ovdje je čopor lavica, svaka sa svojom pričom, i sve navijamo za sve.
Anitram1982, jako tužna priča. Koja si ti divna i jaka žena! Uvijek me fasciniraju lavice iz našeg čopora.
Pitanje, da si to znala u ranoj trudnoći, da li je bilo nešto što se moglo napraviti da se spriječi taj ishod? Ili je to bitno znati prije trudnoće?
Ja sam danas izvadila sve za štitnu (osim neki trab, to se dugo čeka a činilo mi se da ionako pretjerujem).
Trombofiliju nisam jer mi je sestra rekla da bi mi onda, sa svime ostalim, trebala izvaditi 9 ampula krvi Mrvcu, sam pretjerala
Anyway, cijena je 3500kn. Vjerojatno ću probati preko socijalnog, ako ne ide, platit ću.
Mara234, moguće da ti je to povraćanje pomoglo malo rasteretiti želudac. Navijamo danas na najjače!!
LioraLiora, ako ideš vaditi test preko uputnice, tvoj doktor će te naručiti i sredit će da ti test bude gotov na vrijeme.
Ako ideš privatno, zapiši se za termin 2 dana ranije, a tvoj MPOvac će ti reći na vrijeme kad trebaš krenuti. I mene je bilo strah, ali kako vidim, brinu o nama i nije još bilo problema.
I inače, meni su rekli da će rezultat doći za 24h, došao je za 7h. Mislim da oni kažu najduži mogući rok, a ne realni.
💔💔💔
Bozma, kaže ova moja prijateljica da ona misli da hzzo pokriva do 42.god u Beligiji, bez obzira do koje godine tamo pokrivaju donacije, ali da nije sigurna. Da je najbolje da im pošalješ mail (klinici u Brusselesu i Hzzo) i raspitas se izravno kod njih.
Ovo je privatna poliklinika u Danskoj gdje sam ja išla: https://www.maigaard.dk/en/
Uff sad ste me malo navele na razmišljanje.... išla bih i ja provjerit trombofiliju sad, nije mi svejedno. Štitnjaču sam išla provjerit i imala sam povišen tsh te koristim terapiju sad.... idem sutra kod svog soc ginekologa (napokon) pa ću ga sve ispitati što mogu ići vaditi i pregledati. Pročitala sam sad da je trombofilija puno češća kod žena u trudnoći nakon mpo zbog hormona....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Martina jako mi je žao zbog toga što si prošla i uvjerena sam da ćes uskoro ugledat svoje sunce. Nemogu ni zamisliti kako ti je teško bilo. Moja šogorica je imala preeklampsiju također i slične simptome kao ti, ona ju je na sreću dobila u 35 tjednu i išla na inducirani porod. Vikend prije baš se za okružila u licu, stopala ogromna. Mi smo to prepisivali kraju trudnoće, na sreću sljedeći dan je išla na pregled gdje se ustanovili preeklampsija. Meni je evo moja doktorica danas dala da vadim nalaze za štitnjaču. Moja socijalna ginekologica. Jer prije prošlog postupka moji nalazi su bili uredni, a poslije spontanog tsh je otišao gore. Od tad sam na terapiji i trebalo mi je 4 mjeseca da ga sopustim ispod 2, a zato jer je i onda bio 1,9 sad su mi vadili jer trudnoća općenito jako po remeti rad.. Ja nisam vadila nalaze za trombofiliju, ali ja sam imala jedan spontani rano u 6 tjednu, sada su mi uveli aspirin 100 mg koji bi trebala preventivno koristiti do 12 tjedna najmanje.
Da kod mene je nastupila rana preklampsija. Nazalost ona izaziva rani porod. Zato se zena mora hospitalizirati. Drago mi je da su sogorica i beba u redu 😁. Super da uzimas terapiju za stitnu i aspirin preventivno. To je dobro. 👍. Smanjujes rizik automatski. Drzim 🤞i nek bude sve skolski dalje 😁
Prijavljujem današnju betu od 1901. Jel to ok iznos?
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Lana3, i više nego OK. Ogromna je. Čestitam, mama!!!
Koliko si ih vratila?
Kad zoveš dr i kad ti je prvi UZV
💔💔💔
NadimakMTB pa sigurno da bi adekvatna terapija odigrala svoju ulogu i mozda ne bi doslo do toga do cega je doslo. Ali to sad ne mozemo znati. Ali zato sada uzimamo terapiju pa cemo vditi. Inace ja sam htjela da pokrenem nekako nesto da se ta pretraga za trombofiliju uvede kao redovna pretraga za prije i vrijeme trudnoce ali ne znam kako i od kuda bi pocela. Jer mnoge zene bas zbog toga imaju sponatne a da ni ne znaju. I zalosno da bi trebale placat same to. A zasto bi ikoja od nas morala to doziviti ako ima nade da se mozda uz terapiju moze sprijeciti. Ne kazem da se to ne bi desavalo vise ali mislim da bi se smanjila stopa spontanih i izgubljenih trudnoca.
Wuhuuuu sretno dalje i nek bude skloska 🤞🤞
NadimakMTB pa sigurno da bi adekvatna terapija odigrala svoju ulogu i mozda ne bi doslo do toga do cega je doslo. Ali to sad ne mozemo znati. Ali zato sada uzimamo terapiju pa cemo vditi. Inace ja sam htjela da pokrenem nekako nesto da se ta pretraga za trombofiliju uvede kao redovna pretraga za prije i vrijeme trudnoce ali ne znam kako i od kuda bi pocela. Jer mnoge zene bas zbog toga imaju sponatne a da ni ne znaju. I zalosno da bi trebale placat same to. A zasto bi ikoja od nas morala to doziviti ako ima nade da se mozda uz terapiju moze sprijeciti. Ne kazem da se to ne bi desavalo vise ali mislim da bi se smanjila stopa spontanih i izgubljenih trudnoca.
Pa, meni je isto bezveze da se te neke pretrage rade tek NAKON što imaš više spontanih.
Mislim, razumijem, štede na nama jer zašto pregledavati sve, kad je to problem za samo nekih 10, 20% od nas.
Ali nama je izgubljena beba 100% i bol kroz koju trebamo prolaziti.
Bilo bi dobro da barem imamo popisane sve pretrage koje valja napraviti i koje mogu prouzročiti spontane pa da si na svoju ruku možemo raditi te pretrage ako nam već liječnici neće izaći u susret.
💔💔💔
Čestitammm, odlična!! 😘
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰