Potpomognuta oplodnja vol. 3

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Broj poruka: 347

Prijavi adminu

lindsay

Znaci, mislite i da se radi o azoospermiji da bi pisale vrijednosti makar lose vrlo vrlo?

Nejasan mi je nalaz skroz, ali nema prostora za paniku, negdi ponovite spermiogram, a i u 4 mj pokušavanja je moguće da se nije poklopilo, ne mora biti nikakav problem. Jeste probali s lh trakicama pratiti ovulaciju? I jesi ti napravila osnovnu neku obradu, briseve papu i sl. Bez panike, bit će sve dobro.

Ruska1986

Broj poruka: 5086

Prijavi adminu

lindsay

Hvala vam djevojke, divne ste

Ma ovaj nalaz nista ne pokazuje! Mozda jedino ako je uzorak bio kontaminiran! Sad sam se sjetila da, drugi put kada mi je muz radio spermio, isto mu pola tih stavki nije pisalo i doktorica ga je slala na ponavljanje, jer nesto nije bilo ok sa uzorkom(ne neki problem, nego uzorak nije bio "cist")... Nismo skuzili kako je uzorak bio kontaminiran(tako nam je rekla) jer je sve radio kao i prvi put, ali eto 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• vickivale

Broj poruka: 352

Prijavi adminu

lindsay

Pozdrav cure, ima li koja da je muz/decko radio spermiogram, jos preciznije u Osijeku i da je na nalazu dobio minuse umjesto rezultata? Njegova dr opce prakse kaze da to sto je minus nije ni testirano?! (Cemu onda pretraga spermiograma) a ja se bojim da je to ono najgore necu niti izgovoriti. Prilazem sliku.
    https://ibb.co/TcC308L

Hm... s obzirom na opasku dolje (naden po koji pokretni i nepokretni spermij) moguce da je to to od nalaza... jesu li napisali kakvo zavrsno misljenje? Ili napisali da nema dovoljno materijala?! *samo kao disclosure, radim u zdravstvu pa cesto gledam svakakve nalaze, ako je sto poslo po krivu obicno napisu u nalazu

Dvojajcane blizanke 🍒

Broj poruka: 347

Prijavi adminu

lucija07

Ivanaxx

Tuma

VM

Cure ja nisam mogla cekat, napravila test Duchesse marke, i imam blagu crtu. I sad sam tek u problemu, jel lazan il ne 🤣
    Receno mi betu tek za 6 dana vaditi! Mozda su ovo ostaci hcga na testu 🤔😬 8 il 9dnt mi je, ne znam vise di mi je glava.
    koliko se sjećam, tebi su dali više boostera da pikas? Kad si zadnji brevactide upiknula? Sad svaki dan radi i drzim fige da tamni🙏🙏
    E i koji dan je bia transfer, 3.ili 5.? I da, i mene bi moglo samo zblesat ako budem radila ranije radi štoperice. Koliko dana treba proći od nje?
    Cure i ja sam jednom bila trudna nakon boostera.. Uglavnom test je bio 5 dan pozitivan pa sesti tamniji a sedmi jako vidljiva razlika tako da vam je to opet… Igra zivaca.. Svaki dan mi je isto bio tamniji test…

Jel to bilo nakon et ili inseminacije? Hoću reći nakon inseminacije se čeka 12 do 14 dana jer je štoperica dana 36 sati prije postupka. A kad iza transfera se može i nakon 6 7 dana napraviti jer je štoperica dana barem 10 dana prije, i to ako su dvodnevni vraćeni. A nisam skužila kako misliš trudna nakon boostera? Kao baš trudna ili kao lažno poz test? Zbunjena sam danas, sori na sto pitanja hahah

Lindsay

Broj poruka: 1362

Prijavi adminu

Ivanaxx

lindsay

Znaci, mislite i da se radi o azoospermiji da bi pisale vrijednosti makar lose vrlo vrlo?
    Nejasan mi je nalaz skroz, ali nema prostora za paniku, negdi ponovite spermiogram, a i u 4 mj pokušavanja je moguće da se nije poklopilo, ne mora biti nikakav problem. Jeste probali s lh trakicama pratiti ovulaciju? I jesi ti napravila osnovnu neku obradu, briseve papu i sl. Bez panike, bit će sve dobro.

Ivanaxx, lh trakicama praceno sve. Sva 4 mjeseca plus jos jedan bez pracenja. Ovulacija dokazana samo trakicama nisam bila na folikulometriji.Za sada samo papa uredna, nemam cisti, uredan ciklus svakih 28 dana godinama. Pokusali smo svaki dan odnos, pa svaki drugi, pa na odmoru bili da se opustimo i svasta. Nisam htjela cekati sa spermiogramom i evo nisam nista pametnija nakon njega. Morala bih ja odraditi briseve a on spermio ponoviti to si u pravu, samo tko zna kada cemo se docepati Zg. Dragi je jutros otisao na teren u trajanju od 5 mjeseci i necemo se vidjeti i jos popodne dobio ovaj nalaz. Pukla sam kao kokica. Vezane su nam ruke za pretrage minimum toliko i ne mozemo raditi na bebi zbog terena i jos sada ovaj nalaz.... 
    Hvala vam na pomoci, necu vas opterecivati, imate vi svojih problema. Zelim vam svu srecu i pluseve kao kuca 🤗🤗🤗😘

Lindsay

Prijavi adminu

Jako ste me utjesile da to nije niti radjeno. Ja sam imala najcrnje misli.

Broj poruka: 2592

Prijavi adminu

Ivanaxxx, nije samo štoperica tu u pitanju, VM je primila i Brevactide prije 3 dana. Jesu tebi šta davali nakon transfera? Ja sam kod njih primala Brevactide na dan transfera i 3-4 dana nakon transfera. I onda mi je test pokazivao lažno pozitivno 10 dana od tranfera petodnevnih

VM

Broj poruka: 443

Prijavi adminu

https://ibb.co/WW9JPmT
    Nadam se da ce tamnit inace bude mi to zadnji da sam ga ikad radila prije bete 😬

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

VM

Broj poruka: 443

Prijavi adminu

Bozma

Ivanaxxx, nije samo štoperica tu u pitanju, VM je primila i Brevactide prije 3 dana. Jesu tebi šta davali nakon transfera? Ja sam kod njih primala Brevactide na dan transfera i 3-4 dana nakon transfera. I onda mi je test pokazivao lažno pozitivno 10 dana od tranfera petodnevnih

Zato strogo napominju da ne raditi prije test vec 16.dan tek betu. Sad cemo vidjeti, neka to bude primjer curama koje dobivaju boostere 🙃

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

Lindsay

Prijavi adminu

vickivale

lindsay

Pozdrav cure, ima li koja da je muz/decko radio spermiogram, jos preciznije u Osijeku i da je na nalazu dobio minuse umjesto rezultata? Njegova dr opce prakse kaze da to sto je minus nije ni testirano?! (Cemu onda pretraga spermiograma) a ja se bojim da je to ono najgore necu niti izgovoriti. Prilazem sliku.
    https://ibb.co/TcC308L
    Hm… s obzirom na opasku dolje (naden po koji pokretni i nepokretni spermij) moguce da je to to od nalaza… jesu li napisali kakvo zavrsno misljenje? Ili napisali da nema dovoljno materijala?!*samo kao disclosure, radim u zdravstvu pa cesto gledam svakakve nalaze, ako je sto poslo po krivu obicno napisu u nalazu

Nisu nista napisali, rekli, nista apsolutno osim toga sto vidite na slici.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.