E i samo moram prokomentirati🙈
bih se slozila sa tvojim dr. o Azoo jer to je stanje kad nema uopce spermija u ejakulatu. Znaci nista. . Ni nakon centrifugiranja. . Jedini nacin je biopsija testisa i ako ih nadju. Samo takvi spermiji nisu prosli "ciscenje" i nisu zreli i budu nepokretni nakon odmrzavanja i izoliranja pa tako da je dobro oko biologa po izgledu i cista sreca od presudne vaznosti. . A ako je i morfologija u banani, e onda pomozi Boze😔
Meni je dr odmah kad smo krenuli rekao da prirodno, po nalazima koje vidi nikad necemo imati djecu ali da se on nagledao svaceg nemoguceg i da je to nista oli cudo i da vjerujem da je sve moguce..
Al studije su pokazale da i ako je spermij losiji da ga kvalitetna stanica moze izvuci, kao spasiti. .
I ja ga natrabunja, valjda bude shvaceno 🙈😁
Ja shvatila 😂😂😂😂
Lindsayovo nije obecavajuce. Zao mi je al nemoj padati u ocaj. U ovoj situaciji zadnja recenica na nalazu itekako dobro zvuci jer ipak ima nesto. Ne sumnjam da ce vam biopsija donijeti dobre rezultate. Mm ima neopstruktivnu azzoo, nadjeno je dosta materijala i sad radimo sa smrznutim. Prvo sto treba je otici kod urologa da nije varikokela i blokira put sjemenu. Da li je prebolio zausnjake? Oni mogu biti uzrok kao i povreda oko prepona i sl. Kao sto vidis, ima nas tu puno sa sl dijagnozama, tu smo sta god treba. Sretno 💪
Blacky u pon transfer🤗😁🙈 kad je tvoj? 🤞🤞kako podnosis estrofem? Ma ti si fenomen, mislim da kod tebe nema nuspojava, laksi ti od tic-tac-a 😂😳
Vm e sad ces se napisat testica🙈 Ja sam stopericu dobila prekjucer i maloprije sam radila test, toliko je taman kao Lucijin zadnji. A zadnji put mi je bio 9d u organizmu, nismo svi isti. . Al super je ako krene tamniti onda znamo da je to to. Puno srece i mirne zivce🌸🤞💪
Draga meto, znaci ti mislia da minusi znace lose stanje a ne da nisu niti testirani? Ili samo zbog zadnje recenice mislis da je lose?
Lucija 😂😂🙈💞
Bozma i ti sa nama😍
Blacky e sad sam se sjetila da ono Sunshine nije koristila, da je uvijek u prirodni isla. Jbga🙈 Pa nemrem sve😜
Rakija 😂😂 sad sam se sjetila i Hani 😅
Zao mi je da je tako grozno, al ne mogu se prestati smijati zamisljajuci kako pricas s gostima doma, zaboli te zeludac i odes do friza i drmnes jednu šicu i vratis se kao da nista nije bilo😂😂🙈
Brzo ce i petak, opet smo na kolektivnom stavljanju utrica i to ce doci za cas❤️💪
Lindsay iskreno taj sgam je poprilicno nejasan, nezz kako netko ne bi testirao morfologiju i ostale bitne stvari tj ono jedino bitno.. daj Boze da se varam, al mi se cini da je mala vrijednost koju taj lab ne mjeri jer stavljaju 0 ili - tj mislim da je nalaz los, a da nije potpuna azzospermija jer su ipak ponadjeni pojedini spermiji. Nas prvi sgam je bio tako gdje je pisalo da su pronadjeni rijetki, slabo pokretni spermiji lose morfologije. Taj put smo radili postupak sa svjezim sjemenom i nije bilo dovoljno spermija za moje stanice, iduci je bio potpuna nula. Ali ono bitno sto nisam spomenula je to da je mm imao tumor i odstranjen mu je jedan testis i jos jedna jako bitna stvar koju tm treba uraditi je nalaz FSH i testosterona, ukupnog i slobodnog, po tome se vec moze znati pravo stanje. Tako nemoj da te uhvati crnjak, ako je nalaz uistinu los ovo sto su nasli je pozitivno jer nisu nule i samo cete proci malo tezu borbu do vaseg cuda. Jako mi je drago sto niste gubili vrijeme nego odmah krenuli u pretrage🌸🤞
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Zadnja recenica na nalazu je bolja nego da pise da nema niti jednog spermija. 😉 Cure su pisale, odi vidit jel varikokela i sl. Al po ovom nalazu za oplodnju ce se uvijek naci. Slazem se sa curama. Stanica u ICSI moraju biti vaznije. 😉 a moja rezerva u banani. O sudbinoo. 😂
Bozma, sutra stoperica, u pon aspiracija.
Meni je ovo zapravo drugi postupak. Jedan mi je odgodjen zbog korone. Jedan neuspjesan. U Petrovoj sam. 😉
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
Lindsay moj suprug je dobio identičan nalaz prije dvije godine, iz Os, ponovio jos 2-3puta jer smo mislili da uzorak nije dobar, da je proslo dugo vremena od obrade i sl. Za razliku od nalaza tvog supruga, mom su bile crtice također, ali dolje je pisalo-‘Nije pronađen niti jedan spermij’. sok svaki put.
Ovo je nalaz labosa. Oni ne pišu dijagnoze.
Moj muž je krenuo onda u borbu, tj.uzeo je uputnicu od dr.opce prakse i otisao urologu. On je sve to ispregledao i dijagnosticirao azzospermiu. Nakon toga uzv, kariogram,… i pravac TESE postupak u Zg kod dr.Hauptmana.
Biopsijom su uzeli tkiva, pronasli spermije za 5 postupaka i sada sam ja u borbi.
Ne želim te plašiti, ali moj savjet ti je da muz ode jos to ponoviti par puta :) Zelim vam drugi scenarij nego nas. 😉
Kod mene gotovo ista situacija Mimidrimi..
Nadam se da ce kod Lindsay biti drugacije..najbolje ponoviti spermio (mozda privatno ako je problem u bolnici)..
Moj muz je prebolio zausnjake i dr. nam je rekao da ovako lose stanje moze biti posljedica toga.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Meni je pak dr rekao da azoospermia u postupcima spram manje kvalitetnih zenskih stanica uopce nije problem, dovoljno je da izoliraju jednog dobrog plivaca po stanici 🤣 Ja sam svaki put donijela u casici doslovno kapljicu sperme. E sad to je moj dr, tko zna sto vecina misli.
Nazalost, kod azoo u kapljici sperme gotovo sigurno nema nijedan spermic..mi smo u cijelom uzorku imali 2...nepokretna!
Lindsaymoj je vec napravio hrpu spermiograma u Os i uvijek su stavke bile ispunjene sve.
Dolje ti piše opaska…
Probaj ujutro nazvat zavod za humanu, biologice su mozda tamo, ako ima neka punkcija ili transfer, i reci u čemu je stvar.
Ali iskreno, ili se nesto dogodilo s uzorkom (a vidiš da je izmjeren volumen i pH tako da nisam sigurna da je uzorak los) ili je ono čega se bojiš. Sorry sto ti to tako direktno kazem 😞
Jedino da nije dug vremenski period prošao od uzimanja uzorka do predaje u labu? Max. smije biti 1sat
Hvala na iskrenosti. Nije proslo vise od 1 h
Lindsaymoj je vec napravio hrpu spermiograma u Os i uvijek su stavke bile ispunjene sve.
Dolje ti piše opaska…
Probaj ujutro nazvat zavod za humanu, biologice su mozda tamo, ako ima neka punkcija ili transfer, i reci u čemu je stvar.
Ali iskreno, ili se nesto dogodilo s uzorkom (a vidiš da je izmjeren volumen i pH tako da nisam sigurna da je uzorak los) ili je ono čega se bojiš. Sorry sto ti to tako direktno kazem 😞
Jedino da nije dug vremenski period prošao od uzimanja uzorka do predaje u labu? Max. smije biti 1satHvala na iskrenosti. Nije proslo vise od 1 h
Nemoj se bedirat, postoji rješenje za sve 😉♥️
Dolje ti piše opaska…
Jedino da nije dug vremenski period prošao od uzimanja uzorka do predaje u labu? Max. smije biti 1satHvala na iskrenosti. Nije proslo vise od 1 hNemoj se bedirat, postoji rješenje za sve 😉♥️
Hvala 😘❤
Sortiraj odgovore
Najstariji